Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר כמה חודשים יש את אותה הבעיה,

מדי פעם הטורים עולים לבד, עכשיו זה בא בגלים כאלה של קצת, מפסיק, וכו' ככה 4 פעמים ואז הטורים קופצים ממש גבוה וצריך ללחוץ קצת על דוושת הגז בשביל שזה יפסיק ומיד אחרי זה שוב בא בגלים וזה מתחיל לבד ומפסיק לבד.

הרכב היה בתיקון כבר אצל מוסך ואחר כך אצל מכונאי שאבי מכיר.

אף אחד לא הצליח לסדר את הבעיה, המכונאי חשב שזה כבל גז אבל שהטורים עלו לבד בדקתי והכבל לא זז בכלל שזה קורה.

אם מישהו פה יודע מה צריך לתקן וכמה זה עולה זה ממש יעזור לי, כי כבר שפכנו על תיקונים בשווי הרכב וזאת הבעיה היחידה ואם היא תיפתר אז כולם יהיו רגועים במשפחה.

תודה מראש למגיבים :)

פורסם

תבדוק את עיניין של חיישן טמפרטורה שבטרמוסטט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הייתה לי את הבעיה - מדובר במנוע צעדים תקול/מלוכלך מאוד.

לרוב הרכבים המודרניים (אלה המצויידים באינג'קטור), בקרה על הסלד בסרק נעשית בעזרת שימוש במנוע צעדים, שפותח וסוגר פתח קטן לאוויר בסעפת היניקה (עוקף את הפתח הרגיל של דוושת הגז).

במהלך נסיעה/מנוע דלוק, המנוע צעדים הזה זז כל הזמן, על מנת למנוע מצב שהרכב "ייחנק".

כלומר, אם אתה לוחץ חזק על דוושת הגז (פותח את הפתח הראשי לסעפת), מנוע הצעדים ייסגור את הפתח העוקף.

כשתעזוב את הדוושה, וכשהמנוע יגיע לסלד סרק שלו, המנוע צעדים ייפתח קצת על מנת לאפשר כניסת אוויר מינימאלית כדי שהמנוע ימשיך לקבל אוויר.

(זה ממש על רגל אחת).

לפעמים המנוע צעדים הזה מתמלא בלכלוך וג'יפה, ו"נתקע"... ואז אתה מקבל פתאום סלד סרק גבוה מדי, או לחלופין הוא לא מספיק להיפתח בזמן כשאתה עוזב את הדוושה, והמנוע עלול להיכבה כלל.

בשלב הראשוני - מומלץ להגיע למוסך, לפרק את החלק של המנוע צעדים (יושב בין פילטר האוויר לסעפת), לנקות את כולו (רצוי עם משהו כמו ספריי קרבורטורים או משהו אחר שמפרק שומנים/לכלוך בצורה יעילה.

במידה והדבר לא עזר - הפתרון האחרון הוא להחליף את מנוע הצעדים... אבל בד"כ נקיון יסודי שלו אמור לפתור את הבעיה.

בהצלחה!

נ.ב. - תעשה חיפוש פה בפורום על "מנוע צעדים" ותגלה הרבה מידע בנושא.

בברכה!

יונתן.

פורסם

לי זה קרה ברנו מגאן, אבל זה לא קשור לסוג רכב. זה מחלה נפוצה של הרבה מכוניות.

היה לי את זה לפני איזה חצישנה-שנה, הלכתי למוסך, פירקו לי את המנוע צעדים וניקו לי אותו בייסודיות. אחרי זה הכל הסתדר.

המנוע צעדים הזה מחובר לסוג של "שסתום" שבעצם אוטם/פותח את המעקף לסעפת יניק.

מומלץ לפרק גם את השסתום מהציר שאליו הוא מחובר, וממש לנקות עם איזה מטלית, את כל הג'יפה שהצטברה מאחוריו.

בברכה!

יונתן.

פורסם

טוב תודה רבה לך!

אני אתקשר למכונאי ביום ראשון ואשאל אותו לגבי זה ונראה מה הוא יכול לעשות.

אני אעדכן אחרי זה.

שוב תודה רבה :-)

פורסם

לפונטו דור ראשון יש 8 סוגי מנועים (1.1, 1.25 ב3 גירסאות שהם 60, 75 ו80. 1.4 טורבו בנזין, 1.6 ב2 גירסאות בפועל אבל עדיין נקראות 90 ו1.7 טורבו דיזל) ולכל מנוע מחלה משלו.

אז באיזה מנוע מדובר?

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

גם לדעתי התקלה נעוצה בחיישן טמ"פ תקול .

- מנוע צעדים הוא מפוקד והוא אינו פועל מעצמו לכן הוא יכול להיות תקול רק בעם הוא מכבל פקודה לעבוד אך הפקודה לא מתבצעת,לכן כל "תקלה בנושא טורים שמגיעה "מפקודה " היא תוצאתית למשהוא אחר.

כאמור גם לדעתי החלפתו של חיישן הטמ"פ ברכב זה תפתור את "התקלה".

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים

אני אבדוק את העניין של חיישן טמפרטורה

ולגבי ניקוי מנוע צעדים, אני לא אנקה בעצמי אלא אני אתן לבעל מקצוע כי אף פעם לא התעסקתי במנוע בצורה כזאת ולא בא לי לשבור שום דבר.

הפונטו שלי היא הגרסה של 1242 סמ"ק עם 60 כוחות סוס.

פורסם
שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

גם לדעתי התקלה נעוצה בחיישן טמ"פ תקול .

- מנוע צעדים הוא מפוקד והוא אינו פועל מעצמו לכן הוא יכול להיות תקול רק בעם הוא מכבל פקודה לעבוד אך הפקודה לא מתבצעת,לכן כל "תקלה בנושא טורים שמגיעה "מפקודה " היא תוצאתית למשהוא אחר.

כאמור גם לדעתי החלפתו של חיישן הטמ"פ ברכב זה תפתור את "התקלה".

בברכה.

חיים יוד.

אני אומנם לא בעל מקצוע מוסמך, אבל הערכה שלי, שאם החיישן היה תקול, המנוע-צעדים היה מקבל פקודה קבועה כשלהי... לדוגמא, המנוע כל הזמן היה נחנק (כי המנוע צעדים היה נסגר כל הזמן) או לחלופין כל הזמן פתוח מדי (ואז הרכב כל הזמן בטורים גבוהים).

כאן דווקא מדובר במשהו שמאוד מתאים לתאור של מנוע צעדים תקול/מלוכלך.

במיוחד אם פותח השרשור ציין - שלחיצה נמרצת על גז פותרת בד"כ את הבעיה.

(כי אז המנוע-צעדים עושה תנועה ארוכה [נסגר עד הסוף ואז נפתח שוב בהדרגה], ו"משתחרר")

נוסף על כך - החלפת חיישן טמפ' - תעלה לפחות כמה מאות שקלים... ולא בטוח תעזור.

לעומת זאת ניקוי מנוע צעדים - יעלה 100-200 שקל במוסך מורשה, 50-100 שקל בסתם מוסך, ו0שקלים אם הבחור יחליט לעשות לבד (למרות שאני לא הייתי מתעסק עם זה ללא קצת נסיון בתחום).

אני בכל זאת הייתי מתחיל מניקוי (עובדה שאצלי זה עזר פעמיים השנה ולפני איזה כמה שנים טובות).

בברכה!

יונתן.

פורסם

קח לך עוד עצה פשוטה וקלה אוליי.

תוציא את חיבורי המצבר ותקצר ביניהם המתן כמה דקות וכך אתה עושה ריסט למחשב.

לאחר מכן הפעל את המנוע בסרק עד שהמאווררים יכנסו לפעולה פעמיים לאחר מכן כבה את המנוע.

אופציה טובה לחיישן טמפ' תקול אבל עם ריסט למחשב התקלה יכולה להיפתר

פורסם

אני ואבא של החלטנו שניקח מחר את האוטו למוסך המורשה.

נקווה ששם יסדרו את הבעיה ושלא יעלה יותר מדי כסף...

פורסם

לקחתי את הרכב למוסך המורשה ברעננה.

בדרך לשם הטורים עלו וכמובן הפסיקו כאשר באו לבדוק את הרכב.

בסופו של דבר המנהל שם הסביר שזה לא לכלוך במנוע צעדים ושהם עשו חיווט שם ומשהו במחשב שאמור לפתור את הבעיה. זה עלה 250 ש"ח.

הוא אמר שהוא לא בטוח ב - 100% שהבעיה לא תחזור על עצמה אבל זה רק בגלל שהוא לא ראה את הרכב בזמן העלייה של הטורים, הוא גם אמר שאם הבעיה חוזרת על עצמה אז הפתרון היחיד זה להחליף מנוע צעדים שזה 1000 ומשהו שקל שזאת אומרת שאין לי אפשרות לתקן את זה כי אימא שלי לא מוכנה להוציא עוד כסף על תיקונים באוטו הזה.

כרגע הרכב בסדר, ושאני מתניע הוא נשמע רגוע יותר,

אני מקווה שהבעיה נפתרה.

תודה רבה לכל מי שהגיב:wink:

• תוכן חדש...