Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באגירה (מצטער שאני לא יודע את שמך הפרטי) - אני לא מסתכל על המקרה הזה מנקודת מבט מקצועית דווקא, שם אנחנו די מסכימים שיש להחזיר את הדלק ולא לשלם כל סכום מעבר לזה שביקש הלקוח לשלם בהתחלה.

מנקודת מבט הגיונית, אין שום סיבה שבעולם שהלקוח ירצה לספוג את הטעות של המתדלק, על אחת כמה וכמה כשהמתדלק מנסה למרוח אותו וכלל לא משנה מה הסיבה לכך. זו לדעתי הנקודה. כמו שאמרו לפני, אולי היה מקום לספוג ברוח טובה (ולפנים משורת הדין!) אם המתדלק היה מתנצל או לכל הפחות מדבר בטון ראוי, אבל אם נאמין לפותח השרשור, זה לא היה המקרה.

מנקודת מבט של נותן השירות, אם אין אפשרות לשאוב בחזרה את הדלק, אין לחייב את הלקוח על הדלק אותו לא ביקש. חד משמעית. הטעות לא שלו וכלל לא משנה כמה הוא יהנה מכך, גם אם בית המשפט יצווה עליו, בבוא היום, להחזיר את אותם הליטרים או שווה ערכם. עיקר המחלוקת פה היא בשל מצב פסול לפיו העובדים, בניגוד לחוק, מחויבים לשפות את החברה/הזכיין על הטעות - בזה צריך להילחם, לא בלקוחות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה טועה.

החייל שתדלק לא צריך לבזבז יותר זמן ממה שמתדלק גרם לו לבזבז בזמן שהוא ניסה למרוח אותו על זה שהוא צריך לחכות שעתיים לשאיבה.

לעבוד כמתדלק זה נורא קשה אבל זאת לא סיבה שאותו אדם שרק בא בתמימות לתדלק את הרכב צריך לשלם על הטעות של המתדלק. כשנהג משאית עושה טעוה והורג משפחה שלמה אתה חושב שצריך לוותר לו כי זה קשה לנהג 12 שעות?

עכשיו תגיד לי אם אני צודק

הרבה פה טענו שהדרך של המתדלק והתנהגותו לא הייתה בסדר ולא אני ולא אף אחד מפה נכחו במקום אז אני לא שופט לפי המקרה שאנחנו מדברים עליו כרגע אבל מנסיון של למעלה משנה וחצי בתחנת דלק אני יכול להגיד וכל מי שעבד כמתדלק וקרה לו מקרה כזה יודע שכאשר המתדלק עושה טעות ומנסה לפתור את הנושא בדרכי נחמדות מה שיוצא מזה שהישראלי המכוער ותמיד הוא יוצא כזה אם הוא רואה שהוא נפל על פראייר ימשיך בדרכו ולא יחשוב אפילו לחזור ולעזור למתדלק שלרוב זה חייל משוחרר או צעיר שחוסך כל שקל ואגורה ועוד למרות שהוא יודע שזה המצב של המתדלק.

ברגע שמתחילים קצת להלחיץ את הנהג עם לקיחת פרטים אישיים והכנסה של כל מיני גורמים אחרים לתמונה לפעמים נפתר המצב באותו הרגע.

סתם סיפור לדוגמא שקרה לי לפני כשנה שעבדתי כמתדלק בחברת דלק,מגיע אלי בחור צעיר נראה בסביבות גיל ה25 נוהג על הונדה אקורד שלא תבייש אף אדם,ביקש לתדלק ב50 ואופס לא הוגבלה המשאבה והסכום הגיע לכמעט 100 ש"ח,באותו הרגע הסיפור שעלה בראשו היה שהרכב של חבר שביקש ממנו שיתדלק בישבילו והוא נתן לו רק 50 במדוייק,לאחר שכנועים רבים והסברים כי הסכום הנותר יינוקה ממשכורתי ואני אספוג את זה עדיין לא השתכנע הבחור,רק לאחר שרשמתי את מס' לוחית הזיהוי שלו וביקשתי מס' תעודת זהות ומס' טלפון הוא קצת נלחץ ובאורח פלא שלף את שאר הכסף.

היותר מכוער הוא שלאחר המקרה המשכתי לראות אותו מידי שבוע נוהג על אותו הרכב ומגיע לתדלק בלי לדפוק חשבון על הסיפור שהמציא.

וכלכך חבל ועצוב שזאת התמצית של כל סיפור שייקרה בסגנון הזה אם המתדלק יידבר בדרכי נועם וייראה לישראלי המכוער "פראייר".

ושוב אני לא אומר שהמתדלק צודק ושזאת לא טעות שלו אבל אחרי הכל שוב הבחור קיבל את הדלק זה לא שזה נזרק לפח או שאין לו צורך בזה.

פורסם

בהמשך להודעה מעליי , 2 דברים:

1. יש מושג שנקרא "עשיית אושר ולא במשפט" שזה מה שאתה עשית , קרי שילמת רק 100 ש"ח ותידלקת בשווי של 257 ש"ח ולכן לטעמי לא היית צריך לקבל מאום למרות טעותו של המתדלק שכן אני רואה במה שקיבלת כפיצוי על הטעות ולפיכך מוטל עליך נטל להקטנת הנזק , מה שברור שלא עשית כי "היה חם ודיברת עם חבר" וגם לא הסכמת להחזיר את הדלק (אני מ ודע לזמן שנדרש ממך".

אני שלא כאחרים חושב שאתה לא צודק במקרה דנן ואם באמת צדק ביקשת, היית צריך להתעקש להחזיר את הדלק, אם לא באותו רגע אז בזמן אחר.

2. ברמה האישית 2 נק' משנה:

א. כפי שמישהו אמר כאן, אם אכן הסכום יצא מכיסו של במתדלק, יצאת נקניק.

ב. זה לא שבדלק הזה לא יהיה שימוש, אז קרה מקרה, במקום למלות פעמיים וחצי מילאת פעם אחת ולשם שינוי ברור שתמלה שוב בעתיד אז אין קשר לזה שאתה חייל, במקום למלות בפולסים קטנים יצא שמילאת מספיק לזמן ארוך יותר ולא היית צריך להתעקש.

זו דעתי בכל מקרה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מה שאתה אומר זה ממש לא נכון, מדובר בחייל שלא בטוח שהוא תמיד עם הרכב(אולי רכב של ההורים) אז נכון באוטו יש דלק אבל מי אמר שהבחור מתחילת השיחה הוא זה שישתמש בו, אולי אבא שלו יצטרך לנסוע נסיעה ארוכה עם הרכב והוא יגמור את כול הדלק אבף אחד לא מבטיח שההורים שלו יחזירו לו את הכסף על הדלק ואז בסופש הבא הוא יצטרך לגרד 100 ש"ח בשביל לתדלק והכול כי המתדלק יצא נקניק.

פורסם

אז שיחזיר את הדלק ולא ישתמש בו או שלא יטען לטענת צדק כשהוא פועל בצורה פסולה.

ידידי, אולי ואולי ואולי , ואולי לא?

בנית פה קונספירציה מאוד מעניינת אבל היא עדיין רק קונספירציה, אם יש מי שישתמש בדלק התשלום מוצדק.

יש דבר אחד שנפגע פה לכאורה והוא זה שללקוח לא נשאר שיקול דעת אם לרכוש או לא ואז ניתן אולי לטעון לכפייה כלכלית שברור שגם היא לא תעמוד כאן.

אם אני הייתי המתדלק, הייתי מתנצל ואומר לו להמתין עד שניתן היה לשאוב את הדלק או לתת לו אישור שמאשר לו לחזור ביום אחר כשיהיה לו נח ולהחזיר את הדלק, זה היה פיתרון צודק בנסיבות הללו ולא גם לקחת את הכסף, גם לפגוע לאדם במשכורת בשל טעות בתום לב וגם להנות ממוצר שלא שילמו עליו.

בושה ,

בן.

נ.ב: לנושא זה שהוא חייל אין משמעות שכן אם אין לו כסף לדלק, איך יש לו כסף להחזיק רכב? ואם הרכב של הוריו כנראה שאם הוא חוזר לצבא גם כך ברוב ה100 ש"ח דלק הוריו ישתמשו ועוד לא ראיתי הורים שילד מספר להם סיפור כזה והם מתכחשים אליו.ף

פעם הבאה שיצא מהרכב למרות שחם ויתדלק עצמאית כדי למנוע מצבים כאלו.

פשוט ישראלי מצוי.

BENJ:

ROY:

פורסם

אתה רציני?!?!?

אם היית קורא את ההודעה הראשונה היית רואה שהבחור ביקש המתדלק לשאוב את הדלק והתשובה מהמתדלק הייתה "אם אתה רוצה שנשאב תחכה שעתיים", נראה לך הגיוני שאל פאשלה של המתדלק אותו בחור היה צריך לשרוף את כול היום?!?!?

אם היה מדובר אל זמן ריאלי כמו חצי שעה אז הוא היה צריך לחכות אבל שנותנים לו הערכת זמן של מינימום שעתיים זה מוגזם ואם לא חשוב להם להביא את המשאבה מהר לשאוב אז שהם יספגו את ההפסד ולא הלקוח.

ועכשיו אם יד אל הלב אני רוצה לדעת אם אתה היית מסכים לזה שעשקו אותך כול פעם כי זאת עשיקה, היום זה בטעות מחר זה הנוהל בשביל למכור יותר.

פורסם

קודם כל אני ממליץ לך לבדוק את המושג עושק בחוק, תגלה שיסודותיו לא תואמים בדיוק את ההנחות שלך.

דבר נוסף, על איזה עושק אם עושק אתה מדבר? הוא מילא בסכום שמספיק ל15 ליטר וקיבל 37 ליטר, מי עשק את מי? אתה לא חושב שאתה מעט דרמתי?

וכן, שעתיים נראה לי זמן סביר ויותר סביר שהוצא אפילו פיתרון נוסף וזה לחזור ביום אחר לשאוב את הדלק, הלו זה רשום בעובדות כפי שמר בחור מתאר אותם.

אבל לא, עדיף שהמתדלק ישלם זאת מכיסו ואנחנו נהנה מ27 ל' דלק בחינם.

ואני שואל אם אתה רציני? עושק היא טענה קשה, אני ממליץ לא לטעון אותה מהבטן כשהעובדות מלמדות אחרת.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם
זה שהוא ידע על זה מראיון העבודה לא עושה את זה לחוקי. אם עוד בראיון ובחוזה היו מחתימים אותו על 10 ש"ח לשעה, גם זה היה בסדר לדעתך?

אני לא אומר שזה חוקי, אני רק אומר שלדעתי יש מקומות עבודה שאין בררה, אחרת יהיה מה שכתבתי שיהיה.

פורסם

מעבר לעובדה שפותח השרשור באמת "יצא נקניק", החוק מתייחס למצבים כאלו במסגרת דוקטרינת "ערבוב הנכסים" וקובע כי אכן - אם היינו מגיעים לבימ"ש - על הנהנה מהדלק לשלם (וזאת בנוסף לדוקטרינה הכללית של "עשיית עושר").

PUG-306 XSI MK2

פורסם
קודם כל אני ממליץ לך לבדוק את המושג עושק בחוק, תגלה שיסודותיו לא תואמים בדיוק את ההנחות שלך.

דבר נוסף, על איזה עושק אם עושק אתה מדבר? הוא מילא בסכום שמספיק ל15 ליטר וקיבל 37 ליטר, מי עשק את מי? אתה לא חושב שאתה מעט דרמתי?

וכן, שעתיים נראה לי זמן סביר ויותר סביר שהוצא אפילו פיתרון נוסף וזה לחזור ביום אחר לשאוב את הדלק, הלו זה רשום בעובדות כפי שמר בחור מתאר אותם.

אבל לא, עדיף שהמתדלק ישלם זאת מכיסו ואנחנו נהנה מ27 ל' דלק בחינם.

ואני שואל אם אתה רציני? עושק היא טענה קשה, אני ממליץ לא לטעון אותה מהבטן כשהעובדות מלמדות אחרת.

בן.

1.לגביי ההחזר הדלק אין לי רצון ויכולת לנסוע כל שני וחמישי לכיוון ת"א אני גר בקריות

2.אני מחזיק אוטו עוד לפניי הצבא

3.עם המתדלק היה מדבר יפה ולא מתחיל לצעוק עליי ועל החברים שלי ולהגיד לי שעתיים תתייבש כאן בשמש או תבוא מיום ראשון

עד חמישי המנהל כאן בסביבות בוקר עד הצהריים עוד הייתי חושב לוותר אבל רק על הדיבור הזה שלו ועל החוצפה מצד שני מתדלקים ואחריי משמרת שכולם התנפלו עליי כאילו אני גנבתי את הדלק הזה אני לא ויתרתי

פורסם

שמע, אתה יכול להצדיק את עצמך עד הירח ובחזרה אבל כשתבין שגם דעת הקהל וגם החוק עצמו נגדך, רק אז אולי תבין שטעית!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שמע, אתה יכול להצדיק את עצמך עד הירח ובחזרה אבל כשתבין שגם דעת הקהל וגם החוק עצמו נגדך, רק אז אולי תבין שטעית!

באמת שאני לא מבין איך אותו הבחור טעה? מי שעשה טעות זה המתדלק אותו בחור שתדלק יכל לצאת נחמד יותר ולהתייבש שעתיים או לבזבז זמן וכסף אל לחזור יום אחר בשביל שישאבו את הדלק אבל כנראה שהוא לא רצה/לא יכל זה לא אנחנו שנשפוט.

המתדלק עשה פשלה בעבודה וזה שזה ירד לו מהמשכורת זה הכי פייר כח לא כולם בעולם נחמדים אם היו מוותרים למתדלק זה מטוב לב ולא כי חייבים לו משהו, ואל תשכחו שכמו שאתם רוצים לוותר למתדלק על טעות שהוא עשה אז למה אתם לא מוותרים למוסכניק שמתקן חלק כמו שצריך? אחרי הכול אם באמת להחליף פנס והפנס נשבר במהלך ההתקנה אתם באמת חושבים שגיע לכם לשלם על שני פנים בשביל שלא יורידו למוסכניק מהמשכורת?

פורסם

כשהמוסכניק מחליף חלק ללא שביקשתי ממנו - הוא עושה זאת על דעת עצמו!

יש לו מודעות מלאה למה שהוא עושה. כשהמתדלק ממלא לי מיכל מלא, הוא עושה זאת בהיסח דעת,

ללא כוונה מראש. המקרה היחיד שהייתי מצדיק נסיון להמנע מתשלום זה במידה ואני מוכר את הרכב

באותו היום ולא אזכה להשתמש בדלק.

במקרה זה - בטוח מישהו ישתמש בדלק הזה, בין אם מדובר בהורים או בבן. זהו עוד מקרה פשוט של

הישראלי המכוער שעושה רווח על חשבונו של האחר. לא צריכה להיות שום סיבה בעולם שתמנע תשלום

בגין הדלק בסיטואציה הנתונה (שהרי - זה נהנה וזה אינו חסר). לא רק אני חושב כך - גם החוק.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

כנראה שלא הבנת את הכוונה שלי, לא התכוונתי שהמוסכניק מחליף חלק בלי אישור התכוונתי לזה שנגיד והיית צריך להחליף פנס ברכב, היית מאשר את זה ואז שהמוסכניק בה להרכיב את הפנס החדש הוא נשבר בגלל פשלה של המוסכניק ועכשיו זה ירד לו מהמשכורת אם לא תשלם על הפנס, אתה חושב שאתה אמור לשלם על הפשלה של המוסכניק?

בנוגע לזה שהדלק לא נשאב לפי הסיפור זה מכוון שהם לא יכולו לשאוב את הדלק בזמן סביר שזאת עוד פאשלה של התחנת דלק!!!

באמת שאתם צרכים להרגיע ולא לעשות לבחור לינץ' על פדיחה של מישהו אחר.

פורסם

גם אם זהו המקרה - הוא עדיין לא מקביל לנושא המדובר.

במקרה אותו אתה מתאר, שילמת על מוצר ולא קיבלת אותו - שילמת

על פנס תקין וקיבלת פנס תקול. אין ספק שלא תשלם שקל בגין הטעות.

במקרה של פותח השרשור - הוא קיבל את מה שביקש ובנוסף - כמות דלק

נוספת בה יהיה שימוש. במקום לתדלק עוד שבוע שבועיים, הוא תדלק עכשיו.

זו גם הסיבה שבאופן חוקי הוא אמור לשלם על הדלק הזה. בתחנת דלק שבה

דואגים לעובדיה, היו מחייבים אותו בגין הדלק ולא את העובד.

כאן לא מדובר על מקרה של עושק או מרמה והפדיחה היחידה שאני רואה

בסיפור הינה שפותח השרשור אינו מספיק בנאדם להבין שהוא עלה למישהו

במשכורת היומית שלו ואז עוד פנה לפורום להתלונן. אין מה לעשות - כשאתה

חושף את סיפורך בפני רבים - לא כל הביקורות יהיו אוהדות.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...