Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מי שיודע קצת מבחינה חוקית האם אפשר לתבוע מוכר רכב שמכר אותו ,נגיד ,בלי מדחס ואמר שזה חוסר בגז.

או לדוגמא מכר רכב אחרי שבוע הלך גיר.

חיפשתי בנושא זה רבות לכן מי שיש לו ידע או יודע על עורכי דין שמתעסקים בזה אשמח אם יעזור לי ולהרבה אחרים

תודה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לתבוע תמיד אפשר, השאלה אם אתה יכול להוכיח שהונו אותך.

השופט צריך להיות משוכנע שהאמת שלך חזקה בלפחות 51 אחוז לעומת האמת של המוכר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

רכב אחרי שבוע הלך גיר.

על רכב משומש, בן יותר מ-3 שנים לרוב אין אחריות. יכול להוית מצב שיילך גיר אחרי שבוע וגם אחרי יום. זה דברים שצריך לקחת בחשבון כאשר לוקחים רכב ישן.

נניח אתה מוכר את רכב חלום הישראלי, המשפחתית האולטימטיבית: מזדה לנטיס שנת 2002 אוטומטית 1600, כסופה כמובן ועם וילון מחורר על שמשה אחורית עם פרסומת של חברת ליסינג. הרכב שמור, הכל טוב ויפה, מטופל. קנה ממך בחור צעיר בן 18.

אותו בחור צעיר, רוצה לנסות על האוטו את כל הדברים שראה בסרטים, נותן גז וברקס באותו זמן, מכניס N, נותן גז מלא ומשלב הילוך, מושך הילוכים עד למנתק הצתה, קיק דאונים, מירוצים עם רכבי הורים של חבריו. אחרי שבוע הולך לו גיר והוא בא עליך עם טענות: "מכרת לי רכב לא טוב עם גיר פגום, טרלהלה".

מה תעשה? תקנה מימנו את האוטו חזרה, תממן לו שיפוץ גיר? אני מניח שכמו רוב אנשים, תבקש ממנו בנימוס לחזור לעיסוקיו ולהפסיק להטריד אותך ולבזבז לך את זמנך היקר.

נניח אני מוכר, מכרתי לך רכב והלך לך אחרי שבוע גיר. מאיפה אני יכול לדעת מה עשית עם הרכב והאם השימוש בו היה סביר? בהנחה שאני לא מכונאי או בוחן רכב מיקצועי, אינני יכול לאמוד את מצב גיר גם בהיותי יד ראשונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש הבדל בין המקרים שהוצגו.

אם פורק מדחס מן הרכב והמוכר מצהיר כי "רק חסר גז" - יש בעיה של גילוי נאות.

אם אירעה תקלה מהותית אך בלתי צפויה , אי אפשר להאשים את המוכר בהטעיה.

פורסם

אם היית לוקח את האוטו לבדיקה ורואה שהאוטו לא טוב כמו שהוא טען שהוא, אז אתה יכול לעשות עם זה משהו, אבל אם כבר קנית את האוטו בלי לעשות בדיקה, לך תוכיח עכשיו שהוא מכר לך אותו ככה?

פורסם
יש הבדל בין המקרים שהוצגו.

אם פורק מדחס מן הרכב והמוכר מצהיר כי "רק חסר גז" - יש בעיה של גילוי נאות.

אם אירעה תקלה מהותית אך בלתי צפויה , אי אפשר להאשים את המוכר בהטעיה.

חוק גילוי נאות תופס רק לסוחרים ולמגרשי רכבים למיניהם, עד כמה שידוע לי, בן אדם פרטי שמוכר רכב לא חל עליו החוק, וגם כך החוק אומר שהוא מחויב לתת היסטורית רכב שקשורה ליד, עבר ליסינגי או השכרה וכדומה' , מצב השלדה, הוא לא תופס לגבי חלקים מכניים כאלה, עד כמה שאני מבין ויודע.( יכול להיות שאני לא)

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לא מבין את השאלה הזו ...

המוכר יכול לספר סיפורי אלף לילה וליה ולהפוך את החיפושית שלו לפרארי .

הקונה חייב לבדוק את הסיפורים הללו מאחר והמוכר לא יחתום על תקינות הרכב או מכלליו לאף אחד

מהסיבה הפשוטה שמיכלול מסויים יכול להתקלקל בכל רגע נתון וגם שנייה אחרי המכירה.

לכן המוכר יגיד לקונה " קח את הרכב לבדיקה " ואחרי הבדיקה לך תתבע את מכון הבדיקה , מה אני מכונאי?

וכמובן שאחרי הבדיקה , מוכר נבון יבצע זיכרון דברים האומר בפשטות כי הקונה בדק את הרכב לשביעות רצונו

ולאחר ביצוע העסקה אין לקונה מענות וטענות כלפי המוכר ובזה נגמר הסיפור......

ברכב ישן , זו תהיה שטות מצד המוכר להתחייב על תקינות מכלול מסויים לדוגמא גז במזגן או מכלול אחר

ואנני מבין איך הקונה לא בדק זאת לפני, הרי אי אפשר להסתמך על מילה של אחד שרוצה למכור את הרכב

ויעשה כל שביכולתו לעזור לעצמו לעשות כן.

המוכר הוא בסופו של דבר אדם פרטי , שבד"כ לא מבין במכונאות ובתקינות שיכולה להשתנות בכל רגע נתון ברכב ישן

ולכן במקרה כזה של רכב יד שנייה ישן וללא אחריות יש את ה" ספק" לגבי אמיתיות דבריו של המוכר ואת הגבול והספק

הזה צריכה למלא הבדיקה במכון מורשה ועיי בוחן רכב מוסמך , נקודה!

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
שני עקרונות נוגדים - תום הלב ו"יזהר הקונה"

באתר שציטטת גם כתוב כי עיקרון "יזהר הקונה" אינו נהוג במשפט הישראלי.

נכתב שם :

סעיף 16 לחוק המכר, תשכ"ח-1968 קובע כי אם אי ההתאמה בממכר נבעה מעובדות שהמוכר ידע או היה עליו לדעת עליהן בעת גמירת החוזה, ולא גילה אותן לקונה, זכאי הקונה להסתמך עליהן (גם אם לא הודיע עליהן מיד לאחר הבדיקה, או שאי ההתאמה לא הייתה נסתרת, או על אף כל הסכמה נוגדת)

ולמקרה הפרטי שתואר: אם המוכר דווח לקונה כי הסיבה לכך שהמזגן אינו שמיש היא חוסר גז, בעוד שהוא יודע כי הוסר המדחס מן הרכב. הרי שיש כאן עבירה. השאלה היא האם ניתן להוכיח כי ידע זאת.

פורסם

בקיצור חברים

אין כנראה אנשים שהולכים לתבוע . וחבל . אני כנראה כן יתבע . אני מקווה לשתף את חברי הפורום

בתוצאות הענין .

תודה לכל המגיבים

פורסם

nisimbhv, בהצלחה. אל תשכח לעדכן.

האם אפשר לשאול מה ספציפית התקלקל ברכב שלך אחרי הקנייה? חוסר של מדחס מזגן - זו הבעייה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיות א. מדחס לא היה חסר אולי לא הובנתי .מדחס היה גמור והוא אמר לי שזה בעיה של גז . לכן אמרתי למוסכניק מראש

שזו הבעיה לכן הוא לא בדק (לא לקחתי לדינמומטר) ב. למחרת הלך כהיל הצתה זה הגיוני שילך אבל עם המכלול יש כאן בעיה

ג.הגיר מת לאחר שבועים ד. מנוע צעדים עושה בעיות . אכן בדקתי את האוטו אצל מוסכניק"חבר" שקרן או חסר הבנה ועשיתי טעות

אבל ביכולתי להוכיח שהבעלים של האוטו אמר לי שהאוטו חלק . חבר שהיה איתי יכול להעיד .

אני מקווה שלא תחשבו שאני דפוק (יכול להיות :wink:) קניתי ומכרתי כמה רכבים וסמכתי על האינטואיציה שלי שעד עכשיו הכל הלך בסדר

גם היה לי יסוד סביר לחשוב שהאדם אמין (ראש יחידת חבלה במיל' במטה הארצי עם תעודות ) .

מסקנה: לקחת לבדיקה במכון בדיקה מקצועי . ואל תגידו "מה כולה 20000 שקל מזה בקטנה" בשביל לחסוך 400שקל

סה"ך הוצאות 7000 שקל תוך שלושה שבועות

פורסם

באיזה רכב מדובר? מאיזו שנת מודל וכמה ק"מ הוא עבר?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
הבעיות א. מדחס לא היה חסר אולי לא הובנתי .מדחס היה גמור והוא אמר לי שזה בעיה של גז .

לפי מה שאני מבין כתוצאה מפגם במדחס היה חסר גז. זה הגיוני. היה מזגניסט ששיפץ לי מדחס ב-BMW והיה בורח לי גז כל שבועיים. הוא לקח ממני 2500ש"ח על כלום. אז המוכר התריע לך על בעייה לפי מיטב הבנתו, הוא כניראה לא מזגניסט ואין ביכולתו לאבחן את הבעייה טוב יותר.

ג.הגיר מת לאחר שבועים

זה בהחלט יכול לקרות, במיוחד אם מדובר על אוטומט שעבר קרוב ל-200,000 ק"מ. גם כאן מוכר בהיותו לא מומחה לגירים, יכול לתת אבחון שגוי.

גם היה לי יסוד סביר לחשוב שהאדם אמין (ראש יחידת חבלה במיל' במטה הארצי עם תעודות ) .

הוא אולי מומחה לחומרי נפץ, אבל אולי לא מומחה למכונאות, גירים ומיזוג ובאמת מתום לב אמר לך דברים כפי שהוא הבין אותם.

הערות שלי באדום. אני העיליתי כאן אפשרות לדוגמא שהדבר נעשה בתום לב. לא ציינת על איזה רכב מדובר, מה הגיל שלו וכמה קילומטרים עבר, לכן קשה לדעת מה הסבירות לתקלות שאתה מתאר. אבל בהחלט זה יכול להיות תוצאה של בלאי סביר. אני קניתי רכב לא מזמן וכבר הספקתי להחליף מצבר שעלותו 1300 ש"ח ולעשות טיפול במחיר 2400 ש"ח.

פורסם

על פי הפרטים שמסרת קשה להסיק שהייתה כאן הטעיה מכוונת של המוכר.

אילו היית בודק את הרכב במכון, לפחות היית יכול לטעון שהבדיקה הייתה רשלנית כיוון שלא גילתה פגם מהותי בגיר, למשל.

• תוכן חדש...