Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוזר.

כל המאוורים שראיתי עד היום מוציאים אויר חם מאיזור צלעות הקירור החוצה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חיישן הטפמפ' של המעבד הוא חלק אינטגרלי מהמעבד. יש תוכנות בדיקה כמו:

CORETEMP

REALTEMP

EVEREST שבודקת את כל רכיבי מחשב.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

1. המאוורר אמור לזרוק אוויר על גוף הקירור (כלומר אוויק מלמעלה למטה).
  2. לא ניתן לשנות את כיוון הסיבוב, בטח לא ע"י הצלבת החוטים.
  3. אם קיימת בעיית טמפק תחליף לסט חדש ואיכותי של מאוורר וגוף קירור.

פורסם

כמו שנאמר - משחת קירור אמורה ליהיות בשיכבה אחידה לגמרי וכמה שיותר דקה!

אין כמעט דבר כזה שכבה דקה מדי של משחת קירור. אם היא מכסה ויזואלית את המעבד - היא כמה שצריך.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אולי המאורר עייף ומסתובב על טורים נמוכים? בד"כ מאוררים שבמקום מייסב יש טפלון (סיניים זולים) יש את הבעייה אחרי תקופה קצרה. למאווררים עם מייסבים אפשר להשתמש בשמן - אני נוהג כך לעשות לעיתים קרובות והצלתי מספר מחשבים בצורה הזאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הייתה לי בעייה באחד השרתים שלי שהוא היה נכבה כל פרק זמן. ראיתי שטמפרטורה של מעבד עולה והוא נכבה. מאורר היה מסתובב על 1500סל"ד. אחרי מילוי שמן במייסב מאורר התחיל להסתובב על 6000סל"ד ומעבד לא התחמם מאז. יש עוד דוגמאות רבות. כאשר יש לי, אני משתמש בשמן Krytox. אם אין לי אז ב-WD40.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חלק מהמאווררים היום עובדים במעין DUTY CYCLE דרך ה BIOS של המחשב, זו גם הסיבה שבחלק מה-BIOS-ים יש אפשרות לקבוע טמפ' יעד למעבד (TRAGET TEMPERTURE). ככל שהמעבד יתחמם יותר, ה BIOS יפעיל את המאוורר בטורים גבוהים יותר (יספק יותר מתח למאוורר).

כדאי לרכוש גוף איכותי עם מאוורר בעל כנפיים גדולות, מאווררים אלו הם שקטים יותר מאחר והם מסוגלים לעבוד בסל"ד נמוך ולדחוף כמות אויר גבוה יחסית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אף פעם המאוורר במחשב שלי לא עבד על יותר מ2500-2000 סלד והטמפ' לא עברה את ה45 מעלות.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שי, הכל תלוי בגודל המאוורר, יש מאווררים של 800 סלד ומטה וכאלו של 4 אלף ומעלה, תלוי בכמה גורמים, בינהם גודל המאוורר ומהירות הסיבוב שנקבע ע"י היצרן ו/או המהירות אשר אתה קובע ע"י שימוש במאווררים תומכים PWM או ע"י שימוש בבקרים יעודיים.

ליביו, אתה מחסידי המריחה אני מבין, אני דוגל בשיטת האפון ושנים רבות (מאד) של ניסיון בOC :). זה כמו ניקוניסטים וקנוניסטים..

פורסם

שיטת האפון זה לשים גוש ללחוץ את הגוף קרור על המעבד וככה לפזר את המשחה?

איציק אני אשמח לדעת איפה בביוס קובעים את הטמפרטורת מטרה. אצלי לפחות לא מצאתי משהו שכזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לא מצאת כי זה לא מדויק, השליטה היא לא תמיד (ובד"כ לא) דרך הביוס.

אצלך בתפריט הPC HEALTH בביוס יש פקודה אשר נקראת SMART FAN CONTROL, אשר בדיפולט (ברירת מחדל) היא צריכה להיות פעילה - ENABLED. גאשר היא פעילה, ניתן לשלוט על המאוורר ע"י תוכנה כגון הEASYTUNE במקרה שלך. או נסה ע"י תוכנת הSPEEDFAN, אולי דרך שם תוכל לכוון אותה.

מעבר לזה, כל עוד היא לא נשלטת ע"י תוכנה, תהיה זו פעילה או כבויה (האופציה בביוס), מהירות המאוורר תהיה מקסימלית כל עוד לא תגדיר לה אחרת.

עריכה: שיטת האפון כשמה כן היא, שמים חומר בגודל אפון על מרכז המעבד, ומחברים את גוף הקירור למקומו. את רגליות ההיטסינק מקבעים/מבריגים/מחזקים בהצלבה, כמו סגירת אומים בגלגל.

פורסם

יש המלצה לונטה שתחליף את השרופה? אני אשמח אפילו לדגם ספציפי כדי שלא ידחפו משהו נחות יותר בחנות.

השרופה היא Yate Loon D12SH-12

היא 120 מ"מ עם חיבור של 3 פינים

לפי הפרטים שמצאתי עליה היא מגיעה ל-2200 סל"ד, על איזה עוד פרמטרים צריך להסתכל בבחירת הונטה?

מדובר על ונטה שיושבת בתוך מתקן שמוברג למארז ופשוט ניתן לשלוף את הונטה מהמתקן ולהחליף.

האם אני יכול להוריד את המתקן הזה ולשים ונטה מידה 14 שתתברג למארז עצמו בלי תושבת?

למשל משהו כזה

http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...