Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה אולי יקומם חלק מהחובבים, אבל גמלה בליבי החלטה שיהיו פרטים כאלו ואחרים שיוחלפו ושישודרגו בטנדר. לא מעוניין לשמור על מקוריות בכל מחיר ולא בא לי לנסוע במכונית בת שלושים, שתוכננה לתקופת הצנע, עשור אחרי שהוא נגמר... בקיצור, יהיו שדרוגים!

למשל, חגורות בטיחות אוטומטיות ולא הרצועות העלובות (וגם המסוכנות, אחרי שלושים שנים), המראה המרכזית עם אפשרות כנגד סנוור ותאורה פנימית מובנת בתוכה (תרומת סוזוקי ג'ימיני) ועוד דברים שעוד מוקדם לחשוב עליהם.

חלק מהשדרוגים הללו יהיו חדשים (חגורות בטיחות, למשל), חלק יאספו "כתרומות" ממכוניות אחרות, חדשות יותר. והנה היום, ממש במקרה חוץ מאשר המראה בג'ימיני, מצאתי היום מספר דברים נוספים שחיפשתי.

במסגרת העבודה הייתי היום בביקור אצל עידו כהן בפרדס חנה ומצאתי אותו עובד על פרוייקט חדש, שמערב מכלולים של דייהטסו טריוס. אז מטבע הדברים בדקתי את "הגופה" של הטריוס וגיליתי מספר דברים שאולי יתאימו לי: גומיות לדלתות (למעשה, הגומיה של הדלת האחורית של הטריוס), סכי שמש (כאשר הקליפ תפיסה שלהם, הוא דווקא תרומת שברולט סילברדו... טעון כמובן שכל המכלול יתאים בגודלו ובצורתו) והכי חשוב - תושבת למצבר.

כבר בעת תחילת העבודות על הבודי החלטתי שהמצבר לא יחובר בחזרה כפי שהיה במקור: מונח על הפיבר עם זרועות תופסות שמעוגנות לקיר האש, ממש לתוך הרכב. כלומר, חור שהוא לא אטום הרמטית מתא המנוע לתא הנוסעים. עוד בשלב תיקון הגוף סתמתי חורים אלו וידעתי מה אני מחפש כתחליף, רק לא מצאתי הזמן לחפש. לעזרתי בא הטריוס לו תושבת מצבר, בדיוק כמו שאני צריך: צרה ומתאימה לשטח הקיים בתא המנוע. תושבת זו תתחבר באופן קבוע לפיבר וממנה יוצאים האוזניים שמקבעות את המצבר למקומו.

אז כל הדברים הללו עברו לרשותי ובבוא העת יבדקו האם הם מתאימים. אם כן, מה טוב, אם לא - נמשיך לחפש.

וכעת, כל שנותר לי הוא רק למצוא בחזרה קצת זמן בכדי להמשיך לעבוד על האוטו. מתום העשור הקודם לא עבדתי עליו ...

בתמונות:

1. דייהטסו טריוס - תורמת החלקים החדשה של טינה.

2. תושבת המצבר, כפי שהיא נמצאת במקור בתא המנוע של הטריוס.

3. תושבת המצבר - מפורקת.

4. זרועות החיזוק של המצבר לתושבת.

5. המיקום של המצבר בגוף הפיבר - במקור.

6. גומיות הדלת האחורית - אולי מתאים, אולי לא.

7. סכי השמש של טריוס, התופסנים של סילברדו. אולי יתאים, אולי לא...

05012011298.jpg

05012011299.jpg

05012011301.jpg

05012011300.jpg

19112010118.jpg

05012011303.jpg

05012011302.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

מגניב, אני מאוד בעד.

את המראה החיצוני הכללי להשאיר מקורי, אבל להשקיע בדיגומים הקטנים שיעשו את ההבדל, ויהפכו את הרכב לנוח, נעים והכי חשוב- בטוח לנסיעה.

עבודה נהדרת, יישר כוח ובהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

און אין מילים על השיפוץ ועל קו המחשבה שאפו ענק.

דרך אגב השבוע אני גם שמתי סוכך שמש באל קמינו מסונומה ישנה שהיתה לחבר שלי.

הברגים בתושבת ישבו בול במקום.

המצחיק שהסוכך שלך עם אותה תושבת עכשיו אני אחפש כאלו הם ניראים יותר טוב.

וגם המראה נשמע מעניין רעיונות כאלו אני מאמץ.

פורסם
און אין מילים על השיפוץ ועל קו המחשבה שאפו ענק.

דרך אגב השבוע אני גם שמתי סוכך שמש באל קמינו מסונומה ישנה שהיתה לחבר שלי.

הברגים בתושבת ישבו בול במקום.

המצחיק שהסוכך שלך עם אותה תושבת עכשיו אני אחפש כאלו הם ניראים יותר טוב.

וגם המראה נשמע מעניין רעיונות כאלו אני מאמץ.

אני מניח שתהיה קצת עבודת התאמה של הסוככים, אבל זה השלב לעשות את זה - כאשר הכל מפורק ואפשר לשנות מיקומים ומה שצריך. אותו כנ"ל לגבי המראה, שבנוסף היא גם חוסכת ממני את ההתקנה המקורית והמגוחכת של יחידת התאורה: מוברגת על פיסת עץ שמודבקת באמצע תקרת הפיברגלס... מקווה שמחר אוכל להעלות תמונה של יחידת המראה המשודרגת.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

ברכב שלך יש גג בד שבנוי כמו סוג של אוהל ואני חושב שהבד הכי יפה לגג שכזה הוא בד מחורר (אפשר שחור אוו לבן אוו קרם) ולאחר שתעשה את הגג, סכיי שמש כאלה חדישים יראו לך משונה ולא קשורים ולא ניראה לי שאתה חפיפניק בענינים האלה:-D

שאלה

מה אתה חושב על מצבר בבגא'ז?

כל הכבוד על ההתמדה וכל הכבוד על העבודה היסודית~~

נדב.

פורסם
ברכב שלך יש גג בד שבנוי כמו סוג של אוהל ואני חושב שהבד הכי יפה לגג שכזה הוא בד מחורר (אפשר שחור אוו לבן אוו קרם) ולאחר שתעשה את הגג, סכיי שמש כאלה חדישים יראו לך משונה ולא קשורים ולא ניראה לי שאתה חפיפניק בענינים האלה:-D

שאלה

מה אתה חושב על מצבר בבגא'ז?

כל הכבוד על ההתמדה וכל הכבוד על העבודה היסודית~~

נדב.

הי נדב.

זו הסיבה שאני אבדוק האם סכי השמש מתאימים כבר בשלב הזה. בהנחה שכן, זה יהווה משקל גם בבחירת הגוון לריפוד התקרה. אל דאגה - תהיה התאמה.

ולגבי שינוי מקום המצבר לתא המטען: הנושא עלה בהקשר אחר ובשביל צורך אחר. עקרונית, יש מקום עבורו אם ההחלטה תיפול לכיוון הזה. יחד עם זאת, אותה תושבת מצבר תבוא לביטוי - אפילו יותר - במיקום אחורי של המצבר.

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אני מניח שתהיה קצת עבודת התאמה של הסוככים, אבל זה השלב לעשות את זה - כאשר הכל מפורק ואפשר לשנות מיקומים ומה שצריך. אותו כנ"ל לגבי המראה, שבנוסף היא גם חוסכת ממני את ההתקנה המקורית והמגוחכת של יחידת התאורה: מוברגת על פיסת עץ שמודבקת באמצע תקרת הפיברגלס... מקווה שמחר אוכל להעלות תמונה של יחידת המראה המשודרגת.

ציטוט של עצמי... מקורי! :-)

כמובטח, הנה תמונות של המראה הפנימית - משולבת תאורה. פשוטה, אבל די נדירה בתצורה זו. תרומת סוזוקי ג'ימיני, אבל גם באלטו החדשה יש כזו. המראה החדשה מתברגת לתקרה - כמו המקורית אצלי - ונשענת על השמשה הקדמית באמצעות תושבת גומי פשוטה, לשיפור העמידות.

יש הבדל (ניכר) בזווית השמשה בין סוזוקי ולרום כרמל, וזה אומר שאצטרך לעשות עבודת התאמה כזו או אחרת, אבל טרם הגעתי לזה.

06012011304.jpg

06012011305.jpg

06012011306.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
ציטוט של עצמי... מקורי! :-)

כמובטח, הנה תמונות של המראה הפנימית - משולבת תאורה. פשוטה, אבל די נדירה בתצורה זו. תרומת סוזוקי ג'ימיני, אבל גם באלטו החדשה יש כזו. המראה החדשה מתברגת לתקרה - כמו המקורית אצלי - ונשענת על השמשה הקדמית באמצעות תושבת גומי פשוטה, לשיפור העמידות.

יש הבדל (ניכר) בזווית השמשה בין סוזוקי ולרום כרמל, וזה אומר שאצטרך לעשות עבודת התאמה כזו או אחרת, אבל טרם הגעתי לזה.

קוביית חומר רך כלשהו או תושבת ניקל חתוכה בזווית מפצה על הזווית במראה כך שתיתן לך אפשרות אמתית

לראייה לאחור. (לצורך השלמת עקיפה לפני הפנייה, כמובן) לצפות אותה בבד ריפוד הגג ולבצע התאמה.

אגב הרעיון המקורי של המתכננים היה טוב רק הביצוע והחומרים גרועים. היום יש דבקים וציפויים שמתאימים

לתוכנית החלל האמריקאית ויחיו בשלום בתוך הטנדר מבלי לפגוע יותר מדי בכלום....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
קוביית חומר רך כלשהו או תושבת ניקל חתוכה בזווית מפצה על הזווית במראה כך שתיתן לך אפשרות אמתית

לראייה לאחור. (לצורך השלמת עקיפה לפני הפנייה, כמובן) לצפות אותה בבד ריפוד הגג ולבצע התאמה.

אגב הרעיון המקורי של המתכננים היה טוב רק הביצוע והחומרים גרועים. היום יש דבקים וציפויים שמתאימים

לתוכנית החלל האמריקאית ויחיו בשלום בתוך הטנדר מבלי לפגוע יותר מדי בכלום....רן

הי רן.

לא צריך לבצע שינוי בבסיס המראה עצמה, אלא רק בזווית החיבור שלה ביחס לתושבת המראה המקורית. תושבת זו היא חתיכת ברזל מושתלת בגג הפיבר, כך שלא מדובר בבעיה של ממש והשינוי הזה יתבצע מתחת לריפוד הגג ללא כל תוספת מעליו.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

סבבה אם לא יתאים לך האור הפנימי שמצאת יש לי אחד, כניראה של 131 (פיאט) או דומה

שההדלקה והכיבוי היא לחיצה על הפלסטיק השקוף בזווית, שלך במתנה -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

זוכר את זה... היו לי בעבר מספר דגמי פיאט. השיטה הזו הייתה אהובה עליהם. יחד עם זאת, הייחוד ביחידת התאורה של הסוזוקי הוא בכך שהיא משולבת באופן אינטגרלי במראה הפנימית ולא נפרדת, כמקובל.

כך או כך - תודה על הנכונות!

און

06012011304.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און

במידה והמראה לא תתאים בזווית, אתה יכול לנסות מראה משולבת עם תאורה של דייהטסו שרייד משנות ה-80/90,

המראה גם בצבע שחור שהולם יותר והתאורה ככל הנראה חזקה יותר בגלל מנורה גדולה יותר.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
און

במידה והמראה לא תתאים בזווית, אתה יכול לנסות מראה משולבת עם תאורה של דייהטסו שרייד משנות ה-80/90,

המראה גם בצבע שחור שהולם יותר והתאורה ככל הנראה חזקה יותר בגלל מנורה גדולה יותר.

העלאת נקודה מעניינת. דווקא יש לי אחת כזו, דור שני, עומדת-מושבתת לחלקים. הסיבה שאני שומר אותה היא כתורמת פוטנציאלית עבור מרכיבי מזגן שאני שוקל להתקין (יותר נכון - חולם להתקין...) בטנדר. אבדוק את הנושא ואת המראה. תודה על הטיפ!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אם כבר הולכים על משהו לא מקורי, אפשר של פיאט פונטו ספייס :wink: אותו פטנט, רק שהפלסטיק בן 5-6 שנים, לא 30-35.

מעניין שהאיטלקים לא יורדים מהקטע הזה, כבר 30 שנה...

• תוכן חדש...