Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב יונדאי 2000, היתה בעיה שנפתרה, אבל מערכת הקירור מלאה שמן.

ניקוי במיים בלבד לא ממש מוריד הכל, האם מישהו מכיר חומר שאפשר לשטוף איתו את מערכת הקירור

אני מדבר רק על ניקוי שמן, אין אבנית.

פורסם
שלום,

הרכב יונדאי 2000, היתה בעיה שנפתרה, אבל מערכת הקירור מלאה שמן.

ניקוי במיים בלבד לא ממש מוריד הכל, האם מישהו מכיר חומר שאפשר לשטוף איתו את מערכת הקירור

אני מדבר רק על ניקוי שמן, אין אבנית.

יש כמה סוגים לדוגמא FORTE .

תוכל לרכוש חומר פלאשינג למערכת הקירור בכל חנות חלקי חילוף.

קיים סיכון מסויים בתהליך.

פורסם

לפי דעתי תשטוף מה שאפשר עם מים, תמלא נוזל קירור אחר כך, סע איזה 1000-2000 ק"מ עם הרכב ולאחר מכן תחליף את הנוזל קירור שוב, נוזל קירור הוא גם סוג של שומני.

אני לא הייתי שם פלאשינג למערכת קירור.

פורסם

שלום רב !

החומר היחיד שכמדומני יוכל לעזור הוא נפט !

מיותר לציין שיש לשטוף את המערכת לאחר הנפט, עם לחץ מים, עד שהמים שיצאו ייהיו נקיים וצלולים, כמו מי שתייה שהיית שותה.

בהצלחה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

נפט נשמע רעיון טוב, אבל לא 100% נפט, אלא 30% נפט 70% מים.

להניע את המנוע שהוא קר לחלוטין למשך כדקה, לכבות את המנוע, ולאחר מספר שעות לרוקן את התערובת נפט ומים, ולאחר מכן לבצע מספר שטיפות עם מים נקיים, מילוי מים התנעה-כיבוי-ריקון ומילוי מחדש.

נחכה לעוד שאר היודעי דבר של הפורום שיאשרו שאפשר לבצע זאת, כי אני חושש שהנפט יגרום נזק לאטמים וצינורות.

פורסם
שלום רב !

החומר היחיד שכמדומני יוכל לעזור הוא נפט !

מיותר לציין שיש לשטוף את המערכת לאחר הנפט, עם לחץ מים, עד שהמים שיצאו ייהיו נקיים וצלולים, כמו מי שתייה שהיית שותה.

בהצלחה.

צביקה

צביקה, האם יכול להיגרם נזק למערכת אם ישתפו אותה במים עם מעט סבון (כביסה למשל)?

הסבון אמור להמיס את השמן..

פשוט גם אני צריך לבצע ניקוי זהה.

פורסם

שלום רב

יש מתקן שטיפה יעודי לשטיפת מערכת קירור ברכב . המתקן מחליף את כול נוזל הקירור ושוטף את המנוע מבפנים

בברכה זיסו יוסי -מוסך זיסו

פורסם

סליחה על השאלה,אבל זה ממש לא טוב שיש קצת שמן במי קרור?.חוץ מהאסטטיקה ובקבוק שחור.אשמח לדעת מה הנזק שיכול להיגרם למנוע,תודה.

פורסם

שמן פוגע בזרנוקי המים והם במוקדם מאוד יתנפחו ויתבקעו. אם חדר שמן מנוע למערכת הקירור יש לבצע פלאש עם חומר יעודי ולהחליף את כל הצנרת מים בסיום התהליך.

פורסם

סליחה שאני מקפיץ אבל במחשבה שניה,גם הגרמושקות של הגלגלים יש בהם שמן,וגם מחזרי שמן מחזיקים שמן וכולם עשוים גומי .אז מה קצת שמן במים מזיק כול כך לצינורות גומי.והאים הנזקים שיהיו בעיקבות הניקוי ,שוה את זה.

פורסם

מוצרי גומי שפועלים בתנאים של שמן וגריז, כמו גומיות לציריות , הגה מחזירי שמן אטמים וכדומה, שונים לגמרי בהרכיבם וחומר הגלם שלהם מאשר צנרת מים. אל תחסוך בעניין הזה אחרת תגמור מנוע.

פורסם

חומרים לשטיפת אבנית הם מבוססי חומצה.

להסרת השמן ללא חשש להסרת אבנית אתה צריך חומרים בסיסיים. (בעלי PH גבוה מ-7)

אם תוסיף למים אקונומיקה היא תמיס את השמן ללא חשש של פגיעה באבנית.

בכל מקרה אני הייתי פועל לפי המלצת דניאל ומשתמש בפלאש יעודי.

פורסם

יש תוסך ניקוי רדיאטור של LM שיעשה את העבודה בצורה טובה, ראה תמונה למטה.

להלן הסבר מפורט לדרך ביצוע מומלצת לניקוי מערכת קירור משמן בפרט וכפעולת ניקוי כללית במערכות מוזנחות, בכלל.

1. רוקן את כל הנוזל מהמערכת ע"י ניתוק צינור רדיאטור תחתון או פקק ריקון (במידה ויש).
  2. ביטול תרמוסטט - הסר תרמוסטט או חתוך את ליבתו וחבר חזרה עם גומיה את בית התרמוסטט.
  3. מלא מי ברז יחד עם התוסף ותן למנוע לעבוד עד שמאורר המנוע יכנס לפעולה מספר פעמים.
  4. האץ את המנוע לסיבובים גבוהים כ 10 פעמים כדי לסחרר את התוסף במהירות במערכת.
  5. דומם מנוע והנח למנוע להתקרר מעט כדי לא להכוות.
  6. רוקן שוב את המים יחד עם התוסף והשאר את הצינור רדיאטור תחתון או פקק הריקון, פתוח.
  7. נתק את צינור החימום החוזר למנוע בצד המנוע וחבר אליו צינור גינה שמחובר לברז מים.
  8. פתח את ברז והמתן עד שמים נקיים יצאו מפקק הריקון או הצינור התחתון.
  9. הפסק את זרימת המים וסגור את צינור המים התחתון (או פקק הריקון) ופתח את ברז הגינה שנית עד שמים יוצאים מהצד השני של צינור החימום המנותק, כדאי להרים לגובה את הצינור חימום המנותק כדי שכל המנוע, הרדיאטור ויחידת החימום יתמלאו מים לחלוטי לפני שיתרוקנו החוצה.
  10. לאחר שרק מים נקיים יוצאים מהצינור חימום, הפסק את זרימת המים ורוקן את המערכת מהמים, העזר בלחץ אויר כדי לרוקן מים מבלוק המנוע.
  11. החלף צנרת מים.
  12. התקן תרמוסט חדש.
  13. מלא נוזל קירור יעודי ונקז את המערכת לפי הוראות היצרן.
  14. הפעל מנוע ובדוק כי אין נזילות והמאוורר מנוע פועל בכל מהירותיו ומנוע אינו מתחמם.
  15. סע לשלום המפתות בפנים.

main.jpg

• תוכן חדש...