Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחממות כדור הארץ, בלאי, בזבוז אנרגיה וחוסר יעילות. כפי שאחותי הגדולה אומרת - ב-ס-ד-ר.

גם אצלי זה מחובר לסוויץ', וגם ברכבי השכרה שאני מידי פעם שוכר מהעבודה אני מדליק אורות ביום.

כי להזיק זה לא מזיק. ולהועיל אני גם לא רוצה לדעת מתי זה יועיל.

זה פשוט שם. ואין לדעת מתי זה יכול להציל אותך.

אז ה000000.1 אחוז הזה? זה החיסכון?

וגיא, אם אתה רוצה לחסוך 60 שקל, אל תכבה אורות ביום. תקנה במקום יותר נורמלי ולא באוטו דיפו.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגיליון 'הגה' 129 (דצמבר 09') היתה כתבה על הדלקת האורות.

אני יצטט את החלק של החיים של הנורה ועלות הדלק (באגירה אני מצטער- אבל חייבים לסיים עם זה):

"4. האם הדלקת אורות ביום תקצר את חיי נורות הרכב או תגביר צריכת דלק?

נסיעה עם אורות דולקים ביום אינה מקצרת את אורך חיי נורות הרכב באופן משמעותי. ההעמסה מערכת חשמל תקינה הנה מזערית. גם המצבר אינו אמור להיות מושפע כל עוד המכונית נוסעת ואינה עומדת שעות בסיבובי סרק. ההשפעה על צריכת הדלק מזערית ואינה מורגשת באופן מעשי.

ג'נרל מוטורס וגורמים קנדיים נעריכים את עלות הדלק והבלאי לנורות בכשלושה עד 15 דולר לשנה לנהג ממוצע."

זהו רק חלק קטן מהכתבה. יש כאן עוד על כך שבאור רגיל אין סכנת סינוור, יתרונות וכמה מחקרים שבוצעו.

למי שיש סורק ויש הכתבה והרצון, יכול להעלות לכאן בכדי שכולם יראו את הכתוב.

אישית אני הייתי עושה את זה אבל מסיבה כלשהי הסורק לא רוצה לעבוד ככה שאינני יכול להעלות.

פורסם
רועי, על מה אתה מבסס את הטענה הנחרצת שלך, לפיה "גם נהג עם ראייה 6:6 וריכוז 100%-100% יראה אותך טוב יותר ביום שמש"? אודה לך אם תצרף ביסוס לטענה, קרי מחקרים מקצועיים המותאמים באופן מלא לאקלים בישראל. תודה.

לגבי בחירת הצבע, ביום בו יפסיקו לפתוח עליי דלתות בחניה ולהשאיר סימנים קטנים, וביום בו יפסיקו לשרוט מכוניות - אשקול רכישת רכב בעל צבע יותר בולט (ומעניין) - בחירת הצבע נעשתה כדי לצמצם נזקים (לא מבחינים בשריטות כ"כ מהר ברכב בעל צבע בהיר).

בגירה, שנגיע לגשר נעבור אותו. בינתיים אני מסתדר מצויין גם עם אורות כבויים - וכן, אומנם לא רואים כמעט בכלל את האורות במז"א קייצי, אך בכל זאת רואים נקודה צהובה מהפנסים - אחד שלא רואה טוב יבחין ב"נקודה הצהובה" הבוקעת מהפנס לפני הרכב עצמו. מצד שני, נהג שלא רואה טוב עדיף שילך לעשות משקפיים, לא?

רוצה סיבה אחת טובה למה להדליק אורות גם ביום? אז הנה - כמה פעמים יוצא לך במהלך נסיעה או אפילו הליכה ברחוב בשעות ערב / לילה לעשות לאיזה רכב שעובר את תנועת השלום של עוזי כהן ז"ל - קרי - תדליק אורות כבר!!

אתה יודע כמה אנשים שחושבים כמוך שוכחים להדליק את האורות במהלך נסיעה כשמתחיל להחשיך? לדעתי לא מעט.

ואם זה יחסוך אפילו תאונה קטנה אחת, אז זה כבר שווה את ה60 שקל על הנורות + 50 שקל דלק.

לאורות ברכב יש תפיקד אחד בלבד - לדלוק. זה כמו לכבות את הרכב בירידה תלולה - כי חבל על הדלק והכסף, למה להשאירו דולק אם אפשר לכבות? אני מספיק בוגר לדעת מתי להניע אותו שוב.

בקיצור, תפסיק לעמוד על שלך בכל מחיר, אתה טועה (לדעתי), ותדליק אורות כבר וזהו, אני אישית מוכן לתרום לך מאה ש"ח אחת לשנה על הבזבוז האדיר שזה גורם לך (מוכן לתרום רק לך כחלק מהדיון, לא לקפוץ עליי עכשיו כאילו אני איזה רוטשילד).

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

אני מדליק אורות תמיד. בפיאט האורות כבים כשמכבים את הרכב.

DRL הוכחו כמקטינים את מספר תאונות הדרכים, כשיהיה לי רכב עם DRL אז זה מה שידלוק.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לרכב חדש יש ירידת ערך גדולה, גיא אולי תמכור את הפאביה ותקנה בחזרה אונו ? ככה תחסוך עוד אי אילו ש"חים בכל שנה (בקיזוז הסכומי עתק שתשאיר בכל מיני מוסכים או בעלי מקצוע שקרנים אלו ואחרים בנסיונות לתקן תקלות ברכב).

האא וכשאתה בסופר, תקנה נייר טואלט של המותג, עם 48 גלילים כי זה הכי זול, ותיזהר שלא יהיה לך שריטות בישבן.

האא 2, אם יש לך פנצ'ר, באמצע האיילון בנתיב השלישי מימין, תעצור מיד שלא ילך לך הצמיג.

בברכת חג עצמאות שמח וזהיר, אור (שחושב שצריכים לבטל את ידית האורות ברכב, ע"מ שידלקו כל הזמן)

וכדי לנפצ לך את המיתוס המפגר הזה עם הדלק, ברכב אשר האלטרנטור שלו תקין, השפעה של הדלקת אורות הינה 0.1-0.4 וולט, זה לא יגרום ת.דלק גדולה יותר, כי אם המיתוס שלך נכון האוטו שלי צריך לצרוך 3 ליטר לק"מ בגלל המערכת וגם עוד כמה רכבים של חברי פורום.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

תמיד עם אורות דולקים.

גם אם זה מקצר את חיי הנורה או הרפלקטור החיים שלי חשובים יותר מעוד שקל או שניים לחודש שהם עלות הבלאי לנורה. בדיוק כמו שלא אחסוך בשום מערכת בטיחותית אחרת כך גם בנורות.

לפי אותו היגיון גם לא כדאי להשתמש בבלם היד בחנייה במישור כי זה מקצר את חיי הכבל וממילא במישור האוטו יכול להחזיק על הילוך, לא להפעיל מזגן בקיץ (וכמובן לא לפתוח חלונות) כי זה צורך דלק ולא להפעיל את הוישרים אם הגשם לא ממש חזק כי עוד אפשר לראות וחבל לשחוק את הגומיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

איך שאפשר לכבות אני מכבה, הרכב בולט מספיק, הוא אדום (אך גברי עד לאין שיעור).

נתוני חברות ביטוח מעידים על כך שהסיכוי שרכב אדום יהיה מעורב בתאונה נמוך משמעותית מכל צבע אחר.

באנגליה אפילו יש הנחה בביטוח לרכבים אדומים וזה ידוע שבעלי רכבים אדומים נהנים מהצלחה מרובה בקרב נשים (טוב נו, רק החלק הראשון נכון).

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

כפי שכתבתי בעבר,מחקר בצה"ל הוכיח שהדלקת

אורות ביום מפחיתה את מספר התאונות ברכבי צה"ל !

לכן כל כלי הרכב הצבאיים מחוייבים להדליק אורות ביום בכל מקום ובכל עונה.

הויכוח מיותר-הדלקת אורות עוזרת ועלותה מעטה.

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם

לא צריך להתייחס ברצינות לטיעונים המגוכחים של Stio בעניין האורות. זה מה שקורה כשעולים על עץ ומתפדחים לרדת, מתחילים לצעוק על כולם שיותר נעים וטוב לישון על ענפים. כשעושים זאת בעברית רהוטה, זה אפילו יכול להשמע הגיוני.

מכיוון שהדלקת אורות תמידית לא גורמת שום נזק ועלותה זניחה שבזניחות, אין סיבה לא להדליק אורות. זה הרה יותר פשוט מלחשב את כיוון ועוצמת קרינת השמש, ולהפעיל אורות בהתאם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הטיעונים של סטיו מעוררים גיחוך ולא בפעם הראשונה, מעניין אותי מאיפה הקרצת את השטות שברכב מודרני תעלה תצרוכת הדלק ? והאם החצי שקל בחודש שווה יותר מבטיחות בדרכים ?

Peugeot 208GTI

פורסם

אצל אבא שלי בשברולט קרוז אין אופציה לכבות אורות, זאת אומרת שברגע שמתניעים האורות נדלקים וברגי שבכבים מנוע האורות נכבים.

פורסם
כשתגיע לגשר, למי תסביר את ההסבר המלומד הזה?

לאישתך (אני בכוונה בוחר בקרוב משפחה שאני יודע שאין לך) שתשכב בטיפול נמרץ כי ה"חצי עיוור" שנכנס בך לא ראה אותך כשיצא לעקיפה מולך?

את תופעת הנהגים ה- "חצי עיוורים" צריך להוריד מהכביש ע"י חקיקת חוק ייעודי, המורה לנהגים כל 5 שנים לבצע בדיקת ראייה. ניתן גם לאכוף את הנ"ל ע"י ניידות מתנ"א באמצעות מכשור מתאים, אך בינתיים הגורמים המוסמכים עסוקים בלהתחבא מאחורי עצים ולעצור את העבריינים האמיתיים באמת: כאלו שנוסעים 120 במקום 90.

העין האנושית נמשכת לאור. וזה לא משנה אם זה ביום או בלילה. אם מישהו יעבור לידך עם פנס,

אתה תסתכל לתוך הפנס. זה כלל לא משנה אם אתה רוצה או לא, זה תת-מודע. אותו דבר בזמן

נהיגה - כשדולק אור אתה תבחין בו ותסתכל לכיוונו באופן תת-מודע. גם באור יום.

תאורת הפנס היא צהובה, אור השמש הוא צהוב. אור השמש חזק הרבה יותר מאור הנורה הקדמית שנמצאת כעת ברכבך, לפיכך כשאור השמש פוגש את אור הנורה הוא מבטל כליל את השפעתה. פיזיקה פשוטה, ולכן אורות החזית במז"א נאה לא ייראו כמעט בכלל. במז"א מעונן זה סיפור אחר.

רוצה סיבה אחת טובה למה להדליק אורות גם ביום? אז הנה - כמה פעמים יוצא לך במהלך נסיעה או אפילו הליכה ברחוב בשעות ערב / לילה לעשות לאיזה רכב שעובר את תנועת השלום של עוזי כהן ז"ל - קרי - תדליק אורות כבר!!

אתה יודע כמה אנשים שחושבים כמוך שוכחים להדליק את האורות במהלך נסיעה כשמתחיל להחשיך? לדעתי לא מעט.

ואם זה יחסוך אפילו תאונה קטנה אחת, אז זה כבר שווה את ה60 שקל על הנורות + 50 שקל דלק.

לאורות ברכב יש תפיקד אחד בלבד - לדלוק. זה כמו לכבות את הרכב בירידה תלולה - כי חבל על הדלק והכסף, למה להשאירו דולק אם אפשר לכבות? אני מספיק בוגר לדעת מתי להניע אותו שוב.

בקיצור, תפסיק לעמוד על שלך בכל מחיר, אתה טועה (לדעתי), ותדליק אורות כבר וזהו, אני אישית מוכן לתרום לך מאה ש"ח אחת לשנה על הבזבוז האדיר שזה גורם לך (מוכן לתרום רק לך כחלק מהדיון, לא לקפוץ עליי עכשיו כאילו אני איזה רוטשילד).

הסיבה שהעלת אינה רלוונטית לנושא השרשור - כאן מדובר על אורות ביום ולא בלילה. לאורות יש שני תפקידים: לראות ולהיראות.

א. "לראות": אורות הרכב משמשים בכדי להאיר לך את הדרך - לפיכך הדלקת אורות ביום זוהי פעולה שאינה עולה על תפקיד זה.

ב. "להיראות": בחושך - תאורת לוחית הרישוי ותאורת אור הדרך האדום מאחור: משמשים לצורך זיהוי הרכב ע"י הנהג הנוסע מאחוריך, כמו כן בתנאי מזג אוויר מכבידים. הדלקת אורות בשעה 12:00 באמצע אוגוסט כאשר הטמפ' בחוץ נושקת ל- 40° אינה עונה על הדרישות - אף אחד לא מבחין באורות הרכב שלך.

למה לא לכבות את המנוע בירידה? מכיוון שההגה יכול להינעל לך, מגבר בלם לא פועל (סכנה בטיחותית חמורה) - אני לא רואה איך זה מתקשר לעיניין האורות. אני עומד על שלי בכל מחיר באופן נחרץ וחד משמעי, לא אדליק לעולם את האורות ביום במסגרת החוק או מחוצה לו, אלא רק ע"פ שיקול דעת מתאים בזמן אמת.

אני מדליק אורות תמיד. בפיאט האורות כבים כשמכבים את הרכב.

DRL הוכחו כמקטינים את מספר תאונות הדרכים, כשיהיה לי רכב עם DRL אז זה מה שידלוק.

DRL הוכחו כמקטינים את מס' תאונות הדרכים בתוך תחומי מדינת ישראל? האם יש הוכחה חד משמעית המתייחסת לאקלים בישראל?

לרכב חדש יש ירידת ערך גדולה, גיא אולי תמכור את הפאביה ותקנה בחזרה אונו ? ככה תחסוך עוד אי אילו ש"חים בכל שנה (בקיזוז הסכומי עתק שתשאיר בכל מיני מוסכים או בעלי מקצוע שקרנים אלו ואחרים בנסיונות לתקן תקלות ברכב).

האא וכשאתה בסופר, תקנה נייר טואלט של המותג, עם 48 גלילים כי זה הכי זול, ותיזהר שלא יהיה לך שריטות בישבן.

.

אין קשר לירידת הערך והבדלים בין פאביה לאונו. מדובר בעלות מול תועלת - האם הדלקת האורות תורמת למשהו? בינתיים אני טוען שמדובר בבזבוז כסף, אתם טוענים שזה משפר את הבטיחות, אך לא מבססים את דעתכם/עמדתכם. אני מדגיש: כל המחקרים שנעשו באירופה לא תקפים לישראל, האקלים שונה. באירופה יורד גשם בכל ימות השנה, גם בקיץ - פה לא.

נייר הטואלט של "שמורת טבע" יותר זול ואיכותי מזה של "המותג" (שנמכר רק אצל רמי לוי). בדוק את הנושא.

כפי שכתבתי בעבר,מחקר בצה"ל הוכיח שהדלקת

אורות ביום מפחיתה את מספר התאונות ברכבי צה"ל !

לכן כל כלי הרכב הצבאיים מחוייבים להדליק אורות ביום בכל מקום ובכל עונה.

הויכוח מיותר-הדלקת אורות עוזרת ועלותה מעטה.

איפה המחקר? מנגד, ראיתי כבר מחקרים שנעשו ע"י צה"ל - בוא נאמר שלא הייתי מסתמך על זה.

לא צריך להתייחס ברצינות לטיעונים המגוכחים של Stio בעניין האורות. זה מה שקורה כשעולים על עץ ומתפדחים לרדת, מתחילים לצעוק על כולם שיותר נעים וטוב לישון על ענפים. כשעושים זאת בעברית רהוטה, זה אפילו יכול להשמע הגיוני.

לא עליתי על שום עץ (גם לא על שיח). כל עוד אין מחקר מקצועי ומותאם לאקלים בישראל - אין טעם להתווכח, מה גם שאתה מוציא כעת דיבה.

פורסם

אתה עסוק בלהגיד את אותם דברים שוב ושוב ולטעון שעד שלא הוכח אחרת אתה צודק, במקום פשוט לקרוא ולהבין שרוב האנשים כאן (כולל אותי) חושבים שרכבים עם אורות דלוקים ביום בולטים יותר בכביש.

אז על מה אתה ממשיך להתווכח? אתה טוען שאני סתם חושב שהם נראים לי יותר טוב ושבעצם אין הבדל?

פורסם

רואים יותר טוב עם אורות דולקים , נקודה.

נכון שאם עומדים מול הרכב ביום שמש בהיר , עם אורות או בלי זה לא משנה.

אבל במצב נסיעה , ובמיוחד כאשר החלון קצת מלוכלך , ובנוסף יש וילון אחורי , ובנוסך למשקפי שמש , ובנוסף לצבע רכב כסוף או אפור , ובנוסף לחלונות כהים ,וקצת מזג אוויר מעונן,

ובנוסף לעוד מיליון דברים שאתם לא מדברים אליהם כי כנראה אתם באמת לא רואים.

תדליקו אורות זה לא מזיק אף פעם .כל הגיבורים למינהם שאומרים שרואים , פשוט לא מסתכלים.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...