Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדעות על הכביש חלוקות? ממתי הנהגים בארץ באמת עושים את הדבר הנכון?

אז אפשר להגיד שאם כולם נוסעים בשמאלי אז כנראה שזה בסדר וככה צריך לעשות, לא?

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתה לנו מאזדה לנטיס 5 שנים - הנורות דלקו בכל נסיעה בקביעות - במשך 5 שנים הוחלפו הנורות פעמיים , אז מה אני אגיד לכם- 140 ש"ח ל5 שנים זו הוצאה מאד מאד גדולה.

כיום אני כבר שנתיים עם פאביה - הנורות דולקים בקביעות בכל נסיעה - במהלך השנתיים החלפתי פעם אחת נורה אחת - בעלות של 50 ש"ח (איך אמרת ? הידעתם? נורה ראשית H7 איכותית עולה מעל 60 ש"ח. ) וקניתי דרך צ'מפיון.

כשהתחלנו לצאת לפני שנתיים + אני וחברתי - לימדתי אותה להלדיק אורות בכל עת - מאז חלפו שנתיים ונחשו מה? גם היא החליפה נורה אחת פעם אחת בלבד. אמנם כאן ההוצאה הרבה יותר גבוהה , כ-60 שקלים ב'סתם' מוסך (כי ראו בחורה) .

חבל להמשיך על שאר הרכבים במשפחה (עוד 2) , שגם שם , נחשו מה? האורות דולקים בקביעות.

בקיצור,

אני פותח חשבון פיי-פאל עבור Stio, כולם מוזמנים לזרוק לשם מזומנים . נעשה מגבית. בכל פעם שתישרף לStio נורה - נשחרר לו 60 שקלים ואפילו נשלח לו עד הבית.

8)
פורסם

קספר, במידה והיה מוכח בוודאות שהדלקת אורות תורמת לבטיחות - הייתי מדליק. אני כן עושה הכל כדי לחזור הביתה בחתיכה אחת, במקרה הזה הדעות חלוקות וניתן לראות זאת היטב בכביש. גם הצעת החוק הנ"ל להדלקת אורות בכל ימות השנה - נדחתה, ועוד משהו שכדאי לשים לב אליו זה הטוקבקים למטה.

ממתי הצעת חוק שנדחת היא אמת מידה למה כן צריך להיות ומה לא?

הרבה הצעות חוק לגיטימיות נדחו, אז מה?

אני לא יודע בן כמה אתה, אבל מכל התגובות שלך כאן עולה שחסרה לך הרבה חוכמת חיים וניסיון חיים אמיתי.

אתה בטוח שזה שיש אנשים שלא רואים טוב על הכביש זו לא בעיה שלך, תאמין לי שכשהם ימרחו לך במקרה הטוב את האוטו ובמקרה הרע את הפרצוף אתה תשתכנע שהראיה הגרועה שלהם היא כן הבעיה שלך. תאמין לי שאם תהפוך ילד בן 10 לפיתה על הכביש זה כן יפריע לך...למרות אולי שההורים שלו לא לימדו אותו להסתכל שמאלה ימינה שמאלה לפני שחוצים כביש.

צא מהפוזיציה של "אני יודע הכל ושמישהו אחר יתקן את העולם..." , לא הכל בחיים זה שחור ולבן ולא על הכל יש לך שליטה, אם בכך שאתה מדליק אורות ביום אתה משפר בקצת את הסיכוי שלך לא להיות מעורב בתאונה (נראה לי שגם אתה כבר מסכים שזה משפר במשהו...), אז זה כבר שווה את זה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני רק אציין שאני עם DRL כבר כמעט שנתיים, דלוק תמיד - ז"א שכל זמן שסוויץ דלוק הרכב עם אורות יום.

לא יצא לי עדיין להחליף איזושהי נורה ברכב והצריכת דלק מעולה בהתחשב בנסיבות ;)

פורסם

אני מדליק כל היום כל השנה כחלק מהנקמה שלי במשטרה - מי אתם שתגידו לי מתי להדליק?!

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
אני מדליק כל היום כל השנה כחלק מהנקמה שלי במשטרה - מי אתם שתגידו לי מתי להדליק?!

זו לא המשטרה שאומרת מתי להדליק אלא משרד התחבורה, המשטרה סה"כ אוכפת את החוק הזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אלעד, הנורות שהתקנת ברכב לא חוקיות - ברכב מושך כחולים כמו ה- 146 לא הייתי ממהר למשוך עוד יותר תשומת לב. בקשר לתכנית חיסכון ושות' כבר יש לי - דווקא אחלה ריבית...

יודע מה? בסדר, שכנעת אותי. הנורות האלה לא חוקיות. עדיין, לא הבנתי איך זה תומך בטענתך אליה התייחסתי בתגובתי הקודמת.

אתה מסיט את הדיון לכיוון אחר לגמרי. גם בהנחה שהאורות ברכב דולקים בכל רגע שבו הסויץ' פועל, מנורה יכולה לפעול עשרות חודשים לפני שתשרף. כיבוי אורות חוסך מאות שקלים בשנה? :roll:

בחיי, אתה צריך לעשות על זה עבודה סמינריונית בכלכלה. אתה בטוח תסיים בהצטיינות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מה גם שאתה מוציא כעת דיבה.

אתה מאיים עלי בתביעה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בהחלט, ורואים את זה בכביש.

אנשים ממשיכים להדליק אורות אף על פי שעבר כבר ה-1 לאפריל.

לפי דעתי , זה פשוט הפך להרגל , כמו שאצלי בשברולט האור נדלק באופן אוטומטי.

Renault Clio RSi 1995 :evil:

פורסם

אני חושב שכדאי לנעול את הדיון.

הרוב פה בעד הדלקת אורות אם זה סתם קפריזה או אם מוכח מדעית \ סטטיסטית \ פוקסים.

הבחור שהעלה את השאלה נראה לי די נעול על דעתו.

בואו נסגור את זה בצורה חיובית שתמיד יהיו כאלה שיעשו דברים כי כך אמרו לי [החוק ,משרד התחבורע ועוד]

ויהיו כאלה שיגדילו ראש ויהיו פרו-אקטיביים אם הם חושבים שזה ימנע מהם תאונה [הדלקת אורות \ הקשה על עץ \ נעל של תינוק על האגזוז].

תודה.8)

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
הנזק הכלכלי פחות מטריד אותי, פה מדובר יותר על התועלת בהדלקת אורות ביום - זאת המחלוקת העיקרית. אם היה ניתן לנסוע עם אורות גבוהים ביום הייתי אומר "מילא" כי באמת רואים את האורות האלו מצויין, אבל לא רואים את האורות שאתם מדליקים, לא חבל? אני מסכים שיש מצבים גם במז"א נאה שאורות עוזרים (לקראת שקיעה / זריחה), אבל אני לא מדבר על זה - אני מדבר על אור יום מלא.

אגב, אם הייתי רוצה לנסוע 10 ק"מ ביום (ועוד בממוצע) הייתי קונה סוזוקי אלטו - אבל הרכב שלי עובד קשה.

אנלוגי, אתה חושב שאני כותב את ההודעות האלו מבלי שבדקתי את הנושא בעבר? כבר 5 שנים שאני עוקב אחרי העיניין הזה, דעתי ידועה.

קספר, במידה והיה מוכח בוודאות שהדלקת אורות תורמת לבטיחות - הייתי מדליק. אני כן עושה הכל כדי לחזור הביתה בחתיכה אחת, במקרה הזה הדעות חלוקות וניתן לראות זאת היטב בכביש. גם הצעת החוק הנ"ל להדלקת אורות בכל ימות השנה - נדחתה, ועוד משהו שכדאי לשים לב אליו זה הטוקבקים למטה.

סטיו, אני מניח שאפילו אתה מסכים שהדלקת אורות ביום לא מסכנת אף אחד ואפילו אתה טוען שעדיין לא הוכח בוודאות שהדלקת אורות ביום תורמת לבטיחות (אבל סביר מאוד להניח שכן) אז לא שווה את השקל בחודש ולו מחמת הספק?

לגבי התיאוריה שלך עם אור השמש אני במקומך הייתי תובע את המורה שלי לפיזיקה. עוצמת מקור האור לא משנה אלא כמות האור המוחזרת לכיוון העין. נכון שהשמש היא מקור יותר חזק אבל גם הרבה יותר רחוק ומפוזר ובנוסף לא מאיר ישירות לכיווננו.

בניגוד לשמש המפנס מרכז את האלומה ישר לכיוון שלנו ולכן עוצמת האור הרבה יותר גדולה (אם יש לך DSLR אתה יכול לבדוק את זה בקלות בעזרת מד האור. קח בחשבון שסטופ אחד משמעו כפול אור).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
רציתי גם להביע את דעתי לגבי Stio וחבר מרעיו (מלשון רע, ההיפך מטוב), אבל אני אתאפק כיוון שאין לי ממש חשק לקלל (...) זה לא כי הם אטומים כמו Stio (התפלק לי אחד, תרשום על החשבון), זה סתם חוסר תשומת לב (...) STIO - אמנם השמש זורחת לך מהת*ת, אבל את אורה רק אתה רואה. בשביל שיראו אותך - תדליק אורות.

תפסיקו להשתלח בסטיו, הוא עוד עלול להגלות את עצמו שוב ומהפורום, ואז מי ישעשע אותי כל פעם מחדש עם חרטוטים על הנזק הכלכלי הנגרם בעקבות הדלקת נורות ביום, בעודו מתנייד כעשרה ק"מ ביום בממוצע ברכב חדש דנדש שעלה לו מאה אלף שקלים חדשים?

בקיצור, אני פותח חשבון פיי-פאל עבור Stio, כולם מוזמנים לזרוק לשם מזומנים . נעשה מגבית. בכל פעם שתישרף לStio נורה - נשחרר לו 60 שקלים ואפילו נשלח לו עד הבית.

אני לא יודע בן כמה אתה, אבל מכל התגובות שלך כאן עולה שחסרה לך הרבה חוכמת חיים וניסיון חיים אמיתי.

אתה צריך לעשות על זה עבודה סמינריונית בכלכלה. אתה בטוח תסיים בהצטיינות.

אתה מאיים עלי בתביעה?

תראו, יכולתי להמשיך את הדיון הזה עוד ועוד, אבל לא בכבודי לנהל את הדיון בצורה הזו. אם אתם בוחרים להוריד את רמת השרשור לרמה נמוכה שייבושם לכם, אני פשוט לא אקח בזה חלק. מצד שני, יכולתי גם לענות לכם חזרה באותו המטבע בדיוק, אבל אני כאמור לא רוצה לרדת לרמה נמוכה.

מי שרוצה שייסע עם אורות כבויים, מי שרוצה שימשיך להדליק אורות, ומי שרוצה יכול להתקין פרוג'קטור 500W על הגג - ככה יראו אותו הכי טוב. המשך שבוע טוב.

פורסם
תראו, יכולתי להמשיך את הדיון הזה עוד ועוד, אבל לא בכבודי לנהל את הדיון בצורה הזו.

לא מעניין אותי הכבוד שלך, שאלתי אם אתה מאיים עליי בתביעת דיבה, כן או לא?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...