Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר ראשון תגדיר מה זה "פעם" אין לי מושג על מה אתה מדבר,אולי תהיה יותר ספציפי,נסעתי כבר על רכב אמריקאי,אחד או שניים :) בחיים,אין מושג ירוק על מה אתה מדבר,יש לך נתונים להציג לטענה המופרכת הזאת?

כן,יש לי נתונים.אתה מוזמן לקרוא את גיליון 260 ומשהו של אוטו (ספטמבר 2006 אם אני לא טועה) ובו יש מבחן השוואתי בין לה-קרוס CXS לטויוטה קאמרי.הבוחן מתאר שם בדיוק איך מתנהגת הלה-קרוס.אגב,תשאל את SRONIS,הלא הוא רוני שטרן,עיתונאי במגזין אוטו,אולי הוא היה נוכח במבחן ואולי הוא יודע משהו על ההתנהגות של "אמריקאיות של פעם"; יש לי מבחן השוואתי מ"הגה" 2001 עם אימפלה/טאורוס/סברינג ושם הוא מתאר גם כן,בצורה ממש טובה,מהי "התנהגות אמריקאית של פעם".

ומהחיים האישיים: שברולט לומינה LTZ,מכיר? "גרסת העל" של הלומינה,שצויידה גם במיתלים מוקשחים יותר.יצא לי לנסוע עליה (לא לנהוג) והנהג לקח פנייה תמימה ימינה והיה נדמה שהוא עשה "השכבה" בסגנון של אופנוע.ככה,בערך,מתנהגות כל המכוניות האמריקאיות "של פעם".אבל עזוב,במקום מגוריי יש לא מעט אמריקאיות משנות ה-50' וה-60' ואתה פשוט חייב לראות בעצמך מה קרוה איתן כשהן עולות על באמפר - הן ממשיכות להתנדנד עוד עשרות מטרים אחר-כך.כשהן לוקחות סיבוב,הנהג כמעט מגרד את הגחון.

תאמין לי,יש לאמריקאיות "של פעם" מוניטיו מוצדק לגבי ההתנהגות הידועה לשמצה שלהן.אגב,הן גם לא בהכרח נוחות בגלל המיתלים הרכים - במהירות איטית אולי כן,אבל במהירות גבוהה הרכבים האלו לא מפסיקים להתנדנד,במיוחד על כביש שבור.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חביבי אתה ממש אבל ממש טועה ומטעה,דווקא את הLTZ היחסית נדיר בארץ אני במקרה גם מכיר מקרוב,אחד הרכבים הכי מדהימים שנתקלתי בהם,הרכב חזק,יציב,לוקח פניות בצורה מצויינת,משייט כמו יאכטה מדהימה,אין לך מושג על מה אתה מדבר,חבל לזרוק סתם דברים באויר.

פורסם
חביבי אתה ממש אבל ממש טועה ומטעה,דווקא את הLTZ היחסית נדיר בארץ אני במקרה גם מכיר מקרוב,אחד הרכבים הכי מדהימים שנתקלתי בהם,הרכב חזק,יציב,לוקח פניות בצורה מצויינת,משייט כמו יאכטה מדהימה,אין לך מושג על מה אתה מדבר,חבל לזרוק סתם דברים באויר.

במשך כשנה היה לי LTZ מודל 98.

הרכב בהחלט חזק, ובהחלט הרבה יותר יציב מהלומינות הפשוטות.

אבל, הוא ממש לא נועד לנהיגה ספורטיבית.

אם הרכב רק היה אמין ולא טוחן לי את הכיס, הייתי נשאר איתו.

היום אני על פוקוס 2004 וזה פשוט בדיחה.

אבל סיבובים אני יכול לקחת יותר מהר.

פורסם
הוא ממש לא נועד לנהיגה ספורטיבית

נכון מאוד מהסיבה הפשוטה שהוא לא רכב ספורט,אז אומנם זה LTZ ואומנם יש לו 2 אגזוזים ואומנם עוד המון דברים שמסביב,אבל בוא לא נשכח זה בעצם רכב סלון מפואר.

פורסם
אתה בטוח שהית מגדיר את לומינה כ"רכב סלון מפואר"???

אני אמנם לא מגדיר ההגדרה הזו, אך אני בטוח בה מספיק בשביל שנינו.

חבר יקר, בשנים בהם נמכרה הלומינה ואחותה ה'ספורטיבית משהו' המונטה-קרלו, היפנים רק יכלו לעמוד מהצד ולקנא.

בברכה,

יונתן.

[email protected]

פורסם

חבר יקר, בשנים בהם נמכרה הלומינה ואחותה ה'ספורטיבית משהו' המונטה-קרלו, היפנים רק יכלו לעמוד מהצד ולקנא.

כן הא... הלקסוס ls היא פשוט בדיחה לייד הלומינה :?

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

זורק דברים באוויר? ממש לא.לא כתבתי בשום מקום "חלשה" (היא לא,3800 סמ"ק V6 עם 200 כ"ס) או "לא משייטת" (המיתלים הרכים באמת מאפשרים שיוט נעים,אם כי היא עדיין מתנדנדת על כביש גלי) ואפילו לא "קמצנית באיבזור" או "לא בטיחותית" (4/5 כוכבים באיזה מבחן ריסוק אמריקאי NHTSA) למשל.אבל גם עם מיתלים "מוקשחים יותר",היא רחוקה מלקחת פניות כמו..כמעט כל רכב אחר.מה לעשות,פעם האמריקאים לא ידעו לייצר מכוניות ספורטיביות.

פורסם

הזוי,הפניות שלה מצויינות גם בלי להיות ספורטיבית,אני באמת לא מבין איך הגעת לזה,הזיכרון שלי מהרכב הזה עדיין טרי מאוד.

אבל אם כך אתה חושב אז שיהיה.

פורסם

אמנם ענו לך לגבי לקסוס אבל אתה יכול להיות בטוח שהרעיונות שלי לרכב סלון לא באים מיפן אלא מאירופה ועדיף גרמניה.

פורסם

שלום חברים,

האם דעתכם על הביואיק לוצרן 3.8 שנתון 2008 שונה מדעתכם על הלה קרוס 2008 ?

לגילוי דעתכם אודה,

אלון

פורסם

שירשור שלם על הלה קרוס ולא ראיתי שמישהו מהמשתתפים נהג עליה או החזיק בה...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני ! אם אתה כבר עושה כבוד ובא לשרשור, אז תן לנו מניסיונך.

ואם אין לך - ניסיונך על הלה קרוס - אז לי יש.

אני לא תיכננתי לכתוב על הלה קרוס ורק הגבתי על ניסיוני באמריקאיות ובלומינה LTZ בפרט.

אבל בשנת 2007 עת טסתי לפלורידה, כהרגלי לקחתי רכב אמריקאי FULL SIZE מחברת ALAMO הנפלאה.

נורא הופתעתי שהלהקרוס הייתה אחת מהבחירות. היא הייתה היחידה שם ומיד אמרתי לאשתי, נו מהר, תעמיסי הכל ברכב

שלא יקחו לנו.

הנעתי ונעתי לקראת היציאה מהמתחם.

ואז לצערי אמרו לי שיש בעיה עם הרכב(יש להם סורקי לייזר - בר קוד וכל המידע מופיע מיד)

נאלצתי להחזיר ולחפש רכב אחר.

היה או אימפלה וזה כבר היה מהסוג החדש והלא יפה, גרנד פרי, או מליבו.

כל אלה היו מבחינתי איחס, פיחס, ודרעק.

בלית ברירה לקחתי את הגרנד פרי. אני חייב לומר שזה ההחלטה הכי טובה שהייתה לי ומזל שהייתה תקלה בלה קרוס.

הפונטיאק הזו... לקח לי איזה שעה להתרגל להיות כ"כ עדין עם דוושת הגז. הראש עף לי אחורה כל הזמן.

טוב, אז מה הקשר פה ללה קרוס?

הגענו למחוז חפצנו ל WEST PALM BEACH אל בית סביה וסבתא של אשתי.

להם יש 2 לה קרוסים.

יצא לי לנהוג בלה קרוס אחד.

בהחלט תענוג, רחב מאד וכיף.

אבל.... לעומת הפונטיאק, התאוצות שלו היו ממש .... עדינות והולמות את גילם של בעלי הרכב (באזור ה90)

הרכב היה מאד לא מרגש מבחינת כח.

הזכיר לי את האימפלה ששכרתי שם בשנת 2005 שהייתה רכב כיף מאד, אבל התאוצות לא היו מה שציפיתי.(הנוחות דווקא כן)

הדגם הזה של הגרנד פרי לא מגיע לארץ לצערי.

כמה שהתלהבתי מהתאוצות של ה LTZ שלי, זה עדיין לא הגיע לרמה של הגרנד פרי.

אז בקיצור, הלה קרוס זה רכב להירגע בו ולהינות מנוחותו. לי גם הפריע שפשוט לא שומעים את המנוע:wink:.

אחחח הגרנד פרי ! וזה עוד היה הדגם הפשוט והלא חזק !

כנראה הגיר והמנוע מכוונים לספורטיביות אמריקאית.

אין מילים בפי :|.

פורסם
הזוי,הפניות שלה מצויינות גם בלי להיות ספורטיבית,אני באמת לא מבין איך הגעת לזה,הזיכרון שלי מהרכב הזה עדיין טרי מאוד.

אבל אם כך אתה חושב אז שיהיה.

אמנם לא נהגתי/נסעתי בלה-קרוס (כן נסעתי בלומינה),אבל כן קראתי מבחני דרכים/השוואתיים ודעות על הרכבים האלו ועל רכבים דומים (אימפלה,טאורוס) - דעות של אנשי מקצוע רבים וטובים.לכן,על-אף שאיני בעל לה-קרוס/לומינה/טאורוס/אימפלה וכד'..(אין כמו דעה של בעל הרכב) אני חושב שאני רשאי לכתוב את דעתי המבוססת והרצינית.

גבי: ייתכן ולקחת איתה פניות במהירות איטית או שאתה רגיל למכוניות מהז'אנר הזה.אני נסעתי גם כן בלומינה LTZ וכשבאנו במהירות סבירה (משהו כמו 40 קמ"ש בסיבוב),פשוט נמחצתי על הדלת.זווית הגילגול של הלומינה ושות'..פשוט חריפה.

• תוכן חדש...