Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מתלבטת בין שלושה רכבים: פיאט ספייס גיר רגיל (שנתיים על הכביש)/פג'ו 206 אוטומט (5 שנים על הכביש)/ סוזוקי אלטו גיר רגיל חדשה.

הסיעות שלי הן בעיקר בעיר. אני מחפשת רכב אמין (פוביית מוסכים :), חסכוני ובטיחותי.

קראתי הרבה על הרכבים לעיל, ויש כ"כ הרבה מידע שאני ממש לא יודעת מה משמעותי ומה פחות ועל מה צריך לשים את הדגש. חשוב לציין ששני הרכבים שהם מיד שניה נמכרים ע"י אנשים אמינים ששמרו על הרכבים ושניהם עשו ק"מ נמוך.

אשמח לתשובה בהקדם, הרבה תודה 8)

פורסם

מה זה פיאט ספייס? זה דגם חדש שלא שמעתי עליו?

ה-206 תהיה יקרה יותר לאחזקה משתי האחרות, גם בגלל שהיא אוטומט וגם בגלל שהיא בת 5.

הפונטו (אם היא שנתיים על הכביש - זו לא גרנדה פונטו?) עדיפה פי כמה על האלטו, אבל מעט יקרה יותר לאחזקה. לאלטו תצטרכי כנראה לחכות כי יש רשימת המתנה. לכי על הפונטו אם את מכירה את ההיסטוריה של הרכב, היא הרבה יותר מכונית מהאלטו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ההמתנה היא עד יולי. לא כל כך הרבה אם את יכולה לחכות קצת.

בכל מקרה תעשי נסיעת מבחן על שניהם ותחליטי לבד.

האלטו תהיה קצת קצת יותר זולה לאחזקה ועם אחריות של 3 שנים גם אם תראי מוסך לפחות לא יכאב בכיס. :)

אסרו חג שמח!

כפיר הג'ינג'י

פורסם

אם האלטו מספקת את צרכייך, למה להתפשר על רכב משומש?

הייתי בדילמה דומה רק לפני חודש בסוף הזמנתי את האלטו.

ברור שלא לכל אחד היא תתאים, אבל אם היא כן נותנת לך את מה שאת צריכה אז למה לא להתפנק ברכב חדש?

פורסם

החלק של ה"להתפנק" הוא בהנחה ויש כאן אלמנט של פינוק. בכל מובן שהוא, למעט צריכת הדלק, גרנדה פונטו בת שנתיים תהיה עדיפה משמעותית על האלטו. היתרון היחיד כאן הוא ברכישת רכב מהניילונים ובאחריות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
החלק של ה"להתפנק" הוא בהנחה ויש כאן אלמנט של פינוק.

האלמנט של "הפינוק" מבחינתי מתייחס לנושא של רכישת רכב חדש בלבד, לא מעבר. ניילונים+אחריות.

אני מודע היטב לחסרונות של האלטו ואין לי ספק כי הפונטו או כל רכב אחר הוא רכב טוב יותר, הרבה יותר טוב בחלק מן המקרים.

מה שאני אומר זה שאם הבחורה שפתחה את השרשור מתלבטת בין מספר רכבים והרכב החדש היחיד בתקציב נותן לה את התמורה ועונה לה על הצרכים, למה לא לחסוך כאב ראש?

מעבר לזה שתחליט מה שטוב לה, אני רק משתף את היתרונות מול החסרונות שאני העליתי לעצמי כשהתלבטתי מה לקחת.

מה לגבי ירידת ערך מיידית בעת רכישת רכב חדש?

זה בהחלט חשוב במיוחד אם קונים את הרכב לתקופה קצרה, אם קונים רכב לתקופה ארוכה של 3-4 שנים ומעלה, זה לא בהכרח רלוונטי. הרי אף אחד מאיתנו לא יודע כרגע מה יהיה מצב השוק של האלטו בעוד מספר שנים.

פורסם

חברים יקרים, המון תודה על התגובות המהירות. אני נוטה יותר לכיוון הפיג'ו 206 שעברה 50 אלף, יד ראשונה, אומנם השנתון הוא 2004, אבל האנשים שמוכרים אותה שמרו על ספר טיפולים אובססיבי. בבקשה תנו לי את דעתכם עליו... :shock:

פורסם

כפיר, היום ראיתי ונסעתי על הפג'ו המדובר...יש לו מנוע די חזק ואכן נראה רכב אמין וטוב.

בכל זאת, לפני שאחליט, השבוע אנסה את הסוזוקי אלטו בנסיעת מבחן. מה אתה חושב עליו?

פורסם

לנה הפג'ו 206 כנראה תרגיש הרבה יותר טוב מהאלטו בכל סיטואציה.

עם זאת גם כפיר וגם אני הזמנו אלטו ידנית כי העדפנו רכב חדש.

למרות שאת מדברת על רכב שהוא הרבה יותר "אוטו" מכל בחינה, הפג'ו בת 6-7 שנים כאשר האלטו חדשה דנדשה.

האלטו למרות שהיא מיוצרת בהודו, בכל זאת היא קודם כל סוזוקי יפנית ואין לי ספק כי היא תהיה אמינה יותר מכל רכב צרפתי, בטח בן 6-7.

האלטו שכנראה תרגיש קצת פחות טוב בנסיעת מבחן מהפג'ו, היא מכונית חדשה מהניילונים עם 3 שנות אחריות.

הכל שיקול של תמורה מחיר ואת תצטרכי להחליט לבד מה את מעדיפה ומה את צריכה.

פורסם

יגאל, תודה לך על התגובה המהירה. אכן, העובדה שהאלטו חדשה מהניילונים עושה את ההבדל... לקחת רכב מיד שנייה מרגיש לחלוטין אחרת! אני חושבת שבמידה ואחליט ללכת על האלטו, זה יהיה גיר ידני, למרות שלא נהגתי על כזה מאז שהוצאתי רישיון (כשש שנים)... מקווה שנסיעת המבחן תהיה טובה :) ובכל זאת, למה אתה החלטת ללכת על האלטו? ולא על רכב מיד שנייה אבל אחד שמרגיש יותר כמו רכב......

תודה רבה!!!

פורסם

היום אני נוהג על כריזמה 98 וכבר שנה לפחות שאני רוצה לעבור לרכב חדש יותר.

תמיד חלמתי על גולף וחסכתי בשבילה (מודל 2001 עד 2003)

לאחרונה גם בדקתי את היונדאי I20 ואפילו חשבתי לקחת הלוואה נוספת בשביל לקנות אותה (התעניינתי בעיקר בגרסת 1600 3 דלתות)

מצחיק שמה שהפריע לי בI20 זה דוקא זה שהיא מיוצרת בהודו!

במקרה נתקלתי באינטרנט באלטו הידנית, הלכתי לראות אותה בלי שום ציפיות אבל פשוט אהבתי אותה.

קראתי כל כתבה אפשרית על האלטו, ראיתי אותה עם מספר אנשים ב2 סוכנויות ועשיתי 2 נסיעות מבחן - בסוף פשוט הבנתי שכרגע היא בדיוק מה שאני צריך ושאין טעם לקפוץ מעל הפופיק (מבחינת התקציב).

אבל שוב, לי היא מספיקה כרגע - אני נוסע לבד כמעט כל הזמן, היא לא מתאימה לכולם אבל למי שהיא כן מתאימה ומספיקה, לדעתי היא אחת הרכישות היותר כדאיות.

אגב אלטו אוטומטית - כמו שציינתי כבר במספר שרשורים אחרים, היא סיפור אחר לגמרי ומשתלמת ממש אבל ממש פחות!

בסופו של דבר לקנות רכב חדש, חסכוני מאד ודי חמוד לדעתי האישית ב59,700 ש"ח - נשמע לי מצוין.

פורסם

אני אדייק קצת יותר... 59,690 חח... אבל עכשיו ברצינות:

האלטו היא רכישה כדאית יותר מרכב יד 2 לאנשים מסויימים.

ואם את ונהגת בדרכ לבד (או מקס עם עוד בנאדם) רוב הזמן אז אין מה לחפש במקום אחר.

זה אחלה רכב. באמת. ולא בגלל שקניתי. גם אני נברתי את האינטרנט עליו מפה ועד הודעה חדשה בכל השפות (עברית, אנגלית וספרדית - יודע את השפה קצת). ובאמת באמת שכבר תכננתי לקנות מזדה 3 2006 או יונדאי גטס 2007 או סיריון 2007 אבל בסוף עשיתי נסיעת מבחן על האלטו והיא זאת שקבעה לי: אתה תקנה אלטו! ועכשיו! :)

אז תעשי לי ולך טובה, ותכלי לאחת הסוכניות ותראי אם זה באמת מה שמתאים לך.

בבהצלחה ושבת שלום!

כפיר הג'ינג'י

• תוכן חדש...