Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

fish,

אתה רוצה לומר שאם בשמאלי מישהו מזדחל לטעמך, אתה עוקף אותו מימין :?:

אם כן, אתה עבריין - עקיפה שלא מצד שמאל = 4 נקודות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המקרה הפרטי של הפותח, חשוב ככל שיהיה, אינו הענין שכן גירסתו נסמכת על זו של אשתו שגם היא כמובן ובאופן טבעי מצויה בצד ה"צודק" לתחושתה. נדמה בכל מקרה שאפשר להרגיע אותו ולומר שכנראה דו"ח לא יהיה, שכן עריכת דו"ח כזה, שלא במקום ביצוע העבירה, בהנחה שמי שעצרה היה באמת איש משטרה, כרוכה בטירדה לא מעטה וסביר שלאחר שה"שוטר" הוציא את קיצפו ונרגע, הוא לא יסטה משיגרת יומו לצורך הענין. אני נדרש להתייחס כאן לנושא מכיון שהמדובר להבנתי באחת ה"רעות החולות" של תרבות הנהיגה בארץ.

מאוד שכיח למצוא עצמך מאחורי רכב שמזדחל לו בצד שמאל, בין מכיון שהנהג עסוק בשיחה ערה, ומה שקורה מסביבו באמת לא מענין, בין שהוא צריך לפנות בעוד שבעים ק"מ שמאלה ומעבר נתיבים בשבילו היא מלאכה מסוכנת וקשה מנשוא, ולא יקרה לך כלום אם תמתין קצת ובין מכיון שסתם ככה יותר נוח לו ומי אתה בכלל שתטריד אותו בשטויות שלך. נסיעה שאינה למטרת עקיפה במסלול השמאלי לא רק שהיא מאטה את זרימת התנועה, היא גם באופן בלתי נמנע גורמת לעקיפות מסוכנות ומיותרות מצד ימין. חבל, באמת חבל שהמשטרה אינה מקדישה די תשומת לב לאכיפה בתחום הזה. צריך לנסוע בכבישים מהירים מרובי מסלולים באיטליה או גרמניה בכדי להבין עד כמה אנחנו מפגרים ברמת ותרבות הנהיגה שלנו.

פורסם

באמת יש כאן נושא מאוד מהותי של תרבות נהיגה!

אני לא מדבר על דרך הדבור של השוטר גם אם יש צדק בדבריו.גם על חלק מהתגובות המתלהמות שמצביעות על עניין התרבות.

מנסיוני גם הערה או אזהרה יש בה תועלת יותר מאשר אזרח מתוסכל שעשוי להרגיש אי צדק כלפיו.

אגב האם באמת כל החברים המתלהמים נוסעים במהירות המותרת ? או שתמיד מושכים את המרווח הנוסף בו השוטר מחמת הספק לא יעצור אותך . אני משער שהמהירות בכביש שכנראה מוגדר בין עירוני נעה סביב המהירות של 70עד 90 קמ"ש. ולכן לא בטוח שהיה פה עניין של זחילה.

בתרבות הנהיגה ראשית אני משתדל לחזור כל זמן שאני יכול למסלול הימני ביותר,אם אני עוקף אז תמיד בסיום העקיפה אני חוזר למסלול הימני בסיום העקיפה , כאן אני מרגיש בטוח יותר ובדרך כלל אף אחד לא יושב על הזנב ,ואני לא מפריע לתנועה,( גם אם אני נוסע במהירות החוקית) .תמיד ישנם אנשים שמסיבות השמורות להם ממהרים יותר,וממש אין לי ויכוח בנושא. את העקרון של נהיגה במסלול הימני אני מנסה להנחיל לשאר ארבעת הנהגים במשפחתי.בנהיגה היום יומית אני יותר מוטרד מנהגי מרוצים על הכביש יותר מנהג/ת שלוקח להם קצת יותר זמן לסיים עקיפה.

בתנועה בכבישים יש מגוון רכבים ונהגים ולכל אחד יש המגבלות שלו. רכבים כבדים ,נהגים עם תגובה איטית רכבים ישנים וכמובן מכוניות חדישות עם הרבה סוסים בתוך הקרביים,אך אנחנו אלה שבסופו של יום נגיע הבייתה בשלום ,ובדרך כבדנו גם נהגים אחרים. לפעמים זה חבר לפעמים זו הסבתא שלו ותאמינו לי הפתעות בדרך אורבות בכל פינה .

סופ"ש נעים לכולם!

חג שמח וסעו בשלום!

צ'צ'יק

פורסם
fish,

אתה רוצה לומר שאם בשמאלי מישהו מזדחל לטעמך, אתה עוקף אותו מימין :?:

אם כן, אתה עבריין - עקיפה שלא מצד שמאל = 4 נקודות.

.

אני לא עבריין כי אני נוסע תמיד בימני ורק יוצא לעקיפות דרך השמאלי, במידה ויש מישהו בשמאלי שעקפתי תוך כדי הוא העבריין ולא אני כי נוסע בימני ורק יוצא לעקיפה בשמאלי וחוזר לימני.

אגב, גם אם אני עבריין יש לו אשמה תורמת והוא זה שהופך אותי לעבריין ככה שאין לי שום סנטימנטים אליו ומבחינתי הוא לא קיים.

בכל מקרה זה נבדק גם אם קצין מתנ"א שאישר את צורת נהיגתי כל עוד לא עברתי את המהירות המותרת.

אגב גם אם אני עבריין, זה לגיטימי, 99% מהפורום (ואוכלוסית נהגי ישראל בכלל) עברייני תנועה ביודעין או לא ביודעין.

עוד מעט תגיד לי שאתה לא עובר אף פעם את המהירות המותרת או לא מוריד יד מההגה בזמן נסיעה אלא רק לצורך העברת הילוך ותמיד לוחץ על הקלאץ' לפני שאתה מוריד את היד מההגה למוט ההילוכים (במידה ונהגת אי פעם בחייך על רכב ידני) או לחלופין חוגר תמיד לפני התנעת הרכב וכו'.

אז כן, אני עבריין תנועה.:roll:

פורסם

סביר להניח שפה ושם גם אני מועד, אך בוודאי לא ביודעין.

אני עושה כל מאמץ בכדי לא לעבור על המהירות המירבית המותרת ואת זה אני מתכנן כבר בשלב רכישת הרכב - אני בד"כ אעדיף לקנות רכב עם מנוע קטן יותר מהאופטימלי לרכב, בכדי שמהירות השיוט הטבעית של הרכב, תהיה נמוכה יותר.

נהגתי בידני מספר שנים - אני כבר לא זוכר את ההרגלים שלי, אני רק זוכר שהייתי "עצלן" להעביר הילוכים, מה שאומר שמיעטתי להוריד יד מההגה. זה ממש לא תענוג בפקקים ולכן העדפתי לאוטומט - אומנם הוא רק חצי נחמה בפקקים, אז הצטיידתי גם בדו"ג.

אני לא מתחיל לנסוע בלי חגורה. אם היציאה מהחניה היא ישר, ממילא אין בעיה לחגור מלכתחילה, אם היציאה היא לאחור, ברגע שהתיישרתי, אני עוצר וחוגר.

מה מעניין אותי אשמה תורמת אם מלכתחילה אני יכול לתכנן להימנע מהסיטואציה. זה שמישהו עבריין, לא אומר שאני צריך להיגרר.

ממילא לא תמצא אותי נוסע יותר מהמהירות המותרת (ובד"כ מעט פחות), כך שלרוב אם יהיה מישהו שמזדחל בשמאלי, סביר שכל אלה שמאחורי כבר ידאגו להזיז אותו באורות וצלילים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הבחור אמר שאישתו נסעה בשמאלי כדי לפנות שמאלה ברמזור הקרוב, איך הגעתם לזה שהיא סתם נסעה לה בשמאלי ועוד זחלה שם?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
כל זמן שהרכב בשמאל עוקף, אתה תזדיין בסבלנות, כמו בנאדם תרבותי, ותחכה שישלימו עקיפה. זה שלך מתחשמק לנוע מהר זו לא בעיה של הסביבה.

על איזה חוק האמירה הזו מתבססת?

כל זמן שאני בשמאלי ואני עוקף, יזדיין הממהר בסבלנות עד שאשלים את העקיפה ואזוז לימין. אין עליי שום חובה לפנות דרך לרכב שמתחשמק לו לעקוף יותר מהר ואין לו זכות לדרוש שיפנו לו את הדרך.

כמובן שהשיא הם אלו שמהבהבים לך לפנות את הנתיב כשיש עוד רכב-שניים לפניך.

סליחה שאומר זאת אך מאחראי פורום לא הייתי מצפה לכזו תגובה חריפה וזאת כי כולם יודעים שרוב האנשים בארץ נוסעים בנתיב השמאלי כאילו והוא הימני ועוד על מהירות נמוכה (שיכולה להתבצע בקלות בנתיב הימני ),

כמו כן השיטה שקיבלו הרבה מאוד אנשים בארץ (ובמיוחד נשים ) הינו שבאם היא יצאה עכשיו מקק"ל (דרך נמיר בתל אביב) וצריכה שמאלה באזור הבורסה (מגדלי U ) אז היא תישאר על השמאלי ויהי מה,

ובתור אחד ששירת ביחידה מבצעית בצה"ל שהרבה מאוד מהזמן ישנם הקפצות במהלך היום וחייבים לטוס עד לאותה נקודה מבלי למשוך תשומת לב אז יוצאו מצבים שבהם אתה משתולל בכביש מבלי שהיית צריך וזאת כי צריך לזגזג בין מפגרים שחיים בנתיב השמאלי ו ל א רוצים לעזוב אותו.

וכן יש הרבה מאוד מקרים שבהם שוטרים או חבריי כנסת או יחידות מיוחדות של הצבא או משטרה מוזעקים למקום מסוים ולא יכולים להפעיל אמצעים שיזהו אותם (מנורה כחולה או סירנה) .

נ.ב

בחייאת ראבק לכל אלה שכן נוסעים על השמאלי כי בא להם או שהם נוסעים ברכב יקר או שהם לא מחשבנים לאף אחד או שהם מכירים את...ואת.... אז שחררו את השמאלי ואל תתנו לאחרים להיות עבריינים בכך שהם עוקפים מהימני.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

dkny2,

כשאתה משתולל בכביש לא רק שאתה מושך תשומת לב, יש סיכוי טוב שגם תעוכב ותקבל דו"ח וכל מה שניסית לחסוףך בזמן יאבד לך בעיכוב.

לא קונה את ההסבר שלך להשתוללות בכביש. יכול להיות שבעינך זה דחוף, יש גם טוראים שחושבים שהם המצילים של המדינה.

אם זה מספיק דחוף, יכולים להעביר אותכם עם מסוקים לשטח הכינוס ותאמין לי שאף אחד בעיר לא ידע שיצאת במסוק.

אם לא צריך מסוק, כנראה שעוד חצי שעה בדרכים, לא ממש משפיעה על דחיפות המשימה.

.

פורסם

dkny2- ההודעה שציטטת, נכתבה בתגובה להודעה שלי, ולא ממש נעלבתי מהתגובה, לקחתי אותה בהומור בגבול הטעם הטוב.

למרות שנשלחתי ע"י מנהל הפורום לבצע כמה מעשים שבד"כ לא מדברים עליהם בפורום רכב.

לא צריך להתרגש יתר על המידה.

עם כל זאת, אני איתן בדעה שלי (שדומה לשלך) לגבי המסלול השמאלי וההתנהלות בו.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
סליחה שאומר זאת אך מאחראי פורום לא הייתי מצפה לכזו תגובה חריפה וזאת כי כולם יודעים שרוב האנשים בארץ נוסעים בנתיב השמאלי כאילו והוא הימני

זה שיש עברייני תנועה לא נותן לאף אחד זכות לנהוג כמו בהמה ולדרוש את פינוי הנתיב, כי הוא רוצה לנהוג יותר מהר. בהחלט אפשר להבהב לנהג שסתם "חונה" בשמאלי, אבל לא על זה דובר.

וכאחראי פורום אני גאה בכך שאחנו לא סובלים התנהגות בהמתית על הכביש.

ובתור אחד ששירת ביחידה מבצעית בצה"ל שהרבה מאוד מהזמן ישנם הקפצות במהלך היום וחייבים לטוס עד לאותה נקודה מבלי למשוך תשומת לב

את הבעיות המבצעיות שיש לך, תפתור עם המפקדים שלך. אני לא מכיר חוק שמרשה למישהו להשתולל בכביש בלי אמצעי מזהה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כולם פה נהיו צדיקים, פתאום מותר לשהות בנתיב שמאל וזה בסדר לצורך "עקיפה". בחוק רשום אסור לנסוע על הנתיב השמאלי אלה לצרכי עקיפה, בטח לא למטרת פנייה שמאלה מיליון ק"מ לפניי, אם אני לא טועה יש סימונים בכביש שמורים לך מתי לפנות שמאלה, והאמת אין מה לעשות לפעמים גם שוטרים צודקים.

SRONIS - אף פעם לא יצא לך להתעצבן על נהג צבי צב שנוסע על השמאלי ולא מוכן לפנות לימני? או כזה שעוקף ב3 ק"מ יותר את הנהג שמימינו וזה לוקח לו שעתיים, או נהגי משאיות שאחד נוסע על 90 והשני 91 ועושים פקק תנועה רציני, תהיה רציני לרגע - במקום להסביר לפותח השרשור שאשתו לא בסדר במה שעשתה, קח דוגמה ממקרה שקרה לפני שנה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=250528

אולי באמת הגיע הזמן שהשוטרים ינהגו ביד קשה יותר עם כל אלו שחושבים שהנתיב השמאלי הוא מגרש החניה הפרטי שלהם, רק ככה יוכלו לנסוע אנשים רגועים יותר ופחות תאונות יקרו.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם
dkny2,

כשאתה משתולל בכביש לא רק שאתה מושך תשומת לב, יש סיכוי טוב שגם תעוכב ותקבל דו"ח וכל מה שניסית לחסוףך בזמן יאבד לך בעיכוב.

לא קונה את ההסבר שלך להשתוללות בכביש. יכול להיות שבעינך זה דחוף, יש גם טוראים שחושבים שהם המצילים של המדינה.

אם זה מספיק דחוף, יכולים להעביר אותכם עם מסוקים לשטח הכינוס ותאמין לי שאף אחד בעיר לא ידע שיצאת במסוק.

אם לא צריך מסוק, כנראה שעוד חצי שעה בדרכים, לא ממש משפיעה על דחיפות המשימה.

.

בלי לפרט יותר מדיי , לנו ביחידה במקרים מסויימים נתנו אישור מיוחד שאומר לשוטר הנחמד שאסור לעכב את הרכב. ולדוגמא שהיה צריך ללוות אז אמרו לנו שאנחנו חייבים להיות צמודים גם אם זה אומר שאנחנו עוברים באדום.

פורסם

אל תאדיר את האישורים מעבר למה שהם.

האישור אומר לשוטר לא לעכב אותך, הוא לא אומר שמותר לך לבצע עבירות תנועה.

שוטר יכול לעצור את ריכבך וכשתציג את האישור הוא יכול לרשום את פרטיך האישיים ופרטי הרכב ולשחרר אותך תוך דקה להמשך דרכך, במקום שתחכה רבע שעה לכתיבת הדו"ח. את הדו"ח השוטר יכול לשלוח בדואר אחריך.

אם נסעת ברכב צבאי והדו"ח יועבר לטיפולה של משטרה צבאית, מן סתם הצבא יחליט כיצד לנהוג בענין זה. אם נסעת בריכבך הפרטי, אל תהיה בטוח שהאישור הזה יפטור אותך מקנס/משפט שיגיעו בדואר.

מצלמות רמזור לא יודעות שיש לך אישור והדו"ח יגיע אחריך.

נכון הדבר שיש שוטרים שיוותרו לך כשתציג האישור, אך הוא לא חייב לוותר.

.

פורסם

ולמה ששוטר יעכב אותי אם לא ביצעתי עברת תנועה, אם נותנים את האישור במקרה הנ''ל למשל זה אומר שבשום מחיר לא עוזבים את האוטו שמלווים גם במחיר של עבירות תנועה (ומין הסתם יש לזה סיבה בטחונית מוצדקת אם הנפיקו את האישור)

ושוב פעם חוזרים לאותה הנקודה זה מערכת צבאית, אם הוא רוצה לרשום לי דו''ח בלי הנוכחות שלי אין שום בעיה, במשפט אני מציג את האישור ויוצא זכאי, הכל נסגר בתוך היחידה.

פורסם
כולם פה נהיו צדיקים, פתאום מותר לשהות בנתיב שמאל וזה בסדר לצורך "עקיפה". בחוק רשום אסור לנסוע על הנתיב השמאלי אלה לצרכי עקיפה

אז תחליט, פתאום כולם צדיקים או שזה רשום בחוק?

ונעזוב את החוק, מבחינה תרבותית, זה מנומס "לדחוף" מאן דהוא לנתיב הימני רק כי הוא לא עוקף מהר מספיק בשבילך? להבדיל, גם כשאתה הולך במדרכה אתה מאיץ במי שלא נע מהר מספיק ומפנה לך את הדרך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...