Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח השרשור ציין שלא היה ביכולתה לנוע לימין. דרך אגב, בחירה בנתיב השמאלי מבעוד מועד כדי לפנות שמאלה, גם היא מותרת. הכל בהתאם לתנאי הדרך והכביש.

quote]

יקירי,

הנוהל של הנהגים בארץ הוא להתלבש על הנתיב השמאלי כי:

א-למה להסתבך בלעבור נתיב (ועוד עם איתות) לצורך הגעה לנתיב הפניה הטווח הקרוב לפניה או ממש ליד הפניה.

ב-כי אני גב גבר ונראה מי יזיז אותי מהנתיב שבחרתי.

ג-אני נוהג כבר 40 שנה (מה שאומר שלפני 40 שנה לא היו שני נתיבים יא...)ולכן אני בשמאלי (הנתיב שלידי -ימין,נוצר אחריי ולא השמאלי)ולא בימני.

ד-יש לי רכב יותר יקר משלך ולכן אני פה ואתה לא .

ה-אני אשה שלא יודעת כיצד לעבור נתיבים ולכן במקום לחתוך את כולם במהירות (כמו שקרה לחבר טוב שלי שאשה קלטה שהיא מפסםסת עליה באיילון ופשוט חתכה את כל הנתיבים ביחד איתו -שרכב על אופנוע)אני על השמאלי מעכשיו ועד הפניה.

ו-אני ערס וזהו ("למי קראת ערס יא...)

לגבי תנאי הדרך אז התנאים כיום (הרבה נתיבים ושילוט ענק) אכן מתאימים לנסיעה שיכולה להיות רגועה לכולנו ולא מקשה את החיים אילולה כולם היו חושבים גם על הסביבה ולא רקעל עצמם (ראו ערך אנשע הייטק שמרגע שהם יוצאים מהחניה בבניין הם חיות -במיוחד בעלי רכבי ליסינג).

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האמת קראתי את כל הדיון, השוטר פה ונוריד את הקטע של הקללות שכנראה מעט נופח כמו עצם העובדה שהיא נסעה בנתיב השמאלי ולא שהתה בו לצרכי פניה או עקיפה כי הרי ביננו - כל הישראלים צודקים ואף פעם לא טועים, הדו"ח מוצדק לחלוטין

לא היית שם, לא יודע מה קרה, וכבר החלטת כי כל מה שסופר, הפוך ממנו קרה. שוטרים לא מקללים ונהג הישראלי תמיד אשם.

למה?!

למה החלטת שהקטע של הקללות נופח?

למה החלטת שהנהגת לא שהתה בו לצרכי פנייה?

כי יש לך תזה.

זה הזוי ואתה ממשיך להתחמק מהנקודה והיא: אין שום סיבה להאיץ ברכב עוקף, רק משום שאתה רוצה לנהוג מהר יותר. לעשות כן זו גסות רוח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אנחנו זונחים את הדיון הבטחוני.

יש מישהו שעדיין לא מבין אחד מהשניים:

1. אין להיות בנתיב שמאלי (או אמצעי) כאשר לא עוקפים רכב.

2. אין לזרז בשום אמצעי רכב הנמצא בנתיב עקיפה, בזמן שהוא מבצע עקיפה.

אם כן, הוא מוזמן לחזור לדיון.

האם עקיפה רכב הנוסע בימני על 80 קמ"ש, בעודך נוסע 81 קמ"ש לגיטימי או בהמיות?

האם עקיפה ב90 קמ"ש, והישארות בנתיב השמאלי כי "המכוניות בנתיב הימני איטיות יותר ממני" ואני עוקף ברצף

למרות שהיה לי מקום לחזור לימני - לגיטימי או בהמיות?

התחשבות עובדת לשני הכיוונים, כמובן שרכב שמבצע עקיפה בצורה סבירה ולא "נרדם על הימני" - אין טעם להאיץ בו.

אישית אני מאותת שמאלה ולא מהבהב כדי למנוע סינוור.

מלבד זאת מאוד נפוץ במקומותינו ל"התכונן" לפניה שמאלה 25 ק"מ לפני היעד. לדעתי - אדם שמפחד לעבור נתיבים ומאמין שלא יצליח לעבור לנתיב הנכון בזמן מהווה סכנה על הכביש.

פורסם

אופיר,

אנחנו בני אדם ולא בהמות. אתה לעולם לא יכול לדעת מי נוסע לפניך ובשל מה הוא תקוע שם, אולי הוא מסיע יולדת והראש שלו קצת לו במקום. אומנם זאת לא סיבה לסתום את השמאלי וגם לא סיבה לנהוג בכביש בחוסר ריכוז מלא, ובכל זאת זה לא הופך את האדם לבהמה ולא את התנהגותו.

לגופו של ענין, זה שאחד נוהג לא בסדר לדעתך ועוקף ב-81 או שוכח לחזור, לא נותן לך לגיטימציה לבצע עבירה ולעקוף מימין, זה לא נותן לגיטימציה לצפור ולסנוור. גם למי שעוקף ב-81, יש זכות לעקוף וצריך לכבד אותה. אם הוא תקוע בשמאלי ללא סיבה, אני הייתי מהבהב פעם פעמיים באורות לא בשביל לסנוור אלא בכדי למשוך תשומת לב או מפעיל לכמה שניות 4 וינקרים, אולי האדם "יתעורר" ויפנה נתיב. גם ביום היבהוב אורות מושך תשומת לב. לא עוזר אורות, נותן ציפצופון קטנטן של שבריר שניה, שוב בשביל למשוך תשומת לב ולא בשביל "לצעוק" פנה דרך.

הכביש הוא לא רק שלי, הוא גם של אלה שלא יודעים לנהוג ולא תפקידי ללמדם כיצד לנהוג ולהשתלב. לפעמים כשאני רואה מישהו שנוסע לאט מידי לטעמי אך לא מספיק מהר בשביל שאוכל לעקוף כחוק, אני מאיט עוד יותר ופותח מרווח גדול ממנו, פשוט כדי לא להיות על הזנב, מן הסתם סביר שבעוד כמה דקות הוא יעלם.

כשאתה אומר שאם הנהג שתקוע לפניך לא מתחשב בך, אז אתה לא תתחשב בו - זה מתכון לאגרסיות ולתאונות. מי אמר שחוסר ההתחשבות שלך, מוצדק יותר מאשר חוסר ההתחשבות שלו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אין שום סיבה להאיץ ברכב עוקף, רק משום שאתה רוצה לנהוג מהר יותר. לעשות כן זו גסות רוח.

אבל למה להמשיך להתנגח בעובדה.

אף אחד לא חושב שצריך להאיץ בנהג שעוקף בשמאלי.

אבל כאשר אנשים "עוקפים" רכב שנוסע 90 קמ"ש, במהירות של 91 קמ"ש, זה לא עקיפה, זה סתם לסוע בשמאל.

ולצערי רוב הנהגים במדינה עושים את זה כל הזמן.

כמה זמן כבר לוקחת עקיפה? 30 שניות? 40 שניות? דקה?

אם זה לוקח יותר מזה, אז אתה לא עוקף, אתה פשוט נוסע באותה מהירות כמו הרכב הנעקף.

לא צריך להתצדק ולהגיד ש"יזדיינו בסבלנות", זאת סתם הצתדקות מיותרת.

אם רכב עוקף, ניחא.

אבל הוא יושן בשמאלי, אין שום מניעה להבהב לו פעמיים ולתת לו להבין לבד.

הצרה היא, שיש כאלו שנוסעים 90 בשמאלי בכביש 6, ובגלל שהם עסוקים בטלפון או בילד שיושב בבוסטר מאחורה עם המראה מכוונת אליו, הם אפילו לא רואים את ההבהוב וממשיכים קדימה.

ורוב הנהגים בארץ שהם עולים במהירות מעל 90, הם חושבים שהם נוסעים מהר, ולכן עוברים אוטומטית לשמאלי.

--

ולגבי שאלתו של פותח השרשור, קצת קשה להתייחס לכך.

כי ייתכן והיא נרדמה בנתיב הימני ונסעה לאורכו של כל הכביש, תוך כדי התעלמות מהרכבים מאחוריה במהירות איטית, ואז השוטר קיבל את העצבים ועצר אותה בשביל סתם להרתיע אותה.

וכמובן שייתכן והוא גם אדיוט וסתם פורק את עצביו על כל מי שבא.

ומכיוון שאף אחד מאיתנו כולל פותח השרשור לא היה שם , לא ניתן לקבוע שום דבר בנחרצות.

under construction..

פורסם

שני הסנט שלי.

נסיעה בנתיב השמאלי, מבחינה תיאורטית, מיועדת לרכבים המעוניינים לעקוף רכבים איטיים הנוסעים בצידו הימני של הכביש והם (העוקפים) אינם עולים על המהירות המותרת בחוק בעת העקיפה. לצערי, רוב תוכניות ה-Primetime דהיינו "תוכנית חיסכון", חדשות, וכ'ד אינן מדברות על תקנות תעבורה חדשות ואינן נוגעות בנושא התחבורתי כמעט כלל. טוב, כנראה שהמידע: "היכן ניתן לקנות בורקס יותר זול" - יותר חשוב מהחיים על הכביש ולכן הדיבור התקשרותי היחיד בעניינים תעבורתיים הוא בשעות הבוקר כאשר כל הישראלים ממהרים לעבודה ואינם בבית - תוכניות הבוקר למיניהן. מכל מקום, התקנה החדשה עלייה אני מעוניין להרחיב היא האכיפה המוגברת של העבירה בה נהגים נוסעים בנתיב השמאלי "סתם" (כאשר הנתיב הימני הפנוי) - לא לצורכי עקיפה. התקנה נכנסה לתוקף ב1 בינואר 2010 והיא כללה תיגבור ניידות היעקבו אחר מכוניות הנוסעות בנתיב השמאלי, יצלמו אותן (סרט ווידאו) כולל מספר הרישוי של הרכב ולאחר מכן, יוכל השוטר לרשום בגאווה דו"ח על סך 1000 ש"ח.

באשר למרחק הסביר לפנייה שמאלה - לצערי גם כאן החוק אינו איתן וחושבני שבמקרים רבים, באם העניין מגיע לבית משפט, ניתן יהיה להוציא נהג שנסע בנתיב השמאלי לצורך פנייה שמאלה זכאי ולתרץ זאת כמרחק הסביר לפנייה שהרי הסימונים על הכביש (שלעיתים אף הם לא קיימים) לא מאפשרים זמן לתכנן את ההגעה לצומת.

מהגרסא של פותח האשכול, נראה שהשוטר לא התייחס באדיבות כלפי אשתו אבל אני סבור כי לא יהיה ניתן לעשות עם כך דבר אלא להשלים עם העובדה שאתה במדינת ישראל ולא בחו"ל.

פורסם
אופיר,

אנחנו בני אדם ולא בהמות. אתה לעולם לא יכול לדעת מי נוסע לפניך ובשל מה הוא תקוע שם, אולי הוא מסיע יולדת והראש שלו קצת לו במקום. אומנם זאת לא סיבה לסתום את השמאלי וגם לא סיבה לנהוג בכביש בחוסר ריכוז מלא, ובכל זאת זה לא הופך את האדם לבהמה ולא את התנהגותו.

לגופו של ענין, זה שאחד נוהג לא בסדר לדעתך ועוקף ב-81 או שוכח לחזור, לא נותן לך לגיטימציה לבצע עבירה ולעקוף מימין, זה לא נותן לגיטימציה לצפור ולסנוור. גם למי שעוקף ב-81, יש זכות לעקוף וצריך לכבד אותה. אם הוא תקוע בשמאלי ללא סיבה, אני הייתי מהבהב פעם פעמיים באורות לא בשביל לסנוור אלא בכדי למשוך תשומת לב או מפעיל לכמה שניות 4 וינקרים, אולי האדם "יתעורר" ויפנה נתיב. גם ביום היבהוב אורות מושך תשומת לב. לא עוזר אורות, נותן ציפצופון קטנטן של שבריר שניה, שוב בשביל למשוך תשומת לב ולא בשביל "לצעוק" פנה דרך.

הכביש הוא לא רק שלי, הוא גם של אלה שלא יודעים לנהוג ולא תפקידי ללמדם כיצד לנהוג ולהשתלב. לפעמים כשאני רואה מישהו שנוסע לאט מידי לטעמי אך לא מספיק מהר בשביל שאוכל לעקוף כחוק, אני מאיט עוד יותר ופותח מרווח גדול ממנו, פשוט כדי לא להיות על הזנב, מן הסתם סביר שבעוד כמה דקות הוא יעלם.

כשאתה אומר שאם הנהג שתקוע לפניך לא מתחשב בך, אז אתה לא תתחשב בו - זה מתכון לאגרסיות ולתאונות. מי אמר שחוסר ההתחשבות שלך, מוצדק יותר מאשר חוסר ההתחשבות שלו.

.

לא התכוונתי לטעון כי יש להשיב בחוסר התחשבות כלפי מי שלא מתחשב בך, או להגיב בבהמתיות על בהמתיות.

רק ציינתי כי חוסר ההתחשבות הוא לעיתים מאפיין את הנוסע בנתיב השמאלי למטרת עקיפה ארוכת טווח או פניה בעוד שעה.

לצערי כולנו חוטאים בחוסר ריכוז על הכביש, אך ישנו הבדל גדול בין חוסר ריכוז מתוכנן כגון נסיעה בשמאלי תוך כדי דיבור בסלולרי ומילוי דוחות (נתיבי איילון לפני גלילות) ובין לבדוק לרגע קט מה קורה עם הילד (למרות ששניהם עלולים להסתיים בתאונה).

אני לא מהבהב, משתדל לא "לשבת על הזנב", לא מצפצף ורק מאותת לשמאל, גם אני חושב כי הכביש הוא לא רק שלי וכי יש להתחשב בשאר המשתמשים בדרך.

התגובה שלי באה לציין כי ישנם אנשים לא מתחשבים הנוסעים בנתיב שמאל - אין לי צורך "לחנך" אותם, ואני לא "אחתוך" או אצפצף להם שיזוזו.

אבל במידה והם מקבלים על כך דוח, לדעתי מתנ"א סוף סוף מצדיקה את קיומה.

פורסם
אבל הוא יושן בשמאלי, אין שום מניעה להבהב לו פעמיים ולתת לו להבין לבד.

אין ויכוח ולא נאמר אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...