Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

atikot,

את תגובה 57 כתבת כביכול להצדיק עבירות תנועה.

האישור שאתה מדבר עליו לא מתיר לך לעשות עבירות, הוא בסה"כ מורה שלא לעכב אותך. השוטר ירשום פרטים מזהים וישחררך.

לא הבנתי מה הקשר ללעזוב את הרכב ולעבירות תנועה - עבירות תנועה מבצעים בד"כ כשאתה ברכב.

אתה עדיין יכול לנסוע בנתיב הימני כחוק, לעקוף בשמאלי כחוק, לעמוד ברמזור אדום ולשמור על המהירות החוקית.

אני מכיר את האישורים האלה, אל תסלף את מהותם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנת את הכוונה של "לעזוב את הרכב".

הכוונה לא לעזוב את הרכב שאתה מלווה,לא את הרכב שאתה נוסע בו. תקרא את ההודעות מהתחלה.

וחוץ מזה אם אתה כביכול מכיר את האישורים אתה אז גם אמור לדעת שדברים כאלה נסגרים ביחידה וזה שישפוט אותך כנראה גם זה שנתן לך את אותו אישור.

פורסם

ודוגמא למקרה כזה: האוטו שאתה מלווה מספיק לעבור בירוק/צהוב אתה לא, אתה עדיין עובר בשביל לא לעזוב את הרכב בלי ליווי.

ולא אני המצאתי את זה, זה חלק מהתידרוך

פורסם

כבר כתבתי בתגובה 58, שכאשר מדובר ברכב צבאי מן הסתם הצבא יחליט כיצד לטפל במקרה של דו"ח.

ולענין הרמזור אדום - בתדריך שאתה מקבל, מסבירים לך קודם כל איך להימנע ממצב שכזה. המעבר באדום הוא לא בחירה, הוא אילוץ.

שוטר/מד"א/כיבוי שמבצעים עבירות תנועה בדרכם לאירוע דחוף, אינם חסינים אם במקרה יגרמו לתאונה, לדוגמה כי עברו באדום. שים לב שדווקא רכבים אלה שצריכים לעבור באדום, מאיטים עד מאוד בזמן חציית צומת באדום, כי הם מודעים שתאונה היא על ראשם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
כבר כתבתי בתגובה 58, שכאשר מדובר ברכב צבאי מן הסתם הצבא יחליט כיצד לטפל במקרה של דו"ח.

דיברנו פה על צבא, אני לא מכיר שימוש אחר באותם אישורים צבאים, dkny2 דיבר על מצבים שהיו אצלו בשירות הצבאי.

ואתה אמרת "יש סיכוי טוב שגם תעוכב ותקבל דו"ח וכל מה שניסית לחסוףך בזמן יאבד לך בעיכוב."

אז אני אמרתי שבמקרים מסויימים יש אישורים לזה שלא יעכבו אותך ואתה כן יכול לבצע עבירות תנועה (מהירות , אור אדום כמו שהסברתי כבר , WHATEVER) בשביל לבצע את המשימה. וגם אם דו''חות ירשמו במקרים כאלה הם לא יהיו שווים את הנייר שאליו הם כתובים , כי בסופו של דבר זה נסגר ביחידה ודי ברור גם איך.

ולגביי זה שאור אדום זה אילוץ , מן הסתם הכוונה היא לא להכנס בכוונה לצמתים באור אדום, אבל זה עדיין אישור לעבור באור אדום גם אם תקרא לזה אילוץ. זה שיש לך אישור לא אומר שאתה לא צריך להפעיל שיקול דעת

פורסם

זה לא שהנסיעה בנתיב השמאלי התרחשה על איזו אוטוסטרדה רחוקה ופנויה. כביש 461 עובר באזור עירוני משני צדי הכביש, עם צמתים מרומזרים כל כמה קילומטרים ותנועה די ערה לכן טבעי שאם רוצים לפנות שמאלה אז עוברים לנתיב השמאלי כמה מאות מטרים לפני הפנייה, המרחק בין צומת סביון לפנייה הראשונה לכיוון יהוד הוא כקילומטר וחצי ומשם עד לכביש 40 בממוצע כל 800 מטר יש רמזור אז זה לא ממש אוטובאן שאפשר לטוס בנתיב השמאלי.

פורסם
dkny2,

כשאתה משתולל בכביש לא רק שאתה מושך תשומת לב, יש סיכוי טוב שגם תעוכב ותקבל דו"ח וכל מה שניסית לחסוףך בזמן יאבד לך בעיכוב.

לא קונה את ההסבר שלך להשתוללות בכביש. יכול להיות שבעינך זה דחוף, יש גם טוראים שחושבים שהם המצילים של המדינה.

אם זה מספיק דחוף, יכולים להעביר אותכם עם מסוקים לשטח הכינוס ותאמין לי שאף אחד בעיר לא ידע שיצאת במסוק.

אם לא צריך מסוק, כנראה שעוד חצי שעה בדרכים, לא ממש משפיעה על דחיפות המשימה.

.

מבלי לפגוע אך לפי מה שאני קורא איך מושג או חצי ממנו לגבי איך נראות הקפצות של יחידות מיוחדות אך בטח שאני לא אפרט כאן.

והשתוללות מתפרשת אצלך כ..? ,

כי אצלי השתוללות התכוונה למצב שבו אני חייב לזגזג בכדי להגיע למקום מסוים בזמן מסוים ואילו אנשים היו נוהגים לפי החוק (וחבל שהחוק מתייחס רק לעבירת מהירות כעבירה ולא לנהיגה סתמית בנתיב השמאלי למשך חצי שעה כעברה).

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
מבלי לפגוע אך לפי מה שאני קורא איך מושג או חצי ממנו לגבי איך נראות הקפצות של יחידות מיוחדות אך בטח שאני לא אפרט כאן.

והשתוללות מתפרשת אצלך כ..? ,

כי אצלי השתוללות התכוונה למצב שבו אני חייב לזגזג בכדי להגיע למקום מסוים בזמן מסוים ואילו אנשים היו נוהגים לפי החוק (וחבל שהחוק מתייחס רק לעבירת מהירות כעבירה ולא לנהיגה סתמית בנתיב השמאלי למשך חצי שעה כעברה).

ומתצטער להגיד אך גם בכביש 6 שהוא כביש מהיר ,גם שם אנשים נוהגיםבשמאלי כי ככה בא להם!

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

זה אולי יעזור לך ברכב צבאי, לא ברכב אזרחי.

גם כשאתה ברכב צבאי, בשום תדריך לא אומרים לך לזגזג ולבצע עבירות. זה אתה שמחליט לקחת על כתפיך הצרות את האחריות ולבצע עבירות תנועה, רק כי אתה חושב שאתה רץ להציל את המדינה בשושו. על פחות מההקפצות שלכם סוגרים והופכים נתיבים ל"סטריליים" ולא תמיד הציבור יודע בשל מה.

מישהו החליט שהשוטרת כאן התחרפנה - האם אתה באמת יודע למה היא האטה את התנועה הדלילה גם כך ?

.

פורסם

רק לשם השוואה, ראית אי פעם איך שיירה של רכבים של ראש הממשלה נוסעת? בתקופת ההתנתקות יצא לי במקרה לראות וזה הרבה יותר גרוע ממשdkny2 מתאר מבחינת עבירות. אבל מילא בוא נחזור לנושא הצבאי, יש המון מקרים של הקפצות בגזרה שמפקד הגזרה טס בגלל הקפצה לתפעל את האירוע, יש את לוט''ר לדוגמא שתתפלא ואין להם מסוק פרטי ואין זמן לסגור נתיבים ולהפוך לסטירילים(בחיים לא שמעתי על זה בכלל אבל בזמן אמת זה פשוט לא הגיוני) במקרה של אירוע ויש מקרים שמעברים אנשים/דברים מאוד מאוד מסווגים ורגישים שצריך להעביר בשקט ולדאוג שלא יקרה להם כלום, ולא חסר דוגמאות. שלא לדבר על הקפצות בכללי בכלל , מקרים כמו חדירה של מחבל שנראה בשטח X, לדעתך אז לא צריך להתאמץ אפילו אלא לסוע רגיל לא לעבור הגבלת מהירות וכל שאר החוקים כי מישהו שזה התפקיד שלו וזה לא צה''ל אמור לטפל באירוע? מי ? צבא המשתמטים או צבא הישועה?

ואגב בלי להכנס לנהלים ודברים שלא בלמ''ס, אני יכול רק להגיד שהמשטרה מגיעה שנות אור אחרי כל אירוע.

קיצור ההקפצות מיותרות , לפרק את הצבא, במלא על פחות מההקפצות של צה''ל סוגרים הכל מכוונים את הלווין ריגול ומקפיצים מסוקים וF16 לאוויר ומכניסים טילי יריחו עם ראש נפץ גרעיני למצב של היכון (וכל זה נעשה על ידי אגף התחבורה של המשטרה :) )

הייתי בטוח פשוט שהתפקיד של הכיתת כוננות להיות ראשונים במקום האירוע ולתפעל את האירוע.

ואגב לגביי לא אמורים בשום תדריך לעבור עבירות תנועה, אני כבר אמרתי שאישור מאשר את האילוץ לעבור עבירת תנועה, ואני מכיר נהגי בוס של כל מיני מפקדים שבמקרים של הקפצות אמרו להם לסוע מהר מאוד. ואפשר להמשיך עוד הרבה עם הדוגמאות, אבל השאלה האמיתית אמיר, מתוך נסיונך הרב תגיד לי איפה שירתת? במטכ''ל או בשייטת? או בשלד''ג אולי? מה איפה לך מה אומרים בתדריכים ? עברת תדריכים או העברת תדריכים? על מה אתה מסתמך?

פורסם

קראתי על השוטרת אגב אם אני זוכר נכון הייתה איזה תאונה או משהו, מה זה קשור. כל המטרה של הקפצה היא להקפיץ את הכוח שנמצא ליד שיכול לתפעל, אתה רוצה שבמקרה של הקפצה פתאום יחכו לשוטרת שתתחיל לפנות את התנועה כדי שהרכב שנמצא בכוננות יוכל לעבור מהר בלי שיפריעו לו?

זה לא נסיעה למבאר שבע לחיפה, מקפיצים כוחות באזור שיכולים להגיע תוך 10 דקות.

פורסם

אתה מנופף באישור כאילו הוא מכשיר ביצוע עבירות ולא כך הוא.

האישור מגן עליך רק מעיכוב. עברת עבירה, נתפסת - אח"כ יחליטו אם תעמוד לדין/קנס אם לאו.

אתה מערבב את המוץ עם התבן ועושה סלט שלם בין טפל לעיקר.

יש לך אישור - אסור לך לבצע עבירות תנועה.

אתה לא עובר באדום כי אתה ממהר, אתה עובר כי נוצר נתק - זה אילוץ.

אין שום סיבה לנסוע בשמאלי ולהפריע לאחרים לעקוף אותכם (גם אם אתם ממהרים). אם אתה יוצא לעקיפה ומישהו תקוע שם ומפריע לך, אתה יכול להבהב באורות, לתת ציפצופון מעיר - רוב הנהגים יפנו את הנתיב. אם יש עקשן שתקוע, הוא לכל היותר יעכב אותך עוד חצי דקה. מקסימום תגיע ב10.5 דקות. אתה בכל זאת עוקף מימין - אם תהיה תאונה, דחיפות האירוע רק תקל בעונשך, לא תפתור אותך, שלא לדבר על כך שתגיע אחרי 20 דקות.

שיירת ראש הממשלה היא לא דוגמה - כל כלי הרכב מוגדרים כרכב ביטחון בדרכו לאירוע וכשהם צריכים הם מיבבים ומהבהבים. אגב, החוק קובע שכאשר רכב ביטחון/הצלה מיבב ומצ'קלק, חובה לשמור ממנו מרחק של 100 מטר.

לא פעם ולא פעמיים נתקלתי באירוע דומה שבו ניידת מאיטה תנועה. הבאתי את המקרה הנ"ל כדוגמה. אם אתה יודע בוודאות שמדובר תמיד בתאונה, שיבושם לך, אך לא כך הדבר.

אני בד"כ לא נוהג להתייחס לשירות הצבאי שלי - למרות העומס הרב, הוא היה מספיק מעניין ומאתגר בכדי שאתרום עוד כמה שנים.

אה כן, ובעיקר ציונות, אבל זאת מילה שבעיני רבים הפכה לקלישאה.

.

פורסם

שיירת ראש הממשלה אז לצורך העניין לא הפעילה צ'קאלקות וכו', לא הסברת איזה קשר לך ולאישורים, מקרי לחלוטין?

ולגביי חצי דקה עיכוב, מתוך נסיון אני יכול להגיד שלפעמים זה מה שמספיק בשביל לפספס את החשוד.

פורסם

טוב, הבנו את המסר שאתה רוצה להעביר בדבר חשיבותך המיוחדת למערכת הבטחון והתמצאותך בנהלי הקפצות של יחידות מיוחדות, אבל אנא התחשב בכך שיש פה גם ג'ובניקים ושקמיסטים שלא מבינים מה אתה רוצה מחייהם.

פורסם

אני כבר משוחרר זמן מה וחוץ ממילואים פעם ב.. אין שום חשיבות, פשוט יש וויכוח אם אפשר לעשות עברות תנועה בזמן פעילות מבצעית שיש אישורים שאסור לעכב אותך או לא.

• תוכן חדש...