Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

בעקבות קריאה פה (ותודה על הפורום הנהדר) הגעתי למסקנה שאני מחפש קליאו מנוע 8V 1.4 ידנית. מצורפת בדיקה שערכתי לאחת כזו, מודל 96, שאני מתלבט עליה, אשמח לשמוע דעות.

הבוחן פתח ואמר שלגילו האוטו המצב טוב

כשביקשתי מהבודק לומר לי בע"פ את הבעיות העקריות הוא אמר:

- מנוע בינוני ומטה, מעבר לחץ למערכת קירור

- קלאצ' מחליק

- תותבי מתלה אחורי פגומים

האוטו מטופל במורשה כל השנים ונראה מתוחזק טוב ולא נסע הרבה (פחות מ 150K). מה שכן היתה לו תאונה חזיתית אבל נראה שתקן כל מה שצריך. רוצים על האוטו מחירון לוי יצחק (מעל 10K) ולא מוכנים לרדת בכלל!. העניין שבתוספת תיקונים כמו קלאצ' אני מגיע לא רחוק מסכומים שאפשר כבר למצוא קליאו B 99 בצורה החדשה. התקציב שלי סה"כ די גמיש - אני מחפש משהו אמין וזול ואין בעיה לעלות קצת בתקציב אם בטווח הארוך זה יוצא יותר זול. חוץ מזה הייתי רוצה לדעת כמה חמורה בעייה מהסוג שנמצאה במנוע.

מה דעתכם?

bdika-cleo-96a.jpg

פורסם

נראה שהאוטו במצב בסדר, אבל זה אוטו שאף אחד לא קונה למרות שהוא דווקא לא רע בכלל, ואין שום סיבה לשלם עליו כל כך הרבה, בטח שלא על אוטו שכתוב שהגומיות פגומות ושהפגוש עקום ושהסף דפוק, ושעבר לא מעט תאונות למרות שתוקן בסדר. ואם המחיר לא גמיש האוטו יישאר מפורסם לעוד הרבה זמן.

במחיר הזה אתה יכול לקנות פיאט פונטו שנת 2000. אוטו יותר מודרני, יותר נפוץ, וכמובן יותר חדש.

ואם בכל זאת רנו קליאו, לא חסר כאלה במצב מושלם או לפחות טוב יותר כי אף צעיר כמעט לא רצה אותם, וגם בזול יותר.

ראית עוד מכוניות וזאת נראתה טוב במיוחד או שסתם לקחת את הראשונה לבדיקה?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תודה על התגובות.

זו הרנו הראשונה שלקחתי לבדיקה, בטלפון נשמע לי שהיא מטופלת ולמרות שרוצים עליה יותר ממה שלוקחים על רב הרנו-אים הללו חשבתי שבמידה והכל תקין זה שווה את זה. בנסיעה קצרה ומבט של מישהו שלא מבין בזה כמוני, הכל נראה בסדר והחלטתי לבדוק.

בקשר לבעייה עם המנוע, הבוחן במהלך הבדיקה קרא לי והחזיק בידיו מן מכשיר שנראה כמו מוט שיש עליו 2 צנצנות עם נוזל. ואז אמר משהו על הצבעים של הנוזלים ואיך זה מעיד על בעייה. זה עוזר למישהו להבין במה מדובר? במוסך אמרו לי שכדי להבין מה הבעייה צריך לפתוח מנוע וזה יקר. השאלה עבורי היא מה הצפי הסביר לעניין כזה - כמה אפשר להמשיך לנסוע ככה בלי להכנס להוצאות. כנ"ל לגבי תותבי המתלה - כמה חשוב לסדר את זה? קלאצ' אני כבר מבין שבקרוב כנראה אאלץ לתקן.

לגבי פגמים אסטטיים - זה לא הכי חשוב לי וסה"כ האוטו נראה בסדר.

פורסם

יכול להיות שאתה מתכוון לנוזל קירור של הרדיאטור, אז אם כבר, להחליף את הנוזל ולשטוף את המערכת ולא סתם לנסוע עם זה עד שיתפגר האוטו... יכול להיות שעדיין לא נדפק שום דבר וזה סתם קצת לכלוך שיתנקה בטיפול. אבל גם יכול להיות שכל המערכת קירור סתומה.

בכלל שתקנה את האוטו תעשה לו טיפול טיימינג, משאבת מים, טרמוסטט, שמן, נוזל קירור, פילטרים - אל תסע ככה ותצפה שהאוטו יטפל בעצמו.

לפי דעתי - חפש רנו שיש לה מערכת קירור טובה - זה בערך הדבר הכי מתקלקל שיש כי בארץ כולם שמים מי ברז או נוזל קירור של 20 שקל ולא משהו נורמלי.

חפש מכונית שבמיכל שלה אתה רואה מים כחולים/ירוקים/אדומים ולא לבנים או חומים מחלודה.

תחפש גם אוטו שנראה טוב חיצונית, זה שהאוטו קצת ישן לא אומר שאתה צריך לנסוע בגרוטאה. אם אתה רוצה גרוטאה לך תקנה איזה יפנית פחנועית, זה יהיה יותר אמין.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תתרחק מהרכב.. ומהר!

הבדיקה מצביעה על מעבר קומפרסיה למערכת הקרור- משמע: פאקום ראש.

מחיר- כ 2000 ש"ח.

קלאץ- 1000 ש"ח.

פגיעה מקדימה- קורת רוחב= שאסי.

גם ב 1000 ש"ח לא הייתי קונה את ערמת הפח על גלגלים הזאת!!!...

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם
תתרחק מהרכב.. ומהר!

הבדיקה מצביעה על מעבר קומפרסיה למערכת הקרור- משמע: פאקום ראש.

מחיר- כ 2000 ש"ח.

קלאץ- 1000 ש"ח.

פגיעה מקדימה- קורת רוחב= שאסי.

גם ב 1000 ש"ח לא הייתי קונה את ערמת הפח על גלגלים הזאת!!!...

פאקום ראש - הבנתי, תודה!

פורסם

במחיר הזה הקנייה לא משתלמת. חפש כלה אחרת או שתמתין בסבלנות עד שהבעלים יורידו את המחיר הנדרש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם רכבים מושלמים נמכרים במחיר של בערך 7 אלף ש"ח. בטח לא ה"מציאה" הזו שיש להוסיף כמעט 3-4 אלף ש"ח בתיקונים רק כדי להביא אותה למצב תקין.

• תוכן חדש...