Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

המצלמה עימה השתמשתי עד היום, פוג'י S5000 (בת 6 שנים) החלה להתחרפן והיא גומרת רבעיית סוללות בתוך צילומים ספורים.

אני מתלבט בין מספר מצלמות בטווחים שבים 1000 ל 2000 שקלים:

פוג'י S5800 או S8000 או עם מתיחת תקציב S200EXR

לעומת ניקון L100 או P90

אציין כי הנסיון שלי עם פוג'י הוא מצויין, ואני בהחלט שבע רצון מהאיכות.

אשמח להמלצות.

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ממליץ לך ללכת על מצלמה עם מייצב אם כבר מדובר על תקציב עד2000. פוג'י לא הייתי קונה. ניקון, קנון ופנסוניק הן יותר עדיפות.

ואם אתה רוצה מצלמה "קצת" יותר טובה תוסיף עוד קצת ולך על ליגת על במצלמות קומפקטיות:

Panasonic DMC LX3

Canon PowerShot G11

Canon PowerShot G10

פורסם

לקנון אין מוצר אחד מוצלח בתחום המצלמות הקומפקטיות, לפוג'י יש.

סליחה טעות, תיקון - לניקון אין...

אני ממליץ לא לקנות דמוי SLR, אלא אם אתה משתמש תדיר בפונקציות ידניות ונהנה לכן מריבוי הכפתורים. יש היום מצלמות קטנות עם זום מרשים וללא שום חיסרון איכותי לעומת המצלמות הגדולות יותר (דמוי SLR זו למעשה קומפקטית בגוף גדול).

נ.ב. Vovka להמליץ למשתמש משפחתי על LX3 (מצלמה מוגבלת מאוד מבחינת הזום) זה מגוחך. כשמבקשים המלצה צריך להסתכל על הצרכים של הממליץ, לא של עצמך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה.

השימוש העיקרי שלי במצלמה הוא לשים אותה ב "auto" ולצלם...

עם זאת, בהשוואה לפוג'י, כל פעם שניסיתי לצלם במצלמה קומפקטית (של חברים) התוצאות היו מאכזבות בהשוואה לפוג'י.

צבעים זה לא צבעים, פוקוס (אוטומטי) פחות טוב מאשר בפוג'י, והתוצאה הכללית מאוד מאכזבת. יתרה מכך, ניסיתי מצלמה קומפקטית של אולימפוס לאחרונה (זו שנמכרת בסופרפארם ב 500 שקלים) - התוצאה זוועה.בגלל המצלמה המחורבנת הזו אין לי תמונות איכותיות של הילדים מפורים האחרון (ברבי ומיקי מאוס...), כך שנפלה החלטה על מצלמה "גדולה".

לא רוצה לחפור לכם בשכל אבל הפוג'י שמלווה אותי כבר 6 שנים, היתה בכל תנאי התאורה האפשריים בנגב, היתה בדרום אפריקה, שוודיה, איטליה, הולנד, גרמניה ועוד. חלק מהתמונות שצילמה התפרסמו אח"כ כצילומי יח"צ שונים, באתרי אינטרנט ובעיתונות המודפסת.

אם היתה עוד פוג'י כזו חדשה - הייתי קונה. אני לא מחפש מורכבות, ופונקציות שונות, רק point and shot.

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

עדכון,

צלם עיתונות מקצועי ציין כי לדעתו G11 של Canon - ולא אף אחת אחרת.

מחר נלך למשמש את המצלמות ביד.

תודה למסייעים,

י.

לשעבר:

פורסם

אני איתך באותה בעיה, גם לי יש S5000 שיש לי אותה כמעט 8 שנים בערך.

חוץ מזה שהיא גומרת את הסוללות, הקליפס שמחזיק את הסוללות נשבר.

אני גם מעוניין במצלמת דמוי SLR, כי כבר התרגלתי לגודל ולצורה שלה.

(מצטער אם אני גונב את הנושא :D).

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם
לקנון אין מוצר אחד מוצלח בתחום המצלמות הקומפקטיות, לפוג'י יש.

סליחה טעות, תיקון - לניקון אין...

תיקנתי את השטות שכתבתי

לגבי מי שהמליץ על G11:

1. האם היא בתקציב?

2. האם הצרכים של צלם עיתונות זהים לאלו של משתמש ביתי?

פורסם
תודה.

השימוש העיקרי שלי במצלמה הוא לשים אותה ב "auto" ולצלם...

קנה פנסוניק SZ3/TZ7 (אותה מצלמה, שם שונה).

הסיבה שהתאכזבת ממצלמות שלא היו הפוג'י עד כה היא ריבוי הפיקסלים. מה לעשות, התעשייה הלכה במשך שנים אחורה מבחינת איכות תמונה, בניסיון לספק יותר פיקסלים (מיותרים...).

אתה יכול להשאר עם פוג'י, ויש לה קומפקטיות מצויינות, אבל להדיוטות שרק מכוונים ויורים - פנסוניק.

פורסם
תיקנתי את השטות שכתבתי

לגבי מי שהמליץ על G11:

1. האם היא בתקציב?

2. האם הצרכים של צלם עיתונות זהים לאלו של משתמש ביתי?

ההמלצה ל G11 שהגיעה מצלם העיתונות הגיעה אלי משיחה עימו.

היא זולה מהפוג'י S200 בכמאה שקלים. אמנם הזום נמוך משמעותית, אבל בעלת יתרונות אחרים כמו האפשרות לחבר מבזק חיצוני.

בכל מקרה מדובר על כ 2200 - 2300 שקלים. יחד עם עוד חבר שמעוניין במצלמה, אנחנו בודקים את האפשרות לקבל הנחה מסויימת מחנות בת"א על שתי מצלמות בו זמנית.

אם יש מתעניינים נוספים - אשמח להודעה פרטית.

לשעבר:

פורסם

מנצל"ש.

מי שרואה גלריות של מסיבות בתקופה האחרונה, רואים יותר ויותר תמונות ממש ממש איכויותיות,

אני לא יודע באיזה סוג מצלמה הם משתמשים, אין לי שמץ של מושג במצלמות, אבל גם אני רוצה מצלמה שלא נופלת מהאיכויות האלה אבל על איזה מצלמה כדאי ללכת? כדי להשיג תמונות באיכות טובה שמציגה את האובייקטים המצולמים באיכות טובה וברורה? אין לי שימושים מיוחדים במצלמה, ועד שהחלפתי לאייפון, את רוב התמונות שלי הייתי מצלם ב n95. לאור העובדה שצריך שתהיה בבית מצלמה, אני מעדיף לקנות כבר מצלמה טובה שתחזיק לכמה שנים.

אני לא מצלם הרבה, אבל חשוב לי שמתי שאני אצלם, אלו יהיו תמונות יפות, ואיכותיות גם בחושך, ועדיף עם כמה שפחות משחקי כינוונים, .

אז על מה אתם ממליצים? די גמיש בתקציב, יש לנו עסק למוצרי חשמל, ואנחנו מוכרים בין היתר גם מצלמות, אז אני אוכל להשיג מחיר טוב על מצלמה, אחרי שאני אשגע קצת את הסוכנים.

אז מה אתם אומרים?

פורסם

תמונות של מסיבות ואירועים הן תמונות בתנאי תאורה קשים,ובד"כ מי שמצלם משתמש בעדשה ספציפית לזה,ולא מסתפק בקומפקטית של 500ש"ח.

ציוד ה SLR החל מגוף ותמשיך בעדשות מתחיל בסכום 4 ספרות והשמיים הם הגבול.

סתם בשביל לסבר לך את האוזן :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
קנה פנסוניק SZ3/TZ7 (אותה מצלמה, שם שונה).

הסיבה שהתאכזבת ממצלמות שלא היו הפוג'י עד כה היא ריבוי הפיקסלים. מה לעשות, התעשייה הלכה במשך שנים אחורה מבחינת איכות תמונה, בניסיון לספק יותר פיקסלים (מיותרים...).

אתה יכול להשאר עם פוג'י, ויש לה קומפקטיות מצויינות, אבל להדיוטות שרק מכוונים ויורים - פנסוניק.

אני לפני חודש הייתי די נעול על המצלמה הזאת (פנסוניק TZ7), כמו שיש לחבר שלי.

אבל ברגע אחרון שמתי לב למצלמה החדשה של פוג'י :

F70EXR

בסוף קניתי ואתה, והתמונות ,לדעתי, יוצאות יותר מוצלחות מאשר של TZ7.

את ההבדל רואים במיוחד בתנאי תאורה פחות טובים. רוב התמונות נעשו על EXR אוטומטי.

החיסרון של פוג'י F70EXR בצילום וידאו .

היתרון הוא גם בגודל המצלמה ובמחיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נ.ב. Vovka להמליץ למשתמש משפחתי על LX3 (מצלמה מוגבלת מאוד מבחינת הזום) זה מגוחך. כשמבקשים המלצה צריך להסתכל על הצרכים של הממליץ, לא של עצמך.

למה מגוחך? אותך מעניין הזום אז אתה נגד הפנסוניק, המשתמש לא ביקש המלצה לזום מטורף ומצלמה שעושה קפה.

ביקש המלצה, רשמתי את ההמלצה שלי. בסופו של דבר מישהו אחר חיזק לו שעדיף להכנס לתחום של המצלמות הקומפקטיות ה"חזקות" יותר כמו G11.

:idea:

פורסם

"זום מטורף"?

מישהו דיבר על "זום מטורף?"

"עושה קפה?"

ל-LX3 יש זום שהוא הרבה פחות ממה שנהוג היום במצלמה קומפקטית, ויתרונות שלא מעניינים צלם משפחתי.

להיפך, עודף הפונקציות הבלתי רלוונטיות של ה-LX3 הוא הוא שמייתר אותה. מה שעשית זה להמליץ על רודסטר למישהו שמחפש מכונית משפחתית. איך שלא תסובב את הזה, אין בזה היגיון.

לגבי ה-G11, לדעתי overkill רציני, בטח למי שמצלם על אוטומט. אין סיבה לשלם יותר על המשקולת הזו, למי שהיתרונות שלה לא אומרים דבר.

פורסם

ראשית,

אני מבקש להודות לשניכם על העצות. כשהראשון ממליץ על G11, השני - צלם מקצועי ממליץ על G11, והשלישי - עוד חוו"ד של צלם חובב שממליץ על G11...למרות שהיא לא היתה ברשימה ההתחלתית, ובגלל שאני מבקש לשמוע דעות ממי שמבין בנושא יותר ממני, ולא נעול על שום דבר - אני בהחלט לוקח בחשבון כאלה המלצות.

יכול להיות שה G11 היא overkill - עם זאת, כתפיסת עולם - על איכות משלמים. זה לא אומר שכל מה שיקר הוא איכותי - אבל איכותי יהיה יקר מהממוצע.

כעת נותר להשיג "מחיר" ולהרגיש את המצלמה, בעיקר בהשוואה ל פוג'י S200 - ששוקלת כמעט 900 גר'!

לשעבר:

• תוכן חדש...