Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיזה רכב מדובר? מאיזה שנתון?

יש חברות שאצלן זה ממש plug-n-play, ויש כאלו שאצלן עדיף להחליף רכב.

מתחדשת*

פורסם

כרוך בלבדוק אם יש רכב כמו שלך עם בלמי דיסק

כרוך בלבדוק האם אפשר להחליף סרן או זרועות לכאלה שיתאימו

כרוך בלבצע את העבודה

אם תספר באיזה רכב אולי תלמד יותר

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לצורך העיניין יש לי שברולט אוואו.

סתם חשבתי על זה, ת'אמת חשבתי שזה משהו שהוא לא מסובך. לא נראה לי שיש שברולט אוואו עם דיסקים מאחורה.אני יודע אבל שיש אופטרה עם דיסקים מאחורה...

אז מה אתם אומרים בר ביצוע?

תשתדל לא להשתמש בנקודות כתחליף לסימני פיסוק. תודה, יאשה.

פורסם

מתעלק על השירשור.

אני מצאתי סופר לנסר בפירוקייה עם בלמי דיסק מאחור.

השאלה: מה צריך עוד חוץ מסרן? והאם השינוי יורגש?

מקס.

<-- זה היעד :evil:

פורסם

שמעת אוואו התבעסת??

מענייין אותי באמת במה זה כרוך מבחינה טכנית!

כי תכלס מבחינת מחיר זה לא יקר בכלל, כי כל החלקים (דיסק,רפידות,קאליפר) לא עולים הרבה בכלל למכונית הזאת ואני יכול למצוא חלקים כאלה בגרושים. (לצורך העיניין יש לי כבר 2 דיסקים ו 4 רפידות)

השאלה היא מה עוד צריך לשנות/להוסיף/להתקין בכדי להתקין קליפר עם דיסק מאחורה? כלומר כל העיניין הטכני מסביב.

כשהחלפתי רפידות (בעצמי) מקדימה אז בגלגל הקידמי ישנו מקום אליו מוברג הקאליפר עם 2 ברגים גדולים.

השאלה שלי היא האם צריך מתאם בשביל להתקין מאחורה קאליפר? בקיצור עניין התקציב לחלקים הוא לא קריטי השאלה איזה חלקים אני צריך לקנות בשביל זה וכמובן מעניין אותי לעשות את הכל לבד.

פורסם

נו באמת...

חבר'ה אם יש משהו שיודע לפרט את הצד הטכני של הדבר שיגיב.

אני מבקש סה"כ לדעת בגדול במה זה כרוך, בלי להכנס לדברים שמיוחדים דווקא לאוטו שלי.

אני יעשה כבר את השיכול הכלכלי של העיניין ...

פורסם

שיקול כלכלי?

אם זה היה רק כלכלי, זה לא היה מעניין אף אחד כאן.

אתה צריך לעשות את השיקול הבטיחותי! בלמים זה לא משהו שעושים בשיטת ה"יאללה, ניקח כמה חלקים מכאן, כמה חלקים משם, ואיזשהו אלמונימי באינטרנט יסביר לי כבר מה לעשות".

אם היה רכב זהה לשלך שמגיע עם בלמי דיסק והיית משיג סרן שלם ומחליף, ניחא. אצלך זה לא המצב, ולהחליף לבלמי דיסק גם לא יתן לך כלום (כן, באמת, לא יתן לך כלום) וגם תגלה מהר מאוד שזה לא פשוט כמו לפרק את התופים ולהתקין את הדיסקים...

קבל עצה ידידותית: רד מהעניין.

פורסם

אני בטוח כמעט שאם אתה לא מחליף את הסרן קומפלט,אז אתה צריך לבנות מתאמים לקליפרים

שזה כאב ראש לא קטן !

החורים שמחברים את התוף לסרן בנוים אחרת מהחורים שמחברים דיסקים

אז לדעתי אם תשיג בפירוקיה סרן אחורי מושלם (כולל הכבלים של המעצור יד)

אז זה כדאי

ואם לא..אז חבל להכנס לפרויקט הזה

פורסם

קבל שני דיונים קודמים בנושא , הדבר אפשרי - צריך לבדוק את צנרת הבלמים משאבה ראשית ובוסטר .

לפעמים התאמה ל ABS .

בגדול הטוב ביותר לעבוד לפי ספרות טכנית של היצרן , ולהשיג ציר אחורי מלא מרכב כשלך - אשר הגיע מהיצרן עם דיסקים מאחור

כולל לפעמים את צינורות הבלמים

וכל המכניקה הצמודה , ולפעמים גם התאמה למחשב הרכב .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=245564&highlight=%D7%9E%D7%94%D7%A0%D7%93%D7%A1%D7%99%D7%9D

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=182584&highlight=%D7%9E%D7%94%D7%A0%D7%93%D7%A1%D7%99%D7%9D

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קיבלת את המידע הדרוש לך, ועכשיו קבל שוב עצה ידידותית- רד מהעניין.

בכל רכב, כאשר אתה בולם המשקל עובר קדימה ויחד עם המשקל עובר קדימה גם עומס הבלימה (אחת הסיבות לכך שכאשר אתה בולם האף של הרכב "צולל").

המשמעות היא שכל עוד הבלמים האחוריים שלך, דיסקים או תופים,תקינים,הם יעשו את עבודתם נאמנה בתנאים רגילים.

מתי מתחילים לחשוב על שיפורי בלימה כאלה ואחרים ?

כאשר אתה מוסיף כח למנוע,משמע צריך לספק עוצמת בלימה חזקה יותר לרכב על מנת לבלום אותו ביעילות.

גם במצב הזה,הרוב הולכים ומשפרים קודם כל את מערכת הבלימה בציר הקדמי.

מתי שווה להשקיע בשיפור הבלימה בציר האחורי?

במידה והחלפת בולמים\הנמכת רכב,ועכשיו זוויות הגלגול שלו נמוכות יותר,משמע הוא גם פחות ישקע בעת בלימה חזקה,כלומר גם בבלימה חזקה עדיין תיהיה לציר האחורי אחיזה גבוהה יחסית,אז אולי שווה להתעמק בעניין ולשפר שם את הבלימה.

כל עוד לא תשפר קודם את האחיזה,שיפור הבלימה מאחור רק יכול להביא את סף נעילת הגלגל מוקדם יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
קיבלת את המידע הדרוש לך, ועכשיו קבל שוב עצה ידידותית- רד מהעניין.

בכל רכב, כאשר אתה בולם המשקל עובר קדימה ויחד עם המשקל עובר קדימה גם עומס הבלימה (אחת הסיבות לכך שכאשר אתה בולם האף של הרכב "צולל").

המשמעות היא שכל עוד הבלמים האחוריים שלך, דיסקים או תופים,תקינים,הם יעשו את עבודתם נאמנה בתנאים רגילים.

.

ליתר דיוק הבלימה מתחלקת כך שמקדימה הברקס יהיה יותר חזק למה?

מכיוון שעם יש איזה גלגלים שאתה מעדיף לנעול באוטו תחת בלימה חזקה אלו הקדמיים כי עם האחוריים ינעלו הסיכוי שתאבד שליטה גדול יותר.

בגלל זה תמיד ברקסים מקדימה חזקים יותר, במכוניות שיש גם טוף וגם דיסק כמו שלך הדיסק מקדימה.

בלי שום קשר לזה שהמשל של כל המכונית עובר קדימה תחת בלימה...(פיזיקה.)

וכן רד מן הנושא בלמים זה לא משהו שמתעסקים איתו שלא צריך (שאין שיפורי כוח) תגיד לי כמה פעמיים ביום אתה מפעיל את ה-ABS שהברקסים שלך לא מספיקים?...

peugeot 206 xs 1.6 16v 2008

Citroën xantia 2.0 16v 2000

Citroën xantia 2.0 16v 2001

Audi A3 2.0T 2008 בשעות הפנאי

פורסם

הנקודה שלך נכונה חלקית,נכון שהמטרה היא (בגדול) שהאחוריים לא יינעלו, אבל לא בגלל זה שמים בלמים חזקים יותר מקדימה.

הבלמים החזקים נמצאים מלפנים מהסיבה שעומס הבלימה תמיד יהיה עליהם (אלא אם כן אתה לוקח את נס הרים ברוורס).

הבלמים האחוריים חלשים יותר מהסיבה שבעת בלימה חזקה האחיזה בציר האחורי נהיית רופפת ובמצב שכזה, עם בלמים אחוריים בעלי אותה עוצמת בלימה כמו של הקדמיים- תיהיה נעילת גלגלים מהירה בציר האחורי.

בקיצור, זה לא שתכננו את הרכב ואמרו "בוא נשים מאחורה בלמים בעוצמה 5 ומקדימה נשים בלמים בעוצמה 8 כדי שהאחוריים לא יינעלו".

ההתמקדות היא קודם כל בבלמים הקדמיים,לאחר שמתאימים סט בלימה לציר הקדמי יתאימו את הסט האחורי בהתאם אליו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...