Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע לרובנו שברכבי טורבו יש להמתין לפני הנסיעה ששמן המנוע יתחמם קצת ועוד יותר חשוב לאחר הנסיעה ש"הטורבו יתקרר".

הכל טוב ויפה כשהיה מדובר ברכבי ספורט שמי שנוהג בהם בד"כ יותר לתחזק אותם.

אבל היום, כשכל רכב שני מתוצרת VAG מגיע עם טורבו, אני בספק אם לקוחות הקונצרן מחכים כדקה לפני שהם מכבים את המנוע.

אני רואה על בסיס יומי שכנים שלי עם מנועי 2.0T באופן קבוע נכנסים לרכב בבוקר, מניעים ונוסעים ובחזרה, חונים וישר מכבים את המנוע. האם הם יאלצו להחליף טורבו בקרוב? ;)

ככל הידוע לי, ההמתנה בהנעה היא על מנת ששמן המנוע יתחמם ולפני הכיבוי כדי שהטורבו יספיק להרגע ולא יקרה מצב שמכבים את המנוע כאשר הוא עדיין מסתובב במהירות גבוהה ומפסיקים לו את זרימת השמן. זה לפחות מה שאני מכיר\שמעתי.

אני בכל אופן מקפיד בהנעה לחכות עד שהטורים ירדו לסרק רגיל ולפני הכיבוי כ1-2 דקות תמיד.

האם באמת יש צורך? האם זה לא משהו שכבר חלף מן העולם ואין בו באמת צורך?

ע"פ כל הנתונים הטכניים שאני מכיר, ברור שיש צורך.

אבל אני לא מבין איך כל הרכבים החדשים מהבית הקונצן בעלי מנועי ה1.4T 1.2T וכו' הולכים להשמר לאורך זמן כאשר הרוב המוחלט של הבעלים שלהם לא מודעים בכלל לצורך הזה. וזה נכון גם למרבית ה A3 1.8T\2.0T שכבר קיימות שנים.

:roll:

פורסם

לטעמי עדין יש צורך לחכות בעת התנעה /כיבוי 2 דקות .

מהסיבה הפשוטה שטורבו ורכיביו עובדים תחת לחץ וטמפרטורות מטורפות,כולנו יודעים שמעבר קיצוני מחום לקור במתכות גורם לבלאי מואץ כמו סדקים למשל.

שורה תחתונה ,לדעתי זה כבר לא משהו שקשור לטכנולוגיה ,אלא לפיזיקה פשוטה וקבועה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אז איך אתה מסביר שכל דגם של VAG מגיע היום עם טורבו, כאשר ללקוחות אפילו לא נאמר להמתין?

מה יקרה עוד שנה\שנתיים?

פורסם

גם הרוב המוחלט של בעלי הטורבו דיזלים (99.999999999999%) לא ממתינים לא לפני ולא אחרי.

ולא נראה לי, שכולם מחליפים טורבו על ימין ועל שמאל.

אני נוהג על טורבו דיזל, לפני הנסיעה אני לא ממתין, ישר נוסע, תוך שמירה על מהירות מנוע מתונה ועומס נמוך.

אחרי הנסיעה, אם לפני כיבוי המנוע אני נכנס לחניה בסל"ד נמוך, או נוסע במהירות נמוכה של 30-40 קמ"ש במשך כמה דקות אחרונות, אני ממתין כמה שניות, ומכבה.

אחרי נסיעה מהירה או מאומצת (נדיר מאוד שמייד אחרי נסיעה כזאת נדרשים לכבות מנוע) אני ממתין כ 30 שניות.

לדעתי זה מספיק.

בספר רכב יש משפט, ממש קטן ולא מודגש, ולקח לי הרבה זמן למצוא אותו, שאומר, שמומלץ להמתין כמה שניות.

במועד קבלת הרכב בסוכנות, שאלתי את הבחור, שעשה לי הדרכב את השאלה הזאת. הוא הסתכל אלי בעיניים מרובעות, היה ברור שאני האדם הראשון שהזכיר את הנושא, ולא הבין, מה אני רוצה ממנו.

פורסם

אין לי דרך להסביר,אני רואה שחור לבן[ראש בקיר] בכל הנוגע לדברים האילו .

המזל האמיתי שלי הוא שאני מבין ומתמצא בתחום,לכן אין אצלי טעויות וקשה לחרטט אותי בכל הנוגע לנושאים הקשורים לתחזוק הרכב וכל מה שמסביב.

אני מאמין שלפחות היצרן רושם הערה כזו בספר רכב.

בכ"א לעצלנים שבנינו לפחות ב5 דקות האחרונות של הנסיעה ,מומלץ לא להגיע לטורים גבוהים ולשמור על תגובות עדינות וליניאריות של הדוושה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

היום זה כבר פחות קריטי להמתין לפני כיבוי, בטח שמדובר ברכב נוסעים רגיל ולא ברכב ספורטיבי שחוזר אחרי נסיעת "לחיצות" שכונתית.

מגדשים קטנים שמאיצים מאוד מהר אבל גם מאיטים את סיבובם מאוד מהר. שמנים סנתטיים טובים שעומדים בטמפ' שנוצרות באיזור ציר המגדש, קירור יעיל למגדש ע"י נוזל ובקרה מאוד קפדנית של ניהול המנוע ללחצי הטורבו מאפשרים אורך חיים למגדש גם אם לא ממש מקפידים על ההנחיה המוכרת.

פורסם

אני יודע שברכבי מרצדס מסחריים קיימת מדבקה על השמשה המסבירה כי ברכב קיים מגדש טורבו, ועל מנת לשמור עליו לטווח הרחוק מומלץ לחכות לפני דימום מנוע. לא ידוע לי על אזהרה/המלצה דומה ברכבים נוספים (אולי מצויין בספר רכב ולא בגלוי).

אני אישית לא מחכה יותר מדקה מרגע ההתנעה עד תחילת הנסיעה, אך נוסע רגוע עד שחום המנוע מגיע לטמפ' שצריך. לאחר נסיעה אני מקפיד תמיד לחכות 1-2 דקות לפני דימום המנוע.

פורסם

לא מובן לי, למה צריך להמתין לפני תחילת תנועה, ולמה זה שונה ממנועים אטמוספריים.

יש סיבה הגיונית להמתין לפני כיבוי - עם כיבוי המנוע הספקת השמן למייסבים של הטורבו נפסקת, והוא עדיין מסתובב.

כל שאר המייסבים במנוע כבר עומדים ולהם לא איכפת.

אבל לאחר ההתנעה לחץ שמן נבנה תוך 2 שניות בערך, וטורבו מקבל את השימון הדרוש.

למה אתם חושבים,שיש צורך בהמתנה נוספת? בשביל לחמם את השמן עוד קצת? אז זה נכון לכל מנוע, לא רק למנוע עם טורבו, ולדעתי מיותר.

• תוכן חדש...