Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון לגבי האשכול הקודם "c4 רכב למשפחה", האפשרויות נעות שוב בין C4 לפוקוס, כשהן יחסית זהות, הונדה סיוויק ירדה, הבטיחות שלה נחותה ולא שווה 90 אלף שקל וגם בגלל הקושי של למצוא אחת שמורה.

אני מניח שיש פה כמה כאלה שיש להם ניסיון עם הרכב, רציתי לדעת, האם באמת הפוקוס 1.6 כבדה ובקושי זזה?

ואיך פחות או יותר צריכת הדלק שלה?

איזה רכב הייתם לוקחים מבין ה3? [מבחינת בטיחות, נוחות, ביצועים, סחירות].

1. Citroen C4

2. Toyota Corolla

3. Ford Focus

יש עוד הצעות לרכבים?

מאזדה 3, וסובארו אימפרזה לא בחשבון.

נ.ב

האם הפוקוס באמת עושה צריכת דלק של 1\12?

תודה מראש!

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבדה ובקושי זזה? תלוי בהשוואה למה ולמה אתם מצפים. היא בוודאי לא מרגישה איטית יותר מ- C4, אבל היא ממש לא זריזה. הייתי מעדיף אותה כמעט בכל מובן על ה- C4 ועל הקורולה. עם זאת, אתם חייבים לנהוג על הרכב כדי להחליט לבד.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

היתה לי פוקוס 2007 למשך שלושה שבועות. בגלל שהרכב די עצל מצאתי את עצמי משתמש לא מעט באופציה של העברת הילוכים באופן ידני. שלא תבין לא נכון, הרכב עושה את העבודה (והוא גם נוח ומרווח) אך הוא בהחלט מרגיש כבד.

לאימי יש קורולה 2008. הרכב זריז לעין שיעור מהפוקוס אך גם המחירון שלו גבוה בהרבה ואני לא בטוח שהוא שווה את ההפרש.

פורסם

כבר איבדנו את הכיוון, אנחנו לא יודעים מה לחפש.

אנחנו מחפשים רכב בטוח, אמין, נוח וצריכת דלק סבירה.

עברנו על כ"כ הרבה מכוניות ופשוט לא הצלחנו להתמקד על משהו.

הונדה סיוויק ירדה כי פשוט לא שווה להשקיע 90 אלף שקל ברכב שבקושי מערכת ESP יש בו.

לעומת זאת בפוקוסליסינג אין ESP אבל היא יותר בטוחה.

XENON אני לא מחפש ביצועים, אני פשוט לא מחפש רכב עגלה שבקושי נוסע, נראה לי הגרסאת 2 ליטר פשוט מושלמת, אבל לא ניתן למצוא אותה בליסינגים [לפחות ממה שראיתי עד עכשיו], אנחנו פחות מעוניינים להתחיל לחפש בשוק הפרטי מהרבה סיבות.

יש רכב שאתם יכולים לכוון אותי אליו?

הדרישות למעלה, והתקציב הוא עד 70-75K בערך [מכוניות בסביבות המחיר הזה, אם באותו היום יפול עלינו רכב מיוחד, שיהיה שווה הפרש, אז המצב ישתנה].

אשמח מאוד לעזרה.

תודה רבה

פורסם

הדרישות (הלא הגיוניות) שלך מגבילות אותך.

ההתעקשות לרכוש מליסינג מביאה אותך לחפש רכב שלא קיים, ובנוסף תקבל רכב ש(רוב הסיכויים) עבר התעללות התנהגותית ו/או טיפולית או שתיהן.

תמיד שווה להתאמץ ולרכוש רכב מיד פרטית או לפחות מהטרייד אין של היבואן. למשל, באוטו-דיל יש אוקטביה 2007 יד I, ק"מ סביר. אינני מכיר את החברה או הרכב, אבל זו דוגמא. גם בטרייד אין יכול להיות רכב עם עבר ליסינג/השכרה - תמיד צריך לבדוק ולקחת את הרכב למכון בדיקה. היום כל מחיר נתון למו"מ, וביד פרטית יש C4 עם נתונים דומים באתר יד2. נכון, לפעמים מדובר בסוחר מתחזה. את זה יש כל מיני דרכים לבדוק (רישיון רכב, משך בעלות על הרכב וכו').

אגב, באוטו דיל יש גולף 2008 יד I ב- 90K. יש ג'טה 2007 יד I במחיר דומה.

באופן דומה תבדוק אצל לובינסקי, למשל, לגבי C4. תברר מי הטרייד אין של פורד ותבדוק אצלהם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מניסיון עם הרכב וממה שנקרא קריאה בין המילים, רד מהפוקוס רכב עצל.ממש מבאס לזנק ברמזור או לבצע עקיפות עם הרכב הזה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

הכל עניין של פשרה: אם רוצים רכב שיסחוב יותר טוב - עדיף מנוע 2 ליטר. מנוע 2 ליטר לא יהיה כ"כ חסכוני בדלק.

כ"כ אם ברכב ליסינג חשקה נפשך - המבחר של רכבי 2 ליטר קטן. בשוק הפרטי יש יותר רכבי 2 ליטר, אבל אינכם מעוניינים לחפש בפרטיות...(וכך הלאה).

תחליטו מה הכי חשוב, ועל מה לא מוכנים להתפשר : אם החלטת למשל על פוקוס 2 ליטר - חפש בשוק הפרטי.

alfa 156 2.5.

פורסם

מהדגמים שקיימים בשוק, על איזה רכב תמליצו? [שעונה על הדרישות למעלה] עזבו מחברת ליסינג.

נ.ב העדפה שלנו היא מנוע קטן יותר לא דווקא 2.

פורסם

הפוקוס איטית בהשוואה לקורולה או להונדה או להרבה מכוניות מאותה קטגוריה,רכב סרבני משהו....

אגב,עשית סיבוב על ההונדה ,שאתה שולל אותה בגלל הבטיחות כ"כ מהר, סיבוב עלול להפתיע אותך ולשנות את דעתך בעניין.

מהרשימה שציינת הייתי לוקח את הקורולה אם מדובר בקנייה,אם רכב מליסינג, הייתי הולך על הC4.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
הפוקוס איטית בהשוואה לקורולה או להונדה או להרבה מכוניות מאותה קטגוריה,רכב סרבני משהו....

אגב,עשית סיבוב על ההונדה ,שאתה שולל אותה בגלל הבטיחות כ"כ מהר, סיבוב עלול להפתיע אותך ולשנות את דעתך בעניין.

מהרשימה שציינת הייתי לוקח את הקורולה אם מדובר בקנייה,אם רכב מליסינג, הייתי הולך על הC4.

אני מאמין שהסיוויק הוא רכב מעולה, אך יש קושי בלמצוא רכב תקין.

הציעו לנו ב85 אלף שקל שנת 06 קילומטרז' נמוך אבל עבר פגיעה בשילדה מאחורה ככה שהרכב ירד.

ההורים שלי מעדיפים לא להשקיע 90 אלף +- ברכב שנת 06 [בחירה שלהם אין מה לנסות לשכנע אותם].

פורסם
כבדה ובקושי זזה? תלוי בהשוואה למה ולמה אתם מצפים. היא בוודאי לא מרגישה איטית יותר מ- C4, אבל היא ממש לא זריזה. הייתי מעדיף אותה כמעט בכל מובן על ה- C4 ועל הקורולה. עם זאת, אתם חייבים לנהוג על הרכב כדי להחליט לבד.

מסכים עם כל מילה.

הפוקוס לא כזאת עגלה כמו שעושים ממנה, בטח שלא יחסית למשפחתיות 1.6 ליסינג אחרות.

emotion of motion

פורסם

מה לגבי מאזדה 6 מפרטי או משהו בסגנון? זה והפורד מונדיאו לדעתי בין האחרונים בקבוצה שכיף לנהוג בהן, כשאני לא מדבר על סחיטת ביצועים אלא על נהיגה יומיומית. לדעתי זה תקף גם לגבי הפוקוס וה-3, אבל אולי עבור משפחה ה3 צפופה מדי והפוקוס כבדה.

גילוי נאות, כרגע מבלה כמחצית מזמני על הכבישים במאזדה 6 2007, (מנוע 2 ליטר) וכיום יש לרכב מעל 110K והיא עדיין מרגישה כמו רכב יחסית חדש.

צריכת הדלק סבירה לחלוטין, אוכלת 1 ל10 ויש לי רגל ימין כבדה ביותר. מבחינת הנוחות, C5 זה ממש לא אבל מצד שני לא תשמעו אותי מתלונן. מנסיוני המתלים מרסנים את הרכב על כבישים גליים טוב מאחרים, יש את התחושה ההיא (שהרכב מחבק אותך) ובסה"כ ממש לא מדובר במתלי אבן. מבחינת בטיחות, יש לה את כל המערכות האלקטרוניות המקובלות כיום וגם 6 כריות אוויר.

המחירון של ה6 מודל 07, פעם אחרונה שבדקתי, נכנס בתקציב שלכם. שווה בדיקה.

אגב, כל האמור לעיל די תופס גם לגבי המונדיאו (לא החדשה) למעט מספר סייגים (ממה שידוע לי):

- תיבת הילוכים מרובעת הילוכים במקום 5 וללא תפעול טיפ' (בטוח לגבי כמות המהלכים, לא בטוח לגבי התפעול)

- שלדה בעלת כיול ישן יותר (הפורד מרגישה פחות הדוקה)

- מצד שני המונדיאו מעט מרווחת מהמאזדה.

פורסם

הבנתי שהמאזדה 6 יקרה לאחזקה.

אנחנו מחפשים משהו קצת יותר סביר, יותר לכיוון המשפחתיות הבינוניות.

אנחנו נלך יום שני להרץ כניראה ונראה מה יש להם להציע.

יש עוד הצעות?

עריכה:

ראיתי עכשיו את הפורד מונדאו, אומרים שהצריכת דלק שלה היא 1/7 בממוצע, זה אמיתי? :S

וגם אין לה כ"כ הרבה אבזור, למרות זאת המחיר שלה סביר.

פורסם

סליחה על ההקפצה, אבל אשמח לשמוע יותר על הפוקוס, מה אתם חושבים על הרכב?

האם הוא באמת עגלה?

איך הוא בהשוואה [מבחינת מנוע] למאזדה 3?

האם שימוש בטיפטרוניק יעשה שינוי?

אשמח לתשובות, תודה מראש.

• תוכן חדש...