Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

לפני שבוע עשיתי טיפול 1000 לאוטו ( רנו קליו רגיל 1400 97') והמוסכניק אמר לי שנכנס לי מים למנוע

הוא אפילו הראה לי שיוצא מהאוגזוסט מים כאשר לוחצים על הגז , ובכן הוא איבחן את הבעיה שצריך לפרק את ראש מנוע ולעשות חריטה ( נזק של 1400 עד 1800 ש"ח לטענתו)

האם הוא צודק ? האם כדי לבדוק אצל מישהו אחר? כמה באמת עולה אם זו הבעיה ?

אציין כי בעבר האוטו היה מתחמם אך לפני שלושה חודשים שמתי רדיאטור חדש והאוטו מאז לא יודע מה זה חום (השעון של המד חום ברצפה כמעט הוא לא מגיע לחצי אפילו ) בגלל זה מוזר לי שפתאום היום יש צורך בראש מנוע חדש

אשמח לתשובות

תודה

פורסם

האם יש איבוד בנוזל קירור?

המד חום צריך להראות לך טמפ' מנוע תקינה, אם הטמפ' היא במינימום, אז המנוע יבזבז יותר דלק והבלאי יהיה גבוה.

כניראה שביטלו לך את הטרמוסטט, לכן כדאי להרכיב אחד חדש כדי שהטמפ' תהיה באמצע, ולא למטה כפי שתיארת.

פורסם

תקשיב לא יודע איפה אתה עושה את כל העבודות האלה אבל עצה שלי תתרחק משם.

מתי הוא הראה לך שיוצאים מים מהאגזוז? אחרי ההנעה הראשונה של היום או אחרי נסיעה?

כמעט בכל רכב אחרי לילה קר יצאו כמה טיפות מים מהאגזוז.

מה לגבי עשן, אתה שם לב לעשן לבן שנפלט מהאגזוז?

לגבי ההחלפה של הרדיאטור, כנראה שהוציאו לך את התרמוסטט או שהוא פשוט תפוס במצב פתוח, בגלל זה הרכב לא מגיע לטמפרטורת עבודה ותהיה בטוח שהרכב גם צורך יותר דלק.

כשהרכב עומד מונע, החום מנוע מגיע לחצי? אם לא אז יכול להיות שהיוניט חום דפוק.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

שלום רב ,][ וברוף בואך לפורום !

יש סכוי רב, דעם יברותך בפורום קיבלת פאס בשווי של כ1800 שקל !

וכיצד אתה שואל?!

באם הרכב לא מאבד מי קירור, יש לגשת למוסך מומלץ אחר, לשם קבלת חוות דעת נוספת, שבה יתברר קרוב לוודאי, שאטי]ות מים שטיצאו מהאגזוז הם טיפות מים כתוצאה מעבוי, ראש המנוע ואטם הראש תקינים, והבעייה היחידה היא תרמוסטט שבוטל בעבר ויש להרכיב תרמוסטט חדש ותקין, והמוסך הנוכחי, כנראה מנצל את תמימותך, ומנסה להשחיל לך את האלמנט.

לצערי אני נתקל זאת בפעם השנייה עם חברת פורום, שבגלל איבוד מים מזערי, המוסך רצה לפרק לה ראש מנוע בגלל שלטענתו ביצע בדיקת לחץ הפוך, והמים פרצו בסילון מאחד הצילנדרים, מה שהתברר כעורבא פרח.

גש למוסך אחר, וחזור לפורום לעדכון ועדיין אל תבצע דבר ברכב מלבד החלפת תרמוסטט.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
כנראה מנצל את תמימותך, ומנסה להשחיל לך את האלמנט.

אני חושב שזה תיאור מדויק למה שרוב המוסכים עושים "השחלת אלמנטים"

אם הוא צודק והיה מים בתוך המנוע אז יש אחת מהתופעות לוואי האלה

א. נעילה הידרוסטטית (קריסת מנוע)

ב.מערכת הקירור מתפוצצת

ג.האוטו מגמגם בצורה בלתי נסבלת ומוציא עשן לבן וזורק מים (הרבה הרבה טיפות )

תבדוק את השמן של המנוע , אם הוא נראה כמו טחינה אז המוסכניק צודק

ותבדוק האם יש צריכת מים

אבל מבחיחנתי אני חושב שזה טרמוסטט תקוע במצב פתוח

פורסם
שלום רב , וברוך בואך לפורום !

יש סכוי רב, שעם חברותך בפורום קיבלת פרס בשווי של כ1800 שקל !

וכיצ, אתה שואל?!

באם הרכב לא מאבד מי קירור, ואין לשמן שנוי מצבע שחור ללבן,יש לגשת למוסך מומלץ אחר, לשם קבלת חוות דעת נוספת, שבה יתברר קרוב לוודאי, שטיפות המים שיצאו מהאגזוז הם טיפות מים כתוצאה מעבוי, ולכן ראש המנוע ואטם הראש תקינים, והבעייה היחידה היא תרמוסטט שבוטל בעבר, ויש להרכיב תרמוסטט חדש ותקין, והמוסך הנוכחי, כנראה מנצל את תמימותך, ומנסה להשחיל לך את האלמנט.

לצערי אני נתקל זאת בפעם השנייה עם חברת פורום, שבגלל איבוד מים מזערי, המוסך רצה לפרק לה ראש מנוע בגלל שלטענתו ביצע בדיקת לחץ הפוך, והמים פרצו בסילון מאחד הצילנדרים, מה שהתברר כעורבא פרח.

גש למוסך אחר, וחזור לפורום לעדכון ועדיין אל תבצע דבר ברכב מלבד החלפת תרמוסטט.

בברכה

צביקה

עריכה מחדש בגלל שגיאות כתיב מחפירות שלי, כדי להמנע מירידת רמת הכתיב של חברי הפורום!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב.

משהו כללי בעניין.

אני נוטה להאמין שאם כמות המים במנוע מגיעה למצב של פ]לית מים באגזוז, אז נעילה הידרוסטטית תגיע הרבה לפני.

ואז היא תיפסק... לא כי זה נפתר, אלא כי המנוע בקומה (תרדמת).

כל ניסיון להניע אחרי מצב זה יגרום למנוע לענות לתיאור "המנוח".

השאלה באמת מתי יוצאים המים באגזוז. אחרי לילה?

פורסם

אנא קרא את כללי הפורום ואת איך רושמים כותרת. קישור נמצא בחתימתי.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני אסכם בקצרה את מה כמו שאמרו חבריי לעיל.

אם אין איבוד של נוזל קירור והרכב אינו מתחמם, אין שום בעיה בראש המנוע והמים שיוצאים מהאגזוז הינם כתוצאה מעיבוי שנוצר יותר במזג אויר קר.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

• תוכן חדש...