Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר אנחנו הולכים לבדוק רכב בצפון, שרחוק לנו אז אנחנו רוצים להיות בטוחים ב100 אחוז ששווה ללכת במיוחד אחרי שנפלנו על כמה סוחרים ואנחנו באמת מרגישים שאי אפשר לסמוך על אף אחד

 

במודעה המוכר אמר שהרכב יד ראשונה, ובטלפון הוא אומר שהרכב רשום כיד שנייה כי אח שלו טס לפני 3 חודשים לחו"ל בלה בלה בלה.. והם העבירו בעלות ביניהם בשביל למכור את האוטו. הוא אומר שהוא יביא את התעודת זהות של אחיו וגם את הרשיון הקודם של הרכב ששם רשום שהבעלים הקודם (אחיו) הוא יד ראשונה, הוא גם אומר שאין לו בעייה להוציא היסטוריית טיפולים ממוסך מורשה וכו' ושהוא גם מתחייב לגיר מנוע ושילדה (אבל מצד שני הוא הציע לא לעשות בדיקה בטענה שזה סתם בזבוז כסף) .. סה"כ הוא נשמע פחות או יותר אמין אבל אני לא כזה מבין ... כל הנתונים האלה מראים שהמוכר הוא אמין? או שאת זה יכול לעשות גם כל סוחר?

 

למה צריך להעביר בעלות בתוך המשפחה בשביל למכור את הרכב ?? אי אפשר פשוט לתת ייפוי כוח ?

זה נראה לי ממש מפגר שככה "מתבזבזת" עוד יד בשביל כולה למכור את האוטו

 

ואני אשמח אם תתנו לי דגשים בשביל לוודא באמת שהמוכר אמין והכל בסדר איתו

 

תודה רבה!

פורסם

אני לא בקיא בחוקים באופן מוחלט, אבל נשמע לי מאוד הגיוני שאפשר לבצע העברת בעלות עם יפוי כוח, לכן העברת הבעלות (שכרוכה בהורדת מחירון) נשמעת לי כקשקוש מוחלט. אני ממליץ לבחון את הרכב היטב ולא לוותר על בדיקה מקיפה במכון.

פורסם

תודה על התשובות

 

המוכר הוא אדם צעיר, אמר שאין לו בעיה שנקח את הרכב לכל מכון שנרצה וגם פרסם טלפון של הבית שלו, בהתחלה בכלל דיברנו עם ההורים שלו (כך לפחות זה נראה).. מה שמעלה את האמינות שלו

 

לידע כללי, אז כן צריך לעשות העברת בעלות במקרה כזה שקרוב משפחה טס לחו"ל, בשביל למכור את הרכב או שאפשר פשוט לעשות ייפוי כוח?

פורסם

אפשר למכור את הרכב ללא נוכחות הבעלים, אם הוא השאיר את התעודת זהות שלו בארץ (מקור, לא צילום), וחתם על יפוי כוח.

 

 

פורסם

צא מתוך הנחה שהמוכר / סוחר יגיד הכל רק כדי שתבוא. לו לא מפריע שאתה בא מרחוק, זה רק מעלה את הפוטנציאל שתקנה (הרי כבר באת את כל הדרך).

 

הסיפור על האח שטס לחו"ל לא נראה לי מהימן וגם לטעון שבדיקה זה בזבוז כסף לא מוסיף לו נקודות קרדיט.

 

התסריט שלי: אתה מגיע כל הדרך, הוא אולי מצליח להביא את הת"ז של בעל הרכב המקורי (כנראה לא אח שלו) אתה אולי מאמין ורוצה לקחת לבדיקה. הוא משחק אותה לחוץ בזמן וגם שיש עוד קונים שבאים עוד מעט ומציע לך ללכת למכון קרוב (כמובן מכון שהוא מכיר ויוציא את הרכב מצויין) אתה מתפתה, בודק ואחרי כל הדרך, עלות הבדיקה וכו, אולי קונה. הוא הרוויח מזה שבכל זאת הגעת למרות הספקות בקשר לאמינותו.

 

הצעה שלי: לפני שאתה מגיע תבקש שיפקסס לך צילום תעודת זהות שלו ושל אחיו (בעל הרכב יד - 01) וצילום רשיון הרכב. נראה אם הוא יעבור את המשוכה הזו לפני שאתה מבזבז זמן וכסף על להגיע.

פורסם

תראה,אני יכול לספר על מקרה שארע אצלי במשפחה שבו דוד שלי מכר את הרכב לאחותי ועבר לגור בחו"ל ,בנתיים לא עשו העברת בעלות והרכב נשאר על שמו רק שהיא נהגה בו.

בסופו של דבר אחרי שנתיים היא עשתה העברת בעלות עם תעודת הזהות שלו וצירוף של ייפי כוח.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

זה נשמע כמו סוחר.

 

תלמד כמה דברים חשובים:

 

1.אם הרכב שמצאת נמצא זמן קצר כמו למשל 3 חודשים זה זמן קצר מאוד,תתרחק,זה מישהו שמנסה למכור רכב,או רכב בעייתי שמנסים לפתר ממנו,או סוחר,כי אין בן-אדם נורמלי שיקנה רכב טוב ימכור אותו מהר,כי לחפש רכב זה לא כיף.

 

2.אם הרכב לא על שם המוכר שאתה תדבר איתו,תתרחק כי זה סוחר,אם פעם יקרה משהו אין לך לאן לפנות כי הסוחר הוא לא הבעלים האמיתי של הרכב.

 

3.אם הלקוח משקר אפילו בפרטי קטן תתרחק,כמו למשל יד ראשונה והוא שניה,אמר שהאוטו נסע 120 והוא נסע 132,אין תאונות ופתאום מצאת שהאוטו עבר תאונה,אמר שזה דגם מפואר יצא דגם פשוט וכו...,או כל דבר אחר.

 

אם מצאת אחד מ3 הדברים האלה,תתרחק כמו מאש.

 

ראה הוזהרתה.

 

אני נפלתי כבר בפח,ואני לא אחזור על זה יותר.

פורסם

מחזק.

אח שלי טס לחו"ל לתקופה לא מוגדרת, והשאיר לאבא שלי ת"ז + יפוי כח למכור את הרכב שלו.

העברת יד במפשחה עושים ברוב גדול של המקרים רק כדי לקבל תו חניה, ואז חובה שהרכב יהיה רשום על שמך, ולא על שם מישהו אחר.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

יש כמה דרכים לעלות על סוחרים, וזה דובר רבות בפורום וגם מופיע בתחילת העמוד.

אלו כמה דרכים פשוטות, למשל:

להתקשר ולומר "שלום זה בקשר לרכב" אם הוא שואל איזה סימן שזה סוחר.

תריץ את המספר שלו בגוגל, ותשחק עם ה -, כלומר תעשה חיפוש של 050-12345678 ואחר כך 0501-2345678 וכך הלאה, לפעמים הם משחקים עם זה כדיי שלא יעלו עליהם, ותראה אם המספר שלו מופיע על עוד הודעות של רכבים ותבין אם זה סוחר או לא.

קובי

פורסם

שאלה שקשורה לעניין מאוד :

אם במודעה המוכר רושם יד ראשונה ואחר כך בטלפון הוא מספר שזה יד שניה - ( ובפורום כותבים סיפורים כאלה לא מעט)

מה הסיפור? הבן אדם לא יודע שהוא ייצא לא אמין (לא חשוב סוחר או לא)?

peugeot 206 xs 1.6 '99

פורסם

ברישיון הרכב לפי מה שאני יודע, אם תלך למשרד הרישוי ותבקש שידפיסו לך מחדש את הרישיון של הרכב

תוכל לראות למטה באדום שכתוב סוחר או משהו כזה, אם לא כתוב סוחר סימן שהבחור הוא לא סוחר.

כמו כן אצל סוחרים הרכב לא נחשב "יד"..

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

 

Arcticat DVX400 2008

פורסם
הצעה שלי: לפני שאתה מגיע תבקש שיפקסס לך צילום תעודת זהות שלו ושל אחיו (בעל הרכב יד - 01) וצילום רשיון הרכב. נראה אם הוא יעבור את המשוכה הזו לפני שאתה מבזבז זמן וכסף על להגיע.

 

כשתמכור רכב יתקשר אליך מישהוא ויבקש שתפקסס לו את הפרטים האלה לפני שהוא בא, אתה תפקסס?:shock:

 

כי ממני מקסימום הוא יקבל את הצליל שעושה מקש ה END כשלוחצים עליו (כבר אי אפשר להגיד "את צליל השפורפרת הנטרקת").

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

×
×
  • תוכן חדש...