Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף vs tdi מגאן דיזל. מה עדיף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין שני הרכבים הנ"ל (ואולי גם פולו TDI)

התקציב הוא בין 50k ל - 55k

מה ההבדלים בינהם מבחינת:

עלויות אחזקה, צריכת דלק, טיפולים, ביטוח, ומחלות וכד'..

תודה מראש.

לא הבנתי את עובד המוסך שאמר "זה בריא למנוע לאכול שמן" - מה זה חיזוקית של הדס?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדיף למצוא מכונית במצב טוב = קילומטראז' סביר (30 אלף בשנה), ללא תאונות, מטופל בזמן ועם קבלות, רצוי מאוד מפרטי.

למה אני אומר את זה?

כי רכבי דיזל נוסעים המון, קשה למצוא מפרטי (לא מונית\ליסינג\חברה וכו..)

אין תיעוד של הטיפולים = חשד לזיוף קילומטראז'.

מגאן DCI יותר נוחה, יותר שקטה, קצת יותר חיסכונית ויותר זולה לקניה משנתון זהה.

פולקסואגן עם מנועי TDI יותר חזקים, פחות רגישים לסולר באיכות ירודה, נחשבים לאמינים יותר וסחירים יותר.

לשני הסוגים הטיפולים לא זולים כלל, אני מתקשה להגיד איפה יהיה יותר יקר.

לרנו ביטוח מקיף אמור להיות יותר זול, במיוחד אם משווים לגולף.

שני הרכבים בטיחותיים למדי.

ועוד פעם - להתעזר בסבלנות ולחפש מכונית שמורה ככל הניתן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה.

סיאט ואוקטביה לא מעניינות אותי. (לא נוחות ולא יפות...)

יש אולי עוד שחקנית אפשרית, פיז'ו 307.

למרות שדגם הדיזל די נדיר, במקרה הזה הייתי מוכן לשקול בנזין.

מה דעדתכם? איך המשוואה תראה עכשיו?

פורסם

השיקול לקנות רכב דיזל, במיוחד משומש ,הרבה פעמים נובע מרצון לחסוך בהוצאות דלק בנסיעות מרובות (מעל 30 אלף ק"מ בשנה).

ההגיון בכך ,שחיסכון כזה מכסה החזקה יותר יקרה של רכבי דיזל (קצת יותר יקר בטיפולים, משמעותית יותר יקר כאשר יש תקלות במשאבת הזרקה, טורבו).

מה הכמות הנסיעות השנתית שלך?

נתון כזה יכול לתת לפחות אינדיקציה כלכלית במשוואה בין רכבים שונים (בנזין ודיזל).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סולר היום יותר זול מבנזין ואין שום אגרה"מיוחדת" לרכבי סולר אז מאיפה בדיוק התחשיב שנקודת האיזון היא ב 30K ק"מ?

לדעתי נקודת האיזון לטובת הסולר היא איפושהוא בין 0-1 ק"מ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני, כמי שנוסע כבר מעל 8 שנים ברכב דיזל , די מסכים איתך לגבי נקודת איזון נכון לרגע הנתון, ובלי להתחשב בהשלחות של העבר הלא רחוק.

אבל,

1. - לא בכל איזור בארץ אפשר למצוא סולר יותר זול מבנזין.

2.- אנסה להסביר את עצמי יותר טוב לגבי המצב הכולל , איך שאני רואה אותו:

רק לפני שנים בודדות רק התוספת לאגרת רישוי לרכב דיזל היתה 2,600 ש"ח.

אחר כך היא ירדה בצורה הדרגתית.

בזמנים האלה באמת רק מי שהיה נוסע הרבה היה קונה רכב דיזל, ועוד חדש.

וגם זה לא תמיד - אנשים לא קנו דיזל לשימוש פרטי, אפילו אם זה היה מאוד משתלם להם, מסיבות רבות ולא תמיד מובנות.

התוספת בוטלה סופית רק לפני שנה וקצת.

אם תתחיל לחפש מכונית דיזל יד שניה, מהר מאוד תגלה, שקשה למצוא רכב מפרטי אפילו עם קצב נסיעה של 30 אלף בשנה.

באותו הזמן יש מבחר גדול של רכבי בנזין זהים עם קילומטראז' הרבה יותר קטן , במצב מצויין .

אין מה לעשות - הרבה פעמים קילומטראז' גבוה פירושו בלאי יותר גדול ויותר מהיר.

כבר רשמתי, שהתיקונים של שתי המערכות ברכבי דיזל שבהם מעוניין niro002 (טורבו ומשאבת הזרקה מתקדמת) מאוד יקרים, סיליל חימום קדם גם לא זולים

גיר אוטומטי אני לא לוקח בחשבון - יש גם רכבי דיזל אוטומטיים (כמו הגולף שפותח השירשור מתעניין בו).

גם הטיפולים הרגילים ברכב דיזל מודרני קצת יותר יקרים.

גם ירידת ערך לרכבי דיזל לרוב יותר גדולה .

כל זה ,לדעתי, גורם לשינוי בנקודת האיזון לקילומטראז' יותר גבוה מ 0-1 ק"מ.

קשה לי לנקוב במספר מדוייק,

זה שונה מסוג הרכב ויעודו (למשל, רכב לאדם אחד או שני אנשים יכול להיות עם מנוע בנזין חיסכוני מאוד, לא רחוק מדיזל).

פורסם

מה בדיוק יותר יקר בטיפול ברכב TDI גולף? מסנן סולר 100 שקל פעם ב 40000 ק"מ?

היה לי גולף SDI מונית לשעבר של אבא שלי, מכרנו אותה תוך שבועיים, הרכב אפילו לא עישן.

עלויות הטיפול היו זול מאוד!!!

לרכב היה 360000 ק"מ.

הגולפים מאוד אמינות, החולשה העיקרית היא הגיר האוטומטי אבל גם זה משותף לבנזין וגם לרנו!

במנועי הזרקה ישירה סלילי החימום לא נכנסים לפעולה בטמפ" של הארץ. והאוטו נדלק כמו שד

פורסם

אני לא יודע איזה פילטר יש לגולף, אבל פילטר סולר לרנו DCI מקורי, במוסך מורשה עולה 700 - 600 ש"ח (כי מחליפים את כל בית המסנן),

טיפולים הם בתדירות של כל 20 אלף ק"מ (מגאן בנזין כל 30 אלף ).

גם אני בזמנו מכרתי פולו SDI תוך שבועיים, הכל שאלה של מחיר.

אבל כל זה לא הפואנטה, אביע את דעתי הכי פשוט:

אני לא חושב, שכדאי לקנות רכב במצב פחות טוב\עם קילומטראז' גבוה\עבד קשה, כדי לחסוך 200 ש"ח בחודש על הוצאות דלק.

כדי לחסוך יותר, צריך לנסוע יותר.

זכותכם לחשוב אחרת.

פורסם

רבותיי - אפשר לדמיין שאנחנו באירופה, אבל אנחנו לא.

פה המדינה דואגת לזמבר עד הסוף את ציבור חסכני הדיזל.

מעבר לתוספת המס שקיבלו הרכבים האלה בתור חדשים, התוספת ההיא לאגרה גרמה לכך שאף אחד לא קנה דיזל פרייבט אלא נקנו רק רכבים לצורך "חריש" עמוק של כבישי ישראל.

תכננתי לרכוש בשנה הבאה סיטרואן C3 דיזל. להפתעתי גיליתי כי אין אפילו אחת כזו עם ק"מ שמתקרב ל-150 אלף.

כולן חרושות עם 200K +, וזה אומר שבתוך שנה שנתיים, בנסיעה ממוצעת של 20K בשנה, אתה מקבל שטרונגול של תקלה בהזרקת הדלק.

נכון שההזרקה זה חלק סופר אמין שהחזיק 240K, אבל זה לא מנחם במיוחד כשאתה זה שמחזיק ברכב בזמן תקלה שעולה כמעט 7K לסדר.

אפשר לקנות המון בנזין ב-7K. המון.

כמו כן כל חלקי הגומי נוטים להתבלות ויש יותר תיקונים.

לכן הרכבים האלה פה בארץ לא משתלמים כלל.

אני אישית נוסע ברכב דיזל מהדור הישן מאוד, אצלי כל תקלה נפתרת בקלות יחסית - לכן עוד איכשהוא היחס של חיסכון מול בלאי משתלם. אני לא מאמין שאני אקנה שוב פעם דיזל, למרות החיסכון הגדול בעלויות התדלוק.

פורסם

אוקיי אז ככה,

הסיבה לכך שאני מעוניין ברכב דיזל היא פשוט משום שיש לי כבר אחד כזה, (סיטרואן סקסו),

ואני מת עליו! חסכוני מ א ו ד! ואם מטפלים בו בידיים אוהבות אז הוא בסדר גמור.

חוץ משיפוץ משאבה סולר (יקר טילים) שעשיתי, הוא עבר רק טיפולים סדירים.

אבל, אין לו מגדש טורבו אז אני לא מכיר את התקלות והעלויות, והוא לא עמוס בחיישנים כמו המגאן למשל, לכן אני שואל אתכם,

כמה?

לגבי מחירי הסולר אין בעיה, באיזור שלי, הסולר יותר זול משמעותית מהבנזין.

אני נוסע 25000 ק"מ ממוצע שנתי.

ולמרות זאת, לפי מה שאתם אומרים לי פה, אם אני לא אמצא רכב דיזל שנסע מקסימום 150K וטופל כמו שצריך, לא לקחת דיזל כי הקיזוז של הטיפולים היקרים מול החיסכון בדלק לא משתלם.

אני צודק?

פורסם

לשעתי התקלות קשורות בצורה ישירה לטיפולים שהרכב עבר.

אם הרכב טופל בזמן (עם נוזלים נכונים שתואמים לתקן VAG ) אתה תגלה שלמנועי דיזל (לא משנה SDI / TDI ), יש אמינות מדהימה.

-

פורסם

שאלת כמה?

טורבו חדש למגאן DCI , כולל כל הצנרת + עבודה במוסך קרסו עולה בסביבות 10 אלפים ש"ח.

(אבל זה לא אומר שתצטרך להחליף גם אחרי 200-250 אלף ק"מ)

מצד שני, אתה כן נוסע לא מעט, התקציב שרשמת מאפשר לך לקנות מגאן DCI מודל 2006, אולי 2007 (לאחר משא ומתן) ,

עם קילומטראז' לא גבוה:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=1299&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=

מגאן מאוד מאוד נוחה ומאוד חיסכונית.

בשביל גולף TDI צריך לרדת 3-4 שנתונים והמבחר לא גדול (אני לא מדבר על מוניות לשעבר).

אם תמצא משהו במצב טוב - בשבילך כן שווה.

עדיין אתה , עם כמות הנסיעות שלך, תחסוך בסביבות 5000 ש"ח בשנה .

פורסם
סולר היום יותר זול מבנזין ואין שום אגרה"מיוחדת" לרכבי סולר אז מאיפה בדיוק התחשיב שנקודת האיזון היא ב 30K ק"מ?

לדעתי נקודת האיזון לטובת הסולר היא איפושהוא בין 0-1 ק"מ.

צודק בהחלט.

נקודת האיזון היא ברגע שמכניסים את המפתח לסויטש ומניעים.

ד"א, כל רכב יכול להגיע לעלות תיקונים של אלפי ש"ח גם אם הוא חדש יחסית (יעידו בעלי הטויוטות שגילו "בוצה" במע' שמן),

אבל מי שקונה רכבי דיזל שהם אוטוטו "רכב על סף גריטה",

כדאי שיבין שהוא עושה הימור רציני ומרפי מחכה לו בפינה.

גילוי נאות: אני מוכר רכב דיזל (בגלל הרחבת המשפחה) וגם הרכב הבא שאקנה יהיה דיזל (וכמובן ידני).

-

פורסם

לסיכום, גם עם טיפולים יקרים, עדיין הדיזל מנצח..

צריך פשוט למצוא אחד עם היסטוריית טיפולים מסודרת, ולבדוק ביתר דקדקנות מאשר רכב עם מנוע בנזין.

עוד שאלה:

המגאן עושה טיפול כל 30K או 20K? האם גם הגולף כך?

בסוף נראה לי שאם אני לא אמצא משהו אני אלך על ה 307 בנזין, זאת אופציה מס' 2.

• תוכן חדש...