Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף vs tdi מגאן דיזל. מה עדיף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע, אני לא רואה טעם להמשיך, למרות שיש לי עוד מספר טיעונים.

אם אתה עוקב אחרי ההודעות שלי, אתה לבטח יודע, שאני נוסע על דיזלים כבר מעל 7 שנים, ובתקופה זו עברתי 4 מכוניות, כך שהדעה שלי היא לא "סטיגמה"

פותח השירשור ראה את שתי הדעות, ויש לו חומר למחשבה.

רק דבר אחד אני רוצה לומר - אפשר להאשים את האזרח הישראלי בהרבה מאוד דברים, אבל, את החשבון הוא יודע, ויודע לספור כסף.

אם הכל היה וורוד כמו שאתה מתאר, היו לנו כאן דיזלים בכמויות כמו באירופה.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זאת דוגמא לרכב שכדאי לקנות ב 50-55 אלף ש"ח ולהיות בטוח, שבשלושת השנים הבאות לא יהיו תקלות רציניות והוצאות גדולות?

250 אלף ק"מ ב 4 שנים (אולי 5 )?

וזה , לדעתך, ללא ספק יותר טוב מ 307 בנזין מאותו השנתון עם 100 אלף ק"מ, ללא התחשיב של קילומטראז' וירידת ערך ?

ואחרי 3 שנים, עם 330 אלף ק"מ, כמה זמן ובאיזה מחיר הרכב הזה יימכר?

מתי בפעם האחרונה ניסית למכור רכב דיזל בן 8-9 עם קילומטראז' גבוה?

אם כבר, אז אולי משהו כזה:

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1286715&Code=7ca5b4f35206f2b9e068998339d4a8f5

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

וזה , לדעתך, ללא ספק יותר טוב מ 307 בנזין מאותו השנתון עם 100 אלף ק"מ, ללא התחשיב של קילומטראז' וירידת ערך ?

הרכב הזה יותר טוב מ307 בנזין באותו מחיר. לדעתי, עלויות האחזקה של הגולף (בשלוש השנים הבאות) יהיו נמוכות יותר.

-

פורסם
אפשר להאשים את האזרח הישראלי בהרבה מאוד דברים, אבל, את החשבון הוא יודע, ויודע לספור כסף. אם הכל היה וורוד כמו שאתה מתאר, היו לנו כאן דיזלים בכמויות כמו באירופה.

אפשר להאשים את הצרכן הישראלי בדבר אחד מעבר להכל (בענייני רכבים) וזה שהוא מושפע מסטיגמות דביליות חסרות אחיזה במציאות העכשוית.

לכ גםבשנת 2009 "צרפתיות לא אמינות" .

לכן גם בשנת 2009 "לאופל אין שוק".

לכן גם בשנת 2009 "דיזלים מרעישים ואיטיים".

לכן גם בשנת 2009 "פיאט סובלת מחלודה וכל הזמן מתקלקלת"

לכן גם בשנת 2009 "בבלימת חרום מפמפמים את הברקס"

לכן בשנת 2009 "טויוטה אף פעם לא מתקלקלת"

לכן גם בשנת 2009 "אמריקאית גדולה משנות ה 70 יותר בטוחה בתאונה מקומפקטית מודרנית"

שאני אמשיך עם הסטינגות של הנהג הישראלי המצוי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לכ גםבשנת 2009 "צרפתיות לא אמינות" . וזה נכוון במידה כזו או אחרת, וזו דעה רווחת לא רק בישראל.

לכן גם בשנת 2009 "לאופל אין שוק". זמ מצב נתון וקיים בארץ בשנים האחרונות. למה הגענו למצב הזה, ובאשמת מי - זה סיפור אחר.

לכן גם בשנת 2009 "דיזלים מרעישים ואיטיים". אתה מוזמן לבקר אצלי ולעשות סיבוב על רכב שמצוייד במנוע דיזל HDI מהדור האחרון, ולהשוות אותו למנוע בנזין בן 10 שנים, ואז נדבר.

לכן גם בשנת 2009 "פיאט סובלת מחלודה וכל הזמן מתקלקלת" - טוב, נו :roll:

לכן גם בשנת 2009 "בבלימת חרום מפמפמים את הברקס"- רוב האנשים המשכילים והאינטלגנטיים כבר למדו, מה זה ABS.

לכן בשנת 2009 "טויוטה אף פעם לא מתקלקלת" - וזה גם נכון, למעט פאשלה חד פעמית בדגם אחד.

לכן גם בשנת 2009 "אמריקאית גדולה משנות ה 70 יותר בטוחה בתאונה מקומפקטית מודרנית" - כאן אתה אולי צודק.

שאני אמשיך עם הסטינגות של הנהג הישראלי המצוי?

הסטיגמות לא נוצרון מן האוויר.

כשהמוצר משתנה ומשתפר, הסטיגמה נעלמת עם הזמן. ע"ע סקודה, פורד, מכוניות קוריאניות ועוד.

פורסם

סטיגמות נוצרות אולי מאוויר, אבל אצל הישראלים הן מחזיקות שנים.

רק דבר אחד אני רוצה לומר - אפשר להאשים את האזרח הישראלי בהרבה מאוד דברים, אבל, את החשבון הוא יודע, ויודע לספור כסף.

חשבון יודעים כבר בסיום של כיתה ב', אבל לא מלמדים את המשמעות של התשובות.

גם אם תקנה רכב דיזל ישן (נניח סיאט טולדו TDI) ותחליף מש' הזרקה אחרי 3 שנים,

עדיין תצא מורווח מול יונדאי אלנטרה.

-

פורסם

יפה, התרשמתי מהדיון הזה, לא ציפיתי, האמת.

קראתי את כל התגובות והדיעות פה, ואני מסכים עם חלקן, יש לנו הרבה מה ללמוד מהאירופאים בעניין קידום הדיזל.

באירופה דרך אגב רוב המכוניות מונעות בדיזל וזה אומר הרבה! פעם היו לכל מכונית חדשה באירופה כמה מנועי בנזין ואולי אחד שניים לוגמי סולר. היום ההיצע של המנועים כמעט שווה! (ראיתי על זה בתכנית - FIFTH GEAR) וזה ידוע שהמדינה שלנו מכחידה את הדיזל בטיפשותה, עם המס ירוק הטיפשי הזה.

ועם כל המידע הזה עדיין יש לי שאלה:

נגיד שמצאתי רכב עם ספר טיפולים מסודר, וק"מ נורמאלי.

איך לעזעזל אני אמור לדעת איפה תידלקו את הרכב הזה? ובכמה תחנות שונות וכיו"ב?

ואם סחטו את המיכל עד האדים האחרונים של הדלק? (ששמעתי מכמה מקורות שבמגאן זה לא בריא בעליל.)

יש בדיקה כזאת שיכולה לגלות האם הרכב לגם סולר איכותי? כי ספק אם אני אסמוך על בעל הרכב..

זה נראה לי פשוט הימור..

לא הבנתי את עובד המוסך שאמר "זה בריא למנוע לאכול שמן" - מה זה חיזוקית של הדס?

פורסם

אין לך שום דרך לדעת, מצד שני, אין לך גם שום דרך לדעת איך ומתי תידלקו ברכב בנזין.

Buki כתב:

הסטיגמות לא נוצרון מן האוויר.

אז אתה אומר שאנחנו באמת עושים מצות מדם של ילדים נוצרים?:shock:

יש לנו באמת אף ענק וקרניים? :shock:

הרוסיות באמת זונות?

המרוקאים אלימים?

הפרסים קמצנים?

הרומנים גנבים?

ואללה השכלתי.

פורסם
תשמע, אני לא רואה טעם להמשיך, למרות שיש לי עוד מספר טיעונים.

עכשיו זה סופי.

יניב, אני מעריך אותך כבן אדם, ולא בא לי להמשיך את הדיון הזה,שאחרי התגובה האחרונה, טופס כיוון למקום לא נכון.

כל אחד נשאר עם האמונה שלו.

פורסם

הרומנים גנבים?

עכשיו הגזמתם עם הדיון הזה, עד כאן! בשם העדה הרומנית אני מתקומם :-).

ועכשיו ברצינות:

אני לא יודע מה איתכם אבל לי אישית בד"כ לא כיף מנוע דיזל.

חוץ מאלה שממש טובים ובמקרים אלה סביר שמדובר על מנועים טכנולוגיים למדי.

למרות הקידמה , למרות הארופאים אני מריש הרבה יותר טוב לסחוט דוושה שלל מנוע בנזין, התחושה, הצליל, הסל"ד נעימים בעיני.

כדי שאני אסע על דיזל אני צריך תמריץ בצורת הפרש משמעותי בעלויות - ומכאן ק"מ גבוה.

פורסם

זה תופס גם על מכוניות מרכב סטיישן?

כי לכאורה, יחס עדיף של שקל לפח. בפועל, עדיין עמישראל שיודע לספור לא קונה משום מה סטיישנין, למרות עדיפות ונוחות השימוש בו.

אני אומר שלפני החשבון, יש קיבעון מחשבתי וסטראוטיפים.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

קצת סטינו פה מהנושא אנשים.

הוחלט בסוף ללכת על המגאן 06-07, (דיזל כמובן:)) רק נשארה עכשיו השאלה החשובה ביותר, (ואני מקווה שאני עדיין בפורום הנכון)

למה לשים לב במיוחד בבדיקה ? למה יש אובר רגישות?

לא הבנתי את עובד המוסך שאמר "זה בריא למנוע לאכול שמן" - מה זה חיזוקית של הדס?

פורסם

חשוב מאוד (ומזה כדאי להתחיל עוד לפני הבדיקה במכון ) לבדוק את היסטורית הטיפולים והתקלות.

פשוט לגשת עם מוכר למוסך רנו שבו טופל הרכב, לבקש יפה שיתחברו לתיקשורת ולראות את כל מה שעבר על הרכב לפי מה שנרשם אצל היבואן, ולא רק במוסך הזה (לפחות בתקופת האחריות הרכב היה אמור לעשות את הטיפולים במורשים).

שים לב, אם תבקש רק תדפיס טיפולים, ואם הרכב טופל בכמה מוסכים,

אתה תקבל תדפיס של הטיפולים, אשר נעשו רק במוסך ,ממנו אתה לוקח תדפיס. כך לא תראה את כל התמונה.

לכן מה שאני אומר - (וזה בדוק, מכרתי קנגו 2007 דיזל לפני 3 שבועות, הקונה רצה לראות את כל מה שעבר על הרכב).

פשוט לשבת מול מסך המחשב שמחובר ליבואן ולקרוא - לראות שהרכב לא היה בעייתי מבחינת התקלות בתקופת האחריות (מנוע, טורבו, מערכת החשמל, מיזוג).

דבר שני - במידה והרכב עבר את ה 100 אלף ק"מ, תוודא שעשו טיפול הכולל החלפת טיימינג+ מותחנים+רצועת אביזרים+ מותחן חיצוני.

טיפול כזה עולה סביב 3000 ש"ח. (המחיר עוד לפני טיפול שמנים ופילטרים)

וכמובן, שכל הטיפולים האחרים נעשו בזמן.

לאחר מכן תיקח את הרכב למכון בדיקות.

מצב המנוע , הטורבו,חשמל, תאונות כמובן.

את תוצאות הבדיקה אתה יכול לפרסם כאן כדי לקבל התייחסות.

לבדוק שיעבודים\עיקולים,

ועוד לפני המוסך והמכון ,לוודא שהמוכר הוא הבעלים של הרכב,לראות כמה זמן הוא הבעלים (אם זה חודשיים-שלושה , תחפש הגבלה של תו סוחר).

בהצלחה

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
יניב, אני מעריך אותך כבן אדם.....כל אחד נשאר עם האמונה שלו.

1. זה הדדי.

2. זה מקובל.

3. ברור לחלוטין שאף אחד משנינו לא טועה לחלוטין (וכנראה גם לא צודק לחלוטין), פשוט לפעמים הנחרצות של אנשים על דברים שהם לא ממש ברורים כשמש יכולה להטעות חברים בפורום.

בלי שום קשר לרכבים, ההערה שסטיגמות לא נוצרות מהאויר היא אמירה מאוד מאוד לא נכונה, תלושה מהמציאות ולא נותנת כבוד למי שאומר אותה.

• תוכן חדש...