Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנעה קשה וולוו 740

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברשותי וולוו 740 מנוע 2300 גיר ZF ,מידי פעם בפרט בהתנעה קרה היה קושי מסוים להתניע אולם השלמתי עם זה

לאחרונה הקושי בהתנעה הפך לבלתי ניסבל ושהרכב כבר מניע הוא "עובד על 3 צילינדר" למשך 20 שניות ומתייצב.

לרכב הוחלפו(בלי כל קשר : פלגים,חוטי הצתה,מכסה מפלג+רוטור+מסנן דלק וטיפול גדול . כמו כן ניבדקו קוטבי המצבר

וטעינה שנמצאה כשורה.

האם מישהו ניתקל בתופעה זו בפרט ברכב דומה = מנוע הזרקה ישירה לא מבוקרת מחשב (מחשב הצתה בלבד) ,או למישהו

יש מושג מה יכולה להיות הבעייה ,שלדעתי היא בכיוון של לחץ דלק אבל טיפול בבעיה זו מצריכה תשלום די גבוה.

כמו כן אם יש למישהו מושג איך פועל ה"צ'וק" במערכת זו לפי מה שראיתי יש בסעפת יניקה מזרק התנעה קרה בנוסף לארבעה

בראש מנוע ומה שניראה לי כמו וסת אויר אוליי שני הדברים הללו קשורים לבעייה שיש לי אולם אין לי מושג איך לבדוק אותם או

לעקוף אותם לצורך בדיקה ,לדוגמא:הייתי שמח לבצע פעולת צ'וק באופן ידני ולשלול או לוודא שהבעיה נובעת ממנו .

אודה לכם על תשובתכם לפני שאבזבז את כספי לריק :lol: בספיקולציות למינהן.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

רכבך מצוייד במע הזרקה מכאנית ( והיא לא ישירה).

אין לה "צ"וק" ולא ניתן לעקוף דבר.

כדי לאבחן אותה יש לחבר שעוני לחץ למעגלים שונים .

המלצתי לך - כנס לבעל מקצוע המכיר את המע על בורייה גם אם זה עולה כמה לירות .

יתכן גם שהתקלה לא ממנה והיא מכאנית מהמנוע עצמו אך יש לאבחן זאת מקרוב.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

המזרק החמישי מסייע להתנעה בלבד, הוא אינו מקביל ל"צ'וק" במאייד. נקודת התורפה שלו היא בחיישן, שנמצא בראש המנוע מתחת לסעפת היניקה בבוכנה 4.

אתה יכול גם לבדוק את החיישן של מערכת ההצתה, שנמצא גם הוא בראש מתחת לסעפת - הפעם בוכנה 3.

עוד כדאי לבדוק את הנושא של דליפות אוויר באופן כללי - כל הצינורות המתאימים באיזור המנוע.

אחרי כל זה אפשר לבדוק את המפסק של המצערת (מצב מנוחה). הוא צריך להשמיע "קליק" בדיוק כאשר המצערת נסגרת לגמרי - את זה כמובן אפשר לשמוע רק כאשר המנוע דומם.

כדי לבדוק (באופן לא החלטי) את הנושא של לחץ דלק, אפשר להפעיל את המתנע לזמן קצרצר שאינו מספיק להתנעה, ולחכות כשתי שניות עד שהמשאבות יפסיקו לפעול. אחרי שתי פעמים כאלה, בפעם השלישית להניע תוך כדי פעולת המשאבה. אם יש שיפור מורגש כנראה שהבעיה קשורה ללחץ הדלק, אבל עדיין יש כמה אפשרויות.

אם תבדוק את הנ"ל ותדווח על הממצאים, אולי אפשר יהיה להציע הצעות נוספות.

דני

פורסם

תודה לחיים ודני על תשובתיכם ,דני מצאתי את מיקומו של חיישן מזרק התנעה קר ברכב וגם בספרות של וולוו הסקתי שהוא ממתג (-)

שהמנוע קר ונחלש עד שהמנוע חם, בדקתי בקונקטור של המזרק כי אכן יש (-) חזק שהמנוע קר ומצא שכן. חיישן מערכת ההצתה

שעליו דיברת הוא בעצם חיישן טמפרטורה אבל הוא מקושר רק למחשב הצתה ויכול להשפיע רק על זמן הצתה כי אין מחשב ניהול מנוע שמקבל אינפורמציה ממנו כמו ברכבים יותר חדישים אז גם אותו "פסלתי" בדקתי את כל צנרת הואקומים ווידאתי שאכן לא דולפים . מפסק המצערת משמיע קליק אולם אנסה לנתק אותו בהתנעה לראות אם הוא מגיב בכלל.

ולחץ דלק אני אנתק את הכוהל יניע 3 פעמים קצרות ואנסה להתניע ולראות אם אכן יש שיפור.

תודה ויום טוב ,אעדכן בהמשך.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום אלי.

ראה לא סתם המלצתי לך לגשת לבעל מקצוע וזה לא בגלל שאני לא רוצה לעזור - נהפוך הוא אך לדעתי באמצעים ביתיים לא ניתן לאבחן תקלות במע ההזרקה המכאנית שהיא לא פשוטה לאבחון גם לבעל מקצוע מיומן לעטים.

- רק להתנעה אם אני אבקש ממך לבדוק את לחץ ראש תובלן בהנעה ולאיזה לחץ הוא עולה בחם,או לחץ המע הכללי ,ואפילו את הלחץ והספיקה של מש הדלק הראשונית במיכל, גם אם תבין על מה אני מדבר אני בספק אם תוכל לבצע בדיקות אילו באמצעים ביתיים.

- לגבי הזיוף של הצילינדר הבודד זה יכול לנבוע גם מאטם ראש פרוץ וכו ולא רק מרסס או הצתה.

כך שהדברים לא תמיד פשוטים גם אם הם נראים כך על פניו.

בכול מקרה בהצלחה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

תודה חיים על התשומת לב והייעוץ לפי מה שניראה לי אני הולך לרכוש סעפת+מאייד+משאבת דלק מכאנית

בלי כל קשר לבעייה העכשווית בכדי למנוע בעיות או עליות תיקון יקרות בעתיד ,לפי מיטב ידיעתי מערכת הזרקה מסוג

זו היא בעייתית לאבחון/טיפול. החלקים יעלו לי אני מעריך 800 ש"ח ועוד שעתיים עבודה:-P כמובן שאצטרך לאלתר משהו

במקום החורים בראש מנוע של המרססים.

אבל בסופו של תהליך (אני מקווה) מובטח לי שקט יחסי מבעיות דלק וביצועים יותר חדים בנסיעה,אם אני טועה או שוגה בחשיבה שלי אשמח אם תתקן אותי לאלתר.

בתודה מראש אלי.

פורסם

מערכת ההזרקה המאכנית מסוג K-JET (כפי שמותקן ברכבך) היא אמינה ביותר. עדיף לתקן את התקלה במערכת הקיימת, ולא להוריד את המנוע ברמה למאייד.

אם בכל זאת תרצה בכך, אתה יכול פשוט להשאיר את המרססים במקומם וכך לסתום את החורים.

אני שב ומציע לך לתקן את התקלה ולא להחליף למאייד.

דני

פורסם
מערכת ההזרקה המאכנית מסוג K-JET (כפי שמותקן ברכבך) היא אמינה ביותר. עדיף לתקן את התקלה במערכת הקיימת, ולא להוריד את המנוע ברמה למאייד.

אם בכל זאת תרצה בכך, אתה יכול פשוט להשאיר את המרססים במקומם וכך לסתום את החורים.

אני שב ומציע לך לתקן את התקלה ולא להחליף למאייד.

דני

+1.

בנוסף, שלחתי לך ה"פ

אביגדור

OPTIC HOUSE

פתרונות ראיה מתקדמים

חפשו אותנו ב facebook

פורסם
תודה לחיים ודני על תשובתיכם ,דני מצאתי את מיקומו של חיישן מזרק התנעה קר ברכב וגם בספרות של וולוו הסקתי שהוא ממתג (-)

שהמנוע קר ונחלש עד שהמנוע חם, בדקתי בקונקטור של המזרק כי אכן יש (-) חזק שהמנוע קר ומצא שכן. חיישן מערכת ההצתה

שעליו דיברת הוא בעצם חיישן טמפרטורה אבל הוא מקושר רק למחשב הצתה ויכול להשפיע רק על זמן הצתה כי אין מחשב ניהול מנוע שמקבל אינפורמציה ממנו כמו ברכבים יותר חדישים אז גם אותו "פסלתי" בדקתי את כל צנרת הואקומים ווידאתי שאכן לא דולפים . מפסק המצערת משמיע קליק אולם אנסה לנתק אותו בהתנעה לראות אם הוא מגיב בכלל.

ולחץ דלק אני אנתק את הכוהל יניע 3 פעמים קצרות ואנסה להתניע ולראות אם אכן יש שיפור.

תודה ויום טוב ,אעדכן בהמשך.

לא ראיתי את הודעתך זו לפני שכתבי את הערתי הקודמת.

לגבי דבריך:

1. המזרק החמישי פועל רק בשעת ההנעה, כלומר רק כאשר המתנע מופעל ועוד מספר שניות - שוב, באקלים של הארץ, הוא לא אמור לפעול יותר משתי שניות בשיא החורף וגם זה רק בהנעה ראשונה כדי שלא לגרום להצפת דלק. הוא בפירוש לא עובד יותר משמונה שניות גם בקור של -20 מעלות. אם יש לך קשיים בהנעה אבל אח"כ בסדר - כמעט בטוח שאין לכך קשר למזרק החמישי.

2. מדוד את ההתנגדות של חיישן החום עם מנוע קר וחם - צריך להיות בערך 2000 ובערך 200 בהתאמה.

3. לבדיקת מפסק מצב סרק, עשה כך: הנע את המנוע. פתח את המצערת מעט עד שלא תגע במפסק (בערך 1500 סל"ד). כעת, ללא תזוזה במצערת, סגור את המפסק. צריך להיות שינוי ברור בפעולת המנוע. המתן מספר שניות ושחרר את המפסק. צריך להיות שינוי בפעולת המנוע. אם אין שינוי כזה, בדוק את המפסק ואת החוטים שלו. אם יש שינוי, בדוק את כיוון המפסק כפי שהצעתי לך קודם.

4. אני מציע לך לנסות להניע כפי שפירטתי ולא לנתק את הסליל, כי הבדיקה צריכה להיות מיד (פחות משניה) לאחר פעולת המשאבות, אחרת הבדיקה אינה בודקת דבר.

5. לפני שאתה מתחיל לתכנן את המנוע מחדש (מאייד וכדומה) - האם בדקת את מערכת ההצתה? למשל, חוטי הצתה בלויים יכולים לגרום לקשיים בהנעה, וכך גם ליקויים אחרים במערכת ההצתה.

6. אם המזרק מקבל 0V לאחר ההנעה, זה מעיד על תקלה (כנראה בחיישן או בחוטים). אני מציע לך לנתק את החיבור החשמלי של המזרק ולראות מה קורה. אתה יכול גם למדוד את המתח בשעת ההנעה הראשונה לאחר מספר שעות - צריך להיות 0V לכמה שניות ואח"כ 12V. באקלים של הארץ רוב השנה המזרק הנ"ל אינו עושה דבר.

לסיכום: מערכת ההזרקה שיש ברשותך טובה ואמינה. אם יש תקלה אפשר בדרך כלל לגלות ולתקן יחסית בקלות, ואפשר להשיג חלקים מפירוקיות די בזול. יתכן שבמוסך מסוים לא יודעים כיצד לטפל במערכת זו, ולכן מציעים להפטר ממנה - כבר ראיתי מכוניות שנעשה להן כך. הדבר מעיד יותר על רמת המוסך מאשר על כל ליקוי במערכת ההזרקה.

דני

פורסם

נראה לי שמרוב הערות נקודתיות בלבלנו את כל הנושא.

מה מצב האוטו? מה החלטת - לתקן או "לשנמך" למאייד?

אם תרצה לתקן, ותסביר בדיוק מה המצב ומה הממצאים, נראה לי שאפשר יהיה לעזור לך למצוא את התקלה.

דני

• תוכן חדש...