Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מחכה לתשובה בבקשה

אני חושב שאני הראשון שמנסה לעזור לך אני לא כל כך מומחה בזה.. אבל בונים להם הגבה בדלת ואז הרמקול מקבל מן תיבה (אם הנפח של הדלת) אני חושב. אם יתקנו אותי כנראה שטעיתי. אם לא אז כנראה שאני קצת בעיניים..

מערכת בבניה!!! HU: אלפיין 9855.

מגבר: AUDISON LRX 4.1K. מונו: AUDISON LRX 400.1 קומפוננט:CS 265 Rainbow P Vanadium Cross בהרצה! אחוריים: רמקול קואקסיאלי סאב: עדיין לא התקבלה החלטה! חיווט/rca: גם של מי אם לא AUDISON!

פורסם

יש באס. יש מידבאס. שני דברים שונים. עם כל הכבוד לסקאן שלך , שטח אטום של 6 ליטר לא מפיק באס אמיתי. אני לא מגזים ומדבר על 40 הרץ ,אני אומר שתהיה ירידה חדה כבר מ 100 . לא סתם 99 אחוז מכל המדפיים בעולם עם פורט . וכל המוניטורים לסטודיו שיש להם נפח של כ 10 ליטר בלי יוצא מהכלל הם תיבה פתוחה. ו 90 אחוז מהרמקולים היי אנד הם תיבה פתוחה. אי אפשר לשבור חוקים אקוסטיים . וחבל שאתה מטעה ידידי אבל חפרו לי על זה מספיק מומחים בפורום hometheater כשבניתי רמקול בייתי מורל הייבריד. ברכב פשוט קיים cabin gain מטורף שיכול להגיע ל +10 דיבי . עכשיו תכניס את זה לחדר ממוצא מבלי לשנות כלום והבאס יהיה לא קיים.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

זה לא מדוייק, ואין פה כלל גורף.

רוב המדפיים בעלי תיבות פתוחות הם לרוב עם מידבאסים בגודל של 5 ורבע ולא 6 ומעלה ולכן משתמשים בתיבות פתוחות כדי להפיק יותר באס.

ברוב הרמקולים הרצפתיים יש זוג אלמנטים בגודל של 5 ורבע-ועד 7 אינטש, וברובם רק אלמנט אחד הוא בעל תיבה פתוחה, וזה נועד לתדרי הבאס-סאב .

ובחלק מהרמקולים הרצפתיים יש אלמנט אחד שהוא מיד ואלמנט נוסף שהוא מתפקד בתור וופר, למרות ששניהם בעלי אותו קוטר.

רמקולים מוניטורים לא מיועדים להצטיין בתחום הבאס.

היעוד שלהם הוא הענות כמה שיותר שטוחה FLAT, ולרוב אי אפשר להנות משמיעה של מוזיקה בהם, רובם עם אלמנטים קטנים של 4-5 ורבע אינטש ורובם גם מוגברים.

חלוקת העבודה ברמקולים ביתיים היא שונה לגמרי.

זה אומנם נכון שאין את הCABIN GAIN, כמו ברכב- אבל יש שלל גורמים אחרים שמשפיעים על עוצמת הבאס אותו אתה מקבל וזה לדוגמא המרחק הפיזי שברכב אתה לא מגיע בכלל לאורכי גל שאתה מדבר עליהם, ולכן משתמשים ברכב בעוצמות חזקות יותר.

ברכב מאוד קשה לוופרים לנגן תדרים נמוכים לא בגלל נפח, אלא בגלל שהגל לפעמים לא מצליח "להבשיל".

כמו שאתה יושב בבית ועובר רכב עם סאב אומלל של פיוניר, ואתה שומע אותו בבית למרות שאתה 5 קומות מעליו.

כל מהות ההשוואה בין רכב לבית היא מוטעת מהיסוד, כי מראש מדובר על סביבת עבודה שונה לגמרי.

עוצמות אחרות, הספקים אחרים, תכנון וחלוקת רכיבים אחרת וכו'.

בקיצור, להצהיר שאין אלמנט שיכול לגן באס עם תיבה של 9 ליטר זה קשקוש,אין לזה שום ביסוס.

ואני יכול להגיד לך מנסיון,יש רמקולים שעובדים פנטסטי גם עם פחות מזה.

ועוצמה של באס זה לא הכל, כן- חד משמעית תיבה אטומה תפיק יותר באס.

אבל יש עוד הרבה מעבר לזה, כמו פירוט,דיוק ,שקיפות ונאמנות למקור שחשובים הרבה יותר מעוצמה.

under construction..

פורסם

90 אחוז מהרמקולים שמתוכננים לבית נשמעים טוב רק אם אתה יושב 5 מטר מהרמקול.

מתחת לזה אתה מאבד דינאמיות, אתה מאבד תמונה ואתה מאבד הכל.

המרחק בבית הוא המפתח לסאונד טוב.

כמובן שיש בעיה קטנה שלא הרבה חושבים עליה כשמתכננים תיבה ביתית לרמקולים.

diffdem.gif

אבל בואו נשאיר את הנושא פשוט פשוט פשוט .

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לדעתי המרחק מהרמקולים הוא גם עיקרון מפתח לא פחות חשוב כשמדובר בסביבת רכב - זו אחת משתי סיבות עיקריות שבגללן בסוף עשיתי התקנת קיק פאנל מלאה.

וכל ההתקנות שלי מהיום והלאה הולכות להיות התקנות קיק פאנל, זה פשוט אדיר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...