Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רק מילה אחת בשבילך:

סטטיסטיקה, סטטיסטיקה, סטטיסטיקה

בתור אחד שנמצא במערכת ומשתגע ממנה, הדגש במשטרה הוא סטטיסטיקה.

אם היית נופל עליי, רוב הסיכויים שהיית יוצא רק עם ההורדה ובלי קנס.

הרי ברור שכל הדיוט בלי ידע במכונאות לא יכול לבדוק שאין לו קרע בגומייה בכל נסיעה.

בכל מקרה, זו בעיה בטיחותית שחייבים לתקן. בנוגע למנוע שמזיע, זה באמת רשום בליקויים שצריך לתקן בטופס ההורדה? נשמע לי הזוי.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ברור לי מדוע אנשים כאן שכנראה לא בקיאים בתקנות התעבורה חושבים שהשוטרים עושים כאן טריק עם סכום הקנס.

אז אני אחזור על הדברים שלי:

אחרי ההורדה מהכביש נרשם דו"ח ע"י הבוחן או ע"י שוטר שאינו בוחן.

במידה והבוחן רושם את הדו"ח הוא ירשום:

נהגת ברכב הנ"ל והרכב נבדק ע"י שוטר

שהוא בוחן תנועה/בוחן של רשות הרישוי

ונמצא כי הרכב אינו תקין, בכך ש...

ובשל כך נאסר לשימוש לפי

תקנה 308 לתקנות התעבורה,

ובניגוד לתקנה 306 לתקנות התעבורה.

אם השוטר שאינו בוחן רושם את הדו"ח, הוא ירשום:

נהגת ברכב הנ"ל והרכב נבדק ע"י

שוטר או בוחן תנועה ונמצא כי הרכב

אינו תקין בכך ש...

בניגוד לתקנה 306 לתקנות התעבורה.

אז אין כאן שום טריק והשוטרים אכן הלכו לקראת הנהג והבוחן לא רשם לו 1000 ש"ח (קנס כבד לכל הדעות), אלא השוטר שאינו בוחן רשם את הקנס.

אייל, אף אחד לא טוען שהשוטר רימה אותו לגבי גובה הקנס!

ברור שיכלו לתת לו קנס גבוה יותר, אבל העניין הוא שלא היה ראוי לתת לו קנס בכלל! החוקים האלו מיועדים להוריד רכבים מסוכנים מהכביש, לא מכונית עם "מנוע מזיע וגומיה טיפה קרועה" - זה סתם מעצבן.

אני שוב אומר, כל העניין של "מזלך שלא קיבלת קנס מרובע" זה כן טריק פסיכולוגי בשקל שהם משתמשים בו כדי שלא תפצה פה, וזה בכלל לא משנה שהטריק הזה מעוגן בחוק.

פורסם
לא הבנתי מה הבעיה.

גומיה קרועה (גם אם חלקית) היא בעיה בטיחותית שדורשת התייחסות ולכן קיבלת את ההורדה.

אם הבוחן היה רושם לך את הדו"ח (ברירת קנס), הרי שהיית מקבל דו"ח של 1000 ש"ח אבל השוטר שהוא לא הבוחן רשם לך את הדו"ח על מנת להקל עליך ולכן זה רק 250 ש"ח.

אז אף אחד לא המציא לך דו"ח ורק אם תגיע למוסך ותביא משם חוות דעת מקצועית שאין שום בעיה ברכב, אולי תצליח במשפט.

אני במקומך הייתי מתקן את הליקויים וממשיך הלאה.

הבעיה היא לשם מה הקנס - הקף את התשובה הנכונה

א.להעשיר את קופת המדינה

ב.למנוע ממצב כזה להישנות ע"י עונש

ג.הפיכת הרכב לתקין

בתנאי שלא בחרת באפשרות א - כי אז באמת אין לי מה לומר, ניתן לפתור את התקלה בצורה הרבה יותר הגיונית - הרי לא מדובר בתוספת לרכב שאיננה מאושרת, או לחילופין מצב של הזנחה פושעת שאותו אדם מודע אליה.

לכן יש להפנותו למוסך, לדרוש ממנו לתקן את הרכב ולהראות למשטרה שהתיקון בוצע.

אבל לשם מה ה-250 ש"ח? או ה1000?

מה, מהיום הוא יתחיל כל נסיעה בזחילה מתחת לרכב?, יקח קורס ערב במכונאות?

קצת הגיון.

פורסם

מה אני אגיד לך? גם אני לא מבין בשביל מה הקנס.

הרי לא מדובר במישהו ששיפר ביודעין את רכבו, שם אורות מנצנצים, שינה את גודל הצמיגים ושם ספויילר כאילו הוא בואינג 767, מדובר באדם נורמטיבי שיש לו תקלה ברכב שהוא לא מודע לה וכל מה שהיה צריך להעשות ע"י השוטרים, לדעתי, היא ההורדה מהכביש.

אבל שוב אני אגיד את המילה שכל כך מתסכלת אותי: סטטיסטיקה.

זה מה שקורה כשהשוטרים נמדדים לפי כמות ולא לפי איכות.

פורסם

לסיכום, קיבלת קנס בגלל שלא עברת הכשרה כמכונאי רכב.

אם אתה שומר קבלות על טיפולים שאתה עושה קח אותם למשפט, תראה להם שהרכב מטופל ושהתקלה הזו לא נראתה בטיפול האחרון וצצה לה פתאום ואתה כחסר ידע לא יכלת לדעת עלייה.

אבל בכל זאת תקן את הבלאי.

אני לא חושב שמוצדק לתת קנס על דבר כזה, מילא עכשיו אתה צריך להוציא סכום x על התיקון של ה"מפגע" אז עוד להוסיף לך?

מקסימום להגיד לך לתקן את זה ולגשת תוך x ימים לתחנה הקרובה ולהראות שהליקוי תוקן ובמידה ולא הגעת אז תקבל קנס.

אין פה שום סיבה אחרת לקנס חוץ מהעשרת קופת המדינה.

פורסם

1. גומיה לציריה קרועה - המחוקק כן דורש מבעל רכב לראות אם היא קרועה אם לאו, וזאת בניגוד לקצה הגה(תפוח) שיש בו חופש אשר אדם מן השורה אינו יכול לאבחן תקינותו.

2. משפט - אין קייס. היו בעבר פסיקות כנגד הורדות, אך הם כוונו על ליקויים שאין לנהג הממוצע הידע לאבחנם.

3. ההורדה היא מסוג השהיית רשיון רכב עד לתיקון הליקויים. גש לתקן וחזור אל הבוחן והרשיון יוחזר לך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא נראה לי שההורדה היתה על הזעת שמן. ההורדה היתה על גומיה קרועה ועל הדרך אתה נדרש לתקן את יתר הדברים.

רכב שעבר טסט לפני 5 חודשים זה לא תירוץ. אם היית אומר שהרכב עבר טסט לפני 2-3 שבועות אולי זה היה עומד לזכותך בהליך משפטי אבל לא אצל הבוחן. מבחינת הבוחן יש ליקוי שדורש תיקון ואם נדרשת הורדה היא נדרשת גם אם הרגע יצאת מטסט.

אם בצעת טיפול תקופתי לפני שבועיים, אולי זה יכול לעמוד לזכותך בהליך משפטי ולא אצל הבוחן.

כשאני כותב "עומד לזכותך בהליך משפטי", זה אומר שאולי שופט יתחשב כיוון שגם הוא מבין שאינך מכונאי שעושה בדיקה יומית על ליפט ומבחינת החוק המוסך לא היה אמור לשחרר אותך עם קרע בגומיה. (אם היה קרע וסרבת לתקן במהלך הטיפול, חובה על המוסך לדווח לרשות הרישוי שריכבך לא תקין, שסרבת לתקן ולקחת את הרכב).

גמח"ט.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

איזו התחסדות- הרי כל אדם סביר לא יחל את נסיעתו בבדיקת גומיות הציריה, יזיז את ההגה, יתלכלך וירד למטה עם פנס. ואם כן יעשה את זה אני בטוח שיהיו הרבה יותר כאלו שיפגעו מכך שהרכב נפל עליהם כיוון שלא ידעו להרים אותו כהלכה. להגיד שזה דבר שמצופה מכל נהג זו שטות גמורה.

באופן כללי זה עצוב מאד שנותנים על זה קנס כיוון שאין לו שום תכלית מלבד להעשיר את קופת המדינה.

אם כבר מבצעים בדיקות אקראיות ועולים על תקלות בטיחות זה בסדר גמור. צריכים לתת לנהג משהו בסגנון אישור תנועה זמני בכדי לתקן את הבעיה. כך הבעיה תתוקן ובזה נגמר הסיפור. כנראה שהמטרה בכל הסיפור הזה היא לא הבטיחות, אחרת אין הגיון לדוח במקרה כזה. מה לעשות, היגיון אין מה לחפש במדינה.

פורסם

***עדכון***

דברתי עם המוסך שלי כבר בבוקר והוא הזמין לי את הגומיה הנ"ל כי לא היה לו במלאי משהו מתאים (מוסך מורשה רובר), שילמתי לו וקיבלתי קבלה על הזמנת הגומיה.

היום לא מזמן בסיביבות 2 התקשר אליי אותו בוחן תנועה מאתמול, שאל אותי אם תקנתי את הליקויים אמרתי לו שכן, הוא אמר לי להגיע לתחנת המשטרה כדי לקבל את הרישיון בחזרה, הגעתי לשם, הוא העיף מבט שוב על הגומיה, אמרתי לו שהחלק הוזמן וצריך להגיע בימים הקרובים (הראתי לו קבלה), לגבי המנוע המזיע שמן אני ניקיתי אותו עם כמה מטליות נייר סופג, הוא העיף מבט ושאל אם תיקנו את הבעיה של השמן, אמרתי לו שכן ועשו ניקוי מנוע.

5דק' אחכ הרישיון של הרכב היה כבר אצלי, המום מקלות הראש שיש להם, וזה לימד אותי דבר אחד, הם לא באמת מחפשים רכבים לא תקינים או מסוכנים כדי שלא יהיו על הכביש, הם מחפשים למלא פנקס חברים, למלא פנקס לא יותר מזה.

Ofir_co אני איתך.

ולגבי האורות הכחולים כמו שיש לי בתמונת פרופיל, זה משהו שהיה מזמן וכבר הורדתי אותו בטסט, הרכב נראה רגיל לגמרי, אבל כן, סטטיסטיקה, אני אחד ממי יודע כמה שזה קורה להם.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

omer כמה שזה נכון ,

קלות הראש של השוטרים ולגבי זה ש ז12:30 בלילה קיבלת הורדה על גומייה מעט קרועה זה פשוט *** לא מבין את הצורה הזאת.

כמו שנתב סטטיסטיקה ומילוי "פנקס חברים" - כאילו חזר רכבים שבאמת הם זה משהו שלא חוקי על הכביש!

שמח שהכול טוב ותמשיך להנות אם הרכב

צום קל וחתימה טובה

:roll:

פורסם
יש לי רק מילה אחת בשבילך:

סטטיסטיקה, סטטיסטיקה, סטטיסטיקה

בתור אחד שנמצא במערכת ומשתגע ממנה, הדגש במשטרה הוא סטטיסטיקה.

אם היית נופל עליי, רוב הסיכויים שהיית יוצא רק עם ההורדה ובלי קנס.

הרי ברור שכל הדיוט בלי ידע במכונאות לא יכול לבדוק שאין לו קרע בגומייה בכל נסיעה.

בכל מקרה, זו בעיה בטיחותית שחייבים לתקן. בנוגע למנוע שמזיע, זה באמת רשום בליקויים שצריך לתקן בטופס ההורדה? נשמע לי הזוי.

אני באמת לא מבין את ההצדקה הזו לטובת אמתי ודמתי שעצרו את הבחור.

לא חסר כבישים, נהגים שיכורים ונהגים חסרי אחריות שצריכים את התשומת לב של המשטרה.

בכל זאת, הם בוחרים לטפל בבעיות מהסוג הזה - עד פה זה בלתי נסבל, אבל איפשהו גם מקובל

אם כבר בוחרים לטפל בהורדות של רכבים עם שיפורים לא חוקיים, למה לעצור רכב שנראה תקין לחלוטין? לא מדובר ברכב ישן ומתפרק או רכב שרואים בבירור שעבר שיפור כלשהו. מדובר ברכב שעבר טסט לפני מספר חודשים וע"פ הבעלים הוא עובר טיפולים.

מציקה לי האטימות הזו משוטרים כאלו שלא מסוגלים להקשיב לנהגים ולא מבינים של95% מאוכלוסיית הנהגים אין מושג מהי גומייה ואיפה היא נמצאת, ומשתמשים בכוחם על אנשים חסרי ידע וישע בכדי למלא את כמות הדוחות שעליהם למלא בכל ערב.

לפותח השרשור - אם אתה בוחר לעלות את העסק לבית משפט, שיהיה בהצלחה.

פורסם
1. גומיה לציריה קרועה - המחוקק כן דורש מבעל רכב לראות אם היא קרועה אם לאו, וזאת בניגוד לקצה הגה(תפוח) שיש בו חופש אשר אדם מן השורה אינו יכול לאבחן תקינותו.

איפה המחוקק מציין זאת?

1.

2. משפט - אין קייס. היו בעבר פסיקות כנגד הורדות, אך הם כוונו על ליקויים שאין לנהג הממוצע הידע לאבחנם.

לאדם הממוצע יש יכולת לאבחן גומייה קרועה?

הצחקתני...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חבל על כל ההצגות של המשטרה לעלות את תדמיתה בציבור עם כל מני החלטות פופוליסטיות. מבחן החיים האמיתיים מראה שהמשטרה נלחמת באזרח הקטן כי זה קל, נוח ומשתלם.

OMER,

אם אתה מחליט ללכת למשפט - בהצלחה. ואם תזכה - תפנה עם התוצאה לעיתונות, שימצאו את הבוחן ה"נחמד" ויבררו על מה ולמה הוא מבזבז את כספי הציבור ולכמה אנשים הוא הרס ימים שלמים עם "העבודה הנחרצת" שלו.

פורסם

כסף כסף כסף של אבבא רץ בקבע לשוטרים בראש.

כל מה שמעניין אותם.

הזעה של שמן - ברמה של לגרום להחלקה של דו"ג במעבר חציה ברמזור? ממש נזילה?

פשוט אנשים קטנים השוטרים האלה.

היכן האומץ שלהם בכל הקשור למשפחות הפשע? למה שלא ירדו לחשבונות הבנק שלהם באמצעות הוצל"פ?

למה שראש משפחת פשע לא יקבל דוח כזה כל שני וחמישי פעמיים ביום?

שאלות רבות.

משטרת ישראל היא פשיטת רגל בתהליך מתמשך.

זו דעתי.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...