Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב!

לפני מס' שעות התנעתי את רכבי (בחתימה) ושמעתי רעש מוזר מתא המנוע, פתחתי את המכסה ע"מ לנסות לאתר את מקור הרעש, וגיליתי שכל המנוע מוצף בשמן, הפקק של שמן איננו :shock:. חשוב לציין כי לא פתחתי את המכסה מנוע מאז ביקור אחרון במוסך מורשה (לפני מס' שבועות). לאחר כמה דקות של חיפושים מצאתי את הפקק בנישה אחרי המנוע, הוא נמצא תקין ושלם, עם הברגה שלמה ולא פגועה.. כמובן בדקתי את מפלס השמן - חסר בערך ליטר:x, וניגבתי את כל מה שנשפך.

עכשיו שאלה, ברשותכם: האם קיים סיכוי שהפקק יצא לבד מהמקום בגלל סיבה כל שהיא, או שפשוט לא סגרו לי אותו במוסך (רק הניחו במקום, ולא סיבבו)? לדעתי אין לפקק של שמן מנוע שום סיבה ואפשרות להסתובב במקום ולקפוץ החוצה.

תודה מראש,

איוון

LEON אדומה

GOLF כחולה

פורסם

לדעתי כאשר מילאו שמן שכחו לסגור את הפקק, או שלא סגרו אותו חזק.

בדרך כלל הם סוגרים את הפקק חלש לאחר מילוי השמן, כדי לבדוק את מפלס השמן לאחר מספר דקות שהרכב עמד, ויכול להיות שהם שכחו לסגור כאוי.

אני חושב שזו רשלנות של המוסך.

פורסם

אין סיכוי שפקק מלוי שמן ,שנסגר הייטב, יפתח ולכן סביר להניח שמדובר בחוסר תשומת לב של המכונאי שטיפל לך ברכב. כל עוד לא ירדת במדיד למינימום והשמן לא הגיע לתושבות, רצועות, חלקי מתלה -לא נגרם נזק.

השלם שמן מנוע למפלס הנכון, תנקה שאריות שמן וסע לשלום.

פורסם

תודה לעונים, מקווה באמת שלא נגרם לי נזק..

מכאן לומדים לקח, שצריך לעמוד ליד המוסכניק כאשר הוא עובד על הרכב, בשביל שלא יהיו טעויות כאלה ואולי אפילו חמורות יותר.

שיהיה לכולם סופשבוע רגוע ומוצלח!

איוון

LEON אדומה

GOLF כחולה

פורסם

לעמוד ליד המכונאי "על הראש שלו" זה לא ערובה מוצלחת שתבטיח בודאות המנעות מתקלות.

בנוסף, שהייה בשטח העבודה של מוסך מסוכנת ולא מומלצת כלל.

פורסם
לעמוד ליד המכונאי "על הראש שלו" זה לא ערובה מוצלחת שתבטיח בודאות המנעות מתקלות.

בנוסף, שהייה בשטח העבודה של מוסך מסוכנת ולא מומלצת כלל.

תסכים איתי, שאם אני אעמוד ליד מכונאי בזמן שהוא עובד על הרכב, הוא יעשה את העבודה מדוייק וטוב יותר.

LEON אדומה

GOLF כחולה

פורסם

יש מכונאים שרועדות להם הידיים שמסתכלים עליהם, באמת. דבר שני, זה סתם מציק שעומדים לך על הראש וכמכונאי אני מבקש שלא יציקו לי שאני עובד.

תקלות וטעויות עלולות להגרם לכל אחד, גם אם משגיחים מקרוב על עבודת המכונאי, מה גם שאמורה להיות ביקורת של בוחן איכות בסיום - גם כאן כשלו, אך תמיד יכולות להיות טעויות והכי חשוב שלא נגרם לך נזק ממשי.

פורסם
אין סיכוי שפקק מלוי שמן ,שנסגר הייטב, יפתח ולכן סביר להניח שמדובר בחוסר תשומת לב של המכונאי שטיפל לך ברכב. כל עוד לא ירדת במדיד למינימום והשמן לא הגיע לתושבות, רצועות, חלקי מתלה -לא נגרם נזק.

השלם שמן מנוע למפלס הנכון, תנקה שאריות שמן וסע לשלום.

לדעתי, מכונאי מנוסה שמכיר את הרכב ואת התקלה היטב ויודע מה שהוא עושה לא אמור להתרגש יותר מדי בגלל שעומדים ומסתכלים עליו. מכונאי שלא מכיר ספציפית את הרכב ואת התקלה והוא קצת "מגשש" ילחץ מזה שמסתכלים עליו ועלול לעשות טעויות או לא לשים לב לפרטים כתוצאה מהלחץ.

לכן כדאי לבחור מוסך שמכיר היטב את הרכב הספציפי ויש לו ניסיון עם התקלות שלו ושמסכים שהבעלים יהיה בסביבה ויסתכל, לא בהכרח צריך להסתכן ולעמוד תחת הליפט עם הפועל אבל להיות בטווח עיין ולעקוב אחרי העבודה.

אין ספק שבמקרה הספציפי הזה אם הבעלים היה רואה שסוגרים את הפקק חלש הייתה נמנעת הבעיה ואני לא מסכים לזלזל במחדל הזה כי אם הבעלים לא היה שם לב מייד היה יכול להגרם כאן אובדן שמן גדול יותר ונזק למנוע.

כבר אמרו חז"ל:

"הרוצה לאבד ממונו - ישכור פועלים ואל ישב עמהם"

• תוכן חדש...