Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמאוד מעניינת אותי

שמתי לב שישנם מונואים בעיקר שמוצהרים על טווח תדרים בסלופ מסויים

חיפשתי נתונים על המונו שלי - ECLIPSE XA1000

וזה מה שמצאתי

http://ucables.com/ref/ECLIPSE-XA1000-MONO-S-R53767

18DB

כמובן ששמיעה פותרת הכול :wink: אבל צריך להתייחס ל18DB כנקודת מוצא לפני שינוי סלופ בHU?

כלומר,אם אני אשאיר את הסאב בFLAT בקרוס,הוא יהיה למעשה 18DB וע"מ להגיע לסלופ 24DB אצטרך רק להעלות דרגה ב6?

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

זה לא כלכך פשוט. אם אתה חותך סלופ על סלופ,אתה כמעט יוצר מכפלה בתדרים המונחתים.

אם נתייחס לסלופ כפונקציה של קו ישר, נניח חתכת 6 דיבי את 100 הרץ בlow.

50‏ הרץ יהיה התדר שמונחת ב6 דיבי. אבל אם תוסיף על כך חיתוך 18 דיבי מהמגבר, אני אתפלא אם זה יגיע 50 הרץ בכלל.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אתה מוסיף הנחתה על הנחתה כביכול -

בוא נאמר והפרוססור חותך ב6 דיבי ב100 הרץ - באמת תדר 50 הרץ ינגן בחצי עוצמה...

עכשיו שתדר 100 הרץ מונחת ב6 דיבי ו50 הרץ מונחת בחצי מהעוצמה שלו אתה עוד פעם נחתך אבל הפעם ב18DB הנחתה על ה50 הרץ שכבר מנגן בחצי מהעוצמה שלו... ועכשיו תדר 50 הרץ שמנגן בחצי מהעוצמה שלו הולך לנגן ב6 בחזקת שלוש פחות ממקודם מקודם הוא הונחת בפי שתיים ועכשיו בעצם בפי שמונה אחרי ההנחתה הקודמת - ההנחתה היא מאוד תלולה.

ומה קורה עם הזזת הפאזה?

מקודם הזזת את הפאזה ב90 מעלות ועכשיו אתה מוסיף להסטה הזו 270 מעלות נוספות אבל באיזה פאזה עובד הפרוססור, באיזו פאזה מחובר הסאב?

כשאתה מגיע למצב כזה הדבר הכי טוב לעשות הוא לשחק עם הפאזות והסלופים עד שפשוט תגיע לתוצאת שמע רצוייה.

מנסיון - זה ממש לא מכשול שאמור להפחיד אותך או למנוע ממך להשתמש בפרוססור ובמגבר ביחד.

אלי כבר שמע את התוצאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

באמת שהתאמצתי נורא,אבל לצערי לא הצלחתי להבין את ההסבר

אם המגבר חותך על 18DB - אז מן הסתם 50HZ שחתוך אצלי בפרוססור בFLAT ינגן ב18DB

אני צודק?

פורסם

צודק.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אז כל מדרגה שתחתך הלאה מהפרוססור,כלומר מדרגה ראשונה - 6DB לדוגמא תהיה למעשה - 24DB

גם צודק? :wink:

פורסם

לא צודק.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

זה בגלל שאתה יוצא מנקודת הנחה שגם המגבר וגם הHU חותכים באותה נקודת חיתוך.

בוא נאמר הHU חותך ב6 דציבל.

האות יוצא ממנו מונחת נניח LPF בנקודת חיתוך 100 הרץ - 50 הרץ יונחת ב6 דציבל.

עכשיו אתה מגיע למגבר - למגבר ממש לא איכפת ש50 הרץ כבר הונחת ב6 דציבל כי המגבר מנחית את תדר 100 ולכן הוא ינחית את תדר 50 הרץ ב18 דציבל תוך כדי התעלמות מוחלטת מהחיתוך של הHU.

הבעיה כאן לעומת זאת היא במשחקי הפאזה - שכן החיתוך הראשון הסיט את הפאזה ב90 מעלות וזה משהו שהמגבר לא יכול להתעלם ממנו ועכשיו הוא מבצא הסטה נוספת של 270 מעלות.

משחק מעניין...

כשאתה מעביר מגבר לFLAT - יש BYPASS מוחלט של הקרוס - אין הנחתה, אין סלופ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני בכוונה מוסיף הודעה במקום לערוך - כי אני רוצה לתקן טעות אחת בצורה נפרדת.

אלעד,

התבלבלתי לגבי LPF וHPF - בחיתוך LPF כל התדרים שנמצאים מעל נקודת החיתוך יונחתו ולא ההפך.

כלומר אם אתה חותך בנקדות חיתוך 100 בסלופ מדרגה ראשונה (6 דציבל) - תדר 200 יונחת לחצי מעוצמתו.

בחיתוך HPF אם אתה חותך ב100 אז באמת תדר 50 יונחת בחצי

ומדובר כאן במכפלות תדר כלפי סלופ - מה שזה אומר שHPF של 100 בסלופ של 6 יחתוך את 50 לחצי מהעוצמה, את 25 לרבע מהעוצמה, את 12.5 לשמינית מהעוצמה וכך הלאה וכך הלאה.

כל השאר מבחינה עקרונית זהה.

Pioneer TS-X150

פורסם

כשאתה מעביר מגבר לFLAT - יש BYPASS מוחלט של הקרוס - אין הנחתה, אין סלופ.

את זה אני יודע,התכוונתי לFLAT בקרוס של הפרוססור (9887 במקרה הזה) אחרי המגבר

עדיין לא הבנתי הכול אבל יש התקדמות :wink:

HPF - מנחית תדרים נמוכים ממנו מן הסתם,HPF 6DB (דרגה ראשונה) בתדר 100HZ ינחית את האוקטבה הנמוכה ממנו בחצי (50HZ?)

LPF - בתדר 100HZ ינחית את האוקטבה הגבוהה ממנו בחצי (200HZ?)

פורסם

כן!

בגלל זה גם סאבים בדרך כלל נשמעים טוב יותר בסלופים גבוהים יותר - כי בLPF מכפלות התדר הן באמת ביחס של כפל ב2 ולא חילוק ב2... ולכן כל סלופ בעצם מנחית הרבה פחות ואז לסלופ של 6 דיבי כמעט אין משמעות...

וFLAT מבחינתך זה שווה ערך לפול ריינג' - כלומר אין הנחתה ע"י הקרוס של אותו המוצר בין אם זה HU או מגבר או פרוססור כזה או אחר (איזה חרוז).

Pioneer TS-X150

פורסם

אחלה חרוז :wink:

נמשיך?

אמרנו שהמשחק הוא במכפלה,אם ניקח לדוגמא 200HZ בLPF התדר המונחת הבא (6DB) יהיה 400HZ?

פורסם

אני עדיין מחכה שתעלו על הנוסחא של חיתוך סלופ על סלופ:) קפצתם לנושא אחר.

זה לא קל, אבל גם לא מסובך. יאללה אדי!

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אני יותר בקטע של תיאורית מאשר נוסחאות - אתה לא רוצה שאני אתעסק בנוסחאות.

זה יגמר רע :-P

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...