Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התשובה פשוטה דני - נאסקאר.

שבועיים של ברני אקלסטון צמוד למארגני ה'ספרינט קאפ' והוא מגיע עם עשרות רעיונות לשדרג את הסבב. אני כמובן לא מדבר על להפוך את המירוץ לאובאלי (למרות שלא הייתי מתנגד לראות איך הפלא הטכנולוגי שנקרא פורמולה 1 מבצע בטאלדגה - רמז, הוא לא) או להשתמש במנועים עם קרבורטורים (בעצם, למה לא?).

כמה דוגמאות:

לכל מירוץ נאסקאר מזנקים 43 נהגים. בפורמולה 1 מקסימום 26 בעונה הבאה. מסקנה - לפחות 30 נהגים על הגריד.

בנאסקאר יש 36 מירוצים העונה, אחד בכל שבוע. בפורמולה 1 יש כמעט חצי מזה. מסקנה - לפחות 20 מירוצים, גג שבועיים בינהם ובלי חופשים.

כל מירוץ נאסקאר נמשך לאורך 600 ק"מ לפחות. בפורמולה 1 יש רק 300 וגם את זה חושבים לקצץ. מסקנה - לפחות 500 ק"מ לכל מירוץ.

בנאסקאר כל תאונה מחייבת הוצאת הסייפטי קאר מה שמצמצם את הפערים (וכל סייפטי קאר מעניקה בונוס הקפה לנהג שנמצא בפיגור הקפות). בפורמולה 1 רק אם באמת אין ברירה. מסקנה - יותר מכוניות בטיחות.

בנאסקאר נותנים ניקוד לכל נוד שנהג תקע ובכל מירוץ נהג יכול לקבל הרבה יותר מ-100 נקודות. בפורמולה 10 נקודות גג למנצח וגם בזה הם לא בטוחים שם. מסקנה - לתת יותר נקודות לכל מירוץ.

אלה רק חלק מהדוגמאות שיכולות להכניס עניין ועם יעשו אותן בחוכמה זה יכניס המון כסף שיקזז את ההוצאות הגבוהות יותר. כמובן שלא הוזכרו מירוצים מיוחדים כמו מירוץ האולסטאר - מירוץ יחיד באמצע העונה שמעניק למנצח מיליון דולר או כל החגיגה הנלווית למירוץ פתיחת העונה הדייטונה 500.

אגב, מירוץ לילה כמו שהחלו לקיים בשנה שעברה (סינגפור) כבר מזמן עושים בארה"ב.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שרשור מצויין.

דני תודה, ל' -סחתיין, אדרי - איזה ניתוח מעניין.

מעבר לנושא הטכנולוגי, אין ספר שהעיצוב היה מרגש יותר, המכוניות היו יפות יותר, "חכמות" יותר, הקדימו את הטכנולוגיה האווירודינמית של זמנן וקבעו קו עיצובי מנצח.

Taliko - תמונות מעולות.

היו ימים של אקשן, אני בטוח שהם יחזרו, יש דרישה, יש רצון ויש אדרנלין שצריך להשתחרר וזה לא ממש קורה בתנאים הנוכחיים.

שבת שלום לככככככככככוווווווווללללםםם...

ברכה והצלחה

ישראמוטור - ספורט מוטורי ישראלי

פורסם

ירון,

כמו שאתה יודע עלי, אני מכיר את מירוצי הנאסקר מצוין ומסכים שיש מה לקחת משם.

אבל אני לא הייתי הולך כ"כ רחוק.

הגדלת כמות המכוניות על הגריד - אני בעד.

הגדלת כמות המרוצים - אני בעד.

הגדלת משך המרוץ - אני נגד. צריך לקחת בחשבון שהעומס על הנהגים ב-F1 גדול פי כמה מאשר בנאסקר, ואני לא מדבר רק על עומס פיזי אלא גם מנטאלי. עם כל הכבוד, ב-F1 צריך לנהוג עם שתי האונות של המוח, להבדיל מהנאסקר.

שימוש בלתי נחוץ ב-SC - אני נגד. זהו אמצעי מלאכותי שאינו שייך למרוץ ולא פעם דופק לנהגים מהלכים ארוכי טווח שהם עובדים עליהם (ואני לא מדבר על אסטרטגיה של עקיפה ה-PITS). את הסייפטי צריך להוציא רק כשבאמת צריך אותה ובשאר הזמן שהנהגים יתחרו תחרות אמיתית.

ניקוד נוסף וחגיגות גדולות יותר שמשתפות את הקהל - אני בעד.

ולאיתי-

הקטע עם מאסה וקוביצה אכן משובח !

מזכיר לי את הימים ... שהרי נהיגה בגשם ב- Single Sitter נראית אותו הדבר בין אם אתה ב-F1 או בליגה נחותה יותר (כפי שאני התחריתי). הטכניקות של יציאה מהספריי, צלילות ארוכות ומוקדמות לבלימה, זגזוג של הרכב במהלך הבלימה ועקיפות הדדיות לעיתים קרובות, כולם משותפים לכל הקטגוריות.

אגב, מה שהכי יפה בקטע הזה הוא לראות את הצמיגים הקידמיים ננעלים נעילות רגעיות במהלך הבלימה בגלל שלוליות ושינויי גובה של האספלט. משהו שכמובן אי אפשר לראות במכוניות סגורות.

דני G.

פורסם

קודם כל אני בעד שהמכוניות יהיו זהות מיבחינה מכנית וטכנולוגית, אני לא בעד להזיר את הטכנולוגיה 20 -30 שנה אחורה מפני שהתקדמות שהטכנולוגיה היא חלק מהחיים, אל תישכחו שבזכות הטכנולוגיה שבהפורמולה אחת, הרכבים שאתם נוהגיים בהם כיום, נלקחו בעצם מאותם שיפורים טכנולוגים לדוגמא מנוע עם תיזמון שסתומיים מישתנה, של הונדה שהתחיל ממכוניות של פורמולה אחת,

ידית הילוכים על גלגל ההגה של פרארי, (פיאט, אלפה רומאו), כל מיני פטנטים של שיפורי אחיזת כביש esp וכ'ו. ואל תישכחו שיש בפורמולה אחת גם תחרות בין יצרניות הרכב, מלבד התחרות של הנהג, את התחרות בין יצרניות הרכב אפשר להוריד ואז לחשוב איך אנחנו גורמים שהתחרות תהיה בין הנהגים נטו ולא בין יצרניות הרכב. אשמח לשמוע אים יש לכם רעיונות. בתודה רמי

פורסם
מה אתה מציע בדיוק FALOU שנחזור 20 שנה אחורה? גם ככה זו הצגה שעולה לכול קבוצה 350 מליון דולר לעונה.

שיעלה רבע ויהיה מה לראות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דני, שאלת איך להכניס עניין אז מכונית בטיחות שמשנה את האסטרטגיות ופותחת חדשות בהחלט עושה זאת. ספורטיבית אתה צודק ואני איתך, זה לא מוצדק.

ככה למשל במירוץ שהיה בראשון האחרון (פוקנו), אלוף הנאסקאר בשלוש השנים האחרונות ג'ימי ג'ונסון היה בפיגור של 3 הקפות וכל פעם שיצאה מכונית בטיחות הוא קיבל הקפה בחזרה. והיו יותר משלוש כאלה כך שהוא סיים העשירייה הראשונה.

באותו מירוץ מונטויה היה רחוק מאחור, ותגובה מהירה של מנהל המירוץ שלו לנוכח הוצאת מכונית בטיחות הכניסה אותו לפיטס ממש רגע לפני שאסרו לעשות זאת (כשיש מכונית בטיחות הפיטס סגור עד שכל הנהגים מסתדרים אחריה, בערך). הוא קפץ מהסוף (בנאסקאר יש 43 נהגים כאמור) הייש למקום רביעי ואז הצליח להתקדם עוד שני מקומות ולסיים שני. לא הכי ספורטיבי, אבל בהחלט מכניס יותר עניין לסיפור. בגלל זה נאסקאר הוא שואו נטו.

אגב למהירים, עוד חצי שעה (שבת כן) מתחילה תוכנית מיוחדת על מאחורי הקלעים של הנאסקאר.

מחר (ראשון) החל מהשעה 20:00 מירוץ הספרינט קאפ ממסלול ווטקינס גלן שבניו יורק. לשם שינוי מסלול אמיתי ולא אובאלי.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

למה להגביל טכנולוגיות? תמיד חשבתי שמירוצים כאלו צריכים לגרום לטכנולוגיות לרוץ קדימה, לדעתי צריך להפחית הגבלות.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

מה שאותי מבאס במירוצי פורמולה 1 היא האפשרות לנצח מירוץ בזכות אסטרטגיית תדלוק מוצלחת וצוות פיטס מעולה.

אני הייתי רוצה לראות מירוץ ללא עצירות תדלוק (לדוגמא MOTO GP), גם אם זה במחיר של קיצור שלו ל 20 הקפות נניח.

כמות העניין ב 40 דקות מזוקקות של נהיגה עדיפה עבורי מהמירוץ בגרסתו כיום שהנצחון בו לא תמיד תלוי ביכולות הנהג.

פורסם

מרוצים ללא תדלוק - כבר היינו בסרט הזה. היו מרוצים בהם בכלל לא עצרו להחליף צמיגים. זה הופך את העסק להרבה יותר משעמם. תחשוב על זה שבתחילת המרוץ המכוניות מאוד כבדות, וכולם שומרים על הצמיגים.

לקצר מרוץ F1 זה לא בא בחשבון. מרוץ של 20 דקות כבר לא יהיה F1, שבוחנת את היכולת של הנהג לשמור על מהירות לאורך זמן, ולא רק לזמן קצר. תשאל את מייקל שומאכר.

פורסם

אולי אם יקבעו מספר תדלוקים מנדטוריים לכל מרוץ הקבוצות יוכלו לבחור מתי להכניס את הנהג, אבל בסופו של דבר כמות העצירות תהיה זהה לכלום (למעט תקלות).

דני G.

פורסם
למה להגביל טכנולוגיות? תמיד חשבתי שמירוצים כאלו צריכים לגרום לטכנולוגיות לרוץ קדימה, לדעתי צריך להפחית הגבלות.

מי שרוצה לעשות טכנולוגיה שילך ללמוד בטכניון.

ספורט וטכנולוגיה לא הולכים ביחד, ככל שאתה מגדיל את הטכנולוגיה אתה נותן פחות חשיבות לתפקוד האדם (ובמקרה הזה לתפקוד הנהג, המהנדסים מתפקדים יופי). הרי שיא הטכנולוגיה תיהיה מכונית שנוהגת לבד, האם יהיה במקרה כזה ערך ספורטיבי ? לא.

הבעיה היא התמקדות בטכנולוגיה ולא בספורט. גם בראלי יש פיתוח טכנולוגי אבל הוא לא מרכז העניין. לאט לאט הסבב הופך לתחרות הנדסית ולא לתחרות נהיגה. זה מצויין להרצאה בטכניון, לאוהדים בבית ובמסלולים, הרבה פחות.

הסרט שדני הראה הוא פשוט תאווה לעיניים, מבחינתי שיחזרו לעידן הזה במירוץ הבא, רק טוב יצא מזה (חוץ מבטיחות, אבל בכל מקרה אנו מדברים באופן תיאורטי).

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

עוד רעיון שניתן לייבא מארה"ב הוא פיטס פתוח/סגור.

כך למשל הפיטס סגור נניח ל-30 הקפות, ואז הוא פתוח ל-5 הקפות ונסגר. הוא שוב נפתח בהקפה ה-60 ל-5 הקפות וכן הלאה. כמובן שזה מתקשר יותר למירוצים ארוכי טווח אבל אפשר לקבוע כל 15 או 20 הקפות שיפתח למשך 2 או 3 הקפות.

רעיון נוסף? לקצר את המירוץ בחצי ואז לעשות "דאבל הדר", כלומר שני מירוצים בסופ"ש אחד כמו ב-WTCC.

רק נדגיש שוב, אלה רעיונות להעלאת העניין וה-SHOW ולא הגברת הספורטיביות שגם ככה נעדרת מהפורמולה 1.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

ירון, לדעתי המצב ב F1 הוא שמרוב תקנות כבר לא רואים את התקנון.

הבעיה היא שמנסים לעצור את הטכנולוגיה ע"י תקנות. כל פעם מכניסים טכנולוגיה ואז מכניסים תקנות ואז עוד טכנולוגיה ועוד תקנות. צריך להפסיק להכניס טכנולוגיה ואז לא יהיה צורך לתקן ולהוסיף תקנות כל הזמן.

בנאסקר זה עובד מכיוון שיש טווח מאוד ברור של טכנולוגיה, התקנות מסביב מפלפלות את העניינים עוד יותר, אבל הבסיס הוא הזהות הטכנולוגית. בלי זהות כזו לא תהיה ספורטיביות.

גם מיליון תקנות לא יהפכו משחק כדורסל של רובוטים למשחק מעניין או ספורטיבי.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...