Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי שרוצה לעשות טכנולוגיה שילך ללמוד בטכניון.

ספורט וטכנולוגיה לא הולכים ביחד, ככל שאתה מגדיל את הטכנולוגיה אתה נותן פחות חשיבות לתפקוד האדם (ובמקרה הזה לתפקוד הנהג, המהנדסים מתפקדים יופי). הרי שיא הטכנולוגיה תיהיה מכונית שנוהגת לבד, האם יהיה במקרה כזה ערך ספורטיבי ? לא.

הבעיה היא התמקדות בטכנולוגיה ולא בספורט. גם בראלי יש פיתוח טכנולוגי אבל הוא לא מרכז העניין. לאט לאט הסבב הופך לתחרות הנדסית ולא לתחרות נהיגה. זה מצויין להרצאה בטכניון, לאוהדים בבית ובמסלולים, הרבה פחות.

הסרט שדני הראה הוא פשוט תאווה לעיניים, מבחינתי שיחזרו לעידן הזה במירוץ הבא, רק טוב יצא מזה (חוץ מבטיחות, אבל בכל מקרה אנו מדברים באופן תיאורטי).

העובדות מראות שאתה טועה. המון סדרות של ספורט מוטורי שבהם המכוניות זהות. אף אחד מהן לא מתקרבת לרמת הפופלאריות של F1. אנשים מתלהבים מ F1 גם בגלל שהיא פסגת הטכולוגיה. ככה זה בארופה. תוציא את הטכנולוגיה מהמשוואה, ורמת העניין תרד פלאים. גם היצרנים יאבדו כל יתרון תדמיתי וילכו הבייתה. אתה תשאר עם פורמולה של יצרן אחד, שתעורר מעט מאוד עניין.

אני לא ממציא את כל זה, תסתכל על GP2, וזאת עוד ה'בכירה' בסדרות ה one make.

הסרט שני הביא הוא בן כמעט 30 שנה, אם אני לא טועה, וגם לגבי התקופה של אז - הוא מאוד נדיר. זה לא שהתחריות היו אז מלאות ברגעים כאלה.

אני הייתי מסיר כל מגבלה טכנולוגית מ F1, או לפחות מסיר חלק גדול מהמגבלות, מאפשר להשתמש באפקט קרקעי, כדי לבטל את הבעיה האווירודינמית, והכי חשוב - מחליף את המסלולים באחרים - רחבים, עם הרבה ישורות, ועם הרבה שטחי מילוט. בעידן הנדלן כל זה לא הולך לקרות.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברור שאין כאן פתרון שחור או לבן. אבל יש בעיה כלשהי בהכנסה של כל כך הרבה טכנולוגיה.

ברור לי שהפופלאריות מורכבת גם (ואולי גם לרוב) מהצד הטכנולוגי. אותי אישית זה לא מעניין אם משתמשים בקרבורטור או בהזרקה מההיבט של עניין ספורטיבי מצפייה במירוץ .

בכל מקרה, לא פופולארי או כן, העובדה היא שברוב המירוצים השנה לא היו כמעט בכלל מאבקי נהיגה בחלק הקידמי של הדירוג.

אולי הפתרון זה לתת מקסימום נקודות לנהג האחרון ? :lol:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אף אחד לא אמר לתת לרובוטים לנהוג. אני רוצה לראות מכוניות מהירות יותר ובעלות ביצועים טובים יותר באופן כללי.

יש דברים שבאמת צריך להגביל, אבל הייתי רוצה לראות דברים משתנים כמו למשל סוף הגבלת הסל"ד ל-18 אלף והחזרה לעידן הטורבו.

והגבלת התקציב, לדעתי אחלה צעד.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

הבעיה עם עידן הטורבו היא שהיה שילוב של מנועים מאוד חזקים, עם הרבה כח הצמדה. זה הביא למהירויות *פניה* גדולות, ולסיכון רב. הסכנה הגדולה היא לא כשהמכוניות נוסעות בקו ישר (גם שם יש סכנה, אבל פחותה), הסכנה היא מהירויות פניה גבוהות, כי רוב התאונות קורות בפניות.

פורסם

דווקא בעניין הטכנולוגי, אסור להשוות לנאסקאר. נכון ששם חלק מהעניין הוא הזהות בין המכוניות אבל הן עדיין נוסעות על קרבורטורים להזכירכם. אולי בגלל זה תעשיית הרכב האמריקנית נמצאת איפה שהיא נמצאת?

טכנולוגיה בפורמולה 1 חייבת להיות הטופ שבטופ וכל יצרנית חייבת להביא את ההמצאות הכי טובות שלה. לדעתי, הגבלה צריכה להיות בכוח או אולי במהירות הסופית ולא בתצורה (כמובן שהגבלת משקל היא מאסט). שישימו מנוע V12 מצד אחד, או 1.4 ליטר טורבו מצד שני. ממש לא איפכת לי. גם נושא האווירודינמיקה צריך להיות פתוח וכמוהו האלקטרוניקה. נכון שזה יגביר את הרובוטיות כמו שאלון אומר, אבל מצד שני הגבלת הכוח או המהירות תספק את העניין וכמובן מירוץ החימוש בין הקבוצות (ע"ע קולין צ'פמן שהשיג במוח את מה שלא נתן הכוח).

הבעייה כמו שאלון אומר, שמנסים בכוח ליצור עניין וזה יוצא הפוך. יש תקנה משעממת, נעשה תקנה עוקפת אולי העניין יחזור. אי אפשר להמשיך ככה. בכלל, כל העניין של תקרת התקציב שרוצים לראות ב-FIA הוא מופרך לדעתי. רק יחידי סגולה רשאים לגעת ביהלום שבכתר. אין לך כסף? תתמקד בסבבים אחרים.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

סרג'יו רינלנד, בהרצאה שהעביר בישראל לפני כשנתיים, אמר כי הפורמולה-1 היא לא רק תחרות בין נהגים מוכשרים או קבוצות טובות אלא גם בין מהנדסים מעולים ואנשי אוירדינמיקה .

פורמולה-1 נחשבת מאז ומעולם כקצה הפירמידה הספורט-מוטורית. ברגע שנתחיל לסרס אותה יותר מדי הפכנו את הפורמולה-1 לעוד סדרת מרוצים וזה אנחנו בטח לא רוצים לראות.

מה שאני הייתי רוצה זה טכנולוגיה כן אבל יותר חופש . מה אומר החופש ? בחירת תצורת מנוע חופשית , הגדרת נפח מוגדש ולא מוגדש ושכל אחד יבחר לעצמו את האופציה ומסלולים אחרים, כן, מסלולים שיאפשרו לנו יותר אקשן ולא יהיו "סטריליים" .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...