Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם לפני כמה חודשים החליפו ברכב של בן דודי מנוע.

מאז ההחלפה הרכב נוסע הרבה יותר טוב אך הגיר בועט חזק ברוב הנסיעות.

לפני החלפת המנוע הגיר היה יחסית חלק אך בדעיכת הדוושה לריצפה לפעמים היה בועט חלש.

כרגע הגיר בועט ברוב הנסיעות גם ברגועות מאוד שההילוך עובר ב1900-2000סל"ד.

האם יש מצב שהמנוע לא מתאים לגיר? אולי כייוון? אשמח לשמוע דעות

פורסם

מי שמכיר את הרכב יעשה את זה בשלוש דקות אבל אם הולכים לפי הספר צריך לחבר שעון לחץ ולכוון על פי לחצים.

עלות של זה במוסכים אין לי מושג.

בדגם הזה של הרכב ישנם דפיקות בגיר אך לא ברמות שאתה מתאר, לומר שלך שזה יעלים את הדפיקות כליל אז לא.

אבל תמשיכו לנסוע כך ואז תתחיל לחפש גם גיר מיבוא.

פורסם

ניצן הוא טוען שהבעיה החריפה לאחר הרכבת מנוע אז עדיף ללכת קודם לכיוון שיותר קשור כיוון שכפי שאתה בוודאי יודע כאשר מחליפים מנוע מפרקים את כל בעפת היניקה ומנתקים את כבל הגז והקיק אז הסבירות שהרכיבו את הכבל קיק לא כמו שצריך היא גדולה במיוחד שהתופעה הראשונית לכיוון לא נכון הוא מכות בגיר כתוצאה מלחץ שמן לא תקין.

פורסם

כן יתכן. אבל ליפני שרצים לבדוק במוסך ממליץ ליבדוק שלא חסר שמן גיר ביגלל חיבור נוזל וכו'. מהקל לקשה .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

ניצן תחשוב שאתה מאבחן במוסך הלקוח מגיע אלייך אומר לך כי הרכב נסע בסדר הוא נכנס למוסך החליפו מנוע ויצא כאשר הגיר דופק.

עכשיו ככה(חשיבה של מאבחן) - כאשר מחליפים מנוע ברכב הנ"ל הגיר נשאר על הרכב חוץ מפירוק המנוע מהגיר אין כל התעסקות עם הגיר.

אז למה שהרכב יכנס יוחלף לו מנוע ויצא עם גיר דופק מהשהייה שלו במוסך התאדה שמן הגיר? שתינו יודעים שלא אז נחשוב על משהו שהייתה התעסקות במוסך כתוצאה מהחלפת המנוע והוא יכול לגרום לבעיה וזה כיוון לא נכון של הכבל קיק שזה ידוע למי שמתעסק עם המכוניות הנ"ל שהוא הגורם לדפיקות בגיר במידה והגיר תקין.

בסה"כ ניצן אני חייב לומר לך שמאבחן טוב יודע לשאול את השאלות הנכונות, מהלקוח הוא שואב נתונים הרבה מאוד פעמים שיחה עם לקוח בלבד כבר פותרת את הבעיה תיאור נכון שאלות נכונות והבנת הסיטואציה פותרת הרבה מאוד בעיות באבחון (אם כי לא הכל).

שורה תחתונה שנינו נעקוב אחרי השרשור הנ"ל ומבטיח לך שזו תיהיה התקלה :wink:

פורסם

קודם כל, תודה רבה לשניכם על העזרה, אני מודה לכם מאוד8)

אני עכשיו מעלה שתי תמונות של המנוע והכבל..

ושוב תודה

IMG_3392.jpg

IMG_3393.jpg

פורסם

כפי שניסן המאבחן אמר, יש צורך בכיוון כבל קיק. אם תעקוב אחרי הכבל תראה שהוא נכנס לבית השסתומים ( מח גיר ) של הגיר.

ניצן, אם היה חסר שמן גיר , היתה תגובת החלקה ולא חבטה.

פורסם
כפי שניסן המאבחן אמר, יש צורך בכיוון כבל קיק. אם תעקוב אחרי הכבל תראה שהוא נכנס לבית השסתומים ( מח גיר ) של הגיר.

ניצן, אם היה חסר שמן גיר , היתה תגובת החלקה ולא חבטה.

חוסר שמן גיר( לחץ שמן גיר נמוך) לא יכול לגרום למשיכת הילוך והעברתו בסוף בדפיקה במכה אחת ? והחלקה בגיר יכול לקרות גם ביגלל דיסקיות שחקות ו או שמן שחור וישן בגיר .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

משיכת הילוך זו לא החלקה . חוסר רציני בשמן גיר תגרום להחלקה מיידית כבר בהילוך 1 .

מכות בהעברת הילוכים זו תוצאה של ויסות לחץ גבוה ממה שצריך.

פורסם

שלום רב..

מומלץ אגב גם לבדוק את תושבות הגיר\מנוע, מנסיון אישי גם לי הייתה בעיה דומה מאוד לשלך ולאחר בדיקה של הגיר והכול מסביב לא מצאו בעיה חוץ מזה שתושבת גיר אחת ותושבת מנוע הינם בסוף הדרך (בעיה נפוצה במאזדות) אז לאחר שהחלפתי אותן הכול הסתדר גם הגיר התחיל לעבוד חלק וגם הרכב הפסיק לרעוד.

בכללי אני ממליץ לך ללכת למוסך שיבדוק לך את התושבות, אין מה להפסיד

שבוע טוב :)

"בשביל להגיע לתוצאות משמעותיות יש לערוך שינויים משמעותיים"

• תוכן חדש...