Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[ייעוץ] וולו s70 ווולו 850 T5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההבדל ביניהם? רק השנתון?

כי שמתי לב שה-s70 נמכרת רק בשנתותנים גבוהים ומנגד ה-850 עד שנת 2000

ועוד שאלה האוטו אמור לשמש נהג צעיר עם "וותק" של 4 5 חודשים על הכביש יש משו שאני צריך להיזהר ממנו

ומדוע הוא עולה כל כך קצת יחסית לתמורה שלו? יש פה איזה קאצ'?

אשמח אם תאירו את העיניי אודות עוד דברים על האוטו והאם בכלל שווה ללכת עליו

כי נורא היתלהבתי מהאוטו גם המראה שמוצא חן בעיניי גם המנוע בעל ההספק היחסית גבוהה 240 כוח סוס +- גם טורבו

וגם אוטמט ובנוסף לכל זה תג מחיר נמוך

פורסם

ה s-70 היא שדרוג של ה-850 הדגם הוחלף במהלך שנת הדגם 1997. בשנת הדגם 1997 נמכרו שני הדגמים במקביל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני אצטרף לאשכול גם בשאלה:

מישהו יכול אולי לפרט טיפה מהם השדרוגים? באופן כללי...

האם הייתם ממליצים על רכב מסוג וולבו משנת 199X?

פורסם

עברתי על הודעהת הפתיחה שוב...

850/S70 מדגם T5 הן ממש לא הרכב שהייתי נותן לנהג חודש עם כמה חודשי ניסיון על הכביש.

ה850/S70 הן מכוניות שללא טיפול מקצועי וסדיר יבטיחו חיים "מעניינים" מאד לבעליהן...

מנסיון - אני ממליץ על טיפול תקופתי כל חצי שנה/7500 ק"מ.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בשום פנים ואופן לא רכב לנהג חדש!

אם אתה לא רוצה להרוג משפחה בדרך..

בטח אתה יושב וחושב לעצמך אני בחור אחראי. הכל בסדר. אז שוב פעם - לא!

פורסם

מדובר ברכב בעייתי, אם כבר אז S70 - אך כמובן שמחיר הקנייה גדול בהרבה, מנגד מדובר ברכב בעל מראה הרבה יותר מודרני, קרבי ובפנים חדיש יותר, בקשר למחיר - עלויות תחזוקה שנראה לי מיותר לציין, פשוט תבצע חיפוש, תקבל את כל התשובות, אם יש עוד תשאל, עלות תיקונים לא כה יקרה אך כשתקלקלים חלקים יקרים (לא רק הטורבו בעייתי) אתה מתחיל להבין שאין מתנות חינם, השוק שואף לאפס במלא מובן המילה, יכול לקחת המון זמן עד שהרכב ימכר, שוב - בצע חיפוש, יש המון מידע.

מבחינת רכב מדובר (S70, אך נכון בין היתר גם ל850) ביחידת כח חזקה למדי, 240 כח ו7.3 שניות למאה, לא הייתי ממליץ לנהג חדש לנהוג על רכב כזה, שכן ההתנהגות לא כה ספורטיבית ואפשר להיכנס לתת היגוי בקלות יחסית, רכב בעל המון עוצמה לקו ישר.

משה

פורסם

למה אתם אומרים שזה לא רכב לנהג חדש?

לדוד שלי יש וולבו 850 משנת 96 (מצב טוב), ואבא שלי שוקל לקנות אותה ממנו. אפשר בבקשה קצת הסבר ופירוט למה אתם כל כך נגד?

(אני מודע לכך שרכב גדול וכבד אך האם אלו הסיבות היחידות?)

פורסם

יש הבדל גדול בין 850 סטנדרטית (מנוע 2.0 143 כ"ס) ל-T5 שלה הספק כמעט כפול.

הדגם הסטנדרטי עוד יכשהוא יכול להתאים לנהג חדש - אבל לדגם ה-T5 יש הרבה יותר מדי כח עבור נהג חדש.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

קודם כל תודה על התגובה.

ושנית, האם אתה יכול להסביר לי למה אתה אומר שזה לא רכב נהג לחדש? מה הכוונה יותר מדי כח? אתה מתכוון שנהג חדש יותר יתפתה לנצל את הכח הזה ואז הוא עלול לגרום לנזק?

העניין הוא שהאופציה שאני אקבל מהדוד שלי את הוולבו 850 (הרגילה) מאד עומדת על הפרק ואולי אתה תאיר את עיני בעניין הזה.

פורסם

ברכב עם הרבה כוח צריך לדעת לשלוט. מכיוון שהתגובות של הרכב מהירות - לא תמיד נהג שעושה טעות יוכל לתקן אותה לפני שנהיה מאוחר מדי...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
קודם כל תודה על התגובה.

ושנית, האם אתה יכול להסביר לי למה אתה אומר שזה לא רכב נהג לחדש? מה הכוונה יותר מדי כח? אתה מתכוון שנהג חדש יותר יתפתה לנצל את הכח הזה ואז הוא עלול לגרום לנזק?

העניין הוא שהאופציה שאני אקבל מהדוד שלי את הוולבו 850 (הרגילה) מאד עומדת על הפרק ואולי אתה תאיר את עיני בעניין הזה.

זו לא שאלה של גרימת נזק בשל ניצול הכוח, אלא העובדה שנהג חדש, מבלי לפגוע בך או במישהו חלילה, שבד"כ נדרש לו זמן לצבור מיומנות וביטחון בנהיגה יתקשה לעשות זאת דווקא עם רכב לו מנוע עוצמתי, כשהרכב לא סלחן לטעויות (סתם לדוג' - כניסה מהירה לפניות). ואני כותב לך, אגב, מנסיון - אני מחזיק T-5. אם מדובר, כמו שכתבת, בדגם הרגיל - לא נראה לי שתהיה בעיה...

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

אתה ממש לא פוגע, בסך הכל אתה צודק.

אכן מדובר בדגם הרגיל. האם גם הוא לא מומלץ לנהג חדש? השיקול הזה שאתם מעלים באמת מאד חשוב, כי כמה שאני אגיד שאני אחראי וזהיר אני לא יכול לדעת מה יקפוץ לי בכביש. האם הייתם מציעים לי לרדת מהרכב למרות שאני אקבל אותו במחיר מאד נמוך מהמחירון אם אני בכלל אשלם עליו?

תודה על התגובות.

פורסם

אם מדובר בדגם הרגיל - אין בעיה, אך בכל מקרה יש לנהוג בזהירות...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מדובר ברכב בטיחותי, לכן אוכל להמליץ על דגם צנוע לנהג חדש, נהג בזהירות (ואל תתלהב מזה שאתה קונה בפחות מהמחירון, ואם זה מהווה שיקול נכבד לקנייה, אז תעשה סקר שוק ותבין שזאת לא כזאת מציאה)

משה

• תוכן חדש...