Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה משנה כי האיראנים לא ערבים ואין להם שום דבר משותף עם הערבים פרט לדת השלטת.

לקרוא לאיראני ערבי זה כמו לקרוא לצרפתי מרוקאי (לצרפתי מקורי הכוונה ולא לאלה מ"דרום צרפת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הצדק האיראני יוצא לאור?

הסר דאגה מליבך:

בספירה חוזרת ייגלו שחלק מהקולות לטובת אחמדיניג'ד לא נימנו והרוב שלו גדול יותר.

פורסם
אסף , אתה בטוח בזה ?

אולי המבקר עזר ל'חברים המוסלמים הטובים' לארגן מפגש עם אבא שלך .

אני הייתי ממש נגד כל המפגש כי לך תדע איך אנשים והדעות שלהם משתנים במשך תקופה כל כך ארוכה. היו לי גם אלף ואחד חששות במיוחד עם כל האזהרות לישראלים שמבקרים בחו"ל.

המבקר בארץ, לא היה קשור לאף אחד מהצדדים. מדובר באותו אבא שהגיע לפני כחצי שנה עם הבן שלו החולה לארץ אחרי טיפולים כושלים בטורקיה. אבא שלי בן אדם "טוב". תמיד מרגיש חובה לעזור. גם אם הוא לא מכיר. אבא שלי הגיע לבית חולים ועזר לאותו הבן אדם במשך כל השהות שלו בארץ. עזר לו קצת בגיוס כספים ועזרה מול הבית חולים (סיפור ארוך עם סוף גרוע) ובעיקר עזר לו בכל מה שקשור לתרגום. אבא שלי היה מבקר בבית חולים 3-4 פעמים בשבוע. כשהטיפולים לא הצליחו והבן אדם חזר לטורקיה הוא שאל את אבא שלי איך הוא יכול להשיב לו.

אבא שלי, שבעקבות זה שמצא מישהו מ"העולם הישן" שבו לו הגעגועים לחברים הישנים שלו (והם באמת באמת היו קרובים, חבורה של 10 איש...) נתן לאותו בן אדם את השמות של החברים ועוד פרטים שהוא זכר. אחרי שבועיים בערך, כבר התחילו הטלפונים הביתה מכל אותם חברים , התחיל קשר גם באי מייל. ובעקבות כל זה הוחלט על מעין מפגש איחוד בטורקיה. הגיעו גם עוד אנשים מארה"ב עד כמה שאני יודע.

אסף.

פורסם
זה משנה כי האיראנים לא ערבים ואין להם שום דבר משותף עם הערבים פרט לדת השלטת.

לקרוא לאיראני ערבי זה כמו לקרוא לצרפתי מרוקאי (לצרפתי מקורי הכוונה ולא לאלה מ"דרום צרפת).

אם זה נראה כמו ברווז, נשמע כמו ברווז, והולך כמו ברווז, אז כנראה זה מספיק קרוב כדי שאני אקרא לזה ברווז.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

זה ממש לא ברווז.

יש קשר בין ספרדי לפיליפיני ? שניהם קתולים, אבל זה לא אותו העם, לא אותה הקבוצה האתנית, לא אותה שפה.

אותו דבר בין ערבים, פרסים וטורקים. הם כולם מוסלמים (או לפחות רובם, יש גם איראנים יזידים, נסטוריאנים ועוד כל מיני) אבל העם שונה לגמרי. דווקא תמיד אני תוהה מה הבעיה שלהם איתנו? הרי הם אפילו לא ערבים, אז יכלו להיות לנו אותם היחסים עם איראן כמו עם טורקיה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בתקופת שלטונו של השאה ישראל ואירן ניהלו יחסים מאוד טובים.

כשעלה חומייני לשלטון אחרי ההפיכה הוא הפך את ישראל וארה"ב (אנחנו מאוד מזוהים עם האמריקאים) לאוייב שלהם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
בתקופת שלטונו של השאה ישראל ואירן ניהלו יחסים מאוד טובים.

כשעלה חומייני לשלטון אחרי ההפיכה הוא הפך את ישראל וארה"ב (אנחנו מאוד מזוהים עם האמריקאים) לאוייב שלהם.

אני אוסיף ואומר שהיחסים בין המדינות היו כל כך טובים עד כדי כך שטייסים ישראלים נשלחו לאירן ללמד אותם איך לטוס, היו שת"פים צבאיים,והיתה אפילו עיסקת נשק גדולה שעיקרה הספקת נשק ישראלי לאירן,כולל טילי יריחו.

העיסקה נחתמה ערב נפילת שילטון השאה,הכסף הועבר לישראל,שלטון השאה נפל,הכסף והתחמושת נותרו בידי ישראל.

היה לנו מזל גדול,אף אחד לא רצה לראות באותה תקופה את אירן חמושה בטילי יריחו ארוכי טווח תחת שלטון חומייני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא כל כך קשור לשרשור, אבל היה משלוח שבו הם היו אמורים לקבל מטוסי F16 מהאמריקאים.

בסוף בגלל המהפכה, האמריקאים סיפקו את המטוסים לנו. עם המטוסים האלה הורדנו את הכור בעירק שנתיים אחרי. יצא לנו טוב גם בזה.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

ע"פ פרסומים בלמ"סים בעתונות האזרחית:

בזמן עופרת יצוקה, כוון טיל אמריקאי שהוברח לשטחים, קרקע-אוויר נגד מסוק ישראלי, בעת ניסיון השיגור, הטיל לא שוגר ועל המסך נרשמה הודעת שגיאה: "כלי ידידותי".

אני מניח שגם בזמנו, כל הטכנולוגיה הבטחונית שנמכרת למדינות חוץ, מוגבלת בצורה כלשהי מפגיעה בגורם המוכר.

----

• תוכן חדש...