Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

3.5שנים סבלתי מנפילות סלד בסרק .חוסר סחיבה. ורעש מהמנוע

דבר שהוביל לעצבים!! הוצאות כספיות ורצון להיפטר מהאוטו (מאזדה 1.6 שנת 2000 אוטומט)

לאורך 7 שנים האחרונות הרכב טופל במוסך מורשה מאזדה תל חנן (חיפה)

כאשר לאורך כל ה3.5 שנים האחרונות בכל טיפול ועוד כמה פניות ספונטניות הם לא ידעו איך לפתור את הבעיה

וזה כלל: החלפת חיישן maf ניקוי חיישן maf החלפת מסנן דלק (יקר מאוד במאזדה) החלפות מסנני אוויר.בדיקות מחשב בלי סוף .החלפת פלגים.כיוון הצתה מיותר לחלוטין שהביא לצריכת דלק גבוהה מהרגיל ובנוסף לכל זה בזבוז זמן ועצבים שלי !!!!

עד לפעם האחרונה שהמנהל מוסך אמר שצריך לעשות ניקוי מצערת או להחליף אותה בכלל!

היססתי ופניתי לחברי הפורום ואחד בשם ba323f שאני מודה לו מאוד מאוד יעץ לי לחפש סדקים בצינור שמובל ממסנן אוויר למצערת צינור גרמושקה גדול

ולהפתעתי מצאתי חור בין הקיפולים למעלה שאני לא יודע איך אפשר לפספס אותו כלכך גדול שהצלחתי לדחוף פנימה 4 אצבעות

נסעתי למוסך וביקשתי שיחליפו לי אותו ולהפתעתי האוטו התעורר לחיים סחיבה מעולה שקט ויציב בסרק כמו סלע

ניגשתי למנהלי המוסך סיפרתי להם את כל מה שסיפרתי לכם (כי הם אף פעם לא זוכרים ) הם בדקו במחשב שלהם והסכימו איתי על זה שהם לא בסדר!!! אני טכנאי mri במקצועי צריך להדריך אותם מה לעשות?

הם החליטו פה אחד להעניק לי הנחה "נדיבה " של 5% על החלפת צינור

שילמתי להם ואמרתי להם ליד כל הלקוחות שהם מוסך של טיפולי 10.000 שלא מבינים שום דבר במכונאות שמעבר והלכתי

לעולם אני לא חוזר לשם כי הבנתי היום שהתוספת מורשה לשם של מוסך מבחינתי זהלא בהכרח ידע ומקצועיות אבל כן בהכרח בזבוז כסף!!

user_online.gifreport.gif progress.gifedit.gif

פורסם

מעניין היה לראות עם הם היו באים אלי לבדיקת mri ואני במשך 3.5 שנים הייתי מפספס להם גידול במוח בגודל של אגס שגודל כל הזמן

פורסם

בהחלט לא פעם אנחנו עדים לזה שמוסך מורשה (מרכזי) לא באמת יודעים לעבוד או לזהות תקלות.

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

הגיע הזמן לאחר 3.5 שנים, היית חוסך לעצמך זמן אם היית מריץ חיפוש בפורום כי הנושא דובר רבות והדבר הראשון שבודקים במקרה כזה זה את צינור האוויר.

אם נסעת 3.5 שנים כל הזמן עם נפילות סל"ד הדבר יכול לפגוע בחיישן למדה וממיר קטליטי עקב תערובת דלק-אוויר לא תקינה, מומלץ לבדוק את תקינותם במכון יעודי.

פורסם

אני נכנסתי למוסך הזה פעם אחת עם המונדאו שלי, וזו היתה הפעם האחרונה שהתקרבתי אליהם. חוסר המקצוענות שלהם בלט למרחקים.

פורסם

שמע לא יודע מה קרה שם אך זה דבר בסיסי לבדיקה במאזדה אני עובד במוסך המרכזי בתור מאבחן ואני מעוניין שכל החכמים למינהם כאן יבואו להתעסק במה שאני מתקן ולא בחארטות (בעיות מוכרות) האמת הצלחתי להתעצבן מהשרשור הנ"ל.

ואני מציע לך פותח השרשור, לשאול את - ba323f ששמו יקיר מי עזר לו לפתור את בעיית הסחיבה ברכב שלו היום הוא יודע את הפתרון לאחר שאף אחד מהחכמים כאן לא חשב על זה בכלל, מה לעשות אני אומר בוודאות שאין אף אחד כאן שמכיר את הרכבים האלה כמוני וכמו הרבה כמותי במוסכים המורשים.

לא יודע מה העיינין היה בתל חנן אך אין להכליל מכאן.

פורסם

ניצן ידידי, אני כבר המון זמן מתעסק ברכבי המאזדה ומכיר אותו ואת תקלויות היטב, נעזרתי בך כדי לנסות לאתר את הבעיה שהתגובת דוושה מאוחרת, ייצעת לי לנקות את שסטום הEGR שכבר ניקתי ולא עזר והבעיה הייתה בכלל בהוספת נגד על חיישן הIAT שאגב אני בעצמי גילתי את הערך המתאים, 0.8 אום כמו שאמת לא מתאים זה לא עוזר בכלל ניסתי, רק 3Kאום עוזר.

לגבי צינור יניקת האוויר על הנושא הזה כלל לא דיברנו ואני מכיר את התקלה הזו.

אני לא מזלזל בך או משהו חלילה אני מעריך ומכבד אותך מאוד כבעל מקצוע ותותח אמיתי, אך גם אני מבין ברכבי מאזדה.

פורסם

אהה ואני חייב להוסיף עוד משהו עצם העובדה שאתה סוחב את הבעיה 3.5 שנים וחוזר לאותו מוסך אז יש משהו גם יותר מלא בסדר בך, רואה שבמוסך הנ"ל לא פותרים לך את הבעיה למה לא ניגשת למוסך אחר (ולא חסרים מורשים באיזור חיפה)?

פורסם
ניצן ידידי, אני כבר המון זמן מתעסק ברכבי המאזדה ומכיר אותו ואת תקלויות היטב, נעזרתי בך כדי לנסות לאתר את הבעיה שהתגובת דוושה מאוחרת, ייצעת לי לנקות את שסטום הEGR שכבר ניקתי ולא עזר והבעיה הייתה בכלל בהוספת נגד על חיישן הIAT שאגב אני בעצמי גילתי את הערך המתאים, 0.8 אום כמו שאמת לא מתאים זה לא עוזר בכלל ניסתי, רק 3Kאום עוזר.

לגבי צינור יניקת האוויר על הנושא הזה כלל לא דיברנו ואני מכיר את התקלה הזו.

אני לא מזלזל בך או משהו חלילה אני מעריך ומכבד אותך מאוד כבעל מקצוע אמיתי, אך גם אני מבין ברכבי מאזדה.

לא הבנת אותי נכון כנראה, הרגיז אותי הדיבור הזה שלהם אני התכוונתי שיעצתי לך בהוספת הנגד לפתור את התקלה לגבי הערך שהחלטת לשים זה כבר עיניין שלך, מההכרות שיש לי איתך אתה אכן מבין ברכבים הללו וכבר אמרתי לך שזו דעתי אך מה שמרגיז אותי שהוא הלך למוסך שלא בדקו לו את הדבר הכי בסיסי והוא היה צריך לקבל את הידע הזה ממך וכמובן שיעצת לו נכון ולכן זה גורם לו ולעוד כמה חוכמולוגים ללכלך.

אבל אני יודע בטוח ומאמין שעוד יבוא היום שייטילו בכל מוסך אפשרי בארץ ולא יפתרו להם תקלות שאני פותר במכוניות הללו.

פורסם

צודק אני לא הבנתי אותך נכון, אני מתנצל מאוד :oops:.

בלי קשר אתה הוא זה שעזר לי המון ומודה לו עד עכשיו :wink:

ניצן, הלוואי והיו רק כמה מקרים בודדים שלא מאתרים תקלות טוב במוסך מורשה, הבעיה היא שברובם האבחון לא נכון, אם אתה זוכר גם אני פניתי לכמה מוסכים מורשים שבכלל לא ידעו לענות לי על השאלות לגבי הבעיה, למרות בדיקה בסורק תקלות, ובסוף הייתי צריך להתאמץ בעצמי עם עזרתך ועזרת "משה זר הזרקות"(חיים) כדי לעלות על הבעיה, לבסוף הבעיה נפתרה.

אצל חיים ביצענו בדיקה בסורק תקלות וחיישן הTPS היה מעביר מתח ממש טיפה יותר גבוה, אותרה משיכת אוויר בגומיות המזרקים.

בעזרתך גילת לי שחלק מדגמי הBA תוקנו בעזרת נגד.

פורסם

נתקלתי גם במוסכים מורשים ספציפית מזדה פורד שהם ממש לא מקצועים.שני רכבים שיש במשפחה פורד ומזדה.

וגם במורשי פורד ממש מקצועיים. כמו כן ישנם מוסכים מורשים לא יבואן שהם מקצועיים ביותר.

בתכלס כל מוסך עומד בפני עצמו ובתור לקוח או שאתה מקבל המלצות או שאתה לומד על בשרך איזה מוסך עומד לפניך.

לפני הרבה שנים הייתי רגוע לפני שהרכב היה נכנס למורשה יבואן .היום אם אני לא מכיר את המקום אני לא עוצם עין.

פורסם
שמע לא יודע מה קרה שם אך זה דבר בסיסי לבדיקה במאזדה אני עובד במוסך המרכזי בתור מאבחן ואני מעוניין שכל החכמים למינהם כאן יבואו להתעסק במה שאני מתקן ולא בחארטות (בעיות מוכרות) האמת הצלחתי להתעצבן מהשרשור הנ"ל.

ואני מציע לך פותח השרשור, לשאול את - ba323f ששמו יקיר מי עזר לו לפתור את בעיית הסחיבה ברכב שלו היום הוא יודע את הפתרון לאחר שאף אחד מהחכמים כאן לא חשב על זה בכלל, מה לעשות אני אומר בוודאות שאין אף אחד כאן שמכיר את הרכבים האלה כמוני וכמו הרבה כמותי במוסכים המורשים.

לא יודע מה העיינין היה בתל חנן אך אין להכליל מכאן.

טעות באיבחון תקלה במוסך מורשה זה לא אסון כולנו בני אדם ויכולים לטעות.

פותח השרשור טוען שהמוסך המורשה בדק את הרכב אין ספור פעמים ומשך את התקלה 3.5 שנים ואתה כמאבחן תקלות במוסך מורשה טוען שהבדיקה של צינור האויר היא בדיקה בסיסית .

א האם זה לא נראה לך מוגזם לא לאבחן תקלה זו במשך תקופה זו?

ב מה אתה מצפה מלקוח מאוכזב ובצדק לומר את מה שעל ליבו לומר ?

פורסם
.....הם מוסך של טיפולי 10.000 שלא מבינים שום דבר במכונאות שמעבר והלכתי

לעולם אני לא חוזר לשם כי הבנתי היום שהתוספת מורשה לשם של מוסך מבחינתי זהלא בהכרח ידע ומקצועיות אבל כן בהכרח בזבוז כסף!!

גם אני חוויטי כמה פעמים רמה מקצועיות ירודה מאוד או/ו יחס מתנשא ומזלזל במוסכים מורשים של דלק מוטורז והתרשמתי שאכן מומחיותם העיקרית היא לגבות 1,000 ש"ח על החלפת שמן ומסננים.

אם כמות רכבי ליסינג שעוברת אצלהם כל יום אני יכול להבין איך מגיעים למצב הזה - אבל זה לא בדיוק עוזר לנו לקוחות פרטיים.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...