Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוץ מהעובדה שאסוס מייצרים איזה שליש מרכיבי המחשבים בעולם וגם חצי מה NETBOOK הם בהחלט מדבקה אבל טייואנית ובעלת שם עולמי. אז לא הייתי מזלזל בהם.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא יודע על מה אתה מדבר אבל אתה כנראה לא מעודכן:

http://www.apple.com/macbook/specs.html

המקבוק הלבן מגיע ב999 עם 2 גיגה זיכרון , 160 גיגה דיסק קשיח , מסך 13" מהטובים שיצאו , מעבד 2.13 מהדור האחרון וכרטיס מסך NVIDIA 9400....

ליביו

לא הבנתי במה אני לא מעודכן...

- מסך 13" , טוב ככל שיהיה, בעוד פותח השרשור ציין 15" לפחות - פה אני מעודכן.

- כרטיס מסך אינטגרלי, אמנם הכי טוב מבין האינטגרלים (on-board) ומשתווה לכרטיסי מסך נפרדים בסיסיים, אבל פותח השרשור ביקש כרטיס מסך חזק - גם פה אני מעודכן.

- לאחרונה יצא דגם חדש עם עיצוב שונה, עשוי מחומרים שונים (מרכב אלומיניום), שיטת בנייה חדשנית (unibody), שיפור אדיר בחיי ובזמן סוללה, קורא SD ועוד...

למרות שהחומרה שלו טובה ומודרנית, בהחלט ניתן לכנות "מיושן" דגם שעשוי פלסטיק, נמצא בשוק כבר כמה שנים, ונמכר בצילו של דגם חדש ומשופר.

המק היחיד שעונה לדרישות של פותח השרשור הוא המקבוק פרו 15, אבל הוא חורג בהרבה מהתקציב.

ולפותח השרשור - ממליץ לבדוק את ה-דל latitude E6500 ואת הלנובו T500.

שניהם יענו על הדרישות שלך, אולי הדל גם חורג מהתקציב אם אין כרגע שום מבצע, אבל את הלנובו ניתן לקנות כעת בהנחה - עם כרטיס מסך ATI Mobility Radeon 3650 וקונפיגורציה נאה - בכ-1000 דולר.

פורסם

אם אתה רוצה מקסימום תמורה למחיר, במקום ללכת על DELL הייתי הולך על COMPAL, שהיא אחת החברות שעושות את המחשבים של דל (דל זה מחשבי מדבקה) ויצרנית הניידים השנייה בגודלה בעולם. המחשבים שלה בנויים כמו טנק, יפים מאוד לדעתי, ושווים יותר מכל שקל או דולר.

לדוגמא:

https://secure.pctorque.com/system-configuration.aspx?SystemsID=45

יש כמה מפיצים, חפש בגוגל. מאוד מאוד מומלץ. (זה גם מיוחד, לי אישית זה עושה את זה)

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם
לא הבנתי במה אני לא מעודכן...

- מסך 13" , טוב ככל שיהיה, בעוד פותח השרשור ציין 15" לפחות - פה אני מעודכן.

- כרטיס מסך אינטגרלי, אמנם הכי טוב מבין האינטגרלים (on-board) ומשתווה לכרטיסי מסך נפרדים בסיסיים, אבל פותח השרשור ביקש כרטיס מסך חזק - גם פה אני מעודכן.

כרטיס מסך ATI Mobility Radeon 3650 וקונפיגורציה נאה - בכ-1000 דולר.

אני לא אמרתי שהמקבוק מתאים לפותח התרד , רק שלהגיד שהמקבוק חלש זה קצת מגוכך.

א. גם ה4500 של אינטל לא קרוב ל9400 מובייל של NVIDIA - רחוק מכך.

ב. בין השאר - הייתי גם סטודנט להנדסת מכונות ועבדתי הרבה עם סוליד - הוא ממש לא צריך כרטיס מסך חזק יותר מ4500 , אגדה אורבנית. עבדתי עם לפטופים עם כרטיסי מסך חלשים משמעותית על סוליד.

ג. אם כבר ההבדל בין ה3650 ל9400 הוא די קטן בכרטיסים ניידים .

לפותח השרשור - אתה צריך בעיקר מחשב עם מסך מצוין ומעודכן.

הדל סטודיו החדשים בהחלט יענו לך על הדרישות , לא בטוח שבמחיר שאתה רוצה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
חוץ מהעובדה שאסוס מייצרים איזה שליש מרכיבי המחשבים בעולם וגם חצי מה NETBOOK הם בהחלט מדבקה אבל טייואנית ובעלת שם עולמי. אז לא הייתי מזלזל בהם.

אסוס טובים בלוחות אם, כרטיסי מסך ועוד כמה רכיבים.

מחשבים ניידים הם לא מיצירים.

מי שמייצר עבורם זו איזו חברה סינית די עלומה.

מדבקה.

(דל זה מחשבי מדבקה)

LOL

לפי התגובה שלך אתה לא יודע מה פירוש המילה מדבקה.

גם HP מדבקה? גם טושיבה?

פורסם

מדבקה.

LOL

לפי התגובה שלך אתה לא יודע מה פירוש המילה מדבקה.

גם HP מדבקה? גם טושיבה?

כשאני אומר מוצר מדבקה אני מתכוון למוצר שאינו OEM. אם אני לא טועה החברה היחידה שמייצרת את המחשבים הניידים של עצמה היא ASUS, והם נחשבים לטובים מאוד. כל השאר (DELL HP TOSHIVA ושות') לוקחים מחשב נייד מוכן ומדביקים עליו מדבקה של DELL HP TOSHIVA ושות'. כל השאר (DELL HP TOSHIVA ושות') לוקחים מחשב נייד מוכן ומדביקים עליו מדבקה של DELL HP TOSHIVA ושות'. כשאתה קונה DELL אתה קונה אחריות של DELL ומעט מאוד מעבר לכך.

למעשה, ASUS מייצרת את הMacbook 13'' ומחשבים שונים של HP וDELL.

אז בעצם מה שאמרת הוא ההפך הגמור מהאמת. אתה טועה, ומטעה, ואני מקווה שכל מי שקרא את התגובה שלך יקרא גם את שלי. אני מציע לך לחשוב פעמיים לפני הפעם הבאה שאתה רושם שקרים בוטים כאלה.

פורסם

ואללה חברה כולם לרוץ לקנות אסוס בזול.

לא MAC לא DELL לא HP ולא TOSHIBA.

אסוס פתחה מפעל בשקט ומייצרת לכולם.

ולא סתם מייצרת - אלא לכל חברה יש לה את הפס יצור שלה, את העיצוב שלה ואת עשרות הדגמים שמיועדים רק לה

ולא רק זה - ל DELL יש לה פס יצור בפולניה ובאירלנד

לTOSHIBA אסוס פתחה מפעל מיוחד ביפן

ו HP עברו לטייואן.

פעם נוספת

LOL:lol:

אה בכלל שכחתי. IBM התחרטו ופתחו קו יצור חדש עם אסוס במקום לנובו. או אולי אסוס מייצרים גם ללנובו.

עריכה: כנראה שוב אתה לא מבין מה פירוש המילה מדבקה. אסוס (או כל שאר חברות המדבק'ה) פונה לחברה כלשהי שמיצרת משהו גנרי ומדביקה עליה את השם שלה.

בדיוק כמו שתקנה קומקום חשמלי בסופר עם השם קנדי, בשקם עם השם זנוסי ובמחסני חשמל עם השם מוישה חשמלטור. מדובר באותו קומקום.

החברות שמייצרות מחשבים, פותחים קוי יצור בארצות זולות ובונות שם את המחשבים שלהן לפי המפרט שלהן והפיתוח שלהן.

ע"ע לנובו וTAHINKPAD ותבין את ההבדל

פורסם

חבר הביא מגרמניה SONY VAIO ב1000 דולר ממש פצצה של מחשב.

צבע לבן כולו. סוף הדרך של תמונה וממש מגיב טוב גם באינטרנט 1.5 מגה

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם
ואללה חברה כולם לרוץ לקנות אסוס בזול.

לא MAC לא DELL לא HP ולא TOSHIBA.

אסוס פתחה מפעל בשקט ומייצרת לכולם.

ולא סתם מייצרת - אלא לכל חברה יש לה את הפס יצור שלה, את העיצוב שלה ואת עשרות הדגמים שמיועדים רק לה

ולא רק זה - ל DELL יש לה פס יצור בפולניה ובאירלנד

לTOSHIBA אסוס פתחה מפעל מיוחד ביפן

ו HP עברו לטייואן.

פעם נוספת

LOL:lol:

אה בכלל שכחתי. IBM התחרטו ופתחו קו יצור חדש עם אסוס במקום לנובו. או אולי אסוס מייצרים גם ללנובו.

עריכה: כנראה שוב אתה לא מבין מה פירוש המילה מדבקה. אסוס (או כל שאר חברות המדבק'ה) פונה לחברה כלשהי שמיצרת משהו גנרי ומדביקה עליה את השם שלה.

בדיוק כמו שתקנה קומקום חשמלי בסופר עם השם קנדי, בשקם עם השם זנוסי ובמחסני חשמל עם השם מוישה חשמלטור. מדובר באותו קומקום.

החברות שמייצרות מחשבים, פותחים קוי יצור בארצות זולות ובונות שם את המחשבים שלהן לפי המפרט שלהן והפיתוח שלהן.

ע"ע לנובו וTAHINKPAD ותבין את ההבדל

פשוט אין לך מושג. אסוס מייצרת את המחשבים שלה בעצמה. אולי תקרא קצת ותבין. יצרנית המחשבים הניידים הגדולה ביותר בעולם היא QUANTA, והיא מייצרת לפטופים כמעט לכל החברות (כולל DELL HP LENOVO). החברות האלה לא מייצרות את המחשבים שלהן. הן גם לא "פותחות קוי יצור". יש שלד שמייצרות חברות כמו QUANTA ולו אפשר לשנות דברים כמו כ. מסך ומעבד. פשוט תפנים ותפסיק לנסות להוכיח שאתה צודק, כי אתה טועה, וזה עצוב שאתה מתלהם ככה.

עריכה: אגב, הסוני VAIO מהתגובה מעלי, אף הוא מחשב שמיוצר ע"י QUANTA.

פורסם
למעשה, ASUS מייצרת את הMacbook 13'' ומחשבים שונים של HP וDELL.

.

רגע התבלבלתי

אז הם מיצרים או שקואנטה מייצרת?

יש שלד שמייצרות חברות כמו QUANTA .

אז הם מייצרים שלד, יחי ההבדל הקטן.

ומי מיצר את לוחות האם, את הארכיטקטורה ואת העיצוב?

מה עושים המהנדסים של HP, MAC וכל השאר? נוסעים לקואנטה ומדביקים מדבקות?

ואתה עוד לא מבין מה ההבדל בין מדבקה לבין יצור יעודי?

ממליץ לך לקרוא מה ההבדל בין OEM לבין ODM.

ולראות מה קואנטה מייצרים לבד בעצמם

http://www.quantatw.com/Quanta/english/product/qci_nb.aspx

וכן גם אני יודע לקרוא בויקי

אני התייאשתי.

אתה צודק תהנה.

פורסם
רגע התבלבלתי

אז הם מיצרים או שקואנטה מייצרת?

אז הם מייצרים שלד, יחי ההבדל הקטן.

ומי מיצר את לוחות האם, את הארכיטקטורה ואת העיצוב?

מה עושים המהנדסים של HP, MAC וכל השאר? נוסעים לקואנטה ומדביקים מדבקות?

ואתה עוד לא מבין מה ההבדל בין מדבקה לבין יצור יעודי?

אני התייאשתי.

אתה צודק תהנה.

אם היה לי כח לחפור בגוגל, הייתי מוכיח לך בדיוק כמה אתה טועה.

שלד = מה שאתה חושב שזה + לוח אם + מסך + מקלדת + "עיצוב". מה אתה חושב שלמחשב נייד יש שאסי ובודי? אתה הוזה.

אני לא מתווכח כדי להוכיח לך, אני מתווכח כי אנשים עלולים להאמין לגיפופים שלך.

סתם דוגמא, http://www.xbitlabs.com/news/mobile/display/20060102220108.html

ואני יודע טוב מאוד מה זה ODM ומה זה OEM. אתה יודע? לא נראה כך. בODM החברה (HP) נניח אומרת ליצרן (QUANTA נניח) איך היא רוצה שהמחשב ייראה. כאן באמת HP קובעת את העיצוב ועוד כמה מאפיינים. אבל QUANTA מייצרת הכל מא' עד ש' בערך, חוץ מכאמור הרכבה של כמה חלקים. אני לא יודע בדיוק מי מייצר מה למי, אבל דבר אחד בטוח, HP לא מייצרים כלום, והם גם לא מקימים פס ייצור. הם מקסימום הולכים לפס ייצור קיים ואומרים מה הם רוצים. את הסכמות והדברים שבאמת קובעים את האיכות של המוצר היצרן עושה.

פורסם

אז אתה מתחיל להבין אני רואה.

מוצר מדבקה זה זה

אני נוסע לקואנטה וקונה את המחשב הזה - ומדביק עליו את השם "דוד מחשבים".

ואם אני HP - אני משתמש במהנדסים מעצבים וכו' - לוקח את התוכניות לחברה X כדי שתייצר לי אותם כי זה יותר זול - יש לי שם בקרת איכות והכל מיוצר לפי המפרטים שלי.

ואז בסוף אני שם את השם "HP".

אתה לא חושב שיש הבדל בין שני המחשבים?

אני מודה שיש בעיה עם הניסוח שלי - החברות לא פותחות פיזית קו יצור פרטי משלהן אלא פונות לחברה שכבר מייצרת - אבל לפי המפרטים שלהן

או אולי אם נשווה את זה לעולם הרכב - אז אתה אומר שלמעשה בגלל שטויוטה משתמשת במפעל טורקי ובפועלים טורקים שייצרו לה את הרכב שלה - אז היא קונה מוצר מדבקה?

פורסם
אז אתה מתחיל להבין אני רואה.

מוצר מדבקה זה זה

אני נוסע לקואנטה וקונה את המחשב הזה - ומדביק עליו את השם "דוד מחשבים".

ואם אני HP - אני משתמש במהנדסים מעצבים וכו' - לוקח את התוכניות לחברה X כדי שתייצר לי אותם כי זה יותר זול - יש לי שם בקרת איכות והכל מיוצר לפי המפרטים שלי.

ואז בסוף אני שם את השם "HP".

אתה לא חושב שיש הבדל בין שני המחשבים?

או אולי אם נשווה את זה לעולם הרכב - אז אתה אומר שלמעשה בגלל שטויוטה משתמשת במפעל טורקי ובפועלים טורקים שייצרו לה את הרכב שלה - אז היא קונה מוצר מדבקה?

זה מה שאני אומר, היצרן קובע את התוכניות, גוהן מבוססות על אב-טיפוסים של היצרן. ברור שכל חברה יש לה את המחשב שלה, אבל כמו שאמרת לחברה אחת (QUANTA נניח) יש כמה פסי ייצור לכל חברה שהיא לקוחה שלה. אולי קצת הגזמתי, אני מודה, כשאתה קונה דל אתה לא קונה רק אחריות אלא אתה קונה גם עיצוב של דל. אבל לא מדובר בעיצוב, מדובר באיכות, ומדובר במה שאמרת בתחילת העמוד:

"

מדבקה.

""

אני אומר שבגלל שטויוטה משתמשת במפעל הטורקי המוצר יהיה מוצר טורקי. וחוץ מזה יצרניות רכב לא מייצרות רכבים בפסי ייצור חיצוניים כמו במקרה שלנו.

• תוכן חדש...