Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

אנחנו זוג צעיר, קנינו השבוע סוזוקי יורו סוויפט ידנית 2001 1.3, עם קילומטז' נמוך - 90,000 אנחנו יד 3.

העניין הוא שקרובת משפחה שיש לה פג'ו 206 1.4 2003, אוטומט, יד ראשונה שרק נהגת אחת נהגה בו מיומו הראשון,

והחליטה למכור את הרכב שלה. ההבדל במחיר לא מהווה בעיה מבחינתה.

השאלה היא : האם כדאי למכור את היפנית ולרכוש את הצרפתית?

האם צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר משמעותית? (אנחנו זוג סטודנטים, זה חשוב...)

האם כדאי לקחת את הפג'ו (אמינות, נוחות, חלקים, תקלות, עלות ביטוח, ירידת ערך וכל פרמטר שנראה לכם שכדאי לקחת בחשבון)?

נשמח לשמוע דעות גם ממשתמשי אחד הרכבים, הניסיון תמיד עוזר...

תודה... שחר ואילנה

פורסם

ה206 עדיפה משמעותית על פני היורו-סוויפט.

הביטוח שלה יהיה אמנם יקר יותר, אבל זה נובע מהעובדה שמחירה גבוה יותר. בכל מקרה מחירי הביטוח של ה206 לא גבוהים באופן יחסי לשאר הרכבים מאותו המודל והסגמנט.

גם מבחינת עלויות אחזקה אני חושב שאפשר להעריך בצורה כללית שה206 תיהיה יקרה יותר לאחזקה שוטפת, דבר שנובע מהעובדה הפשוטה שהיא הרבה יותר מורכבת מבחינה מכנית וחשמלית ויש יותר מכלולים שיתקלקלו עם הזמן. לא צריך להיבהל, ה206 היא מכונית טובה ואין לה "מחלות" גרועות במיוחד שיקרעו לכם את הכיס בצורה בלתי סבירה, אבל אחזקה של רכב מודרני וחדיש עולה יותר מאחזקה של רכב מיושן.

בקיצור - הסוויפט כנראה תיהיה זולה יותר לאחזקה, אבל התמורה ממנה בהתאם. אם אתם סטודנטים תפרנים שמחפשים את הדיל הזול ביותר - תשארו עם הסוויפט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רכב ישן ומיושן זול לאחזקה מרכב חדיש יותר? אני מצטער זה פעם ראשונה שאני שומע את זה.לפותח השירשור אני מציע לעשות סיבוב ב206 אתה תרגיש לעומת הסוויפט שקפצת במנהרת הזמן.

פורסם

כמו שקודמי אמר

ה206 היא קפיצה גדולה מהסוויפט

הסוופיט אוטו מיושן לגמרי

אבל אם מה שחשוב לכם זה אך ורק עלויות

אז במקרה הזה אין על הסוויפט , במיוחד שהוא ידני

רק תזהרו מהתחממויות

:wink:
פורסם
רכב ישן ומיושן זול לאחזקה מרכב חדיש יותר? אני מצטער זה פעם ראשונה שאני שומע את זה.לפותח השירשור אני מציע לעשות סיבוב ב206 אתה תרגיש לעומת הסוויפט שקפצת במנהרת הזמן.

דווקא בגלל שהסוויפט מיושנת, פשוטה מאוד מבחינה מכנית ונטולת אבזור חשמלי/אלקטרוני מיותר - האחזקה שלה זולה יותר.

פורסם
דווקא בגלל שהסוויפט מיושנת, פשוטה מאוד מבחינה מכנית ונטולת אבזור חשמלי/אלקטרוני מיותר - האחזקה שלה זולה יותר.

חלקי החילוף של הפיגו זולים משל הסוזוקי, ובגלל שהסוזוקי מיושנת יותר גם תדירות הטיפולים גבוהה פי 3.

פורסם

פי 2 ולא פי 3.

בסוזוקי טיפולים בכל 15K, בפיג'ו כל 30K.

לגבי מחירים חלפים - ההשוואה שלך פשוט לא נכונה. אי אפשר לקבוע באופן חד משמעי שכל חלקי החילוף של פיג'ו זולים יותר.

פורסם

סוזוקי יורו סוויפט נולדה בסוף שנות ה80 ,פז'ו 206 נולדה בסוף ה90.

כך שמבחינת רכב אין מה להשוות-הפז'ו נוחה ומפנקת יותר,והיא יותר אוטו.

אבל-סוזוקי היא חברה שלא עומדת בחזית הטכנולוגיה אלא עומדת בחזית האמינות.

לא הבנתי אם הרכבים אוטומטים, וכמה ק"מ יש לכל אחת.

אם הרכבים אוטומטים-הפז'ו תהיה חסכונית יותר,בשל העובדה שהיא 4 הילוכים לעומת 3 בסוזוקי.

אבל בגדול-הסוזוקי תכנס למוסך בתדירות קטנה יותר (שוב תלוי בק"מ שעשתה כל אחת)

ולכן באחזקה הכוללת שלה היא תהיה יותר זולה.

לכן בתור סטודנטים תפרנים תסתפקו במעט שמציעה הסוזוקי ותמשיכו לנסוע בה .

רק תפרטו ק"מ /אוטומט ידני והתשובה תהיה מבוססת יותר

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
פי 2 ולא פי 3.

בסוזוקי טיפולים בכל 15K, בפיג'ו כל 30K.

לגבי מחירים חלפים - ההשוואה שלך פשוט לא נכונה. אי אפשר לקבוע באופן חד משמעי שכל חלקי החילוף של פיג'ו זולים יותר.

מכיוון שהנושא הוא עליות אחזקה שוטפת לא מדובר בעלויות של חלקי גוף, מדובר בעלויות של חלקי חילוף עבור תחזוקה שוטפת כמו פילטרים ,ברקסים, וכו, ופה החלקים של הפיגו זולים יותר אתה יכול לבדוק!שלא לדבר על זה שעל כל החלפה אחת בפיגו צריך להחליף פעמיים או שלוש בסוזוקי ןלכן כמו שרשמתי קודם במדויק התחזוקה השוטפת בסוזוקי י-ק-ר-ה יותר מבפיגו.

• תוכן חדש...