Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. לגבי ההגה במיטו, אני בהחלט מחזק את רוני. במהירויות גבוהות ההגה באמת משדר "עצבנות" מסויימת וזה פוגע בתחושת היציבות הכיוונית. לא ברמה שכל הרכב רועד, יותר משהו בתדר נמוך יותר, כמו ההסטות האלה כשנוסעים ויש רוחות צד חזקות. אבל אני לא פוסל לגמרי את זה שמדובר באותה מכונית הדגמה (הלבנה כן?) שנהגנו עליה בארץ. מהנהיגה שלה באיטליה אני לא ממש זוכר, היו שם ממש מעט כבישים ישרים...

אולי כאן נעוץ ההבדל בתחושות שלנו. תגדיר "מהירויות גבוהות".

emotion of motion

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
1. לגבי ההגה במיטו, אני בהחלט מחזק את רוני. במהירויות גבוהות ההגה באמת משדר "עצבנות" מסויימת וזה פוגע בתחושת היציבות הכיוונית. לא ברמה שכל הרכב רועד, יותר משהו בתדר נמוך יותר, כמו ההסטות האלה כשנוסעים ויש רוחות צד חזקות. אבל אני לא פוסל לגמרי את זה שמדובר באותה מכונית הדגמה (הלבנה כן?) שנהגנו עליה בארץ. מהנהיגה שלה באיטליה אני לא ממש זוכר, היו שם ממש מעט כבישים ישרים...

אולי כאן נעוץ ההבדל בתחושות שלנו. תגדיר "מהירויות גבוהות".

מה שקרמבו תיאר זה בדיוק מה שהתכוונתי. אנחנו הרגשנו את זה לראשונה באיטליה כשנהגנו על המכונית שבוע (וזה שיגע אותנו על הכביש המהיר), אבל נתנו למכונית ליהנות מהספק שאולי זו תקלה נקודתית. מה רבה הייתה אכזבתנו כשמכונית ההדגמה בארץ הציגה בדיוק את אותו הדבר.

אמרו את זה בעוד כמה מבחני דרכים בארץ, אגב. ולא מדובר במהירויות גבוהות אבסולוטית, גם בשיוט רגוע על 90 קמ"ש. ההגה בעצם כל הזמן דורש תיקונים קטנים לכיוון הנסיעה, כאילו שהוא לא מוכן לנסוע ישר לגמרי.

ובאשר לדור29 - עם דברי חוכמה כאלה, פשוט קטונתי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

alexk כתב:

תגדיר "מהירויות גבוהות".

תרשה לי לענות לך בהומאז' ליקיר הפורום DOR29: "אני מסרב לענות על השאלה, היא עלולה להפליל אותי"

וברצינות, אני לא מדבר בהכרח על מהירות גבוהה אבסלוטית אפילו מאיזור 110 וצפונה במעלה חומרת ופרק זמן השלילה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
קורה שלא מבחינים בין הנהג לנוסע. לא נורא, יום אחד תלמד.

למבורגיני גאיירדו ספיידר-אין ידית אחיזה לנוסע (לא לנהג, לנוסע).

פרארי F360 ספיידר-אין ידית אחיזה לנוסע.

פורשה 997 טורבו קבריולט- אין ידית אחיזה לנוסע.

להמשיך את הרשימה או שהרכבים האלה לא נחשבים כי הם לא רכבי ספורט בעינייך ? (אם תגיד שה-997 זה גם לכוסיות אני אסכים איתך,כוסיות כמו שאני אוהב, כאלה שעושות 0-100 בפחות מ-5 שניות).

לא יודע. לא נוסע בקו ישר.

ספר לי איך זה עובד, אתה פשוט שולח את הרכב עם נהג לנס הרים ומפקסס את עצמך לשם ?

ראבק, כמה אפשר להיות שלילי....

יאללה, כנס ברוני על זה שמגזין אוטו חרא וסגור עניין !

(רוני אל תעלב,פשוט לפעמים בא לשבור את המקלדת מרוב השטויות שהוא כותב).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גם בקליאו ספורט שלי (לשעבר) לא היתה ידית אחיזה לנוסע. לקחתי פעם סיבוב והיא נתלשה לנוסע ביד. מאז היא לא ספורטיבית...

בקרת יציבות שאינה מתנתקת תהפוך, לדעתי, לסטנדרט בכל דבר שהוא לא פרארי, פורשה ושות'.

שיהיו לך חיים מעניינים (קללה סינית)!

ה-159 במחיר המוזל היא חתיכת מציאה (אני חושב, מאוחר יותר השבוע אני אקח נסיעת מבחן).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עופר, תהיה מציאותי. זה מה שיקרה בסוף, נרצה את זה או לא, בין אם זה טוב או לא. מה גם שאני תמה איך אתה שוב מנסה להפוך את זה לאישי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כן, אני יודע שזה מה שייקרה, כולל הגבלת מהירות אלקטרונית. וזה לא אישי, זה הומור. אתה יודע, הורגים את השליח...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הכל יחסי. המיטו היא לא C5 אבל ביחס למתחרותיה בקטגוריה היא נוחה (ואני יודע גם כי בחנתי אותה מול חלק מהמתחרות שלה). בכלל - בתור מכונית חמימה היא מציגה נוחות נסיעה טובה. באלפא טוענים שזה מתלי הקויל-אוברים אבל אתה יודע מה, זה לא משנה - בשורה התחתונה המתלים מצליחים לשלב היטב בין התנהגות ונוחות.

רוני

אתה מוכן להסביר ?

פורסם

בשורה התחתונה: אם סמל"ת מצליחים למכור היום יותר מבעבר, סימן שיש להם הצעה טובה יותר ללקוחות מבעבר. ה-159 פרקטית יותר מה-156 וטובה ממנה בלא מעט פרמטרים (להוציא סעיף ה-FUN. עזבו אותי, שאני דפוק, וזה הסעיף הכי חשוב בשבילי...), ומתומחרת מצוין לדגם הבסיסי. המיטו נותנת מענה מצויין למי שמעוניינים במכונית קטנה וחמימה, עם תחושה ספורטיבית ולא בהכרח הארד-קור, וללא קשר לנתוני המכירות אין ספק שיותר אנשים מחפשים את התחושה מאשר את הספורט עצמו. לגבי השיפור בגימור, אמינות וכו' אין ויכוח. אז - אין ספק שמצב אלפא בשוק היום טוב מאשר מזה שנים רבות.

לגבי הויכוחים האחרים, נו, לא כולם צריכים לאהוב אלפא... גם אם סמל"ת ימכרו יותר אני בטוח שהם ישאירו איזה נתח שוק קטן לשאר היצרנים...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

ברוח הדו"ח על פעילות צה"ל בעופרת יצוקה, להיות יבואן אלפא רומאו בארץ זה בערך כמו להיות מדינת ישראל באו"ם. קודם כל אתה אשם, אתה מוכר מכוניות חרא וביוקר, אתה נותן חרא של שרות, המכוניות שלך מתפרקות, אתה לא עושה טרייד אין כמו שצריך, אתה לא תומך במותג וערך המכוניות שאתה מוכר צונח כמו הנסד"ק ב2008.

כמו שאתם רואים בסימלון אני נוהג ב159 TI שמענגת אותי כבר חצי שנה ו26000 ק"מ. מעבר להן יש לי 2 ענתיקות (ג'ולייטה וספיידר) ו147 שנת 2002. בעבר היו לי גם 164 3 ליטר ידנית ו33 אחת.

אז ככה, עניין בעיות האמינות, באחזקה נכונה, עבר מן העולם. נכון, הישנות התקלקלו יותר והרבה באופן יחסי למכוניות אחרות. אישית אני חושב שחלק ניכר מבעיות האמינות נבעו מתחזוקה לקויה וחפיפניקית. זה נכון עד ה164.

ה147 שלי כבר עברה 130000 ק"מ עם תקלות בעלות כוללת של פחות מ8000 שקל על פני 8 שנים (פחות חודשיים). נראה לי סביר בכל קנה מידה כולל יפניות למיניהן.

ה159 בינתיים אמינה וללא שום בעיות.

איכות ההרכבה ב147 ו159 מעולות. ב159 מן הסתם הרבה יותר טובה.

נוחות הנסיעה ב147 יחסית לביצועים שהיא מספקת מעולה.

נוחות הנסיעה ב159 פחות טובה בדגם שלי שהוא מוקשח ומונמך יחסית לרגילות. ברגילות השילוב בין נוחות לאחיזה אפילו טוב יותר מאשר ב147.

ההגה של ה159 פחות מתקשר מב147 אבל יותר כבד וחד ממנו.

הסלספיד ב159, מהמעט שנהגתי עליו (שלי ידנית) ממש מצוין, קצב העברת ההילוכים במצב ספורט מהיר מאוד ובנהיגה "מנהלתית" במצב D ההעברות יחסית טובות, לא חלק כמו באוטומט אבל הרבה יותר טוב מב147.

את הESP אפשר לנתק אבל צריך להיות חולה נפש כדי להגיע למגבלות האחיזה של הרכב הזה על כביש ציבורי כי הרכב פשוט קטר. אגב, גם במצב לא מנותק ההתערבות שלו מינימאלית ומאפשרת החלקה מתונה גם כשהוא מחובר. הדבר נכון גם לגבי המיטו עליה נהגתי בשבוע שעבר.

לענין השירות במוסך, מתי בפעם האחרונה נכנסתם למוסך שלכם בשביל הכיף? אני עושה את זה כל פעם שאני ברמת החי"ל, מקבל אספרסו איטלקי טוב ומפטפט עם החבר'ה.

את שירות הAlfa Way עוד לא יצא לי לנצל, אני אנצל אותו כשיגיע מועד הטיפול כל מה שאני צריך לעשות זה להרים טלפון ויגיע אלי רכב חליפי על מובילית ויקח את שלי לטיפול (כי על האלפא שלי אף אחד לא ינהג).

חוץ מזה קיבלתי טלפון השבוע מסוכן המכירות שהודיע לי שקיבלתי נסיעת צ'ופר לאיטליה לקורס נהיגה מתקדמת כולל נהיגה על 8C סתם ככה כי בא לו (הרי את הרכב כבר קניתי, הוא ממש לא היה חייב לעשות את זה).

את החיוך שמרוח לי על הפרצוף בכל בוקר כשאני מניע את הרכב לא קיבלתי באף רכב אחר למרות שבדקתי מספר רכבים בסדרי גודל דומים מבחינת מחיר ועם עוצמת מנוע הרבה יותר גדולה משל האלפא. לא מצאתי אף רכב חדש שנותן חבילה מאוזנת כמו ה159 מבחינת איכות נסיעה יום יומית, איכות ניהוג בתנאים קיצוניים ובטיחות אקטיבית. אף רכב לא יציב כמוה, לא מתקשר כמוה ולא מהנה כמוה, כולל במוו סדרה 3 שבדקתי לפני הקניה.

מכל מגוון ה"תלונות" הטיפוסיות שכתבתי למעלה נותרו שתיים שהן נכונות לדעתי. הראשונה היא מחירי המכירה בטרייד אין שמובילים את מחיר המשומשות למטה וזה בשליטת היבואן וטעון שיפור. השניה היא המחיר האובייקטיבי שלהן בשוק המשומשות שצונח בגלל אותה דיעה שלילית שיש על הרכב. השניה תעלם רק כשאלפא תפסיק להיות כמו ישראלי באו"ם ותיאלץ לנסות ולהוכיח כל הזמן שהיא טובה.

עד אז אני אישית אמשיך לנהוג במכונית מדהימה ונדירה שמאבדת הרבה מערכה אבל עם חיוך ששווה כל שקל.

פורסם
זה קרה גם ב dynamic וגם ב normal?

בכל המצבים, לצערי.

אתה מוכן להסביר ?

קויל אוברים הם מתלים המשלבים בולם בתוך קפיץ, לרוב מיועדים למכונית ספורטיביות. במיטו אמורים לשלב נוחות והתנהגות. אני יכול להסביר יותר אבל מצאתי לך לינק מפורט (קרא מימין למטה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עמיקם, אתה נכנס למוסך בשביל האספרסו, אני בשביל השטיפה...:wink:

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...