Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכל אחד דרישות ומטרות שונות.

מסכים איתך לגמרי.

מה שאתה אומר בעצם זה שהדרישה שלך (לצורך העניין) מהרכב היא שיהיה עליו סמל של אלפא.

אם אני טועה, נסה להסביר לי אחרת מה הדרישות שלך מרכב ולמה רכבים של אלפא מספקים לך את מה שאתה אוהב ודורש. (ובחיית, בלי "אי אפשר להסביר את זה").

דר"א, גם אני אוהב את מותג במוו אם כי נהיגה על במוו סידרה 1 או בעלות על במוו סידרה 7 לא עושה לי שום דבר, אני דיי שונא את המכוניות האלה למרות שהן מתוצרת המותג החביב עלי.

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פרוקסימה:

זהו, שאני לא חייב. מה גם שאם אזדקק לסיוע, תאמין לי שאדע לבקש.

לגבי מה שכתבת פה:

הצטיינות הפרמטרים האלו בלבד לא מספיקים לעופר לי ולאחרים הדורשים יותר בסעיף נוחות,התנהגות ,אמינות ,מחיר ללא משוא פנים ושמסורת מענינת את החלק האחורי שלנו.

מה הבעיה? אתם דורשים מהרכב X, אני X. Y יותר טוב מ-Y? זהה ל-Y? פחות טוב מ-Y? אני הרי לא אומר, כמו רבים אחרים, שהתנהגות כביש לא מעניינת אותם. גם עיצוב לא. כל מה שמעניין אותם זה אמינות, אחזקה זולה ושמירת ערך. אותי זה לא מעניין, אותם כן. הם קונים גצים וכו'. אני לא. אבל מה, אני לא הולך ואומר שהבחירה שלהם לא לגיטימית. אני טוען שהיא גרועה, זה כן, אבל לגיטימית. אתה, עופר ושלומי טוענים שהבחירה שלי היא לא לגיטימית. מי שמכם?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מסכים איתך לגמרי.

מה שאתה אומר בעצם זה שהדרישה שלך (לצורך העניין) מהרכב היא שיהיה עליו סמל של אלפא.

אם אני טועה, נסה להסביר לי אחרת מה הדרישות שלך מרכב ולמה רכבים של אלפא מספקים לך את מה שאתה אוהב ודורש. (ובחיית, בלי "אי אפשר להסביר את זה").

ממש לא רק. לא תתפוס אותי ב-33, כנראה גם לא ב-166. מזל שאין ארנה בארץ וגם אלפא 6 לא עושה לי את זה. אבל כן, יש לי נאמנות למותג, שהתפתחה לי, כפי כבר אמרתי, לאחר רכישת האלפא הראשונה ולא לפניה. לא חושב שאני צריך להתבייש בזה, זה לא פשע.

לעומת זאת, ולמרות שאתה עדיין מתעקש לקבוע לי מה אני מרגיש זה עיצוב חיצוני ופנימי, מנוע חזק (לא היה ב-146, אבל הי, היכולות הכלכליות גם היו אז בהתאם) והתנהגות כביש שתספק את צרכי. לא של כתבי הרכב ולא של כותבי הפורום.

מדי פעם אני משתעשע ברעיון להחליף ל-STI, אבל בינתיים לא מצליח להביא את עצמי לכדי רכישת רכב עם עיצוב פנימי כזה (את החיצוני לא רואים כשנוהגים), מה גם שכרכב יומיומי היא נראית לי, בשלב זה, כפשרה גדולה מדי בתחום הנוחות והאפשרות לתת לאשתי לנהוג.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין מה לעשות, לסמל, בתוספת העיצוב (פנים+חוץ) יש השפעה.

למה אני מאוהב ברובר שהיתה לי (עד כדי כך שאני שוקל פרילנדר)? למה מאז שהיא היתה לי אני חושב שהסמל שלה (ספינה) הוא הכי יפה? יש לזה הסבר? אין. זה מין שילוב של חווית נהיגה (הכוללת נוחות+יופי בעיני המתבונן + זריזות וכו'), שהיא סוביקטיבית לחלוטין, בתוספת (במקרה של אלפא, לא של רובר) טיפוח האגו על ידי פרסומות מפתות וססמאות מחמיאות, ובתופסת ניחוח הסטורי.

לכשעצמי, אני תמיד השתדלתי לשכנע את עצמי שכדאי לשים קנדום, כי אני לא עד כדי כך מיוחד שרק איתי הבחורה שוכבת - אבל לא תמיד זה מצליח...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מחזק את דבריו של בר72 (ואגב, מכמה פעמים שיצא לי לנהוג בפרילנדר דור ראשון, הוא השאיר עלי רושם ממש טוב).

כחיזוק לדברים שנאמרו לעיל, אפילו זה לגיטימי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=261490

וגם זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=261342

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
פרוקסימה:

זהו, שאני לא חייב. מה גם שאם אזדקק לסיוע, תאמין לי שאדע לבקש.

לגבי מה שכתבת פה:

מה הבעיה? אתם דורשים מהרכב X, אני X. Y יותר טוב מ-Y? זהה ל-Y? פחות טוב מ-Y? אני הרי לא אומר, כמו רבים אחרים, שהתנהגות כביש לא מעניינת אותם. גם עיצוב לא. כל מה שמעניין אותם זה אמינות, אחזקה זולה ושמירת ערך. אותי זה לא מעניין, אותם כן. הם קונים גצים וכו'. אני לא. אבל מה, אני לא הולך ואומר שהבחירה שלהם לא לגיטימית. אני טוען שהיא גרועה, זה כן, אבל לגיטימית. אתה, עופר ושלומי טוענים שהבחירה שלי היא לא לגיטימית. מי שמכם?

ממך ציפיתי להבנת הנקרא.

איפה טענתי כי הבחירה שלך לא לגיטימית ? אתה כותב שאלפא טובה לך ללא פירוט , אין בעיה,אתה לא חייב להסביר .

ניסיתי להסביר לאחרים מה גורם להיות אלפיסט.

דבר שני, זה קצת דמגוגיה לשים כברירת מחדל גצים וכו' , חלק בחר גם בצרפתיות גרמניות ויפניות שגם הן לא מושלמות ,

לפחות אני לא פנאט-מותג , ברגע שתהיה לי אופציה למשהו טוב יותר וממותג אחר אשתדרג .

פורסם

שלומי וליאור, אתם מדברים כאילו שאלפא זה זבל מוטורי ויש כמה משוגעים שאוהבים את המכוניות שלהם ולא ברור למה.

אני לא מכיר את האלפות הישנות אמנם, אבל מאז ה 147 אלפות הן בהחלט ראויות ומקבלות ביקורות טובות.

ה 147 היא הקומפקטית שהייתי מעדיף מעל פני כל המתחרות שלה, גם היום כשהיא כבר זקנה ולפני החלפה.

ב 159 לא נהגתי, אבל המיטו בהחלט עושה את העבודה יותר טוב מכל המכוניות במחיר שלה (לטעמי לפחות, לצרכים שלי).

העובדה שקוראים לה אלפא ולא סובארו זה בהחלט בונוס עבורי.

emotion of motion

פורסם
עופר - הכדור אצלך. קיבלת פה 3 דוגמאות לפחות של אנשים שלא היו אלפיסטים לפני שהייתה להם אלפא ונהיו כאלה עם רכישתה. איך תסביר? נחטפנו על ידי נציגי סמל"ת הרשעים ומוחנו נשטף בשנתנו מבלי שאנחנו יודעים על כך? האם אנחנו חטופי תימן האמיתיים? האם אנחנו משובטים ואלה הדמויות שלנו ואילו גופינו שוכבים בפומיליאנו ד'ארקו עם צינורות מחוברים לראש ובליל ספרות ירוקות (בשילושי וצמדי דגמי אלפא השונים) מרצד במוחינו?

אני חושב שרובכם לא מבינים את מה ש-falou מנסה להגיד. אפשר למצות את הדיון הזה לכך שצד אחד טוען שהוא אוהב אלפות כי יש להן את "זה" והן פשוט "מדברות" אליו. בעוד ש-falou, הצד השני, מנסה להסביר זאת באופן פחות מופשט.

אני חושב שאפשר להסביר את זה באופן פשוט יותר - קודם כל, שיווק עובד גם במסרים תת-הכרתיים. לא צריך להיות אלפיסט בשביל שהפרסומות של אלפא יכנסו לכם לראש ושגם אדם פשוט מן הרחוב יחשוב שמדובר במשהו מיוחד. בדיוק כמו שאסוציאטיבית אם תגידו למישהו ברחוב "מרצדס" הוא יחשוב "פאר" ואם תגידו "פורשה" הוא יחשוב "ספורט" (ואם תגידו "טויוטה" הוא יחשוב "אמינות" :wink: ).

מעבר לזה - אלפא מאז ומתמיד ניסתה לייצר משהו שונה - עם לוק מיוחד, עם זיקה ספורטיבית, עם "שיק איטלקי" אם תרצו. היא איכשהוא הצליחה לעשות את זה גם באופן שונה משאר מותגי היוקרה (לטובה וגם לרעה) ולכן היא כאילו נמצאת בנישה משלה - וזה עוד דבר שמוסיף לתפיסה שלה בציבור. זו גם הסיבה שהיא "מדברת" לרבים מהקונים. הם פשוט מרגישים שיש בה משהו מיוחד, גם אם הם לא יודעים להסביר את זה באמצעים גשמיים.

אז כל מה ש-falou מנסה לעשות זה להסביר לכם שאת האלפא שלכם בחרתם או בגלל שערכתם ניתוח שקול של היתרונות שלה ביחס למתחרות ובחרתם בה כי היא התאימה לכם יותר, או שבנוסף לזה פשוט הרגשתם שאתם קונים משהו מיוחד מהסיבות שהזכרתי למעלה. ואני טוען - מה רע בזה?

falou, תשמע. נסעתי במכוניות של הון כסף, מכוניות שהן נחשבות למכונות נהיגה ולכיף טהור(XKR,911 4S+Targa, Cayenne Turbo S, Audi S8 והרשימה עוד ארוכה...) ושום דבר, אבל כלום! לא משתווה להנאה שלי מהאלפא. ואם אתה לא מבין את זה, אז באמת אין לי מה להגיד. אני את שלי אמרתי.

טוב, כאן אתה סתם מסבך את עצמך. אתה יכול להגיד שאתה נהנה מהבעלות על אלפא רומיאו, שאתה מרוצה מאוד מהאיכויות של הרכב שלך, אבל אם תטען טענות מופרכות ומיותרות כאלו - מי יקח אותך ברצינות?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

פרוקסימה:

בר72 תמצת את זה די יפה. לכל אחד יש את הגורמים שלהם להיות אלפיסטים. יש את א', שלאבא שלו הייתה ג'וניור לפני 35 שנה והוא עדיין בהתלהבות. יש את ב' אשר כמוני (ובדומה לבר), רכש אלפא, ראה כי טוב לו, נקשר למותג ולא רוצה שום מותג אחר גם אם הוא, אובייקטיבית, טוב יותר בפרמטרים מדידים. יש את הזה שראה את מכוניות המירוץ (בים אם טיפו 33 בשנות ה-70 ובין אם 155 באליפויות הטורינג של שנות ה-90) ומשם קיבל את הג'וק. להמשיך, או שזה יותר ברור לך?

דבר שני זה קצת דמגוגיה לשים כברירת מחדל גצים וכו' , חלק בחר גם בצרפתיות גרמניות ויפניות שגם הן לא מושלמות

היינו הך, השיקולים של פלוני הביאו אותו לרכוש גץ והשיקולים של אלמוני הביאו אותו לרכוש 206/יאריס/מאייבך/ריקשה.

לפחות אני לא פנאט-מותג , ברגע שתהיה לי אופציה למשהו טוב יותר ומומתג אחר אשתדרג.

נו ו?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אז כל מה ש-falou מנסה לעשות זה להסביר לכם שאת האלפא שלכם בחרתם או בגלל שערכתם ניתוח שקול של היתרונות שלה ביחס למתחרות ובחרתם בה כי היא התאימה לכם יותר, או שבנוסף לזה פשוט הרגשתם שאתם קונים משהו מיוחד מהסיבות שהזכרתי למעלה. ואני טוען - מה רע בזה?

לא, זה לא מה שעופר עומר. זה מה שאתה אומר ואתה הכי קרוב לאמת ממה שהלך בשרשור הזה. מה שעופר טוען, זה שהבחירה שלנו לא לגיטימית או מושפעת משיקולים פסולים וזאת בדיוק הטענה שלי כנגד דבריו. הוא טוען שזה רע.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מי שאומרים שלרכב אין נשמה וחשובים רק פרמטרים מדידים, מזכירים לי את אלה שמסבירים באריכות ש"התאהבות" זה בעצם תהליך כימי במוח שקורה בגלל א' ב' ג' ומפריש הורמונים A B ו-C.

נכון שאין למכונית נשמה במובן הרוחני/פראפסיכולוגי/גורו-מקוסטה-ריקה של העניין, אבל עדיין יש משמעות ל"נשמה" במובן של אוסף תכונות שקשה למדוד וקשה להסביר, אבל קיים.

אני לגמרי איתך בקטע הזה,אומנם לעולם לא הייתה לי אלפא ובחיים לא החזקתי רכב אך כן יש מכוניות שיש בהן נשמה.רוב האנשים לא מבינים את זה צריך סוג של אופי מסויים כדי לתת למכונית נשמה.ולא זה לא טריק שיווקי שהיצרנים\יבואנים שוטפים לנו לראש.המכוניות האלה מכוונת מראש לדבר אל הרגש שלך ולא לשכל שלך,כי על סמך נתונים יבשים יש מכוניות טובות יותר שמבחינת פרקטיות עולות עליה בכול מובן אפשרי.

זה של רומנטיקה לראות את האוטו שלך כאוטו עם נשמה,כן יש יוצאי דופן שחושבים שליונדאי גטס שלהם יש נשמה,ושיהיה להם לבריאות לא עליהם אני מדבר יש לא הרבה מכוניות כאלה,לצערי עם הזמן הן הולכות ונקחדות.מכוניות כמו חיפושית אלפות למינהן מרצדס W123 ועוד רבים.

ברור שמבחינת השכל הישר זה סתם חתיכות ברזל שנועדו להביא את האדם מנק' A ל נקודה B.אבל חלקן נותנות לחלק קטן מהאנשים את ההרגשה הזאת של החיבור של האהבה למכונית ועוד.וזה לא שטיפת מוח של אנשי שיווק.

לכן אני בעצמי שאני לא ממש מעריץ גדול של אלפא עדיין חושב שחלק מהדגמים שלה יש משהוא,הן בנויות מלחתחילה לתתאת הרגש הזה לנהג אותה תחלחושת חיבור ייחודיות והתאמה.

נ.ב

לי בתור מישהוא לא מעריץ של אלפא ה166 נראת פשוט מדהים,במיוחד בצבע אדום וריפודי בג',אבל זה אויל בגלל שיש לי אהבה למכוניות גדולות.

אני גם חושב שהוויכוח לגבי הנשמה של הרכב הוא חסר משמעות כי לא כול האנשים רואים את זה ככה,צריך להיות בעל אופי מאוד מיוחד כדי לתת לחפצים נשמה.זה פשוט עיניין אמוד סובייקטיבי ומאוד אישי כך שהוויכוח כאן לא יפתור שום דבר.

ויום אחד אני בטוח אעשה נסיעה באלפא,אולי אז אני אדבק בחיידק.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

לפחות אני לא פנאט-מותג , ברגע שתהיה לי אופציה למשהו טוב יותר וממותג אחר אשתדרג .

תגיד לי, יש בעיה בלהיות פנאט-מותג? יש בזה משהו שהוא לא בסדר?

פורסם
לא, זה לא מה שעופר עומר. זה מה שאתה אומר ואתה הכי קרוב לאמת ממה שהלך בשרשור הזה. מה שעופר טוען, זה שהבחירה שלנו לא לגיטימית או מושפעת משיקולים פסולים וזאת בדיוק הטענה שלי כנגד דבריו. הוא טוען שזה רע.

עופר אומר שלכולנו עשו שטיפת מח, זה מה שמציק לי בדברים שלו.

emotion of motion

פורסם

תגיד לי, יש בעיה בלהיות פנאט-מותג? יש בזה משהו שהוא לא בסדר?

לא שזה לא בסדר, זה רק מעוות את ראיית המציאות, זה הכל.

לי, בניגוד לרבים וטובים כאן, היו כמה אלפות - אלפא סוד 1.35, אלפטא 1.8 וג'ולייה, ואלו היו דגמים שלאלפא היה באמת יתרון על פני המתחרות הפוטנציאליות שלה, ולא רק עיניין של רגש.

מאז עברו מיים רבים בירדן, ומכוניות רבות, ולאחר שנהגתי על כמה אלפות חדשות יותר - ה 146, ה 164 וה 147, מכוניות שממש לא יצאתי ניפעם מהן ובטח לא ברמה של להיות פאנאט למותג.

והוויכוח הזה מזכיר לי את חברו הטוב של אבי ששוקל לרכוש מכונית חדשה, והלך לבחון את הוולבו S60 ב 191K.

למרות כל שיכנועי שמדובר במכונית מיושנת שייצורה הופסק ויש חלופות עדיפות בהרבה, האיש בשלו.

למה - הוא טוען שפעם וולבו - תמיד וולבו.

ועל זה נאמר, נו שויין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...