Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מספיק אובייקטיבי?

:lol: בטח.

התרגום של גוגל לא עוזר עם הסרטון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בסוף הסרטון יש טבלה שמדרגת את כלי הרכב מהטוב ביותר לפחות טוב. רק חבל שלא נתנו את הדירוג של כל עשרת הדגמים שנבחנו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
פילוסופית, כאשר אתה מעביר את היכולת לעורר בך רגשות לחפץ ספיציפי, כי דאג מי שדאג שתחשוב כך, אתה תולה חלק מה-sense of well being שלך בדבר, ולא בגללך אלא בגלל שעשו לך מניפולציה. כל תרבות הצריכה מבוססת על זה. קונים דברים שלא צריך כי חושבים (מרגישים) שהם ייגרמו לך להרגיש יותר טוב. כמו כל דבר, כאשר זה במידה, זה לא מזיק. כשזה הופך למשהו ממש חשוב בחייך... יש לזה פוטנציאל נזק.

אבל זה באמת לא קשור למכוניות דווקא.

אתה לחלוטין צודק, השאלה היחידה היא האם מי שמנתק את עצמו מכל סוג של ריגוש בשל צורך לבדוק ולנתח כל דבר במושגים של עלות/תועלת, נהנה יותר מחייו ממי שדברים כמו נשוא השירשור הזה מהוים חלק בלתי נפרד ממנו.
פורסם
בסוף הסרטון יש טבלה שמדרגת את כלי הרכב מהטוב ביותר לפחות טוב. רק חבל שלא נתנו את הדירוג של כל עשרת הדגמים שנבחנו

טבלאות סיכום שוות ל-כלום. הן שקלול של פרמרטרים שאולי אתה היית נותן להם משקלים שונים בהחלטה שלך.

פורסם

אחד קונה שכלתני שני קונה אמוציונלי ורובינו שילוב בין השניים.

גם זה שקונה שכלתני יכול להינות משקיעה או זריחה של השמש מה שאולי אמוציונלי ברכישה, לא נהנה.

הויכוח הוא האם יש לאלפא משהו אמיתי שחלק מחברי הפורום חשים בו ואילו אחרים טוענים כי זה בבל"ט, ונולד ונוצר משטיפת מוח של היצרן .

אין אמת אחת בעיניין וגם לא צריך שיהיה.

השרשור היה על הגדלת המכירות של אלפא והוא נובע מכך שיש להם מכונית טובה המוצעת במחיר טוב " והעם " מצביע ברגליים .

כל אלה שלא חשבו על אלפא ב 290K מוכנים לרכשה ב 190K כך שיש פה גם שיקול שכלתני ולא רק אמוציונלי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אתה לחלוטין צודק, השאלה היחידה היא האם מי שמנתק את עצמו מכל סוג של ריגוש בשל צורך לבדוק ולנתח כל דבר במושגים של עלות/תועלת, נהנה יותר מחייו ממי שדברים כמו נשוא השירשור הזה מהוים חלק בלתי נפרד ממנו.

אתה השני שכותב את אותה תשובה לא רלוונטית, ונראה שדווקא התנסחתי בבהירות. אני כתבתי משהו על חשיבותו או אי חשיבותו של הרגש בקבלת החלטות? אני הרי קונה מכונית בעיקר לפי פרמטר של ריגוש. מבחינתי הרי או שהרכב עושה לי דיגדוגים בעמוד השדרה או שאני לא קונה, אז על אילו ניתוח עלות/תועלת אתה מדבר?

אני משתדל (משתדל!) לנתק את עצמי מכל סוג של ריגוש מלאכותי שמנסים למכור לי באמצעי פרסום כאלו ואחרים.

אם לא הובן עד כה, זה לא דיון של שכל מול רגש.

פורסם

אני רוצה להבין החלטת בדיון הזה להיות שלילי בשביל הויכוח או על באמת.

כל החלטה שלךבחיים נעשית רק על ידי בדיקה שלך מאלף ועד תו או לפעמים אתה מתייחס גם לדעות של אחרים.

הטבלה שם לא משקרת והיא נכונה לאלה שערכו אותה על מכלול שיקוליהם ועל מצב רוחם באותו היום.

אין אמת אחת בד"כ אבל גם אין אפשרות לבד לאמת כל דבר, ביחוד שיש שטחים שהבנתך בהם שואפת לאפס ואתה נסמך על חוות דעת מקצועית של אחרים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הטבלה שם לא משקרת והיא נכונה לאלה שערכו אותה על מכלול שיקוליהם ועל מצב רוחם באותו היום.

ואם אתה לא יודע מה היו שיקוליהם, מה שווה לך הטבלה?

והיכן אני אמרתי שאני לא נסמך על חוות דעת של אחרים?

אני אפילו לא מנהל פה ויכוח, אני מנסה להגיב לאנשים שמנהלים ויכוח מול דעות שאני לא כותב.

פורסם
ואם אתה לא יודע מה היו שיקוליהם, מה שווה לך הטבלה?

והיכן אני אמרתי שאני לא נסמך על חוות דעת של אחרים?

אני אפילו לא מנהל פה ויכוח, אני מנסה להגיב לאנשים שמנהלים ויכוח מול דעות שאני לא כותב.

אז מה היה לנו

אתה קונה בריגוש על סמך נסיונך / בדיקתך, אבל משתדל מאוד לא בריגוש מלאכותי שזה מה שהפרסום עושה לנו. עם יד על הלב אפשרי לנתק לחלוטין ?

כאשר בטאון רכב בודק רכבים הוא עושה זאת למען קוראיו על שלל טעמיהם ומנסה לבחון את הרכבים בהתאם, ולהכניס שיקולים רלבנטיים.

כדוגמה אני מניח שהשיקול של עשיית קפה לא נכלל ביניהם, אבל אחיזת כביש כן, ולכן הטבלה טובה בעיני , כנקודת מוצא.

לא קניתי שירוקו כי לא היה רכב למבחן ולא רציתי להמתין שלושה חודשים עד שצ'מפיון יביאו רכב למבחן וקניתי קליאו ספורט במקום .

הבת שלי רכשה 159 ולא A4 אחרי שנסעה על שניהם ולא בגלל מחסור כיס אלא בגלל הריגוש. כמה מזה אמיתי או כמה מזה מלאכותי. אין לדעת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
עם יד על הלב אפשרי לנתק לחלוטין ?

לא.

כדוגמה אני מניח שהשיקול של עשיית קפה לא נכלל ביניהם, אבל אחיזת כביש כן, ולכן הטבלה טובה בעיני , כנקודת מוצא.

אבל אתה לא יודע איזה משקל נתנו לכל פרמטר.

פורסם
אתה השני שכותב את אותה תשובה לא רלוונטית, ונראה שדווקא התנסחתי בבהירות. אני כתבתי משהו על חשיבותו או אי חשיבותו של הרגש בקבלת החלטות? אני הרי קונה מכונית בעיקר לפי פרמטר של ריגוש. מבחינתי הרי או שהרכב עושה לי דיגדוגים בעמוד השדרה או שאני לא קונה, אז על אילו ניתוח עלות/תועלת אתה מדבר?

אני משתדל (משתדל!) לנתק את עצמי מכל סוג של ריגוש מלאכותי שמנסים למכור לי באמצעי פרסום כאלו ואחרים.

אם לא הובן עד כה, זה לא דיון של שכל מול רגש.

האבחנה שלך בין ריגוש "מלאכותי" לבין שאינו כזה, בהקשר הדיון המתנהל לו כאן, אינה רלבנטית כלל.

• תוכן חדש...