Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן, שני דברים:

1. לא כל כך הרבה מים זרמו מאז בירדן, אל תגזים.

2. אין שום דבר פסול בבחירתו של אותו חבר של אביך. זה מה שעושה לו טוב. אני אולי הייתי בוחר 159 בסכום הזה, אחר BMW ושלישי פאסאט, אבל זה ממש לא משנה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא, זה לא מה שעופר עומר. זה מה שאתה אומר ואתה הכי קרוב לאמת ממה שהלך בשרשור הזה. מה שעופר טוען, זה שהבחירה שלנו לא לגיטימית או מושפעת משיקולים פסולים וזאת בדיוק הטענה שלי כנגד דבריו. הוא טוען שזה רע.

אני לא חושב שהוא טוען שהבחירה שלכם לא לגיטימית. אולי הוא לא מבין שאתם יודעים שהבחירה שלכם לא נובעת ממניעים פיזיביליים או מדידים בלבד, אלא גם מזיקה (מוסברת או לא - זה לא משנה) למותג עצמו. אני לא חושב שהוא ציני עד כדי כך בשביל לטעון שזה מטופש לרכוש משהו מסוים במקום אחר רק בגלל שהמשהו הזה גורם לך להרגיש יותר טוב.

תגיד לי, יש בעיה בלהיות פנאט-מותג? יש בזה משהו שהוא לא בסדר?

יש משהו לא בסדר בלהיות פנאט נקודה. פנאט הוא מישהו שלא רואה מימינו ומשמאלו, נאמן באופן עיוור וכתוצאה נידון לחיים מאוד חד צדדיים. למשל, אם אלפא תייצר מכונית ממש גרועה (והיו דברים מעולם) ואתה תקנה אותה למרות שמוצר מתחרה מציע לך הרבה יותר בכל מובן - אז אתה טמבל.

עופר אומר שלכולנו עשו שטיפת מח, זה מה שמציק לי בדברים שלו.

אבל הוא צודק - אלפא, רולקס, אפל, לדרמן, קוקה-קולה - כולם עושים לנו שטיפת מוח באופן עקבי. זה א-ב של בניית מותג - להפוך אותו לנחשק בזכות תכונות מסוימות, אשר הופכות להיות מזוהות איתו. וזה לא משנה אם ב.מ.וו עושה מכוניות טובות יותר, סווצ' עושים שעונים יפים יותר, נוקיה עושה טלפונים חכמים יותר, שקר כלשהו עושה אולרים חזקים ועמידים יותר ופפסי עושה משקאות טעימים יותר (טוב, האחרון הוא שטות מוחלטת - קוקה-קולה זה משקה האלים וכל מי שטוען אחרת לא מבין כלום! :wink: ). ברגע שאלפא מפמפמת לך בשכל שהיא ככה וככה אז זה נכנס לתת מודע והוכחה לכך היא שאתה טוען ש"אלפא זה אלפא" (או כל משפט אחר שתרצה לומר מבלי להסביר במדויק).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא ירדת לסוף דעתי.

את חברו של אבי זה כלל לא עיניין אם המכונית טובה או לא, הוא "נעול" על וולבו כי היא "טנק שיושב טוב על הכביש" ואם היא מיתנגשת חזיתית במוביל טנקים עמוס לא קורה לה כלום !

ברור שבחירה במכונית היא אמוציונאלית, אחרת כולם היו נוסעים ביונדאי אקסנט, אבל יש הבדל בין בחירה אמוציונאלית לבין פאנטיות, שהיא הצדקת המוצר גם שהוא כלל לא ראוי לו רק בשל העובדה שהוא שייך למותג מסויים.

ואני לא מכוון כאן אל אף אחד, תרגיעו..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הייתי מוכן לקבל את זה אם היה מדובר באותה 33 מיתולוגית (?!), אבל כשמדובר ב-147/156/159, למשל, או אפילו 145/6, מכוניות שגם אם אפשר להתווכח על מעמדן לעומת המתחרות שלהן (145/6 יותר רחוקות מהצמרת, האחרונות יותר קרובות), הן לגיטימיות לכל הפחות, אז מה הבעיה עם הבחירה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אבל הוא צודק - אלפא, רולקס, אפל, לדרמן, קוקה-קולה - כולם עושים לנו שטיפת מוח באופן עקבי. זה א-ב של בניית מותג - להפוך אותו לנחשק בזכות תכונות מסוימות, אשר הופכות להיות מזוהות איתו. וזה לא משנה אם ב.מ.וו עושה מכוניות טובות יותר, סווצ' עושים שעונים יפים יותר, נוקיה עושה טלפונים חכמים יותר, שקר כלשהו עושה אולרים חזקים ועמידים יותר ופפסי עושה משקאות טעימים יותר (טוב, האחרון הוא שטות מוחלטת - קוקה-קולה זה משקה האלים וכל מי שטוען אחרת לא מבין כלום! :wink: ). ברגע שאלפא מפמפמת לך בשכל שהיא ככה וככה אז זה נכנס לתת מודע והוכחה לכך היא שאתה טוען ש"אלפא זה אלפא" (או כל משפט אחר שתרצה לומר מבלי להסביר במדויק).

רוני

אז זהו, שמבחינתי יש הבדל בין רולקס לאלפא ואפל. אלפא ואפל גם מבצעות מצויין מבחינתי, כלומר משהו עומד מאחורי המותג. אפל תמיד חדשניים, איכותיים וכו'. אני לא מצאתי מחשב נייד יותר טוב מהמקבוק פרו לצרכים שלי. כנ"ל לגבי המיטו. רולקס זה בעיקר שם ותדמית. יש עוד המון כמוהו.

emotion of motion

פורסם
עופר ושלומי טוענים שהבחירה שלי היא לא לגיטימית. מי שמכם?

לא אמרתי שהיא לא לגיטימית.

אמרתי שהיא לא מוטורית, היא רגשית.

על איך המיתוג גורם לנו לקשר רגשות למוצרי צריכה ונותן לנו מקסם שווא כאילו מאווינו טמונים במוצרים, בפעם אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אז זהו, שמבחינתי יש הבדל בין רולקס לאלפא ואפל. אלפא ואפל גם מבצעות מצויין מבחינתי, כלומר משהו עומד מאחורי המותג. אפל תמיד חדשניים, איכותיים וכו'. אני לא מצאתי מחשב נייד יותר טוב מהמקבוק פרו לצרכים שלי. כנ"ל לגבי המיטו. רולקס זה בעיקר שם ותדמית. יש עוד המון כמוהו.

בסדר, אני הרי לא התכוונתי להתייחס אל החברות האלו per-se אלא רק כדוגמה. ת'כלס, אני לא מבין כלום בשעונים ומבחינתי אם זה מראה לי את השעה זה מספיק טוב.

אבל זה גם מוכיח את הטענה שלי - בתור מישהו שלא מבין כלום בשעונים אני יודע שרולקס זה טוב. זה לא משנה אם היום יש מיליון יצרני שעונים אחרים טובים יותר - הפרסום ודעת הקהל לאורך השנים הם שגרמו לי להכיר דווקא את רולקס כסמל לאיכות. ועד היום כשאני רואה דוכן לשעונים מזויפים עולה לי בראש שבטח הם מוכרים "שמולקס". לא "עומגה", לא "דיסו" ולא "סרדינה", רק "שמולקס" - כי רולקס מזוהה אצלי מיידית עם שעון איכותי. באותו האופן כשאתה חושב מכונית אתה חושב "אלפא רומיאו" ולא "ב.מ.וו", נניח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אמרתי שהיא לא מוטורית, היא רגשית.

ומה פסול בזה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ומה פסול בזה?

פילוסופית, כאשר אתה מעביר את היכולת לעורר בך רגשות לחפץ ספיציפי, כי דאג מי שדאג שתחשוב כך, אתה תולה חלק מה-sense of well being שלך בדבר, ולא בגללך אלא בגלל שעשו לך מניפולציה. כל תרבות הצריכה מבוססת על זה. קונים דברים שלא צריך כי חושבים (מרגישים) שהם ייגרמו לך להרגיש יותר טוב. כמו כל דבר, כאשר זה במידה, זה לא מזיק. כשזה הופך למשהו ממש חשוב בחייך... יש לזה פוטנציאל נזק.

אבל זה באמת לא קשור למכוניות דווקא.

פורסם
פילוסופית, כאשר אתה מעביר את היכולת לעורר בך רגשות לחפץ ספיציפי, כי דאג מי שדאג שתחשוב כך, אתה תולה חלק מה-sense of well being שלך בדבר, ולא בגללך אלא בגלל שעשו לך מניפולציה. כל תרבות הצריכה מבוססת על זה. קונים דברים שלא צריך כי חושבים (מרגישים) שהם ייגרמו לך להרגיש יותר טוב. כמו כל דבר, כאשר זה במידה, זה לא מזיק. כשזה הופך למשהו ממש חשוב בחייך... יש לזה פוטנציאל נזק.

גם מה שהוא אמר .

פורסם

גישה מאוד מעניינת,הייתי רוצה טיפה לקרוא עליה יותר אפשר בבקשה לינקים רלוונטיים?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

כמה שתתנגד לזה, הכמיהה שלך להתנתק ולקבל את הפרמטרים המדידים והאמפיריים נובעת מאותו הדבר בדיוק, פשוט מכיוון שונה. הרי גם מה שאתה מחפש הוטמע בך על ידי אותם אמצעים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
גישה מאוד מעניינת,הייתי רוצה טיפה לקרוא עליה יותר אפשר בבקשה לינקים רלוונטיים?

המצאתי אותה בזמן שכתבתי.

פורסם
כמה שתתנגד לזה, הכמיהה שלך להתנתק ולקבל את הפרמטרים המדידים והאמפיריים נובעת מאותו הדבר בדיוק, פשוט מכיוון שונה. הרי גם מה שאתה מחפש הוטמע בך על ידי אותם אמצעים.

אני כתבתי משהו על "פרמטרים מדידים"?

אני קונה מכונית מתוך רגש בלבד.

• תוכן חדש...