Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עופר, הנקודה היא שאתה טוען שיש רגשות א' ויש רגשות ב', כאשר הראשונים "אמיתיים" בעוד האחרים "מפומפמים", או איך שלא תקרא להם.

ואני אומר, להד"ם (בולשיט, בעברית). גם אתה לא נולדת חובב הגה והידע שלך ואף ההכוונה שלך להבנת אותם מרכיבי הנאה מנהיגה (תקשורת הגה, שלדה וכו') הגיעו מקריאה/קורסים/כל אמצעי חיצוני אחר. עובדה, רוב אותם ישראלים שאינם חובבי רכב רואים דברים אחרים לגמרי כהנאה מנהיגה - נוחות בעיקר, מרווח פנים ואפילו שקט נפשי מבחינת טיפולים ואמינות.

בדיוק בשל כך ובשל העובדה שאפילו הרגשות ה"אמיתיים" שלהם אתה טוען אינם יותר מכל רגש סובייקטיבי אחר, רועי5 צדק כשאמר שהאבחנה שלך אינה רלוונטית. לא לדיון הזה ולא בכלל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה עושה את עצמך או אתה באמת מסרב לחשוב?

אתה לא מבין שבטבלה יכולים להיות משקוללים פרמטרים שאתה היית מתעדף אותם אחרת ו/או לא משקלל אותם בכלל?

אני אתן לך דוגמא, שתבין.

בוא נניח שאתה עמוס בכסף ושיקולים כמו תמורה למחיר וצריכת דלק לא מעניינים אותך, ואולי דווקא אלו הקפיצו את האלפא למקום הראשון על חשבון ה-BMW? מה אז? גם אז האלפא היא הבחירה שלך?

כמו שאמרתי, הרמתי ידיים.

פורסם

כמו שאמרתי, אתה מסרב לחשוב.

אני מבין שכשאתה קונה מגזין רכב אתה לא קורא את הכתבות אלא מדלג לסוף וקורא רק מי "ניצח", כדי שתוכל לספר לחבר'ה שקנית אוטו אלוף?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
עופר, הנקודה היא שאתה טוען שיש רגשות א' ויש רגשות ב', כאשר הראשונים "אמיתיים" בעוד האחרים "מפומפמים", או איך שלא תקרא להם.

ואני אומר, להד"ם (בולשיט, בעברית). גם אתה לא נולדת חובב הגה והידע שלך ואף ההכוונה שלך להבנת אותם מרכיבי הנאה מנהיגה (תקשורת הגה, שלדה וכו') הגיעו מקריאה/קורסים/כל אמצעי חיצוני אחר. עובדה, רוב אותם ישראלים שאינם חובבי רכב רואים דברים אחרים לגמרי כהנאה מנהיגה - נוחות בעיקר, מרווח פנים ואפילו שקט נפשי מבחינת טיפולים ואמינות.

בדיוק בשל כך ובשל העובדה שאפילו הרגשות ה"אמיתיים" שלהם אתה טוען אינם יותר מכל רגש סובייקטיבי אחר, רועי5 צדק כשאמר שהאבחנה שלך אינה רלוונטית. לא לדיון הזה ולא בכלל.

הפיסקה הראשונה קולעת לכוונתי, אבל הדוגמא לא רלוונטית אליה. אין לי שום בעיה עם העדפות אחרות (כפי שמתואר בפסקה השנייה) ולא על זה הדיון.

האבחנה שלי, אם נחזור למקור הראשוני לתחילת הדיון, באה כתוצאה מאמירה שיש "באלפא משהו אחר", וטענתי היא שאין באלפות שום מכנה משותף נסתר, ככלל לכלל המכוניות של היצרן במהלך הדורות. התפיסה כאילו יש היא תוצאה של עבודה שיווקית וברברציה מגזינית וקיימת בראש של הקוראים, לא ברכב עצמו.

אז מי שקנה את הברברציה וזה עושה לו נעים כי הוא מרגיש איזה חלק ממשהו נשגב וגדול והיסטורי, לבריאות. אני אישית לא אוהב שמושכים אותי באף ומוכרים לי בולשיט (מיתוג), אבל זה לגיטימי לקנות בולשיט (מיתוג). מה שכן, שלא יספרו למי שלא אכל בולשיט שהוא מפסיד משהו נסתר שיש ברכב. לא מפסיד כלום שקשור לרכב פר-סה.

פורסם
כמו שאמרתי, אתה מסרב לחשוב.

אני מבין שכשאתה קונה מגזין רכב אתה לא קורא את הכתבות אלא מדלג לסוף וקורא רק מי "ניצח", כדי שתוכל לספר לחבר'ה שקנית אוטו אלוף?

כבר אמרתי שהרמתי ידיים.

מה שכן שמתי לב לעובדה מאוד מטרידה, תחת השם שלך מתנוסס התואר "מנהל פורום" ואבוי לפורום שמנהלו כה צר אופקים.

פורסם

זהו, אין מה לך מה לענות לעניין אז אתה חושב שתעליב אותי? :-)

אתה בכלל מבין מה תפקידו של מנהל פורום?

יש משהו בהתנהלות שלי בשרשור הזה שגורם לי לנהל את הפורום לא טוב?

יש משהו "בצרות אופקים" שלי שפוגמת בתכנים של הפורום?

תרים, תרים ידיים, לא תוכל לענות תשובה שתוציא אותך טוב מזה...

פורסם
זהו, אין מה לך מה לענות לעניין אז אתה חושב שתעליב אותי? :-)

אתה בכלל מבין מה תפקידו של מנהל פורום?

יש משהו בהתנהלות שלי בשרשור הזה שגורם לי לנהל את הפורום לא טוב?

יש משהו "בצרות אופקים" שלי שפוגמת בתכנים של הפורום?

תרים, תרים ידיים, לא תוכל לענות תשובה שתוציא אותך טוב מזה...

אין לי תשובות מעבר למעט אינפורמציה סובייקטיבית ואובייקטיבית שסיפקתי בשרשור. כמו שאמרתי הרמתי ידיים בעניין.

הרמתי ידיים לא כי אני מעוניין לנצח בויכוח כלשהוא, אני יודע על מה אני נוסע. כל שניסיתי הוא להוריד מעט מהדעות הקדומות על אלפא רומאו וזאת על מנת לאפשר לאנשים שהדעות הקדומות האלה מנחות אותם להתרחק מאלפא רומאו קצת אופק חיובי ולהראות להם שמה שהם חושבים שהם יודעים כבר אינו נכון.

לעמוד מול התגובות שלך, ורק שלך מרגע פרסום הסרטון, ששוללות כל דיעה חיובית על אלפא רומאו בין אם אובייקטיבית ובין אם סובייקטיבית גרמה לי להרים ידיים ולהפסיק לנסות.

אין כאן שום כוונה לעלוב בך, אבל אני חושב שלנסות ולשכנע אדם שמקובע בדעותיו עד כדי כך שהוא מתעלם ממראה עיניים (הסרטון ששלחתי) זה דבר מיותר.

אם יהיו תגובות ענייניות ושאלות ענייניות שלך או של אחרים אשמח לענות ולתרום מנסיוני עם המותג.

פורסם

מצטער amiger, אני יודע שאני לא צריך לסנג'ר על falou (אפילו שגם הוא מנהל פורום :wink: ) אבל נראה לי שלחלוטין לא הבנת את הכוונה שלו. משום מה החלטת שהוא בעל דעות קדומות על אלפא ושהוא שולל כל דיעה חיובית עליה, או מתעלם מהסרטון שהעלית. להזכירך - הוא ציין שהוא היה בעלים של שתי אלפות בחייו ושהוא העריך אותן מאוד כמכוניות. הוא בסה"כ טוען שאין בשום אלפא איזו איכות נסתרת ערטילאית רק מעצם היותה אלפא. כל טענה כזו של חובבי אלפא כאן היא בגדר עניין רגשי (ולא משנה מה המקור שלו). יש לשפוט את המכונית כמכונית, ביחס למתחרותיה (נניח), ולא לשים סביבה הילה בלתי נראית שמרימה אותה מעם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני (וכל היתר) - אותו "זה" באלפא נובע, אם ועד כמה שאפשר להמחיש את זה, בפניה לנהג. נכון שלא כל אלפא כאלפא היא מהמובילות בקבוצתה בהתנהגות/ביצועים, אך כולן ללא יוצא מן הכלל "פונות" לנהג. בין אם זה בעיצוב הפנים, בין אם בצליל המנוע ובין אם בכל שטיק ופיקציה אחרת, הנהג מרגיש שהרכב נוצר בשבילו. נכון שמכאן ועד לתכונות אבסולוטיות הדרך ארוכה, אך אותה מחמאה תמידית אליך כנהג איננה דבר של מה בכך. את כל זה מקבלים לרוב גם ברכב פרקטי לשימוש יומיומי וארוז בעיצוב משובח.

אפילו הבררה (בינינו, עם כל היופי שבה - שמנה. Fat ass.) זכתה למחמאות בעיתונות הרכב העולמית וגם במבחנים אותם היא מפסידה כמעט בכל פרמטר פרט לעיצוב החיצוני נקבע שהיא פונה יותר לנהג ומהנה יותר, גם אם מהירה פחות, צפופה יותר וכהנה מגרעות. זוהי המהות, לדעתי, של אותו "זה", שמתבטא אפילו במכונית הפחות מוצלחת בקו המוצרים הנוכחי של אלפא.

ישנם אנשים שזה לא חשוב להם - מקובל. אבל מכאן ועד לקביעה שכל זה הוא פיקציה ושטיפת מוח?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מסכים לגמרי, אין ספק שיש בחירה רגשית כשרוכשים אלפא רומאו. את האלפא הראשונה שלי שגם היתה הרכב הראשון שלי קניתי מסיבות כאלה. האמת שהבנתי מה אלפא רומאו נותנת רק בפעם הראשונה שנסעתי ברכב שאינו אלפא רומאו. נסעתי כמה שנים על רכבי ליסינג כאלה ואחרים ביום יום כשהאלפות נותרו מאחור כרכבי סוף שבוע.

הסרטון שהעליתי בא לתת בדיוק את מה שאני, כאלפיסט מכור, לא יכול לתת, דיעה אובייקטיבית מגובה במראה עיניים ומספרים למה שאני מרגיש כל יום על הכביש, שהרכב הזה נותן הרבה יותר מסתם הרגשה ערטילאית וסגידה למותג.

הסרטון מדבר בעד עצמו, במיוחד בהשוואה לאופל וקטרה שה159 מבוססת עליה. אלפא 159 היא רכב בטוח יותר, ובהפרש ניכר על פני רכבים אחרים בתנאים קיצוניים על כביש רטוב. רואים את זה, לא צריך לתרגם מגרמנית.

עם טיעונים כמו שלך אפשר ורצוי להתמודד ולהתדיין, עם תגובות כמו תרגם לי או תוכיח לי אין לי שום עניין להתעסק. נקודה!!

פורסם

זה לא הכל פיקציה, אבל זו בהחלט סוג של שטיפת מוח שאלפא מהיותה אלפא היא פונה לנהג. קח לדוגמה מצב היפוטתי בו אלפא חדשה יוצאת לאוויר העולם ומה לעשות - היא לא כזו מהנה לנהיגה. קורה. (גם המיטו, למשל, היא לא ממובילות הקבוצה ביכולת דינמית). בדיוק אותו הדבר, אגב, קורה עם ב.מ.וו. נהגתי על מספר מכוניות ב.מ.וו שלא באמת היו מהנות מאוד לנהיגה, אבל הם עדיין קוראים לעצמם "מכונת הנהיגה המוחלטת".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה ממש לא היפוטתי, ארנה, 166, אלפא 6 הם ממש לא מכוניות לנהג. מילא ארנה ואלפא 6 שנוצרו "מאפס", ב166 לקחו את ה164 שהיתה מכונית טובה עם ניהוג טוב והפכו אותה בכשרון (או חוסר כשרון) למשהו שדומה יותר לספינה אמריקאית מאשר לאלפא. גם השוק הצביע ברגליים בעניין הארנה, אלפא 6, וה166.

בטח שיש אלפות מחורבנות ואני לפחות לא מתכחש לזה אבל זה לא אומר שצריך לפסול את כולם נכון?

גבי המיטו, מעבר לסיבוב שעשיתי בה אין לי דיעה. ההגה שלה בהחלט מעצבן. הצלחתה או אי הצלחתה תמדד בעתיד. בינתיים אגב יש לה מכירות לא רעות ברחבי העולם הנאור אבל היא לא משווקת מספיק זמן בכדי לשפוט.

פורסם

הייתי שמח לקנות אלפא אמיתית ,בלי הצרות.

הנעה אחורית,גיר על הבקאקס,חלוקת משקל אידיאלית,מנוע על בסיס היהלום שהיה לי בג'ולייטה 79 אבל בלי 4 הווברים ששינו כוונים לבד, בלי הפלטינות הנשרפות בסל"ד גבוה,בלי קופלונג הגומי על הדרייבשאפט שנקרע בעזיבת קלץ' פרועה ...

תנו לי אלפא עם הזרקה, הצתה אלקטרונית ,- אמינה, בלי השטיקים של האלפא הישנה אבל עם ההתנהגות שאין שניה לה.

אין חיה כזאת. אלפא זה כבר מזמן לא אלפא. עוד אוטו סתם.

פורסם

אף אחד פה לא פסל את כל האלפות. מצטער אבל אתה לוקה בקריאה סלקטיבית, כנראה חלק משטיפת המוח :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
הייתי שמח לקנות אלפא אמיתית ,בלי הצרות.

הנעה אחורית,גיר על הבקאקס,חלוקת משקל אידיאלית,מנוע על בסיס היהלום שהיה לי בג'ולייטה 79 אבל בלי 4 הווברים ששינו כוונים לבד, בלי הפלטינות הנשרפות בסל"ד גבוה,בלי קופלונג הגומי על הדרייבשאפט שנקרע בעזיבת קלץ' פרועה ...

תנו לי אלפא עם הזרקה, הצתה אלקטרונית ,- אמינה, בלי השטיקים של האלפא הישנה אבל עם ההתנהגות שאין שניה לה.

אין חיה כזאת. אלפא זה כבר מזמן לא אלפא. עוד אוטו סתם.

אמן, הלוואי וייצרו אחת כזאת.

• תוכן חדש...