Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני פניתי אליך או התייחסתי לסיבות האישיות שלך?

הדיון נסוב סביב "המשהו" הבלתי מוסבר שאמור להיות באלפא. אין. זה בולשיט. זה בראש של מי שקרא יותר מדי תאורי היסטוריה במגזיני מכוניות שמסבירים לו שהוא מיוחד כי הוא יושב באלפא. חרטא.

זה לא דומה לדיון על הדיפונים. זה דיון על העדפות. אני יודע שיש הרבה חובבי דיפונים. חבל לי, אבל זה מה יש וזכותם המלאה. אני יוצא נגד התפיסה שיש באלפא איזה ערך מוסף נסתר, רק בגלל שהיא אלפא. אין. זה חרטא והיום אלפא לא צריכה את החרטא הזה. היא עושה מכוניות מצויינות לנישה שלה.

סימנתי באדום בולט את מה שאני לא מסכים איתו. אני אומר לך שאני לא אוהב את אלפא בגלל ההסטוריה שלה. אני אוהב את אלפא מאז ה 147. למה? בגלל ההרגשה שמכוניות אלפא מעניקות לי. כשאני נוהג באלפא אני מתרגש, זה כיף לי. כשאלפא עוברת ברחוב, אני מתפעל ומתלהב. הרבה יותר מפורשה, מרצדס, BMW ואודי.

כנ"ל לגבי הפיאט 500 למשל או המיני החדשה כשהיא יצאה. אני לא מכיר את ה 500 המקורית ואין לי שום קשר אליה. אני אוהב אותה כי היא חמודה ויפה. מעולם לא נהגתי עליה ואולי היא תאכזב אותי בנהיגה ואז אני אפסיק לאהוב אותה אבל כל פעם שאני רואה אחת אני מחייך.

emotion of motion

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• אחראי פורום
פורסם
אילו מאפיינים?

הפוסט שאני התייחסתי אליו לא דיבר על מאפיינים. הוא דיבר על "שאלפא נותנת משהו אחר, משהו שאי אפשר למדוד". "מרגישים" משהו רק בגלל שזו אלפא ואלפא (גלגל עיניים לשמיים) גורמת לך להרגיש גם אם מדובר בדגם מחורבן במיוחד, כמו ה-33.

חרטא.

אלפא מחורבנת היא אלפא מחורבנת ומקבלים ממנה טחורים.

ואלפא מצויינת היא מכונית מצויינת, יפה, נשמעת טוב וגם מבצעת.

אני מסכים שהמשפט שציטטת הוא מופשט מדי. אם תחפור לאותו בחור, אני מאמין שיעלו דברים שאתה שומע

מחובבי אלפא אחרים - היסטוריה מפוארת, עיצובים (שגם בדגמים נפוצים הם לרוב בכמה דרגות מעל המקובל),

וכן - גם המיצוב שנתנו לו במשך כל השנים.

וגם אם לא, אולי הוא גדל עם זה בבית. סביר להניח שאבא של חולה הגה צעיר לא יפמפם לו על

יכולותיה של האקסנט הכעורה שלו לעלות על מדרכות, אלא על הג'וניור שהיתה לו לפני שהיה נשוי.

מי שמספיק אובייקטיבי, יידע להגיד לך גם מה מחורבן באוטו שלו. אני גם לא אוהב את העיוורון הזה.

אין הילה. ההילה היא איזה סיפור שסיפרו לך ולא באמת קשור לרכב עצמו. מבחינת האנשים הללו, שים את הסמל על קקמייקה והם יזילו דמעה מהתרגשות.

יש הילה. מה תגיד על הפסטיבל שנוצר סביב האימפרזה טורבו לדורותיה?

או להבדיל (במחילה...וכו') - איביזות למינהן?

כלפי אחת זה מוצדק, כלפי השניה קצת פחות, בכל זאת כל זב חוטם עם טרנטה עם טאסות זהב יענה את אותן תשובות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

עופר - הכדור אצלך. קיבלת פה 3 דוגמאות לפחות של אנשים שלא היו אלפיסטים לפני שהייתה להם אלפא ונהיו כאלה עם רכישתה. איך תסביר? נחטפנו על ידי נציגי סמל"ת הרשעים ומוחנו נשטף בשנתנו מבלי שאנחנו יודעים על כך? האם אנחנו חטופי תימן האמיתיים? האם אנחנו משובטים ואלה הדמויות שלנו ואילו גופינו שוכבים בפומיליאנו ד'ארקו עם צינורות מחוברים לראש ובליל ספרות ירוקות (בשילושי וצמדי דגמי אלפא השונים) מרצד במוחינו?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

falou, תשמע. נסעתי במכוניות של הון כסף, מכוניות שהן נחשבות למכונות נהיגה ולכיף טהור(XKR,911 4S+Targa, Cayenne Turbo S, Audi S8 והרשימה עוד ארוכה...) ושום דבר, אבל כלום! לא משתווה להנאה שלי מהאלפא. ואם אתה לא מבין את זה, אז באמת אין לי מה להגיד. אני את שלי אמרתי.

פורסם
מה תגיד עכשיו?

ואתה לא יודע להגדיר מה זה "זה"?

אתה תקנה מכונית פחות יפה, שמתנהגת פחות טוב, נשמעת פחות טוב, כי היא "זה"?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כן, בהחלט. כי ה"זה" מדבר אלי. כשאני קונה רכב, להבדיל ממה שאולי הייתי ממליץ לאחרים, אני קונה אותו בשביל שאני ארגיש את "זה". זה לא חייב להיות אובייקטיבי, לא חייב להיות מדיד, ראבכ, זה אפילו לא חייב להיות מוגדר. זה לא נובע מפוזה (על ה*&% שלי), לא ביצועים (לא מתחרה עם אף אחד על הכביש. ארצה להתחרות, אצטייד בהתאם) ולא שום גורם מדיד או אובייקטיבי אחר. אתה הוא זה שמתעקש, שכולם צריכים לרקוד על פי החליל שלך. רכישת רכב, בייחוד עבור חובב רכב, זה משהו אינדיבידואלי. תבין את זה, החיים ייראו בעיניך אחרת, בין אם תהיה לך אלפא או טאטא נאנו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה תגיד על הפסטיבל שנוצר סביב האימפרזה טורבו לדורותיה?

לפחות בכל הקשור ל-WRX, מוגזם בעליל (אני נוהג על ה-2.0 האחרונה שנמכרה בארץ). מכונית עם קונספט ייחודי למחיר והרבה יותר רג'יקטים ממה שנהוג לשייך לה. פשוט מהתאוצה (ביצועים יש...) יוצא לאנשים הדם מהמוח והם שוכחים את העובדה שהמכונית באמת לא מתנהגת כל כך מושלם...

אבל זה עניין אחר.

מה זה להיות "אלפיסט" (או קנוניסט או סוניסט) אם לא להצהיר: "אני לא חושב. מה שיש עליו את סמל המותג הנכון, בליינד הוא יותר טוב בשבילי".

סליחה, זה התנהגות חסרת חשיבה.

פעם היתה לי סיטרואן, אח"כ פיאט, אח"כ רנו, אח"כ סובארו מחר אולי Audi ואולי דייהו. מה שיותר יתאים לי.

פורסם
כן, בהחלט. כי ה"זה" מדבר אלי. כשאני קונה רכב, להבדיל ממה שאולי הייתי ממליץ לאחרים, אני קונה אותו בשביל שאני ארגיש את "זה". זה לא חייב להיות אובייקטיבי, לא חייב להיות מדיד, ראבכ, זה אפילו לא חייב להיות מוגדר. זה לא נובע מפוזה (על ה*&% שלי), לא ביצועים (לא מתחרה עם אף אחד על הכביש. ארצה להתחרות, אצטייד בהתאם) ולא שום גורם מדיד או אובייקטיבי אחר. אתה הוא זה שמתעקש, שכולם צריכים לרקוד על פי החליל שלך. רכישת רכב, בייחוד עבור חובב רכב, זה משהו אינדיבידואלי. תבין את זה, החיים ייראו בעיניך אחרת, בין אם תהיה לך אלפא או טאטא נאנו.

אין בעיה. יש לי שכנה שמקבלת את "זה" מהטריוס שלה. לבריאות. אבל ה-"זה" הוא לא ברכב. הוא בראש שלך. אסופת רגשים אסוציאטיבים שמופעלים כי אתה מותנה לקשר "אלפא" לזכרונות ותחושות, אבל האוטו הוא אוטו ככל אוטו אחר.

מה משותף לכל האנשים הללו?

הם קוראים מגזיני רכב.

פורסם

ואיזה אוטו, במחילה ממך, הוא לא כמו כל אוטו אחר?

עוד משהו - אתה לא קורא מגזיני רכב/עיתונים/מצויד במערכת המחשיכה פרסומות באופן אוטומטי? חסין השפעות חיצוניות? אמן השליטה העצמית?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כן, בהחלט.

יצרן מכוניות זה לא קבוצת כדורגל או קרוב משפחה, לא חייבים לאהוד אותו אתה יודע...

(משום מה יש לי דה ז'ה וו, לדעתי ניהלנו את הויכוח הזה בעבר)

פורסם
אין בעיה. יש לי שכנה שמקבלת את "זה" מהטריוס שלה. לבריאות. אבל ה-"זה" הוא לא ברכב. הוא בראש שלך. אסופת רגשים אסוציאטיבים שמופעלים כי אתה מותנה לקשר "אלפא" לזכרונות ותחושות, אבל האוטו הוא אוטו ככל אוטו אחר.

מה משותף לכל האנשים הללו?

הם קוראים מגזיני רכב.

יש לי מנוי לאוטו חצי שנה בערך. מעבר לזה מעולה לא קראתי שום מגאזין.

כשבאתי לקנות רכב חדש עכשיו, ניסיתי כל רכב בערך שנכנס לתקציב.

emotion of motion

פורסם

שלומי, זה בדיוק מה שאני אומר. וכן, ניהלנו את הוויכוח הזה. מה שאני לא מבין, זה מדוע אני לא זכאי לדעה משלי ומדוע כל דעה שאינה מסתדרת עם מה שעופר חושב חייבת להיות מושפעת מאיזשהו גורם שלדעתו נחות (השפעת שיווק, חייזרים או מה לא).

פלוני אוהד את אינטר, אני את מילאן. את מי צריך לעניין למה? אני הרי לא מכריח אותו לאהוד את מילאן גם כן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כי רכב זה מוצר, הוא אמור לענות על הדרישות שלך ולשרת את מטורותיך, אם הוא לא עושה את זה טוב, קצת קשה לאהוד אותו.

פורסם
כי רכב זה מוצר, הוא אמור לענות על הדרישות שלך ולשרת את מטורותיך, אם הוא לא עושה את זה טוב, קצת קשה לאהוד אותו.

לכל אחד דרישות ומטרות שונות. זה שורש העניין. אתם משליכים את הדרישות שלכם על כלל האוכלוסיה. לא כולם זהים, לא כולם חייבים לבחור את אותו המוצר מאותם השיקולים. כמו שאני לא יכול להבין איך בנאדם לוקח יונדאי גץ ומבסוט עד השמיים (ואני מכיר יותר מאחד כזה), למרות שהרכב לא מבצע מטלה אחת בצורה סבירה, לדעתי, אך מקבל את זה. זוהי זכותו. את מה שהוא חיפש ברכב הוא מצא. להבדיל אלפי הבדלות אלפא ואפילו BMW - הרבה אנשים לא מבינים למה לרכוש רכב יקר (לרכישה ואחזקה במיוחד), מנקר עיניים ועוד כהנה שיגולי מוחין. בשביל זה בדיוק כולנו שונים. זאת לא ססמא, זאת המציאות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

RK עד עכשיו לא הסברת מה הערך המוסף המתקבל מבעלות על אלפא, לא חייב להיות מדיד אבל צריך להיות לפחות מוגדר,

חוץ מ"זה" .

אני אנסה להקל עליך :

הייחודיות בעיצוב האלפות חריגה באמת .אין שום חברה מהצד הלא אקזוטי שמייצרת דגם אחר דגם מכוניות עם מראה מסובב ראשים כמו אלפא -רומיאו.

סאונד מנוע ואפילו עיצוב המנוע אכן מרגשים .

עיצוב פנים (לוח המחוונים ב 147 נגנב בצורה בוטה ומומש בצורה מכוערת במזדה 3).

לגבי התנהגות - לא הייתי אומר גרועה ..אבל בטח כבר לא מובילה .

לך ושאר האלפיסטים זה מספיק .

הצטיינות בסעיפים האלו בלבד לא מספיקים לעופר לי ולאחרים הדורשים יותר בסעיף נוחות,התנהגות ,אמינות ,מחיר ללא משוא פנים ושמסורת מענינת את החלק האחורי שלנו.

• תוכן חדש...