Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו שאל כאן - "למה אלפא", ולא קיבל תשובה טובה.

מה יכול כבר להצדיק את תדמית חוסר האמינות?

איזה יתרון יש לאלפא שיכריע את ירידת הערך?

אז זהו. שבדקתי את כל הניירת, השוויתי עם המתחרות והגעתי למסקנה פשוטה - אין שום יתרון שאפשר למדוד אותו במספרים, שיכריע לטובת אלפא.

אבל אחרי 7 שנים עם אלפא אני יכול להעיד שאלפא נותנת משהו אחר, משהו שאי אפשר למדוד - החיוך המטופש בבוקר או בסוף יום העבודה - כשמגיעים לאוטו ונוסעים הביתה. התחושה הטובה שהאוטו נותן לך גם כשאתה נוסע בכבישים ישרים או אפילו תקוע איתו בפקק.

כמו שג'רמי קלארקסון אמר על ה- 166 (בתרגום חופשי מהזכרון) - שהיריבות הגרמניות שלה יותר מהירות בהרבה, אבל מה שהאלפא גורמת לך להרגיש - היא בליגה משלה.

לסיכום - אם אלפא לא גורמת לך להרגשה מיוחדת - עזוב אותה. יש טובות יותא, אבל אם אלפא גורמת לך להרגיש טוב - לך על זה. זו לא תהיה קניה כלכלית (אלא אם תחשיב את החסכון על הפסיכולוג...), אבל היא תהיה שווה כל שקל.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה שBOXER התכוון קוראים - נשמה.

אני הרגשתי זאת בפעם הראשונה שנהגתי על אלפא 33 1.2 מודל 86 של חבר.

אין איך להסביר את זה חוץ מלהרגיש את זה בעצמך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
מישהו שאל כאן - "למה אלפא", ולא קיבל תשובה טובה.

אף אחד לא שאל, אבל כל תירוץ לכתוב עודפם "חיוך טפשי"...:lol:

מכונית גורמת לי להרגיש טוב כשהיא ננהגת טוב. כל השאר, שטויות וסטריאוטיפים שמכרו לכם מילדות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• אחראי פורום
פורסם

מכונית גורמת לי להרגיש טוב כשהיא ננהגת טוב. כל השאר, שטויות וסטריאוטיפים שמכרו לכם מילדות.

לא יודע, כל ניסיון שלי לחלץ איזשהו חן מהגטס המטומטמת, מסתכם בפיהוק עוד יותר גדול :lol:

מזל שאני מזדכה עליה עוד חודשיים :-D

וקצת יותר ברצינות, אתה לא חושב שסוג מסויים של מכוניות מעביר תחושות אחרות, גם כשהן סתם עומדות בחניה?

אני לא מאניש רכבים בדרך כלל, גם לא את האלפא הפרטית שלי, אבל היא בהחלט עושה נעים,

גם סתם בשיוט של 90-100.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מצטער, האלפא מעבירה תחושה שונה מזאת שהWRX מעבירה.

ועל תחושות כידוע, לא ניתן לחלוק ו/או להתווכח.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אף אחד לא שאל, אבל כל תירוץ לכתוב עודפם "חיוך טפשי"...:lol:

זה כמו להגיד שבגד גורם להרגיש טוב רק כשהוא מחמם מספיק. או שעון גורם להרגשה טובה רק אם השעה שהוא מראה היא מאוד מדוייקת. או אוכל טוב זה אוכל משביע.

emotion of motion

פורסם
וקצת יותר ברצינות, אתה לא חושב שסוג מסויים של מכוניות מעביר תחושות אחרות, גם כשהן סתם עומדות בחניה?

היו לנו שתי אלפות, 164 ו-156. הדימיון בתחושה ביניהן... אולי משהו באופן פעולת המנוע, והסמל. חוצמיזה, שתי מכוניות שלא מזכירות אחת את השנייה. להגיד שיש משהו משותף לכל האלפות? שיש משהו שמזכיר סוד במיטו? די, די, כל הבבל"ת ההיסטורי הזה נועד למלא כתבות במגזינים. לא חייבים לגלגל בגלל זה עיניים לשמים ולזמזם את הקלישאות תוך שכנוע עצמי.

ה-159 נראית נפלא, גם מבפנים. זה כיף לנהוג באוטו שנראה נפלא. זה נעים לשבת בתא נוסעים מעוצב למשעי. אין פה שומדבר מסתורי שאי אפשר לשים עליו אצבע. אפשר גם אפשר. כשאני רואה בררה בחנייה אני נהנה. האוטו יפה. זהו.

זה כמו להגיד שבגד גורם להרגיש טוב רק כשהוא מחמם מספיק. או שעון גורם להרגשה טובה רק אם השעה שהוא מראה היא מאוד מדוייקת. או אוכל טוב זה אוכל משביע.

בכלל לא אותו הדבר ואני אמתן דברי מלמעלה. שעון יפה שנראה טוב גורם להרגיש טוב. אם העובדה שהוא רולקס היא שגורמת לך להרגיש טוב, אז אתה קורבן של שיווק. אם בגד יפה גורם להרגיש טוב, זה בגלל שאתה נראה יותר יפה עם בגד יפה. אם מה שגורם לך להרגיש יפה זה כי כתוב עליו ארמאני, זה אתה קורבן של שיווק. לגבי אוכל, ידידי, אני אכלתי ארוחות בחיי שאתה לא מאמין שזה באמת קורה לך. אוכל טוב זו חוויה חושית. בכל מקרה, אוכל לא אמור לגרום לך להרגיש איזה משהו ערטילאי. גם מכונית לא.

הטענה שיש איזה משהו מסתורי באלפות היא טענה שמחלקת תדמית מוכרת לציבור, וחלקו קונה. יש אלפות יפיפיות. זה כיף שהאוטו יפה, אבל אין כאן שומדבר מסתורי.

אישית, אני קונה מכונית רק לפי איך שהיא ננהגת. בגד אני קונה גם לפי יופי. לא צריך ליישם את אותן העדפות בכל דבר...

פורסם

אתה בעצם אומר שלמותג אין שום משמעות. העולם לא עובד ככה (לצערינו?). רולקס הוא גם סמל של סטאטוס והצלחה. גם מרצדס זה סמל סטאטוס.

אני למשל לעולם לא אקנה רולקס כי הם מכוערים בעיניי, אבל הרבה מאוד אנשים רוצים רולקס. אם אנשים לא היו רוצים תווית, תעשיית הזיופים לא היתה קיימת בכלל.

emotion of motion

פורסם

אני לא מאניש רכבים בדרך כלל, גם לא את האלפא הפרטית שלי, אבל היא בהחלט עושה נעים,

גם סתם בשיוט של 90-100.

איתי.

גם הוולבו 144 שלי עושה נעים שהיא משייטת על 90-100 (ליותר מזה צריך זוג אטמי אוזניים טובים או 3 שנות שירות בתותחנים), כי וולבו זה וולבו.

אבל להשוות את המכונית הפרהיסטורית הזו לוולבו S80 חדשה, זה בדיוק כמו להשוות אלפא 33 למיטו חדשה.

ויש בהיסטורייה הלא מאד רחוקה של אלפא לא מעט מכוניות שלא ממש כדאי להזכר בהן - הארנה, האלפא 6 והאלפא 90 הן דוגמאות טובות.

ואם כבר הוזכרה האלפא 166, שקרוב לוודאי תיזכר כאחד הפלופים היותר גדולים של אלפא, מכונית שגם בארץ מוצאה נימכרת במספרים שוליים למדי, שלא לדבר על כלל אירופה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

FALOU, אני מבין אותך לגמרי בנושא של מתיחת הקו בין רגשות (אהבה, שנאה, געגוע) לחפצים ובין ההרגשה (כיף, הנאה, תסכול) שהם גורמים.

אבל אי אפשר להתעלם מכך שעבור אנשים רומנטיים ממהותם ישנם שמות שנושאים איתם איזו הילה. אם זה אלפא רומיאו, פרארי או אפילו ZIL וטרבנט. זה דיון מרתק אבל הפער הוא בעיקרו אופן השקפה אישי על הדברים.

אגב הדבר אינו מוגבל רק לעולם הרכב. אם בריטי מביט נפעם ונרגש בביג בן המפורסם ורואה בו סמל לפאר האימפריה לשעבר ולגאווה בריטית לאומית, אין זה מוריד ומעלה מכך שאדם אחר יביט באותו מבנה ממש ויתפעל מהאתגר ההנדסי שעמד מול המתכננים שלו במאה ה-19 שבאמצעות חלוציות וכושר המצאה התגברו על לא מעט אתגרים הנדסיים בבנייתו.

מסכים?

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
אתה בעצם אומר שלמותג אין שום משמעות.

אם אתה מפעיל ראש...

פורסם

הטענה שיש איזה משהו מסתורי באלפות היא טענה שמחלקת תדמית מוכרת לציבור, וחלקו קונה. יש אלפות יפיפיות. זה כיף שהאוטו יפה, אבל אין כאן שומדבר מסתורי.

אישית, אני קונה מכונית רק לפי איך שהיא ננהגת. בגד אני קונה גם לפי יופי. לא צריך ליישם את אותן העדפות בכל דבר...

עופר,אתה מתעקש שבאלפא אין דבר מיוחד ואני אומר לך שכן יש ולא רק אני ואתה יודע את זה,כמה חברי פורום טוענים שאלפא זה רכב מהנה לנהיגה בעל אופי יחודי שאין כמותו?,התשובה היא כמעט כולם וזה לא סתם,כניראה שהאיטלקים למדו משהו שאף יצרן רכב עדיין לא למד.(גם לגבי הלמבו,מזראטי ועוד).

התחושות של הנהיגה וגם היופי כמו שאתה אמרת(אני לא ישקר)מעבירים לך תחושה שזה הרכב הנבחר מבחינתך כזה שאפילו בפקקים לא יפריע לך להיתקע איתו וזאת עובדה תשאל את כל בעלי האלפות.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

ראה הודעתי הקודמת, אלא אם אתה מתעקש שגם אם יוצמד סמל של אלפא לדייהאטסו סיריון היא תהפוך למכונת הנהיגה המושלמת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

במבי קלע בול, כרגיל. או שמא הוא הצייד שהרג את האימא!?:shock:

לאלפא היו מכוניות איומות ומכוניות נהדרות, ומכוניות באמצע.

מפה ועד "רגש מיוחד" שכתבי רכב קשקשנים מעתיקים זה מזה

כמו ילדי ישראל בבגרויות... נו. חבר'ה, כולנו קרבנות של מערכת השיווק,

בלי יוצא מן הכלל. ההבדל הוא בין מי שיודע שהוא קרבן ומי שעדיין לא הבין את זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...