Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זכותך, ושיבושם לך. מה שלא מובן, זה איך אתה פוסל אנשים אחרים בעלי שיקולים אחרים, וטוען ששיקוליך עדיפים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיוק. כמו בת'רד שהאשמת בו את אוהבי המכוניות בארץ על זה שהם אוהבים דיפונים ועל כן מכוניות הנהיגה הטהורות בארץ נכחדות. לך זה לא חשוב, אבל אתה צריך להבין שיש אנשים שלהם זה חשוב לא פחות מהגה מתקשר.

emotion of motion

פורסם

קודם כל, אני לא פוסל אנשים.

דבר שני, שלא יספרו סיפור שיש באוטו "משהו" אלפיסטי שאי אפשר לשים עליו את אצבע, תוך גלגול עיניים לשמיים. מיתוג זה חינטרוש רגשני, אין לזה שום קשר למה המכונית עושה ואיך היא נראית באמת. אתה נהנה לקנות רכב רק כי הגוף הכלכלי שמייצר אותו ייצר לפני 30 שנה מכונית ספורט טהורה עם אותו סמל? זה גורם לך להרגיש חלק ממשהו?

שיהיה לך לבריאות, אבל זה שייך לתחום השיווקי/רגשי, לא למכונית. המכונית שאתה נוהג בה לא באמת קשורה לשומדבר שקרה לפני 30 שנה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בוא אני אגלה לך משהו. לא כל מי שקונה אלפא, קונה אותה בגלל משהו שקשור ללפני 30 שנה. אני עוד לא הייתי בתכנון אז עדיין. אני בקושי מכיר את ההסטוריה של אלפא ואני לא מכיר את הדגמים הישנים שלהם בכלל.

אני אוהב את מה שהחברה עושה היום. החברה הזאת שונה מבחינתי משאר החברות. גם מאזדה דרך אגב. מבחינתי טויוטה ו VW למשל זה אותו דבר.

emotion of motion

• אחראי פורום
פורסם
ניהוג זה דבר "קר"?

קר???

כשאתה נוהג מהר במכונית עם ניהוג משובח זה משאיר אותך קר?

כשהאצה מדביקה אותך למושב זה לא עושה לך כלום?

באו'נה, אתה חתיכת קרחון...

אני מסתכל על הדברים ברכב שהם באמת מרגשים, שזה מה שהוא עושה (ובמידה פחותה מאוד) איך הוא נראה. זה שיש לו אותו שם כמו הג'ורלנטינה טיזי שזכתה במירוץ מונאקו ב-1953 לא עושה לי את זה.

אתה כ"כ נעול בעמדה שלך שפיספסת בקילומטר את הכוונה.

אתה כאילו לא מבין את המהומה הגדולה סביב אלפא רומאו (דוגמא אחת אבל דוגמא קלאסית שחוזרת על עצמה)

סביב הרגשות שאנשים מפתחים כלפי המאפיינים שלה, בזמן שאתה מפתח תחושות דומות (התרגשות, פאן, רטוב בתחתונים) כלפי מאפיינים אחרים ברכב.

זה כמו הויכוח האינסופי על רכבים לקו ישר מול המאתגרים יותר לכביש טכני.

אותן תחושות - תחום אחר.

ה"באמת מרגשים" זו הפרשנות שלך, ההילה סביב סמל כלשהו/היסטוריה של מותג היא פרשנות של מישהו אחר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
בוא אני אגלה לך משהו. לא כל מי שקונה אלפא, קונה אותה בגלל משהו שקשור ללפני 30 שנה. אני עוד לא הייתי בתכנון אז עדיין. אני בקושי מכיר את ההסטוריה של אלפא ואני לא מכיר את הדגמים הישנים שלהם בכלל.

אני אוהב את מה שהחברה עושה היום. החברה הזאת שונה מבחינתי משאר החברות. גם מאזדה דרך אגב. מבחינתי טויוטה ו VW למשל זה אותו דבר.

אני פניתי אליך או התייחסתי לסיבות האישיות שלך?

הדיון נסוב סביב "המשהו" הבלתי מוסבר שאמור להיות באלפא. אין. זה בולשיט. זה בראש של מי שקרא יותר מדי תאורי היסטוריה במגזיני מכוניות שמסבירים לו שהוא מיוחד כי הוא יושב באלפא. חרטא.

זה לא דומה לדיון על הדיפונים. זה דיון על העדפות. אני יודע שיש הרבה חובבי דיפונים. חבל לי, אבל זה מה יש וזכותם המלאה. אני יוצא נגד התפיסה שיש באלפא איזה ערך מוסף נסתר, רק בגלל שהיא אלפא. אין. זה חרטא והיום אלפא לא צריכה את החרטא הזה. היא עושה מכוניות מצויינות לנישה שלה.

פורסם
סביב הרגשות שאנשים מפתחים כלפי המאפיינים שלה

אילו מאפיינים?

הפוסט שאני התייחסתי אליו לא דיבר על מאפיינים. הוא דיבר על "שאלפא נותנת משהו אחר, משהו שאי אפשר למדוד". "מרגישים" משהו רק בגלל שזו אלפא ואלפא (גלגל עיניים לשמיים) גורמת לך להרגיש גם אם מדובר בדגם מחורבן במיוחד, כמו ה-33.

חרטא.

אלפא מחורבנת היא אלפא מחורבנת ומקבלים ממנה טחורים.

ואלפא מצויינת היא מכונית מצויינת, יפה, נשמעת טוב וגם מבצעת.

ה"באמת מרגשים" זו הפרשנות שלך, ההילה סביב סמל כלשהו/היסטוריה של מותג היא פרשנות של מישהו אחר.

אין הילה. ההילה היא איזה סיפור שסיפרו לך ולא באמת קשור לרכב עצמו. מבחינת האנשים הללו, שים את הסמל על קקמייקה והם יזילו דמעה מהתרגשות.

פורסם

לפי התשובות פה של אנשים אפשר להבין כמה סמל"ת צודקים:אלפא-רק אם אתה מתאים לה

אנשים פשוט לא מצליחים להבין את הקסם של האלפא, ומי שמבין זאת קבוצה קטנה ביותר. בגלל זה אין הרבה אלפות על הכביש היום.

פורסם
falou, תן לי לשאול אותך משהו. באיזה רכב אתה נוהג? האם נסעת פעם באלפא?

ביומיום, WRX או B4. בעברי יש 164 ו-156, שתיהן 2.0. שתיהן מכוניות מצויינות למחירן. ה-164 לזמנה, ה-156 גם היום.

מה הנקודה?

פורסם
לפי התשובות פה של אנשים אפשר להבין כמה סמל"ת צודקים:אלפא-רק אם אתה מתאים לה

אנשים פשוט לא מצליחים להבין את הקסם של האלפא, ומי שמבין זאת קבוצה קטנה ביותר. בגלל זה אין הרבה אלפות על הכביש היום.

בדיוק לזה אני מתכוון. זיוני מוח שמחלקת השיווק של היבואן מאכילה ואתה אוכל.

פורסם
בדיוק לזה אני מתכוון. זיוני מוח שמחלקת השיווק של היבואן מאכילה ואתה אוכל.

אתה פשוט תקוע במחשבה שלך ולא מקשיב לאחרים. אני בעל של אלפא, ונהנה ממנה כל יום. ולא, מחלקת השיווק של סמל"ת לא מזיינת לאנשים בשכל. זה נכון. נסעת באלפא בכלל שאתה מדבר ככה?

פורסם
נסעת באלפא בכלל שאתה מדבר ככה?

אני ועופר אמנם לא רואים עין בעין לעתים קרובות, אבל בכל זאת...

בעברי יש 164 ו-156, שתיהן 2.0. שתיהן מכוניות מצויינות למחירן. ה-164 לזמנה, ה-156 גם היום.

אבל מצד שני - עופר, מה תגיד עלי? לפני שקניתי את ה-146 שקלתי גם 306 ו-ZX (ואפילו 106 ראלי, רק שלא מצאתי אחת שהייתי מוכן לשלם עליה כסף). מכוניות שנחשבות למהנות יותר מה-146 ובוודאי שטובות מאד לכשעצמן. בנסיעת המבחן שערכתי ל-ZX, למשל (דגם 1.8, אם זה חשוב), פשוט לא הרגשתי את אותו ה"זה" המדובר ודוד שלי (חולה מכוניות עם פז"ם שהדביק אותי בחיידק) שהיה אתי ראה זאת מיד ואף אמר לי את זה עוד בטרם הודיתי בזה בפני עצמי. ולא, לא הייתי אלפיסט משחר ימיי (75 וספיידר תמיד עשו לי את זה, אבל לא הרבה מעבר) ול-146 הגעתי די במקרה. חיפשתי PSA-ים למיניהם. כשערכתי את נסיעת המבחן על הראשונה והחלטתי שלא לקנות, באותו יום החלטתי שבכל זאת, הרכב עשה לי את זה, מצאתי נוספת ורכשתי. תאמין לי, שידעתי היטב שזו לא 156/147, גם לא 75/ג'וניור/אלפטא או whatever. אבל לי היא עשתה את זה ומבלי שמחלקת השיווק של סמל"ת היתה יד בדבר.

מה תגיד עכשיו?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אילו מאפיינים?

הפוסט שאני התייחסתי אליו לא דיבר על מאפיינים. הוא דיבר על "שאלפא נותנת משהו אחר, משהו שאי אפשר למדוד". "מרגישים" משהו רק בגלל שזו אלפא ואלפא (גלגל עיניים לשמיים) גורמת לך להרגיש גם אם מדובר בדגם מחורבן במיוחד, כמו ה-33.

שלא יהיו אי הבנות - אני התייחסתי לאלפא הספציפית שלי - 145 תלתן. לא לשום אלפא אחרת.

קניתי אותו סתם... לא חיפשתי אלפא ולא היה לי שום חלום על אלפא.

אבל האוטו הספציפי הזה "דיבר" אלי. פתאום התחלתי להבין למה אנשים קונים גולף במקום לקנות אוטו טוב (באותה תקופה זה היה דור 4...). התחושה שהאוטו מעניק להם - שווה את המחיר.

אז יש אנשים שיקנו גולף ויהנו ממנה,

יש אנשים שיקנו גולף ולא יבינו למה הם הוציאו כ"כ הרבה כסף על אוטו רגיל.

יש אנשים שיקנו אלפא ויתמכרו

ויש אנשים שיקנו אלפא ויקללו את היום.

אישית אני חושב שבעולם של מיתוג כדי להצדיק את קיום המותג "אלפא רומיאו" יושבים מהנדסים ומנסים לייצר משהו מיוחד. נכון הגרנדה פונטו מרווחת יותר מהמיטו וזולה ממנה בהרבה, ואולי אפילו נוחה ממנה (לא יודע, לא בדקתי), אבל תסכימו איתי שאי אפשר להשוות בין השתיים בכל הנוגע לתחושה שהן נותנות לנהג ולא בגלל איזה "קסם מסתורי" או "סמל" או "מורשת" אלא רק כי המהנדסים ניסו לבנות מכונה שתעביר תחושות מסוימות לנהג, והם הצליחו בכך.

ה"אלפא" שבונים היום נחותה ממכוניות אחרות בתחומים מסויימים (שימושיות, מחיר, עלויות תחזוקה), וזאת תמורת אותה "תחושה" שהיא מנסה לשדר לבעליה.

אם אלפא יבנו מכונית שלא מעבירה את התחושות האלה - אני לא אקנה אותה, ולא אשבח אותה ולא אוהב אותה. אני לא מחויב למותג, אלא רק לעצמי, ולתחושות שאני מחפש במכונית.

נכון להיום, ולמבחר הדגמים של אלפא שנהגתי בהם - אני אשמח לקנות אלפא (כמובן, שיהיה לי קודם די כסף לשים על הכביש...)

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

• תוכן חדש...