Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Bridgestone Potenza מול Toyo T1R - חווד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני ממש לא חושב שהפוטנצה עדיפים על הטויו - להיפך. לי יש שני סטים של צמיגים טובים - פוטנצה RE050 ליום יום, וטויו T1R לתחרויות ואימונים מיוחדים. אני חייב לציין כי האחיזה של הטויו טובה יותר משל הפוטנצה - זו הסיבה שאני משתמש בהם למטרות גימקנות ותחרויות.

בסופו של דבר - הטויו לטעמי הם הקנייה טובה ביותר בשוק בשל שילוב של אייכות ומחיר.

ניב, דווקא התרשמתי מאוד לטובה מהפוטנצה RE050 וכמובן מסכים איתך שTOYO PROXES על שלל סוגיו הוא הקניה הטובה ביותר כיום.

בדיוק בשבוע שעבר רכשתי עוד רביעייה מאופיר בשביל הרכב של ההורים.

בורזום, בנוגע לרעשים, יצא לי לנסוע על T1R ולא זכורים לי רעשים מיוחדים.

אני כרגע נוסע עם PROXES4 ולא מרגיש רעשים מיוחדים, כשהם היו חדשים התלוננתי קצת על חריקות בפניות 90 מעלות במהירות גבוהה, אבל זה עבר להם אחרי מספר שבועות.

פותח השרשור- בנוגע ל FALKEN - וותר על זה. עוד לא יצא לי להתנסות בדגם מוצלח שלהם,

בנוגע ל HANKOOK תלוי איזה דגם. אם מדובר בדגמי ה VENTUS 10X אז זה צמיג לא רע, אבל נגמר מהר, היו לי כאלה בגולף הקודמת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ביררתי את הדגם של ה hankook.

אכן מדובר ה ventus 10x.

שמר צודק, לא ממש הגדרתי דרישות :oops:.

אז הנה הן:

1) אחיזה. הפרמטר הכי קריטי. יותר חשוב על יבש (בכל זאת, יש לנו כאן קיץ 90% מהשנה 8)).

2) רעש ונוחות. (אני לא מצפה לנוחות בכל מקרה, היות ובנוסף למטלים המוקשחים יחסית, והחתך הנמוך אני גם ממלא לחץ קצת גבוה יותר בד"כ (35 במקום 32) ). שרט מהצמיגים דווקא כן חשוב (בידוד הרעשים של ה 3 לא מיטבי).

לא מעניין: אורך החיים :twisted:. יש לי עוד שנה עם הרכב הזה. לא מאמין שאני גומר את הצמיגים עד אז (מה גם, שיש לי עוד זוג להחליף לפי ההסכם).

אני מבין שאכן הגיוני לרדת מה Potenza. אך נשאלת השאלה לפי סדר העדיפויות הנ"ל, מה עדיף?

Hankook Ventus 10x או Toyo T1R?

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם

במצב שלך ולאור דרישותיך- אני הייתי הולך על הטויו ללא התלבטות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אך נשאלת השאלה לפי סדר העדיפויות הנ"ל, מה עדיף?

Hankook Ventus 10x או Toyo T1R?

HANKOOK VENTUS הם פחות מבינוניים

FALKEN ZIEX כיום מיוצרים בטאיוון (אם זה אומר לך משהו)

TOYO T1R אולי 2-3 רמות מעל שניהם.

פורסם

המלצתי לך בשרשור אחר על הFEDERAL SS595, במחיר של 450 ש"ח לאחד וכנראה שהליסינג יממנו אותם במלואם.

מעניין אותי לדעת אם ולמה פסלת אותם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

למען האמת לא פסלתי.

כנראה פשוט לא ראיתי את ההמלצה.

האם לדעתך צמיגים אלה טובים יותר? שמעתי משני אנשים (מנוסים, לטעמי, שלצערי לא אוכל לחשוף את שמם) שהצמיגים האלה אינם פאר היצירה...

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

• אחראי פורום
פורסם

מאוד לא אהבתי את הפוטנזה על ה-3 2L, היתה נטייה לא קטנה לתת היגוי (ומהסוג הארוך והמכוער :lol:).

לאחרונה הורכבו על הרכב kumho excta supra והתת היגוי הצטמצם דרמטית, הייתי ממש מופתע!

אני לא יודע איפה ה-kumho האלה מדורגים ביחס לאחרים, אבל ב-500 ש"ח לצמיג זו נראית לי עסקה לא רעה

לנהג הסטנדרטי. מה גם שכמו שציינתי למעלה - יש שיפור מורגש באחיזה.

ואגב, שלא יהיו תהיות, גם הפוטנזה היו חדשים אצלנו ובשניהם מדובר על חוויות מהסוג היבש..

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
HANKOOK VENTUS הם פחות מבינוניים

FALKEN ZIEX כיום מיוצרים בטאיוון (אם זה אומר לך משהו)

TOYO T1R אולי 2-3 רמות מעל שניהם.

לומר הנקוק ונטוס הם פחות מביינוניים - זה לא נכון - כי ונטוס זה סידרה שלמה של צמיגים באייכות כזו ואחרת.הבכיר בחברה זה הצמיג הזה:

http://www.hankooktireusa.com/product/tire_race_detail.asp?pid=658

שתסכים איתי שהוא כנראה יאחז טוב יותר מה T1R :-)

באמצע יש את הונטוס RS Z212 שהוא מקביל לטויו ואוחז באופן דומה:

http://www.hankooktireusa.com/product/tire_detail.asp?pid=233

היו לי סט של כאלו - אחיזה מצויינת. הבעיה היחידה של הצמיג הזה ששמעתי היא רעש - וגם את זה שמעתי רק ממישהו מסויים אחד.

ולמטה יש את זה:

http://www.hankooktireusa.com/product/tire_detail.asp?pid=202

כולם ונטוס - אף אחד מהם לא דומה לשני...

בכל אופן - לבחור הציעו את אחד הצמיגים הפחות טובים מהטויו והפוטנצה, מסידרת ה 10X ככה שזה בהחלט פחות טוב.

בקשר לפאלקן - אין קשר לייצור בטאיון לאייכות - אתה בטח יודע שחלק גדול מהדברים כיום מיוצרים במקומות כמו סין, טאיון, הודו וכו, דווקא המפעל של פאלקן הוא מפעל מאוד מודרני וחדש יחסית. בקשר לצמיגים - יש כמה צמיגים לפאלקן ZIEX.מה 01 ועד ל 912 - יש מספר רב של סוגים.

ברמת העיקרון - הצמיג המקביל של פאלקן לטויו הוא האזניס RT615 (ויש עוד צמיגים גם לאזניס אם אתם שואלים :-) ) והוא לא נמכר בארץ, רוב הסיכויים שמה שהציעו לו זה או ה 912 צמיג חדש שמשלב בין יכולות ספורטיביות, נסיעה שקטה ונוחה ועמידות, או ה 452 הספורטיבי, או ה 512. כל אחד מהם יאחז פחות טוב מהטויו.

הפדרל לא ברמה כמו הצמיגים האחרים. יש לו אח קרוב שהוא הסמי סליקס - 595RS-R ולו יש אחיזה טובה יותר - אבל לא הייתי ממליץ לשם אותו על רכב משפחתי. שחיקה גבוהה מדי (הוא יכול ללכת תוך פחות משנה בקלות) ואחיזה גבוהה מדי לרכב משפחתי רגיל.

לפי כל הדרישות שלך - אין ספק ש T1R הם הבחירה הטובה ביותר בשבילך...

פורסם
למען האמת לא פסלתי.

כנראה פשוט לא ראיתי את ההמלצה.

האם לדעתך צמיגים אלה טובים יותר? שמעתי משני אנשים (מנוסים, לטעמי, שלצערי לא אוכל לחשוף את שמם) שהצמיגים האלה אינם פאר היצירה...

טל.

תראה, 'פאר היצירה' באופן אבסולוטי הוא גם עניין של כסף מן הסתם. אני יכול להגיד לך שלדעתי הפדרל נותנים הכי הרבה תמורה לכסף, הם אוחזים מצויין ברטוב וביבש, נראים מצויין והשחיקה שלהם סבירה. כל זה במחיר שהוא בין הנמוכים למידה הזאת.

אני אישית העדפתי אותם מול הפוטנזה על המזדה, בעיקר בגלל העובדה שהם היו פחות עצבניים על גבול אובדן האחיזה.

נכון שהדופן טיפה יותר רכה (כנראה זה מה שגורם לאובדן האחיזה להיות יותר הדרגתי), אבל לא ברמה שמפריעה למשהו.

אני יכול להגיד לך שהדרך שלי לעבודה זה הכביש של בית אורן - ועברתי אותו יום יום בנהיגה 'ספורטיבית' עם הרבה עונג..

לא יודע להגיד לך אם הם יותר או פחות טובים מהTOYO, אבל מול הפוטנזה אני בוודאות יכול להגיד שהתמורה לכסף הרבה יותר טובה בפדרל, וגם אם הפוטנזה היו באותו מחיר הייתי הולך על הפדרל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לומר הנקוק ונטוס הם פחות מביינוניים - זה לא נכון - כי ונטוס זה סידרה שלמה של צמיגים באייכות כזו ואחרת.הבכיר בחברה זה הצמיג הזה:

http://www.hankooktireusa.com/product/tire_race_detail.asp?pid=658

שתסכים איתי שהוא כנראה יאחז טוב יותר מה T1R :-)

באמצע יש את הונטוס RS Z212 שהוא מקביל לטויו ואוחז באופן דומה:

http://www.hankooktireusa.com/product/tire_detail.asp?pid=233

היו לי סט של כאלו - אחיזה מצויינת. הבעיה היחידה של הצמיג הזה ששמעתי היא רעש - וגם את זה שמעתי רק ממישהו מסויים אחד.

ולמטה יש את זה:

http://www.hankooktireusa.com/product/tire_detail.asp?pid=202

כולם ונטוס - אף אחד מהם לא דומה לשני...ך...

אתה צודק, האם מייבאים לארץ את הדגמים היוקרתיים?

פורסם

הסליקס לא מיובאים.

הZ212 יובאו בעבר ואני לא בטוח לגבי מצבם כיום.

ה Z211 (סמי סליקס) יובאו בעבר וכיום אינם מיובאים...

פורסם

תודה לכולם!

הצמיגים הוחלפו ל Toyo Proxes T1R.

הם עולים אותו מחיר (הבדל של 10 ש"ח) כמו ה Hankook, אך עקב העובדה שזה ליסינג והם די תופסים אותי במקומות אינטימיים (הארנק רבותי, הארנק!) נאלצתי לשלם 300 ש"ח. שיהיה להם לתרופות :evil:

נחיה ונראה איך הצמיגים האלה יתנהגו. אגב הם מהשבוע ה 51 שנת 08 (כלומר בני חצי שנה).

תודה רבה לכולם, טל.

פורסם

תודה תודה.

השלב הבא, הברקסים.

מדהים, אך לאחר 1K (אחרי הטיפול) הצלחות כבר קיבלו מדרגה...

טל.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...