Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניתן לתקן כזה דבר, או לא שווה, וכדאי לזרוק לפח? כשמפעילים, שומעים זמזום קל, כאילו המנוע בפנים מסתובב, הכנף מסתובבת במהירות אפס כמעט, ולא מרגישים שום רוח.

הצלחתי איכשהו לפרק את המאוורר הזה, (הוא לפחות בן 30... בלי להגזים, תוצרת איטליה, ללא ספק לא משהו שמייצרים היום).

בגלל שיש לו ערך סנטימנטלי, אני מעוניין לנסות ולסדר אותו, יש לכם רעיונות?

האם נשרף המנוע?

תודה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש לי מאוורר שהיתה תופעה דומה. אצלי WD40 פתר את העניין תוך כמה דקות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מנוע "תפוס". בעייה מוכרת לי היטב.

WD40 יתייבש תוך שבוע, ועשוי להאיץ תהליכי חלודה. עדיף שמן מנועים (!שמעתם טוב!) או גריז נורמאלי.

העצות הנ"ל הן מניסיוני האישי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז,

בקשר למנוע, אין הרבה אפשרויות לדחוף לשם גריז,

WD40 בתרסיס, עם הקשית, נוח ליישום.

את הרשת המגינה על הכנף, הצלחתי קצת לעקם (זה מאוורר ישן, ככה שלא נורא...) - כי ניסיתי לפרק אותו ורק אז כתבתי את ההודעה בפורום. אני אצרף תמונה, אם זה יהיה רלוונטי.

שבוע טוב.

Skoda Fabia 2025 

פורסם
ברווז,

בקשר למנוע, אין הרבה אפשרויות לדחוף לשם גריז,

WD40 בתרסיס, עם הקשית, נוח ליישום.

.

9685.jpg

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם
הוא לפחות בן 30... בלי להגזים

שים תמונה!

יש לי אוסף קטן של מאווררים - הצעירים שבהם בני 30... הישן ביותר כנראה משנות ה-30.

האם הגוף מתכתי או פלסטיק? והכנפיים?

במאוררים ישנים מאוד לא היו מיייסבים בשני צידי המנוע, אלא ציר המנוע הסתובב בתוך דיסקית כשמאחוריה ספוג שמדי פעם היה צריך לשמן (טיפול תקופתי מאוורר) ולעיתים היו פתחים בגוף שמאפשרים לשמן בלי לפרק.

פירוק הציר שבטח החליד, ניקוי והרכבה חזרה בד"כ פותרים את הבעייה. שימון ב- WD40 הוא פתרון לזמן קצר כי הוא מתייבש. גריז הכי מומלץ (אחרי פירוק) ואם לא - אז לפחות ספריי גריז.

:turn-l:
פורסם

אתה רציני?הנה כמה תמונות :)

הוא 25 וואט. תוצרת איטליה. הגוף מפלסטיק, הכנף גם כן. וכמו ששמים לב בפרופיל, עיקמתי לו קצת את הרשת (מתכת) , בניסיון לפרק אותו לגורמים. מה שלא צלח לשמחתי.

והוא עכשיו חידש ימיו כקדם. אני חושב שהוא לא היה בשימוש איזה חמש, שבע שנים לפחות. כשהוא לא הסתובב טוב, חשבתי שזהו, הוא נדפק לגמרי.

הוא להערכתי בן לפחות 15 שנה. אני זוכר אותו מהילדות שלי.

DSCF2265.jpg

DSCF2267.jpg

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הוא משנות השבעים. גם לי היה בדיוק כזה בילדותי. קטנטן, מפסק ON/OFF מאחורה (מהירות אחת). אולי יש לי אותו עדיין במחסן.

:turn-l:
פורסם

גם אצל סבתא שלי בבית יש אחד כזה, מאד נח ללילות הקיץ החמים.

חבל שבימינו כמעט ואי אפשר לקנות מאוורר (לא משנה באיזה גודל) שיעבוד יותר משנתיים. :roll:

פורסם
הוא משנות השבעים. גם לי היה בדיוק כזה בילדותי. קטנטן, מפסק ON/OFF מאחורה (מהירות אחת). אולי יש לי אותו עדיין במחסן.

יש שתי מהירויות,

והוא עדיין עובד. גם אחרי שפתחו אותו (אני חושב שלפחות פעם אחת ניסו לתקן אותו). והיום אני עם הWD 40.

בהחלט מתאים לימי הקיץ החמים. הוא גם שקט יחסית.

Skoda Fabia 2025 

פורסם
עדיף שמן מנועים (!שמעתם טוב!) או גריז נורמאלי.

+1

אני עושה אותו דבר. זה עובד מעולה! אני שם שמן מנוע לתוך מייסב קדמי של מאוורר. אחרי זנ מאווררים שניתקעו מחזיקים עוד שנה עד לשימון הבא. :-)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יובל, אכן. מפסק אחד עם שלושה מצבים.

מצב ביניים = מכובה

ימינה=מהירות שתיים. שמאלה= מהירות דרגה אחת. וכשהמפסק באמצע, הוא במצב מכובה.

פעם ראשונה שאני שומע על אוסף מאווררים.

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...