Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

התחדשתי לאחרונה בגולף שנת 2001 (MK4), וכמו רוב בעלי האוטו הזה, מאוד מציק לי עניין הפלסטיקה המתקלפת באוטו.

קראתי מספר פוסטים על הנושא הזה בפורום, אך לא מצאתי פתרונות מעשיים.

כדי לתאור את המצב, צירפתי תמונות.

img0012zx9.jpg

img0013sh3.jpgimg0015em4.jpg

מה ניתן לעשות? כמה עולים חלקים חדשים? ומאיפה ניתן לקנות אותם? יש חלקים חילופיים??

האם ניתן לקלף את הכל? לא איכפת שבסוף יראה רק פלסטיק.

לגבי התא שבתמונה הבאה, האם זה קילוף של ממש כמו שאר הפלסטיקה, או שזה פשוט לכלוך שאפש להוריד אותו בלי בעיה?

img0014ty5.jpg

תודה לכל מי שיכול לעזור. :-)

פורסם

אצטרף לשרשור עם אותה הבעיה.

התחדשתי בגולף 2002 לפני שבוע ואצלי המצב דומה (רק שאצלי כל החלקים בצבע שחור אז זה בולט טיפה פחות).

הייתי בקלין קאר בפ"ת, ניקו והבריקו הכל, המושבים נראים כמו חדשים מהיצרן אבל לקרקושים של הפלסטיק לא היה להם מענה..

פורסם

לגבי הבחור עם הקרקושים - ממליץ לך לבדוק בדיוק מאיפה מגיע כל קרקוש.

בד"כ מדובר בקליפסים משוחררים או כאלה שלא קיימים לאחר שהוציאו חלקים ולא טרחו להחזיר אותם כמו שצריך.

אני עצרתי ככה את כל הקרקושים ברכב שלי, הקליפסים עולים גרושים והתועלת שלהם גבוהה במניעת הקרקשת.

פורסם

הממ.. אולי השימוש במלה "קרקושים" אינו היה במקום.

כל הפלסטיקים שלי (במיוחד הידיות של הדלתות מבפנים ומכסה של המאפרה) נראים כאילו מישהו חפר בהם עם מפתח (אבל הוא לא..). לזה התכוונתי.

אשמח אם אתה יכול לשתף את המידע לפתרון הבעיה על גבי השרשור ולא בה"פ כיוון שאין מענה לבעיה זאת בפורום עד כה.

תודה,

פורסם

לטעמי מבחינת עבודה עצמית ישנו שרשור שעונה על ה-כ-ל, וזה השרשור עם VW BORA שעברה שיקום פלסטיקים מקיף.

הבחור הסביר שם בדיוק, שלב אחר שלב - איך משקמים את הפלסטיקים באוטו שלו.

כמובן שזה מצריך ידיים מיומנים, ידע מעשי וזמן פנוי רב או גישה לבעלי מקצוע שיעשו עבודה בחינם...

אני אנסה לאתר את השרשור הנ"ל לטובת מאגר הידע העתידי.

פורסם

כאשר ניתקלתי באותה בעיה,פירקתי את כל הפלסטיקים .ועברתי עליהם עם מכונת ליטוש (גלגל צמר שמסתובב מהסוג שאיתו מלטשים זכוכיות ) זה דורש עבודה עדינה וסבלנות.מורידיםכך את כל השכבה מתקלפת העלינה ומה שיש מתחת כבר יותר עמיד ולא מתקלף. עוד פתרון- באיביי יש כמעט את כל הפלסטיקים האלה מחומר דמוי סיבי פחם זה מופיע בחלק מהדגמים גם במקור וזה חומר עמיד בהרבה שלא מתקלף

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לא הבנתי איזה חלק/ים מגיע/ים מקרבון ב-GTI MK4?

כנראה שאתה מדבר על חלקים תחליפיים ולא מקוריים,כי אין שום חלק מקורי בדגם הנ"ל מקרבון.

לא יודע אם אתם מכירים,אבל אני מצרף קישור למדריך פשוט להורדת השכבה המעצבנת הזאת מחלקי פלסטיק.

עם ההיכרות שלי עם הסיוויק (בניד פור ספיד) הייתי אומר שזה אוטו לא רע גם לסיבובים :wink:.
פורסם

קספר- לא הכרתי את הלינק- תודה רבה!- אני בהחלט רוצה לעשות ניקוי דומה לידיות של הדלתות..

שתי שאלות:

1. מה החומר המקביל לבקבוק הלבן שמוצג בתמונה?

2. איך מפרקים את הידיות הפנימיות ואת המכסה של המאפרה (ללא שום ידע קודם וללא כלים- או שלא מפרקים במקרה זה..)?

פורסם

גם אני מצטרף לבעיה יש לי גולף 2001 ידנית וגם מתחילים קילופים

יש חבר אם טותה גולף אצלו פירקו את כל החלקים וקילפו את הכל עם מכונה כמו של הפוליש יצא מדהים הפלסטיק מתחת הרבה יותר יפה ולא רגיש לשריטות

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

אני עזרתי לחבר במקרה הזה אפילו בלי לפרק את החלקים מהאוטו

מברגה חשמלית + ראש סיבים לליטוש עדין (משהו דומה לסיבים פלסטיים)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קספר- תודה רבה על הלינקים!

אם אני לא רוצה להתעסק עם המלטשת- מה הבקבוק הלבן המוצג בלינק הראשון? מסיר שומנים רגיל?

(כיוון שאצלי החלקים שחורים, אני קצת מפחד שהם ידהו)

חיפשתי בפורומים הנ"ל ולא הצלחתי למצוא מדריך להורדת הפלסטיק של מחווני המזגן-(עם השלוש חוגות- חום, מצב ועוד משהו). אתה יכול בבקשה לצרך לינק או לחילופין לציין את שם החלק באנגלית, אני אמצא אז לבד?

שואף לעשות את התהליך מחר..

תודה רבה!

פורסם

יש כמה אסכולות,

יש כאלה שמלטשים ומורידים את הציפוי

יש כאלה שמלטשים , ואז צובעים את החלקים בצבע המתאים

יש כאלה שמקלפים את זה עם מטליות לחות והרבה סבלנות (מה שעשיתי ברכב הקודם)

(יש כאלה שפשוט מחליפים לGTI ,אבל מסיבות אחרות כמובן, שם רוב הפאנלים מחומר דמוי עץ , אבל עדיין צריך לבצע עבודה מסויימת באיזור הידיות של הדלתות.)

בנושא הקרקושים מהפלסטיקה - זה מאוד תלוי בהיסטוריית הרכב:

הגולף הקודמת שלי סבלה מזה קשות כתוצאה משני גורמים:

א) המון התקנות של מערכות, רמקולים,מגברים ודיבוריות, שבחלקן אבדו קליפסים או נשברה/נסדקה פלסטיקה פנימית כולל מתחת לדש ובדלתות.

ב) ג'נט 18 שפשוט פירק (לאט אבל בטוח) את הפלסטיקה לחתיכות בכל עליה על פסי רכבת או שיבוש רציני בכביש.

בגולף הנוכחית שכמעט ולא עברה התקנות כלשהן וגם לא נסעה עם ג'נט מגודל, הדבר היחיד שהיה זה רשרושון מאיזור תא הכפפות שנפתר ע"י הדבקת שכבה דקה של ספוג שחור בפינת תא הכפפות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...