Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה 1996 מול 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, מתלבטת בין שני רכבים:

1. טויוטה קורולה שנת 96 עם 70K ק"מ יד 2 רוצים עליה 32K

2. טויוטה קורולה שנת 02 עם 12K ק"מ יד 1 במחיר 63K

אני יודעת שהמחיר הוא כפול בין שתיהן, אבל האם הדגם הישן הינו דגם מספיק טוב?

בשני המקרים רוצים יותר ממחירון בגלל הקילומטרז' הנמוך.

ראיתי שיש הבדל בין הדגמים בשנים 98-00 לעומת 01-02 האם יש הבדלים משמעותיים בין שנתון 96 ל-98, שכפי שהבנתי, בשנתון זה הדגמים מאד מוצלחים.

אשמח לעזרה

Guest ספורטמוטורי
פורסם

היה לאמא שלי קורולה 97 לפני כ9 שנים,ולקרוב משפחה היתה שנת 2000,ה 2000 היא הרבה יותר מתקדמת,ממש אין מה להשוות.

אני מציע לך ללכת על ה2002.

בוינה רק 12000 ק"מ יד ראשונה שנת 2002?,זאת מציאה לא נורמלית רק תבדוק שהיא לו משועבת או עברה תאונות וכולה כמובן,ואל תשכח לבדוק כמה יעלה החלפת הרבה גומיות,כי בדר"כ מכוניות שלא נוסעות הרבה הגומיות שם מתייבשות ונקרעות.

כל הזמן חשבתי שהראב4 של דודה שלי זה אחת הנדירות בארץ,יש לה טויוטה ראב 4 ארוך שנת 2001 היא עדיין יד ראשונה עם 40000 ק"מ ,היא ניכה.

פחות מ 2000 ק"מ בשנה ,וואוו ,אבל אני לא מבין מה הוא היה משחק עם האוטו בחצר!!!.

פורסם
היה לאמא שלי קורולה 97 לפני כ9 שנים,ולקרוב משפחה היתה שנת 2000,ה 2000 היא הרבה יותר מתקדמת,ממש אין מה להשוות.

נו באמת. מהו בדיוק ההבדל העצום בין שתיהן? המנוע עדיין היה בעל חגורת טיימינג, היו סה"כ 4 כוחות סוס יותר, העיצוב היה "קורולה" טיפוסי (רק יותר מכוער עם פנסים עגולים וגומיות יוצאות), הסלון היה דומה מאוד עם פלסטיקים באיכות וצורה כמעט זהה (רק עם צבעים בהירים טיפה ורדיו טייפ שממוקם אלוהים יודע איפה), והמרחב מאחור היה מצומצם כמו מקודם. היתרון בדגמי 2001-2002 הוא שהמנוע קיבל תזמון שסתומים משתנה ושרשרת טיימינג.

פורסם

על איזה רמות גימור מדובר בשתי המכוניות?.

דגם הGLI בשנתון 96 מאובזר עד מאוד, והאיבזור זהה לדגם המפואר של 2002.

דעתי שהקורולות בשנתון 92-97 מוצלחות מאוד, והמחיר שדורשים ממך עליה הוא לא מאוד גבוה (המחירון של GLI 97 הוא 32-33).

מצד שני, זה כמעט בטוח שלקורולה הזאת החליפו מנוע, והדגם של 2002 נשמע יותר בטוח לקנייה (בהנחה שלה לא החליפו מנוע).

פורסם

הכוונה שלי היתה שהרכב עשה 70K ק"מ על מנוע חדש.

לצורך הדוגמה - הרכב עשה 300K ק"מ, ואז הבעלים החליט להחליף מנוע.

המנוע החדש עשה 70K ק"מ, וזה המידע שבעצם נמסר לך (במקום 370K).

רכב מלפני 13 שנה שעשה רק 70K נשמע חשוד, ויש לבדוק אם המנוע מקורי.

פורסם

די לבלבל אותה עם כל מיני ספקולציות הזויות, עשה 70, עשה 270.

לפותחת השרשור - אני אחזור על מה ששאלתי אותך בשרשור הקודם שפתחת (חבל שאת פותחת כמה שרשורים מקבילים, כי זה רק יפריע לאנשים כאן למקד אותך על משהו שהם ממליצים עליו):

כמה כסף נראה לך כהוצאה חודשית סבירה עבור רכב (כל רכב)?

מה עוד חשוב לך מלבד הבטיחות והאיבזור?

כמו כן (וסליחה על הנימה הפטרונית) - את מתפזרת ממש לכל הכיוונים. שבי עם עצמך והגדירי את הדברים הבאים:

1. כמה כסף יש לך לטובת רכישת רכב?

2. איזה גודל של רכב את מעדיפה (ברור לכולם שכל סופר מיני תספק את צרכייך, אבל אם בא לך דווקא על האמר או SUV מגודל, הרי שמעבר לעניין הצורך, יש כאן את עניין הרצון)?

3. גיר - רגיל או חייב אוט'?

4. תחזוקה - יש לך מוסך מועדף (אחד שאת סומכת עליו)? או שתפקירי את עצמך בידי מוסכניקים מהסוג הזה ?

5. ולמרות שהבעת את רצונך לקנות אוטו בצורה הברורה ביותר - אולי שווה לשקול בכ"ז התקשרות על בסיס קבוע עם חברת השכרה כלשהי בת"א, אשר תדאג להעמיד לרשותך מכונית בכל פעם שתצטרכי? תוכלי לחלק את זמנך בין רכב שכור, מונית וקטנוע, בלי לדאוג לחנייה, טסט, מוסך, סוכן ביטוח, פחח (רחמנא ליצלן) ושאר מרעין בישין.

פורסם

קודם כל חייבת לאמר, לעומת פורומים אחרים לא ממש מצליחה למצוא את ההודעה הקודמת שלי על מנת לשרשר, וגם לא יודעת כל כך איך לעשות את זה. אשמח להכוונה.

1.מעוניינת להוציא בין 50-60K על רכב, ומעדיפה כמה שיותר חדש, כדי שלא אראה מוסך, (כי בחודשים האחרונים עם המיצובישי

איתי הרבה מאד מוסך).

2. בסה"כ מסמפטת מכוניות קטנות, אך מתכננת על איזה תינוק בקרוב, אז משפחתית קומפקטית אולי יהיה יותר טוב (עגלה וכו' בתא המטען...)

3. רק אוטומט (עצלנות (-: )

4. אין לי מוסך מועדף, יש את המוסך שטיפלתי בו עד היום, הבחור ישר, רק זה לא מוסך מתמחה או מורשה לאיזשהו סוג מסויים של רכב, וחשבתי שאם אני קונה אוטו די חדש אז אני אמשיך במוסך מורשה (אני תמימה?)

5. מה זה התקשרות על בסיס קבוע עם חברת השכרה? אתה מכיר משהו כזה שמישהו עשה?

לא מזמן השכרתי רכב ל-24 שעות, המחיר הוא 150 ש"ח ליום. קצת יקר אם אני רוצה ליסוע לפחות פעם בשבוע להרצליה ומדי פעם לחברה בשוהם בשבת. בדקתי את עניין ההשכרה לפי שעות והם ממש יקרים 39 ש"ח לשעת השכרה כולל 100 ק"מ או 19 ש"ח לשעה + 1.90 לכל ק"מ נוסף, ובנוסף 95 ש"ח דמי הרשמה.

6. לאיזה רמה של הוצאה אני נכנסת עם רכב כמו הקורולה 2002? בהנחה שאני באמת כמעט ולא נוסעת? ברצוני לציין שב-23 השנים שיש לי רשיון נהיגה, ומתוכן לפחות 18 שנה היה לי רכב, לא הייתי מעורבת בתאונה. למזלי.

7. נראה לי שבסוף אני אשבר ואעבור ל-125 סמ"ק ואז אוכל ליסוע מחוץ לעיר (אפילו שקטנוע זה כל כך מסוכן).

8. התפזרות וקשיים בקבלת החלטה זה משהו שתמיד קורה לי, בסוף זה נפתר.

תודה על כל העצות

פורסם

לגבי שרשורים קודמים, פשוט הקליקי על שם המשתמש שלך ובחרי באופציית מציאת הודעות קודמות, או השתמשי במנוע החיפוש בפורום.

לגבי מה שכתבת, לטעמי - אוטו שיתאים לדרישותייך בצורה מוצלחת הוא פורד פוקוס 5 דלתות. נוחה (לא כמו C5, אבל נוחה), אמינה למדי, מכילה עגלת תינוק ללא קושי וקטנה יחסית במידותיה (אני יוצא מנק' הנחה שכתושבת ת"א חנייה היא לא עניין של מה בכך).

אני מניח שהקורולה תהיה אמינה למדי (אם כי זו כמובן לא תעודת ביטוח, גם ברכבים בעלי התדמית של "לא רואה מוסך" יש תקלות לפעמים), אבל לטעמי היא נותנת הרבה פחות מהפוקוס בתור אוטו.

רכב נוסף שיכול לבוא בחשבון (די נעים לנהיגה, אם כי מעט פחות נוח) הוא פג'ו 307.

לגבי מוסך - אם יש לך מוסכניק שאת סומכת עליו - אין חובה להיכנס למורשה, לפחות לא בטיפולים השוטפים (אף אחד לא מונע ממך להיכנס למורשה כל אימת שמתעוררת בעייה (אם מתעוררת) שמוסך אחר לא מצליח להתמודד איתה).

פורסם
די לבלבל אותה עם כל מיני ספקולציות הזויות, עשה 70, עשה 270.

תגובתי התייחסה רק לשרשור הזה, ולא לשאר השרשורים שהיא פתחה (שאותם גם לא ראיתי).

כשאתה שומע על אוטו משנת 96 שעשה 70K ק"מ, הדבר הראשון שקופץ לראש הוא שהחליפו מנוע.

פורסם

בדיוק היום דיברתי עם חברה שקנתה טויוטה קורולה 2003 ואחותה קנתה פוקוס (לא יודעת איזה שנה), ואחותה כל הזמן במוסך והיא לא. אבל אני משערת שזה גם עניין של מזל. אני בכל אופן אבדוק את אופציית הפוקוס, כי היא בהחלט נעימה למראה.

אתה יודע על מישהו שעשה הסדר עם חברת השכרה?

מה עם לקנות מחברות הטרייד אין של היבואנים? והאם כדאי לקנות מליסינג? (חיפשתי הודעות קודמות על קנייה מליסינג, אבל זה פשוט מידע אינסופי, יקח לי שבוע לעבור על כל ההודעות - עצלנית :-P מה לעשות...). האמת היא שקראתי הרבה, אבל לא כל כך הצלחתי למצוא מה הדעה פה.

אשמח להארות.

דרך אגב את הקורולה 2002 אני רואה מחר. במחירון של יד 2 עם השיקלול של הק"מ הנמוך היא 63500 ש"ח ובמחירון של לוי יצחק עם שיקלול זה 60588 ש"ח. לפי מה קובעים היום. המוכרת היא אשה מאד מבוגרת שגרה בבית אבות וכמעט ולא נסעה עם הרכב (11870 ק"מ), וגם צריך לעשות טסט החודש לרכב. זה נכון שמקובל להוריד את מחיר הטסט ממחיר הרכב, במידה וזה באמת לפני הטסט? מה המחיר הריאלי לדעתכם במצב השוק היום? בהנחה כמובן שאין תיקונים.

ושוב

כל עצה תתקבל בברכה.

פורסם

הסדר עם חב' השכרה - אם תגשי לכל חב' השכרה ותספרי להם שאת רוצה לקחת מכוניות על בסיס קבוע, אני משוכנע שיבואו לקראתך, במיוחד בחברות הקטנות.

טרייד אין - בד"כ מקפידים שם על רמה גבוהה למדי של המכוניות (במיוחד כאשר המכונית היא מתוצרת החברה אותה מייצג הטרייד אין. לי יש נסיון מעולה עם לובינסקי במשך השנים עם 4 מכוניות שונות). המחיר גבוה מעט יותר, אבל בד"כ שווה.

הקורולה נשמעת די מציאה, שווה לגשת למוסך ולוודא ששאין יותר מדי גומיות יבשות עקב חוסר נסיעה (בעיקר אם האוטו עומד בשמש), אבל על פניו זה לא רע. מחיר הטסט? עניין של מו"מ. נסי להוריד קצת.

• תוכן חדש...