Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי אמר MDC ולא קיבל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלא תבינו אותי לא נכון, אני מסכים שיש משקל רב מאוד ליכולת הנהג, זה מתבטא במיוחד במסלולים טכניים כאלה. פשוט קצת מבאס שלרכב מסויים יש יתרון כ"כ גדול על רכב אחר, הרי זו הסיבה שבגללה לא מאפשרים לשים צמיגי סליקס, כדי שכולם יהיו פחות או יותר שווים. אולי הפתרון בפעם הבאה יהיה להפריד ליותר קבוצות.

אבל עזבו אותכם שטויות, אני לא בא לבכות, אני נהנתי וזה מה שחשוב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 327
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאיזה רכב היה יתרון גדול על רכב אחר? לא ראיתי שזה קרה בקטגוריית הג'וניורים וגם לא בפתוחה. במפלצות זה עניין אחר.

בכל מקרה, בקשר לצמיגי סליקס, סמי-סליקס או איך שתרצו - אין כזאת הגדרה בכלל לפי מה שראיתי בתחרויות אוטוקרוס בעולם. ברוב המקרים הולכים באמת לפי ה-TREADWEAR אבל כמעט בכל מקום ראיתי שמדובר על מעל 140, כלומר כל צמיג עם TREADWEAR מעל 140 יכול להשתתף (בארה"ב זה גם אם הוא מאושר על ידי משרד התחבורה- DOT).

ב-WMDC לפני שנה דובר על צמיגים של 200 ומעלה וזה נראה לי מחמיר - הצמיג שלי למשל הוא 200 ואני מצטער, הוא לא נראה כמו סליקס, חצי-סליקס או רבע-סליקס. במבחנים בחו"ל הוא בכלל קיבל תשבוחות גם על היכולת שלו על כביש רטוב. אני חושב גם שהזמנים שעשיתי מראים זאת היטב - אם באמת היה לי יתרון בגלל הצמיג, הייתי נמצא שניה או שתיים לפני כולם בלי בעיה. בפועל, הייתי תחרותי כמו כולם. לעזאזל - התוצאה שלי בגמר הייתה רק חצי שניה מהר יותר מהתוצאה הטובה של מורן גוט עם ה-3 1.6 ל' במוקדמות! (אני אומר לכם, כל המאזדות האלה אותו זבל)

רוני

נ.ב. יש לי כוונה להתחרות בשלב מסוים עם פירלי פי-זירו. יש להם TREADWEAR של 280. מישהו באמת חושב שהם יהיו פחות טובים מהדאנלופים שיש לי עכשיו? :?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

צלמים יקרים שלום .

אני יודע שלוקח זמן להעלות את התמונות לאתר

אבל תנסו לפרגן ולהעלות כמה שיותר ושל כמה שיותר מתחרים

אני מקווה שרוב הנהגים תומכים בבקשה .

ו אם אפשר אז אני ישמח לתמונות של ה קיה פרוסיד :lol:

באתר או במייל

אכן החיים בזבל !

פורסם

או קיי. היה יום מעניין ומפרך והגיע הזמן לביקורת שלי.

כבר הרבה זמן שאני נהנה לתת ביקורת טובה למסלולים על התחרויות שהם מארגנים, המסלולים טובים ומעניינים, הלו"ז דופק ולא משנה אם עליתי לגמר או לא - תמיד נהנתי.

היום לא היה ככה:

קודם כל המסלול היה אכן מאתגר ומעניין, לא משנה כמה טובה הייתה תוצאה שלי - אני בטוח שניתן לשפר בלפחות חצי שניה - שניה. בקטגוריה הפתוחה היה ים של מתחרים מצויינים על רכבים טובים והיה המון עניין.

מעבר לכך היו מספרי דברים לא תקינים:

1. הלו"ז לא דפק, התחרות של הפתוחה התחילה הרבה אחרי הזמן ונגמרה הרבה אחרי הזמן.

2. היה המון חוסר החלטיות באירגון - קודם החליטו שימדדו מתוך הרכב ואחר כך החליטו שימדדו מבחוץ, רצו לעשות שלושה סיבובים מיד ואחר כך החליטו לעשות שניים ואחד וכמובן העניין התמוה שמדריך נוסע איתך במהלך התחרות - דבר שלא היה בקטגורייה הראשונה.

3. עניין הצמיגים:

לפני כשלוש שנים התרחשה ליגת ה MDC הראשונה, בסופה הוחלט לבצע הבדל בין סמי סליקס לצמיגים רגילים, דיונים רבים התרחשו פה בפורום עד שהוחלט לאמץ את חוקי הליגה בארה"ב ולקבוע את סף השחיקה ל 200 - כאשר כל צמיג בעל יחס שחיקה נמוך יותר נחשב כ"סמי סליקס" הויכוח הסתיים פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=156016&page=9

ואז קיבלנו מסלולים את 200 כגבול לצמיגים חוקיים.

MDC 2 התנהל היטב כאשר חלק מהמתחרים נהגו בפאלקן אזניס, הנקוק Z212 ודנלופ Z1 - כולם ביחס שחיקה 200, וכמובן שאף אחד מהצמיגים לא הביא יתרון מוחץ לנהג.

ופתאום היום הגיע ראם סמואל והחל לפסול רכבים בשל העובדה שמראה הצמיג שלהם נראה כמו סליקס, ארבעה רכבים נפסלו עקב מחשבה לא מקצועית של ראם ושל אופיר מאוטו לוקס (שמביון הייטב בצמיגים רגילים אך הסליקס היחיד שהוא מכיר הם הטויו 888, כאשר שלושה רכבים היו בעלי צמיגים תקינים לחלוטין:

הדנלופ - יחס שחיקה של 200:

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Dunlop&tireModel=Direzza+Sport+Z1+Star+Spec

פאלקן אזניס - יחס שחיקה של 200:

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Falken&tiremodel=Azenis+RT%2D615

שימו לב למשפט האחרון:

/200A/A UTQG qualifies for SCCA Street Tire Class competition

בי אף גודריץ - יחס שחיקה של 300!:

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=BFGoodrich&tireModel=g-Force+T%2FA+KDW+2

הרכב הרביעי באמת לבש צמיגי סמי סליקס של פדרל בעלי יחס שחיקה של 140:

http://www.federaltire.com/en/html/pdetail.php?DB=motosports&pdline=3&ID=3#

התוצאה של ההתערבות שלא מקצועית בענייני הצמיגים גרם לכך ששלושה מתחרים לא יכלו להחשב כמתחרים והרביעי נאלץ לבצע החלפה זריזה של הצמיגים הקדמיים.

עכשיו תמיד הגבול החוקי היה TW200, הצמיגים שהורדו היום מהכביש השתתפו בגימקנות קודמות של מסלולים ללא בעיה (לפחות כל שלושת הצמיגים החוקיים) וההחלטה היום לשנות דברים הייתה לא מקצועית ומטופשת.

אני חושב שהדבר הראוי מצד מסלולים יהיה להתנצל בפני רוני שטרן על העוול שנעשה לו - ולתת לו את גביע המקום השני שמגיע לו על פי דין.

ובכל מקרה - ניהול גימקנה בצורה לא מסודרת פוגע בכולם - במתחרים ובמארגנים. מסלולים חייבים לבדוק שוב את החוקים שלהם, להתאפס על עצמם ולחזור לבצע גימקנות מצויינות כמו שכולנו אוהבים :-)

ניתן כביקורת למסלולים ולא מתוך רצון לפגוע

פורסם
מורן גוט הוכיח שוב מעבר לכל ספק שזה לא האוטו - זה הנהג. אותו דבר עם קוזמה, כמובן. כל הכבוד לשניהם!

וכמובן - כל הכבוד למנצחים! :mm_yeah:

בדיוק כך!

את התירוצים של "אם לא הייתי פוסל" - נו באמת.. אם ואם.. (קורולה ורובוט..)

נראה לי שדווקא הפעם היה שווה לקחת 106 ראלי ולהתחרות מול המפלצות :twisted: ,אבל היי , זה כמו להגיד שאם היתה לי 106 ו..:wink:

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
נמשיך עם זה שהמסלול היה מאוד מבלבל, הרבה נהגים טעו, גם כאלה עם הרבה יותר ניסיון ממני בג'ימיקאנות.

הפרסה בסוף הייתה ממש מיותרת וגרמה בעיות להרבה רכבים. המסלול עשה חסד עם רכבים קטנים וקלילים ועובדה ששלושת הפיינליסטים בקטגוריה הפתוחה היו מיני קופר S, פיז'ו 205 GTI ו-106 ראלי דור ראשון כאשר הם מתחרים ברנו קליאו ספורט ממגוון הדורות, מיאטה NC, סיוויק טייפ R, מגאן ספורט חדשה וכו'.

המסלול דווקא היה מאוד אינטואיטיבי ויחסית קל להתמצאות. אז נכון שבמקצה החימום פיספסתי שער אחד - זה קרה כמעט לכולם. מצד שני, אחרי אותו מקצה כבר לא פיספסתי אף שער.

בנוגע לפרסה האימתנית ההיא - בצער רב אני נאלץ להסכים, ובאותה נשימה להזכיר שזוהי תחרות. אומנם היא האכילה לא מעט נהגים חצץ (במיוחד אני, עם רדיוס סיבוב של פול טריילר ובלם יד שלא ממש שש לנעול :roll:), אבל העובדה שהיו גם נהגים שצלחו אותה בשלום מלמדת שאם הנהג ברמה מספיק טובה, לא אמורות להיות בעיות.

אגב, ממה שראיתי בקטגוריית המפלצות, לפחות במקצה הראשון מעטים היו הנהגים שאכן הצליחו לעבור את הפרסה במכה הראשונה, ורובם נאלצו לקחת רוורס.

תודה רבה לכל מי שידו היתה בארגון האירוע, ותודה מיוחדת לצלמים. יש לכם את האישור שלי להעלות תמונות של ה-146 עם לוחית רישוי לא מצונזרת.

דבר אחרון: באירוע היום השתתפו ארבע אלפות, ואף לא אחת מהן היתה ספיידר. האומנם פיספסתי אחת, או שהיו אלה רק תעתועי דימיון?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היה יום כיף.

היו הרבה אנשים.

בנוגע לתוצאות - זה לא המכונית זה הנהג המסלול מאוד קצר ועם הרבה סיבובים כך שגם נהג טוב יכול לקחת תוצאה טובה ברכב הכי פשוט שיש.

ואולי יהיה הבדל משמעותי רק החל מ250 כ"ס ומעלה.

S2000

פורסם
אני חושב שהדבר הראוי מצד מסלולים יהיה להתנצל בפני רוני שטרן על העוול שנעשה לו - ולתת לו את גביע המקום השני שמגיע לו על פי דין.

ניב, אמנם אני שמח שאתה נזעק להגנתי (ותודה על העזרה וההכוונה כמובן) אבל לפחות במקרה הזה אני לא ממש מרגיש שנעשה לי עוול, להפך - איפשרו לי להתחרות בגמר של הפתוחה. אני גם לא צריך את הגביע אלא רק את הידיעה - שבפעם הבאה שאבוא להתחרות לא נזכה לתאקלים כאלו ללא סיבה אמיתית.

אני משוכנע שגם צוות מסלולים מבין לאחר התחרות היום שלצמיגים שלי לא הייתה באמת השפעה על הזמנים - לא הייתי תחרותי יותר מהאחרים בקטגוריה שלי, ואין סיבה שאדרש לעלות קטגוריה בגללם.

אני חושב שראוי ואפילו הכרחי שייקבעו כללים מדויקים בנושא לקראת הליגה החדשה שבתקווה תבוא עלינו בקרוב, וכן בנושאים האחרים בהם היו בלגנים באירוע היום (למשל ההחלטה התמוהה על ביצוע שלושת הסבבים בזה אחר זה לכל נהג - שבסוף לא בוצעה, וטוב שכך).

אני משוכנע שמסלולים יעשו זאת לשביעות רצונם של כל המתחרים בליגה.

מחכה ומצפה לאירוע הבא!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני רואה מכוניות כמו מזדה 2 מזדה 3

ואני בשיא טיפשותי חשבתי שהתחרות רק למכוניות ספורט וכדומה , כמו תמיד

נשמע כאילו היה סוף הדרך.

איך אפשר לראות תוצאות של כל הקבוצות ?

פורסם
אני חושב שראוי ואפילו הכרחי שייקבעו כללים מדויקים בנושא לקראת הליגה החדשה שבתקווה תבוא עלינו בקרוב, וכן בנושאים האחרים בהם היו בלגנים באירוע היום

אני מציע שבכלל יהיה איזה שהו ריענון של הקטגוריות, אפילו תוספת עוד אחד או שניים. עם כמות כזה של מתחרים עם כל כך הרבה סוגים של רכבים כבר לא הגיוני לי (ואולי רק לי ) שהחלוקה רק ל 3 קבוצות

אהה, והכי חשוב שרון קוזמה לא רק אלוף הארץ - הוא גם אלוף האלופים של WMDC 2008 !!!!

פורסם
ניב, אמנם אני שמח שאתה נזעק להגנתי (ותודה על העזרה וההכוונה כמובן) אבל לפחות במקרה הזה אני לא ממש מרגיש שנעשה לי עוול, להפך - איפשרו לי להתחרות בגמר של הפתוחה. אני גם לא צריך את הגביע (אין לי איפה לשים אותו :-P ) אלא רק את הידיעה - שבפעם הבאה שאבוא להתחרות לא נזכה לתאקלים כאלו ללא סיבה אמיתית.

אני משוכנע שגם צוות מסלולים מבין לאחר התחרות היום שלצמיגים שלי לא הייתה באמת השפעה על הזמנים - לא הייתי תחרותי יותר מהאחרים בקטגוריה שלי, ואין סיבה שאדרש לעלות קטגוריה בגללם.

אני חושב שראוי ואפילו הכרחי שייקבעו כללים מדויקים בנושא לקראת הליגה החדשה שבתקווה תבוא עלינו בקרוב, וכן בנושאים האחרים בהם היו בלגנים באירוע היום (למשל ההחלטה התמוהה על ביצוע שלושת הסבבים בזה אחר זה לכל נהג - שבסוף לא בוצעה, וטוב שכך).

אני משוכנע שמסלולים יעשו זאת לשביעות רצונם של כל המתחרים בליגה.

מחכה ומצפה לאירוע הבא!

רוני

אני לא רק נזעק לטובתך - אני יותר דואג לסדר הטוב שהיה קיים עד כה. פסילת מתחרים בגלל צמיגים שנראים ספורטיביים לא מתאימים לתחרויות הרציניות האלו. והקטע המשעשע שאף אחד מהבודקים לא הכיר את הצמיגים שלך ושל אריק - הם נפסלו עקב מראה בלבד. היו כללים מדוייקים - יחס שחיקה של 200 למעלה - כללים שנכונים גם לליגה המקצוענית בארה"ב, ה SCCA

אני מציע שבכלל יהיה איזה שהו ריענון של הקטגוריות, אפילו תוספת עוד אחד או שניים. עם כמות כזה של מתחרים עם כל כך הרבה סוגים של רכבים כבר לא הגיוני לי (ואולי רק לי ) שהחלוקה רק ל 3 קבוצות

גם מסכים, בקטגורייה הפתוחה כבר נכנסים המון מתחרים מצויינים והמון רכבים, אני יודע על הרבה נהגים שנמנעים מלהגיע לתחרויות עקב העומס וריבוי הנהגים הטובים. אני בטוח שחלוקת לעוד קטגוריה - למשל הנעה אחורית בלבד, יעלה את מספר המשתתפים הכולל ויקל על חיי כל המשתתפים בקטגוריה. בחלקוה שכזו ניתן בהחלט להגיע לשתי קבוצות של 20 נהגים בכל קבוצה...

• תוכן חדש...