Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היה לי ויכוח עם חבר שלי לאחרונה,אני טוען שהמהירות המותרת בכביש כלשהו היא לא רק המקסימום אלא גם המינימום

שבו אתה חייב לנסוע,והוא טוען שלא,כלומר שאפשר לנסוע כמה שבא לך בכל כביש,העיקר שהרכב שלך מסוגל לנסוע

במהירות המותרת.

אני שואל אותו,ואם תיסע בכביש החוף לדוגמה,במהירות 30 קמ"ש ויעצור אותך שוטר וישאל אותך למה אתה נוסע 30,

אתה תגיד "ככה בא לי",אז הוא לא יעשה לך כלום?

חבר שלי אומר,לא,כי אין חוק שמונע ממני לנסוע 30 בדרך בינעירונית,החוק אוסר עלי לעבור את המהירות הרשומה בתמרור וזהו.

מי צודק?

There is no fate but what we make for ourselves

פורסם

עליך לנסוע במהירות סבירה המתאימה לתנאי הדרך.

אם יסע ב30 קמ"ש בכביש של 90 יקבל דו"ח יפה מאוד. כי הוא לא מתאים לתנועה המהירה בכביש ומסכן בכך נהגים אחרים.

וזה בדוק. (מכיר מקרה דומה שהגיע לבית משפט בעקבות תאונה שבה נהג הרכב טען כי נסע בהתאם לתמרורים אך השופט קבע כי על אף התמרור היה עליו להתאים את מהירותו לתנאי הדרך ונסיעה במהירות הסבירה המתאימה לאותו אזור)

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ככל שאני יודע בכבישים מהירים הגבלה למהירות מינימום של 55.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ככל שאני יודע בכבישים מהירים הגבלה למהירות מינימום של 55.

אתה טועה.

התמרור הכחול שכתוב עליו בלבן "55" מציין שבקטע הכביש רק לרכבים המורשים ומסוגלים לסוע במהירות 55 קמ"ש מותר לסוע בקטע הכביש.

פורסם

כמו שעידן אמר, העבירה המדוברת היא "הפרעה לתנועה", ונסיעה במהירות איטית במקרים רבים מסוכנת יותר מעבירת מהירות. מדובר בדוח שנתון להחלטת השוטר, כל מקרה לגופו.

Xbox12341

פורסם

הפרעה לתנועה מוזכרת בתקנה 71, ומדברת על הפרעה באמצעות השארת רכב במקום אסור.הנושא המדובר כאן מופיע בתקנה 21 ב' 3:

1. (א) כל עובר דרך חייב להתנהג בזהירות.

(ב) כל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא —

(1) יקפח זכותו של אדם להשתמש שימוש מלא באותה דרך;

(2) יגרום נזק לאדם או לרכוש ולא יתן מקום לגרום נזק כאמור;

(3) יפריע את התנועה ולא יעכבנה;

(4) יסכן חיי אדם.

פורסם

ונשכחה העובדה, שברבים מהכבישים בארץ, ישנו שלט-"רכב איטי, סע בשוליים".

אמר מי שאמר בדרך זו, שלמרות שבכביש מהיר שמותר בו לנסוע רק לרכבים שיכולים ומורשים לעבור 55 קמ"ש, מותר גם לכאלה שלא, בתנאי שהם יסעו בשול.

אני אוהב את הארץ הזו.

יש משהו ממסטל חינם, באוויר, אחרת-איך תסבירו את זה?

לפי 2 הנתונים שצויינו כאן.

האם לרכב שלא מסוגל להגיע ל55 קמ"ש מותר בכלל לעלות לכביש ראשי?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם יש בכניסה לכביש כלשהוא תמרור כחול עם 55, זה אומר, שרק כלי רכב שמסוגלים ומורשים לנוע מעל 55 קמ"ש, רשאים לעלות על הכביש.

טרקטורים, מכונות ניידות , קורקינטים, סגווי, שופלים, בובקאטים, מחפרונים, סקייטבורדים ועגלות סופרמרקט אינם רשאים לעלות לכביש.

שלט "רכב איטי - סע בשוליים" מוצב בכבישים עם עליות תלולות, ומזמין כלי רכב, שעולים לאט ומעקבים את התנועה, לזוז לשוליים.

כלי רכב אלו עדיין מסוגלים ומורשים לנסוע במישור מעל 55 קמ"ש, ואין כאן שום סטירה.

פורסם
ונשכחה העובדה, שברבים מהכבישים בארץ, ישנו שלט-"רכב איטי, סע בשוליים".

אמר מי שאמר בדרך זו, שלמרות שבכביש מהיר שמותר בו לנסוע רק לרכבים שיכולים ומורשים לעבור 55 קמ"ש, מותר גם לכאלה שלא

יש רכבים כבדים שיכולים במישור/ירידה להגיע בכיף ל-140 ויותר, אבל בעליות תלולות קצת קשה להם. במקומות כאלה בד"כ יוצבו השלטים שהזכרת.

עריכה: Buki הקדים אותי, לא שמתי לב :)

פורסם
אם יש בכניסה לכביש כלשהוא תמרור כחול עם 55, זה אומר, שרק כלי רכב שמסוגלים ומורשים לנוע מעל 55 קמ"ש, רשאים לעלות על הכביש.

עד כאן אני אתך.

טרקטורים, מכונות ניידות , קורקינטים, סגווי, שופלים, בובקאטים, מחפרונים, סקייטבורדים ועגלות סופרמרקט אינם רשאים לעלות לכביש.

אז-למה יש טרקטורים בכבישים האלה?...נתקלתי ביותר ממקרה אחד.

שלט "רכב איטי - סע בשוליים" מוצב בכבישים עם עליות תלולות, ומזמין כלי רכב, שעולים לאט ומעקבים את התנועה, לזוז לשוליים.

כלי רכב אלו עדיין מסוגלים ומורשים לנסוע במישור מעל 55 קמ"ש, ואין כאן שום סתירה.

לא ידעתי את המודגש.

ואגב, סטירה זה כואב.

סתירה זה הגיוני. או שלא. תלוי בסיטואצייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

המהירות המצוינת בכל דרך, היא המהירות החוקית על פי החוק, למשל בכביש החוף המהירות היא 90 אלא אם צויין אחרת למשל עבודות בכביש, במהירות בתוך העיר היא 50 אך יש אזורים כמו רחוב משולב שמותר 25 קמ''ש, וכן הלאה.

המהירות הנקבעת היא המקסימלית, ואין לעבור אותה, מה שכן צריך לנהוג על פי תנאי הדרך גם אם זה לבטח פחות ממה שמצויין.

אם בכביש 6 ששם מותר לנסוע 110 ירד שלג ויהיה ערפל, אז אני בטוח שתנהג על 60 קמ''ש.

בכל אופן בכביש מהיר כמו איילון או כביש החוף יש שלט שמורה על כניסה לכביש מהיר ותחתיו שלך בצבע כחול שמורה 55, הכוונה היא רכבים שלא מסוגלים ו/או מורשים לנסוע במהירות הזאת לא רשאים להיכנס לכביש ואסור לרדת מהמירות הנ''ל אלא אם תנאי הדרך לא מאפשרים זאת, למשל פקק, עבודות בכביש וכדומה.

אי לכך חברך צודק...

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• תוכן חדש...