Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא בשביל חבר...

מזדה לנטיס 2001 150K האוטו התחמם נכבה והתחילו נקישות המנוע בהתאם לסל"ד האוטו נגרר למוסך ביבנה (כנראה של חפר מקצועי) ובוצע ראש מנוע והנקישות נשארו החבר חושב שהם יעלמו לאחר חיזוק הראש.

יומיים של נסיעה לאחר הטיפול הגיר הלך ובקיצר הוא נפרד מ 6K בשבועיים.

מה דעתכם על הנקישות.

פורסם

אין קשר בין עניין המנוע לעניין הגיר,אם כי הקילומטרא'ז הנמוך שבו הוא הלך די לא אופייני.

הגירים האלו מתחילים לעשות בעיות ב-180,000 והלאה ואני מכיר בעל מאזדה 626 שהרכב שלו עומד על 190,000 ולא נגע בגיר.

לגבי המנוע: הדפיקות יכולות לבוא מכיוון שסתומים לקוי/שלא נעשה כלל לאחר שיפוץ ראש המנוע/משימוש בשמן בצמיגות לא מתאימה להוראות היצרן (כל אלו במקרה הטוב) ויכולים גם לבוא מהקראנק/הבוכנות/חלק אחר במנוע ואז אפשר לומר ששיפוץ הראש היה רק חלק ממה שבאמת היה צריך לעשות.

אם המנוע דופק בגלל חוסר שימון זאת כבר בעיה אחרת שלא קשורה להתחממות(סביר שהתחמם בגלל חוסר בנוזל קירור /תקלה אחרת שקשורה למערכת הקירור ובהנחה שלא התלוותה לכך הידלקות מנורת לחץ שמן) או שקשורה והיא תוצר לוואי שלה ואני אסביר: בהרבה מקרים שיפוץ הראש מגיע למצב של חצי אוברול כולל טבעות בוכנה כי לא לוקחים את הסיכון כאשר פותחים את ראש המנוע,שהרכב יתחיל לאכול שמן אם כי זה נכון יותר למנועים שעברו באיזור 200,000 ק"מ והלאה.

בכל אופן קשה לתת חוות דעת מדוייקת על גודל הנזק ועל חברך יהיה לחזור למוסך שביצע את העבודה הכושלת ולהתעמת עם בעל המוסך על הממצאים.

יהיה קל יותר אם העבודה נעשתה במוסך מורשה של משרד התחבורה (לאו דווקא מוסך מורשה היבואן)ואם יש קבלה/כרטיס עבודה המפרט את כל מה שנעשה בדיוק אז המוסך יכול לממש את האחריות (תיקון חוזר) במידה ועדיין לא עברו 3/6 חודשים מהתיקון,תלוי כמה אחריות ניתנה.

והיה והמוסך מתנער מאחריות אפשר לפנות לאיגוד המוסכים ו/או לתבוע את הנזק באמצעות עו"ד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אבא שלי(מכונאי מוסמך) אמר לי שבמאזדה לאנטיס וב 626 אם המנוע מתחמם צריך להחליף בוכנות כי המנוע אחר כך ירעיש וישמעו נקישות.

לא שווה לשפץ מנוע כזה שעבר התחממות עדיף להביא מנוע מיבוא שלא נסע הרבה+ אחריות והכל יהיה טוב :).

אם המנוע לא היה עובר התחממות אז לא צריך להחליף את הבוכנות אבל הוא כן התחמם.

פורסם

קולאוטי, אני אתקן אותך מעט.

הגירים המותקנים בלאנטיס BJ הם אותם גירים המותקנים ב-626 FN , דמיו, 2,3,5,6 .הגירים האלה מתקלקלים בין ק"מ נמוכים של כ-50K ועד כאלה המחזיקים מעמד כ- 250K .

כל אחד והמזל שלו.

• ספונסר פורום
פורסם

האבא המכונאי כנראה צודק,בלאנטיסים אחרי התחממות משמעותית הבוכנות מתעוותות ומתחילות להרעיש,ר"ע PISTON SLAP

פורסם
האבא המכונאי כנראה צודק,בלאנטיסים אחרי התחממות משמעותית הבוכנות מתעוותות ומתחילות להרעיש,ר"ע PISTON SLAP

אורן יש לי שאלה אליך בקשר לרכב שלי.

לאנטיס 1997 מנוע 1.8 קוד מנוע BP

כאשר אני בניוטרל ולוחץ כמה פעמים חזק על הגז יוצא עשן לבן המנוע שורף קצת שמן, בסרק ובהתנעה הראשונה לא יוצא בכלל עשן אלא רק שלוחצים חזק על הגז הרבה פעמים מתחיל לצאת העשן.

המנוע נסע 180K ק"מ ומעולם לא עבר התחממות, הראש מנוע מעולם גם לא נפתח.

שווה לפתוח את המנוע ולהחליף לו רינגים וגומיות שסטומים? זה יכול להחזיק הרבה זמן?

המנוע לא שורף הרבה שמן, הולך חצי ליטר ל1K ק"מ אפילו קצת פחות מחצי ליטר.

אני רוצה לטפל בבעיה הזו כי תמיד אחרי נסיעה יוצא מהאגזוז ריח חריף של שמן(אבל לא יוצא עשן), וגם הרכב מתקשה לעבור בטסט בבדיקה של הזיהום אוויר.

מה דעתך?

*סליחה שאני שואל באשכול הזה פשוט אני רוצה תשובה גם מאורן.

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי כן,חצי אוברול יחזיק יפה,רינגים,מייסבים וגומיות שסתומים,והוא יסע עוד הרבה שנים,אבל,באם אינך מבצע את העבודה בעצמך,אלא מוסך מבצע אותה עבורך,הייתי שוקל להחליף למנוע יבוא רק משיקולי עלויות.

לדעתי כדאי לנסות להחליף גומיות שסתומים מבלי לפרק את הראש,מניסיון זה פותר את הבעיה .

אור

• תוכן חדש...